Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Boden - 10 mei

Kalmar – vrijdag 3 mei 2019 - Start: 18:20

We zijn deze vrijdagavond te gast In Boden, de meest noordelijk gelegen drafbaan van Europa. Er wordt een programma verreden bestaande uit maar liefst twaalf races met onder andere een optreden van   D.D.’s Hitman en Mindyourvalue W.F.. Eerstgenoemde is een oud Elitloppetdeelnemers en Mindyourvalue W.F. behoort tot de top van zijn jaargang. Het is het vijfde onderdeel van de V64. Het eerste onderdeel van de V64 staat gepland op 19.30. De racedag begint om 18.20.

Race 1 -  Spårtrappa, 2140 meter autostart

De koudbloeden openen deze meeting. Guli Björn (4) was dit seizoen nog niet buiten het geld. Zijn voorlaatste start won hij in een nieuw record in een race waar hij de race van kop af dicteerde. Dat is met dit nummer opnieuw mogelijk. Ove Odin (6) werd de laatste keer tweede. Hij lijkt tegen een overwinning aan te zitten. Dat geldt ook voor Tåga Odin (2) die dit seizoen debuteerde met een derde plaats. Hij presteert constant. Nesvik Oda (9) begon het seizoen met een overwinning maar bleef daarna drie keer ongeplaatst. Herstel is in dit veld mogelijk.

Plaats 1:    Guli Björn (4)
Plaats 2:    Ove Odin (6)
Plaats 3     Tåga Odin (2)
Plaats 4:    Nesvik Oda (9)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 25.000 kr som ej segrat. Körsvenskrav kat. 4., 2140 meter autostart.

Black Out (11) is als halfbroer van Panne De Moteur bijzonder interessant. De driejarige hengst is snel maar maakt ook nog wel foutjes. Als hij die achterwege laat kan hij deze race winnen. Fantomen Sisu (2) liep een goede kwalificatieproef maar zag dat in twee starts nog niet beloond worden met een plaats bij de eerste drie. Aan de snelheid zal het niet liggen. Roadtripper (6) behoort tot de snelsten van het veld. Een overwinning zat er nog niet in, maar hij was er al dichtbij. Selphie F.G. (1) en Frank (10) kiezen we uit de overige paarden.

Plaats 1:  Black Out (11)
Plaats 2:  Fantomen Sisu (2)
Plaats 3:  Roadtripper (6)
Plaats 4:  Selphie F.G. (1)

 

Race 3 -  Ung i Norr - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

Een race voor driejarige merries waarin de vos Crazy Honey (7)  de voorkeur krijgt. In twee races werden louter tweede plaatsten behaald. Een mooie start van haar carrière die hier met een overwinning een passend vervolg kan krijgen. Appearance W.F. (6) heeft al een overwinning te pakken. Ook haar carrière kent een mooi begin en zij gaat het de favoriet zeker lastig maken. Power Swirl (5) is de resterende deelnemer in dit startvak en eindigt normaal gesproken ook in de voorhoede. Een viertal deelnemers hebben twintig meter voorsprong aan de start. Petri Salmela heeft twee starters in het eerste band. Dat zijn Guinness Sisu (3) en Livet De Lux (4). Eerstgenoemde schatten we iets hoger in. 

Plaats 1:   Crazy Honey (7) 
Plaats 2:   Appearance W.F. (6)
Plaats 3:   Power Swirl (5)
Plaats 4:   Guinness Sisu (3)

 

Race 4 -  V64-1 - Svetsprodukter, 2140 meter autostart

Trainer Robert Bergh heeft Sergent D'inverne (9) in deze race. De vierjarige ruin was vorig jaar enkele keren goed op dreef. Dit seizoen wilde het nog niet lukken, maar we houden vertrouwen in de zoon van Zola Boko. Tegen Weasel W.F. (6) kan hij zich niets veroorloven. De nakomeling van Wellino Boko is snel en weet zich met regelmaat te plaatsen. Anchor Man (11) won eerder dit seizoen al tweemaal. De vorm lijkt nog altijd goed. Hij zou niet verbazen met opnieuw een zege. Master Sånna (1) is in beeld voor een klassering

Plaats 1:   Sergent D'inverne (9)
Plaats 2:   Weasel W.F. (6)
Plaats 3:   Anchor Man (11)
Plaats 4:   Master Sånna (1)

 

Race 5 -  V64-2 -   Rolf Sundlings Minne – IVAB, 1640 meter bandenstart

Een race over de sprintafstand uit de banden met vijftien koudbloeden. Spik Loke (2) kwam in Bergsåker niet in de problemen. De ruin won daar voor de vierde keer dit seizoen. Na vierhonderd meter koers nam hij de leiding definitief in handen en stond die niet meer af. Kjärs Emil (6) moet twintig meter geven aan de favoriet en dat lijkt over de mijl net te veel van het goede. Jakob Faksen (8) zette zijn laatste start op de baan van vandaag om in een overtuigende overwinning waar hij met zeven lengtes voordeel won. Verder noemen we nog Faks Kevin (9) en Vårvind (10) voor een klassering.

Plaats 1:   Spik Loke (2)
Plaats 2:   Kjärs Emil (6)
Plaats 3:   Jakob Faksen (8)
Plaats 4:   Faks Kevin (9)

 

Race 6 - V64-3 -  Sanfridssons Måleri, 2140 meter autostart

In zijn thuisland Finland won Rue De Roi (12) overtuigend zijn laatste race. Hij bleef van start tot finish voorop en nam in de slotfase ruim afstand van de concurrentie. Het was zijn vierde zege op rij. De vijfde overwinning is goed mogelijk, maar hij moet wel beginnen in het tweede gelid. Il Vero Alfredo (4) maakt zijn seizoensdebuut. Vorig jaar kende hij een goede periode. Winnen lijkt lastig tegen Rue de Roi die het juiste ritme te pakken heeft. Elsaonvacation (10) liep in haar laatste race een nieuw record. Met haar vorm zit het dus wel goed. Wild Nock (9) heeft de klasse in huis voor ene hoge klassering.

Plaats 1:   Rue De Roi (12)
Plaats 2:   Il Vero Alfredo (4)
Plaats 3:   Elsaonvacation (10)
Plaats 4:   Wild Nock (9)

 

Race 7 - V64-4 - Piteå Kommun – Wången Cup - Lärlings- & Ungdomslopp - Stolopp, 1640 meter autostart

Abrystir (4) zette haar laatste start in Boden om in een riante overwinning. Met nog een kilometer koers te gaan nam ze de leiding over en de concurrentie zag haar niet terug. Global Ultimate (9) is het jaar goed begonnen met een overwinning en een tweede plaats. Zij doet opnieuw mee om de prijsverdeling. Re Love (10) verraste de laatste keer met een overwinning. Bij die gelegenheid werd zij gereden door Antero Heinonen en die rijdt haar opnieuw. Flare (3) is snel maar wisselvallig.

Plaats 1:   Abrystir (4)
Plaats 2:   Global Ultimate (9)
Plaats 3:   Re Love (10)
Plaats 4:   Flare (3)

 

Race 8 - V64-5 - Brandskyddskontroll – Spårtrappa, 2140 meter autostart

Een race op winsom. De favoriet moet derhalve in het tweede gelid beginnen. Het zal gaan tussen Rally Funny (14) en Celsius Evo (11). Beide zetten op de baan van Umeå een hele knappe prestatie neer. Eerstgenoemde door de favoriet overtuigend te kloppen. Met nog een ronde te gaan ging zij in de aanval en nam zij de leiding over om deze uit te bouwen en ruim te winnen. Celsius Evo deed het in Umeå minstens zo goed. Na een vrijwel gemiste start maalde hij niet om een spoortje extra en won het nog met grote voorsprong. B.W.L.Ruthless (5) doet het dit seizoen heel behoorlijk. Een klassering moet normaal gesproken geen probleem zijn. Lexington Tooma (4) won ook zijn laatste race. Is in staat om te verrassen.

Plaats 1:   Celsius Evo (11)
Plaats 2:   Rally Funny (14)
Plaats 3:   B.W.L.Ruthless (5)
Plaats 4:   Lexington Tooma (4)

 

Race 9 - V64-6 - Grens Hästtransporter / Bläster & Industrilack, 2140 meter autostart

Een race met aansprekende namen. Mindyourvalue W.F. (6) keert terug van een rustperiode nadat hij afgelopen winter een Franse campagne afwerkte op Vincennes. Als de vorm goed is zien wij hem ver komen. Oud Elitloppet-deelnemer D.D.’S Hitman (3) gaat partij geven. Hij won zijn laatste race op de baan van Joensuu met een fabelachtig eindschot waarbij hij vanuit de laatste bocht zestig meter goed maakte op het koppaard die hij op de finish passeerde. Mr Golden Quick (4) doet het goed in zijn laatste starts waarbij een aantal goede zeges werden gerealiseerd. Protector (1) is een ideaal bankpaard. Hij presteert constant.

Plaats 1:   D.D.’S Hitman (3)
Plaats 2:   Mindyourvalue W.F. (6)
Plaats 3:   Mr Golden Quick (4)
Plaats 4:   Protector (1)

 

Race 10 - 3-åriga och äldre högst 65.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2640 meter autostart

Let's Dance L.A. (9) won hier haar laatste race in een goede tijd. De langere afstand zal geen probleem zijn voor de pupil van Gunnel Fredriksson die is toevertrouwd aan Hanna Olofsson. Fifth Avenue Vice (7) loopt steeds bij plaats één of twee. Die mogelijkheid is hier opnieuw. Young Lavec (1) zet elke race een scherpe tijd neer. Een plaats bij de eerste vier moet te doen zijn. Sylvester Töll (6) stellen we boven de rest.

Plaats 1:  Let's Dance L.A. (9)
Plaats 2:   Fifth Avenue Vice (7)
Plaats 3:   Young Lavec (1)
Plaats 4:   Sylvester Töll (6)

 

Race 11 - 3-åriga och äldre högst 65.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2640 meter autostart

In deze race gaat het opnieuw over de stayersafstand. De Finse Kivarin Salsa (4) komt met goede prestaties over vanuit Finland. In dit nummer heeft zij opnieuw goede vooruitzichten op de overwinning. De vormcurve van Staro Merlin (1) vertoonde een stijgende lijn. Dat werd bevestigd met een overwinning. Promptus (12) is een fantastisch gefokte zoon van Muscles Yankee en de geweldige merrie Pampered Princess. Hij won zijn laatste start in handen van Petteri Joki. Lady Charm (8) maakte de laatste keer zijn favorietenrol helemaal waar. Er zijn opnieuw kansen.

Plaats 1:  Kivarin Salsa (4)
Plaats 2:   Staro Merlin (1)
Plaats 3:   Promptus (12)
Plaats 4:   Lady Charm (8)

 

Race 12 - Poängjakten - P21-lopp, 2140 meter bandenstart

De laatste race van de avond met Canwin B.F. (11) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. De hengst is een imponerende verschijning die in zijn laatste race een ware show weg gaf. Na een ronde in het dodenspoor nam hij de leiding over en won het uiteindelijk met zestig meter voorsprong. Almighty Boogie (5) start twintig meter voor hem. Dat is natuurlijk een voordeel maar we verwachten niet dat het genoeg zal zijn om de favoriet voor te blijven. K.Y.Poseidon (9) is snel genoeg voor een klassering bij de eerste drie. Verder zie we nog Devour Ås (12) en Daniel Newport (8)

Plaats 1:  Canwin B.F. (11)
Plaats 2:   Almighty Boogie (5)
Plaats 3:   K.Y.Poseidon (9)
Plaats 4:   Devour Ås (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.