Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bollnas - 28 februari

Bollnäs  - donderdag 28 februari 2019 - Start: 18:20

De laatste meeting van deze maand wordt verreden in Bollnäs, het midden van Zweden. Tien boeiende koersen die stuk voor stuk goed bezet zijn. Het vijfde onderdeel van de DubbelCupen, is het hoofdnummer waarin vijftien koudbloeden aan de start verschijnen. Joker C.K. debuteert hierin voor zijn nieuwe trainer Jan-Olov Persson en moet het opnemen tegen ongeslagen Arragon en Gustav E. Een prachtige race. Vanaf race vier, 19.30 uur, start de V64. De start van de eerste race is om 18:20 uur.

Race 1 -  Sleipner Bollnäs Månadstäcke, 1640 meter bandenstart

In deze eerste race van de dag op Bollnäs wordt gestart met een vijftien koudbloeden over de sprint. Valle Lukas (13) beviel in zijn laatste race met een tweede plaats. Hij was duidelijk verbeterd. Er is vandaag kans op winst maar hij moet nog wel twintig meter goed maken op de debuterende Ängsalma (5) die in de kwalificatieproef een prima indruk achterliet. Leo Faksen (1) maakt ook zijn debuut. De kwalificatieproef was ruim voldoende. Verder noemen we nog Åttmann Ö.K. (9).

Plaats 1:   Valle Lukas (13)
Plaats 2:   Ängsalma (5)
Plaats 3:   Leo Faksen (1)
Plaats 4:   Åttmann Ö.K. (9)

 

Race 2 -   3-åriga och äldre högst 24.000 kr., 2140 meter autostart

Deze race voor de beginnersklasse is een open aangelegenheid. De vorm van Kiss Me Quick H.C. (2) vertoont een stijgende lijn. Als hij die lijn weet door te trekken zijn er ook winstkansen. Some Zin (5) komt nu een andere klasse tegen dan op Solvalla. In die race liet hij snelheid zien maar sprong hij in de laatste bocht weg in zesde positie. Hij zal nu zijn ware gezicht willen laten zien. Conrads Janne (8) plaatste zich tweemaal op een zes en zevende plaats. Nu verwachten we de pupil van Svante Båth wel iets verder. Pelas Pathos (11) werd bij zijn debuut derde en zal nu verder in vorm zijn gegroeid.

Plaats 1:   Kiss Me Quick H.C. (2)
Plaats 2:   Some Zin (5)
Plaats 3:   Pelas Pathos (11)
Plaats 4:   Conrads Janne (8)

 

Race 3 -  Travrestaurangen by Kitchen  - Montélopp, 2140 meter bandenstart

Zeus Karsk (12) maakte met Jennifer Persson tijdens de kerstdagen zijn montedebuut op Solvalla en dat leverde gelijk een hele ruime zege op dankzij een sterke eindfase. Ondanks een handicap aan de start kan dit duo hier op herhaling. Er kan niet getreuzeld wordt met montecrack Kattens Chamsin (14) die op gelijke hoogte start. Hij wordt gereden door talentvolle Emilia Leo die onlangs werd uitverkozen tot “Årets Komet 2018”.  De blonde Zweedse won verleden jaar vierentachtig koersen. Quiet Please (5) was dit seizoen al enkele keren geplaatst. Dat moet opnieuw lukken. Samen met Kimbee Dream (3) kunnen ze proberen om de twintig meter startvoordeel uit te buiten.

Plaats 1:   Zeus Karsk (12)
Plaats 2:   Kattens Chamsin (14)
Plaats 3:   Quiet Please (5) 
Plaats 4:   Kimbee Dream (3)

 

Race 4 – V64-1, 3-åriga och äldre 295.001 - 1.650.000 kr., 2640 meter bandenstart

Een race voor de stayers. Je t'Aime Explosiv (4) begon het seizoen goed met een overwinning en werd vervolgens derde op Solvalla. Ook dat was een prima prestatie. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Askö Q. (7) die in zijn laatste race ongeplaatst bleef. Halverwege de laatste bocht lag hij achter “een muur” van zeven paarden en kon hij zijn eindsprint nimmer inzetten. Hij had nog voldoende achter de hand. In diezelfde race werd Valeur (6) vierde in een close finish in een snelle tijd. Action Launcher (2) en Ippon Futura (1) is de keuze van de overige deelnemers.

Plaats 1:   Je t'Aime Explosiv (4)
Plaats 2:   Askö Q. (7)
Plaats 3:   Valeur (6)
Plaats 4:   Action Launcher (2)

 

Race 5 - V64-2, Sleipner Cup, Försök 1, 2140 meter bandenstart

Opnieuw een vol veld met koudbloeden waarin Häsen Räsern (7)  de voorkeur krijgt met kampioen Ulf Ohlsson. De talentvolle zoon van de legendarische Järvsöfaks maakt zijn seizoensdebuut. Zijn trainer Jan-Olov Persson heeft ook Vilgot Frej (11) in koers en dat lijkt met rijder Rikard Skoglund de voornaamste concurrent. Diens vorm is momenteel prima. In het eerste band lijkt Ulebäcks Brunbjörn (4) in beeld voor een klassering. Winnen wordt lastig. Verder in het tweede band nog B.W.Laika (12) en Myrsjös Ruter Ess (15).

Plaats 1:   Häsen Räsern (7) 
Plaats 2:   Vilgot Frej (11)
Plaats 3:   B.W.Laika (12)
Plaats 4:   Ulebäcks Brunbjörn (4)

 

Race 6 - V64-3, Stolopp, 1640 meter autostart

Elf merries die gaan sprinten. Voor Västerbo Jolene (8) is het startnummer niet zo gunstig. De merrie toonde als driejarige al haar talent met een overwinning en een tweede plaats. Zij maakt hier haar debuut. Ariadne (10) won dit seizoen al een race over de mijl. Ondanks het startnummer is zij zeker niet kansloos. Shyvana (3) maakt haar seizoensdebuut. Winnen lukte haar nog niet maar ze was er al wel dichtbij. Misschien kan Ulf Ohlsson haar motiveren. De vormcurve van Let's Dance Rick (9) vertoont een stijgende lijn.

Plaats 1:   Västerbo Jolene (8)
Plaats 2:   Ariadne (10)
Plaats 3:   Shyvana (3)
Plaats 4:   Let's Dance Rick (9)

 

Race 7 -  V64-4, 3-åriga och äldre 45.001 - 480.000 kr., 2140 meter bandenstart

I'll Fixit (11) heeft zijn vorm na zijn mislukte seizoensstart helemaal gevonden. Hij won eenmaal en was tweemaal derde. In dit veld moet hij het opnemen tegen Celeber (3) die een voordeel heeft bij de start van twintig meter. Die liet in zijn laatste race een goede indruk achter. De vorm van Don’t Worry (2) is de hele winter al goed. Hij hoort zeker bij de kanspaarden thuis. Jack Zon (7) wisselt tweede plaatsten af met mindere prestaties. Als hij geconcentreerd zijn werk doet, eindigt hij in de voorhoede.

Plaats 1:   I'll Fixit (11) 
Plaats 2:   Celeber (3)
Plaats 3:   Don’t Worry (2)
Plaats 4:   Jack Zon (7)

 

Race 8 - V64-5,  DubbelCupen, Försök 5 i Meeting 1, 2140 meter bandenstart

Opnieuw een fraai veld van vijftien koudbloeden waarin Arragon (10) het te kloppen paard is. Hij verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start en is dit jaar dus nog ongeslagen. Gustav E. (12) maakt zijn seizoensdebuut. Vorig seizoen was hij goed op dreef. Als hij de scherpte gelijk heeft moet hij ver kunnen komen. Joker C.K. (11) debuteert voor zijn nieuwe trainer Jan-Olov Persson. De achtjarige hengst heeft al een mooie staat van dienst en wint ongeveer een derde van zijn starts. In het eerste band kiezen we voor Lisa Mollyn (5).

Plaats 1:   Arragon (10)
Plaats 2:   Gustav E. (12)
Plaats 3:   Joker C.K. (11)
Plaats 4:   Lisa Mollyn (5)

 

Race 9 - V64-6,  3-åriga och äldre 10.001 - 100.000 kr., 1640 meter autostart

Twaalf deelnemers over de mijl. Voor Västerbo Call You (5) is het dit seizoen alles of niets. Vier starts leverden twee overwinningen op en even zoveel uitschakelingen. Lopende lijkt hij niet te kloppen. Cheese Action L.W. (1) is wat dat betreft betrouwbaarder voor het spelend publiek. Dit seizoen was hij in al zijn starts in het geld. Todays Victory (7) kan een goede mijl lopen. Recentelijk werd hij twee maal tweede over de sprintafstand. Met de vorm zit het dus wel goed. Achter dit drietal zien we verder nog Star’s Fighter (11) en de Italiaan Valzer Jet (4).

Plaats 1:   Västerbo Call You (5)
Plaats 2:   Cheese Action L.W. (1)
Plaats 3:   Todays Victory (7)
Plaats 4:   Star’s Fighter (11)

 

Race 10 -  P21-lopp, 2140 meter bandenstart

De laatste race van vandaag met Beam Me Up Scotty (8) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Hij was de laatste keer in Bollnäs oppermachtig waarin hij na een aanvallende race overtuigend won. Bovendien vertrok hij die dag uitstekend uit de banden. De afstand van vandaag is langer maar dat is geen enkel probleem voor hem. Kent’s Laddie (10) kon een goede tweede plaats niet bevestigen want de ruin werd in zijn laatste start uitgeschakeld. We rekenen op herstel. Saga Doc (3) en Captain Knas (6) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Beam Me Up Scotty (8)
Plaats 2:   Kent’s Laddie (10)
Plaats 3:   Saga Doc (3)
Plaats 4:   Captain Knas (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.