Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bordeaux - 30 januari

Bordeaux - woensdag 30 januari - Start: 12:00

Race 1: Prix des Amis du Cheval

Dede de Montauran (3) liep op Vincennes in sterkere velden en treft hier zonder ijzers en met de steun van Eric Raffin een mooie koers. Tegenstand zal komen van Shogun D.K. (8), die fraai won bij zijn heroptreden in dit genre en op herhaling kan gaan. Voor de plaatsen kunnen Clara de Chenu (2), hier zonder ijzers en met een goede jockey, Voice of The Angel (10), die al bewezen is onder het zadel, en Ascain (12), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens en in zijn oude vorm meer dan een outsider is, een rol gaan spelen. Van de overigen noemen wij Anakit du Tay (11), gereden door Matthieu Abrivard en hier zonder ijzers, alsmede Belle Vue Micha (5), ook blootsvoets, als paarden die voor een verrassing zouden kunnen zorgen.

Plaats 1: Dede de Montauran (3)
Plaats 2: Shogun D.K. (8)
Plaats 3: Clara de Chenu (2)
Plaats 4: Voice of the Angel (10)
Plaats 5: Ascain (12)

 

Race 2: Prix Ausone

Ongeslagen in twee starts in 2019 in amateurkoersen lijkt As You Like (16) hier in staat om de deze weg te vervolgen, temeer omdat hij hier mooi ingeschreven staat tegen de winsomgrens. Cirte la Tour (15), winnares op dit niveau op 16 januari, en Black de la Vallée (11), die zich thuisvoelt op deze baan, staan klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van onze favoriet. Gepresenteerd zonder ijzers na een rust van drie en een halve maand kan Coquine du Vivier (7) direct acte de presence geven. Atoll du Sud Ouest (12), waarvan we in zijn laatste koersen meer hadden verwacht, en Curly du Layon (6), die nu twee koersen na rust in de benen heeft, zijn in staat om het feestje van de favorieten te verstoren. De kansen van Apollo de Ry (14), die goed afkwam in de referentiekoers van 16 januari, en Biche de Rivière (9), in prima lichamelijke conditie, komen kort hierna.

Plaats 1: As You Like (16)
Plaats 2: Cirte la Tour (15)
Plaats 3: Black de la Vallee (11)
Plaats 4: Coquine du Vivier (7)
Plaats 5: Atoll du Sud Ouest (12)

 

Race 3: Prix de l'Hippodrome de Villereal

Pas debuterend aan het begin van zijn vierde levensjaar als gevolg van gezondheidsproblemen wist de zeer goed gefokte For Me Gédé (16), van de kampioen Ready Cash en de uitmuntende Reedite Gede direct te winnen op de baan van Nantes. Voorzien van een overduidelijke marge en toevertrouwd aan Eric Raffin kan deze pupil van Marc Sassier zijn ongeslagen status in stand houden. French People (14), die voor een teleurstelling zorgde in Châteaubriant, en Feeling d'Hermès (15), die nog riskant is maar zeker over kwaliteiten beschikt, zullen proberen stevig partij te bieden aan onze favoriet. Foreman d'Eole (5), die met grote sprongen vooruit gaat sinds hij zonder ijzers loopt, en Filou Nicaux (8), die erg snel weer aan de start verschijnt na op 27 januari in Agen foutief te zijn geweest, zijn meer dan simpele figuranten in dit veld. De verrassing kan komen van First de Tess (13), die aan het begin van zijn carriere talent toonde en die hier voor het eerst zonder ijzers loopt, of van Foltily (4), die erg dicht bij French People binnenkwam op 7 januari in Châteaubriant. Voor wat betreft Féerie de Chanjac (11), zij kan haar ware gezicht laten zien nu zij voor het eerst zonder ijzers loopt.

Plaats 1: For Me Gede (16)
Plaats 2: French People (14)
Plaats 3: Feeling d'Hermes (15)
Plaats 4: Foreman d'Eole (5)
Plaats 5: Filou Nicaux (8)

 

Race 4: Prix Ourasi

Respectievelijk winnaar en tweede op deze baan in een koers op 29 december kunnen Fossoyeur (5) en Flash des Maj (1) zich opnieuw verwikkeld vinden in de strijd om de zege. Omdat hij vandaag zonder ijzers loopt hebben wij een voorkeur voor de pupil van Pascal-André Geslin. Als tegenstanders noemen wij vooral Fresh Bidder (7), die niet lang meer zal wachten om van zich te doen spreken na een afwezigheid van vijf maanden en bovendien winnaar van zijn enige start op deze baan in maart vorig jaar, en Farah Sport (9), die succesvol terugkeerde in het aangespannen genre door te winnen in Nantes waar zij voor het eerst zonder ijzers liep. Figaro Grave (6), waarvan we vooruitgang verwachten na zijn foutloze heroptreden op 16 januari in Agen waar hij gereden werd door Aurore Toussaint (vandaag Matthieu Abrivard), en Fiora de Cousserat (3), winnares in Agen-La Garenne op 16 januari en vandaag zonder ijzers, kunnen een belangrijke rol spelen in de aankomst. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Fawley Buissonay (13), die in categorie stijgt maar blijk geeft van een betrouwbare regelmatigheid, of van die van Full aux Rois (14), die niet van alledag is maar zeker talentvol is.

Plaats 1: Flash des Maj (1)
Plaats 2: Fossoyeur (5)
Plaats 3: Fresh Bidder (7)
Plaats 4: Farah Sport (9)
Plaats 5: Figaro Grave (6)

 

Race 5: Prix Ultra Petita

Elianis Céleste (1) wist weer te winnen op de baan van Châteaubriant, waar zij een enorme vechtlust toonde. Indien zij goed wegkomt met haar matige nummer achter de auto kan deze dcohter van Insert Gede voor de tweede zege op rij gaan. De tegenstand wordt aangevoerd door Elna (2), die een prima indruk achterliet bij haar overwinning in Toulouse over 2750 meter op 9 januari, en Empreinte d'Urzy (4), die even weg was maar die hier gelijk zonder ijzers aantreedt. Exploratrice (5), die komende is getuige haar tweede plaats in Toulouse in een soortgelijk veld, en Eurêka Jénilat (3), weliswaar met ijzers deze keer maar toevertrouwd aan een "pilote", komen in beeld voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Edvina du Mont (7), die een slechte startpositie heeft maar goed loopt op de baan in Bordeaux, of van Epopée du Cébé (12), die haar goede vorm in de strijd werpt om succesvol in categorie te stijgen.   

Plaats 1: Elianis Celeste (1)
Plaats 2: Elna (2)
Plaats 3: Empreinte d'Urzy (4)
Plaats 4: Exploratrice (5)
Plaats 5: Eureka Jenilat (3)

 

Race 6: Grand Prix Dynavena Maisagri Duran

Chistou d'Iraty (15) dient niet veroordeeld te worden op zijn recente mislukte koers in Vincennes, waar hij niet het beste koersverloop trof, vooral op de heuvel. Winnaar van twee koersen op deze baan in december kan de zoon van Quick Wood zich hier herstellen. Zijn voornaamste rivalen zijn vooral Aldo d'Argentré (18), die 2018 afsloot op een puike wijze door een zege te boeken op Vincennes en die al drie koersen won op deze baan, en Atino de l'Ormerie (14), die onophoudelijk goede koersen loopt zonder zijn ijzers in deze categorie. Ook aandacht voor Global Un Poco (11), die ideaal staat ingeschreven aan de winsomgrens en is toevertrouwd aan Eric Raffin bij zijn debuut in ons land. Duc du Lupin (8), die een goede wintermeeting onder het zadel realiseerde en die ook voor de sulky voldoende talent heeft, en Esos (4), die op deze afstand een interessante vormverbetering liet zien, hebben hier een woordje mee te spreken, zij het vooral voor de plaatsen. De kansen van Ardente du Clos (16), terug voor de sulky na een vruchtbare reeks onder het zadel, en Beau de Morgane (9), die weer op de goede weg lijkt na een lange periode van teleurstellingen, kunnen niet genegeerd worden op het moment van uw keuze. 

Plaats 1: Chistou d'Iraty (15)
Plaats 2: Aldo d'Argentre (18)
Plaats 3: Atino de l'Ormerie (14)
Plaats 4: Global Un Poco (11)
Plaats 5: Duc du Lupin (8)

 

Race 7: Prix Beatnick II

Slechts zelden ver van het podium als hij een goede dag heeft liep Empereur du Cébé (4) een nette rentreekoers op deze afstand, waar hij goed eindigde en 5e werd met Jean-Etienne Abrivard. Nu hij vandaag door zijn trainer wordt gereden lijkt de zoon van Uhlan du Val hier een betrouwbare keuze. En Toi J'espère (3), die in goede vorm steekt en in tegenstelling tot zijn twee laatste starts hier zonder achterijzers loopt, en Elan de Dompierre (6), die onlangs 3e werd in Vincennes door middel van een goed eindschot, lijken de beste papieren te hebben voor de ereplaatsen. Eddy du Vivier (5), die nog nooit teleurstelde zonder zijn achterijzers, en Eurêka de Tillard (1), die begin dit jaar haar mogelijkheden in deze discipline toonde, zijn niet bij voorbaat verslagen voor de plaatsen. Eno de Narmont (11), die komende is, zal proberen zich in de strijd te mengen.

Plaats 1: Empereur du Cebe (4)
Plaats 2: En Toi J'Espere (3)
Plaats 3: Elan de Dompierre (6)
Plaats 4: Eddy du Vivier (5)
Plaats 5: Eureka de Tillard (1)

 

Race 8: Prix Ozo

Destrier Jiel (1) vindt hier een veld binnen zijn bereik en dient weer in de rekening te worden genomen. Davy de Taziere (4) won zijn enige koers zonder ijzers en nu hij vandaag weer met blote voeten op pad gaat en bovendien gereden wordt door Eric Raffin kan hij onze favoriet stevig partij bieden. Diabolo (3) kan indien hij de fouten vermijdt een rol gaan spelen in de aankomst, aan talent mankeert het de pupil van Jacques Henri Treich zeker niet. Voor de plaatsen zien wij Duc du Chene (2), die onlangs won maar hier met ijzers aan de start verschijnt, Disco d'Occagnes (6), onlangs 5e in een quinté koers op Vincennes, en Duo Seguinel (9), die zijn laatste start wist te winnen maar hier in categorie stijgt.

Plaats 1: Destrier Jiel (1)
Plaats 2: Davy de Taziere (4)
Plaats 3: Diabolo (3)
Plaats 4: Duc du Chene (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.