Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

British Champions Day - 20 oktober

Ascot - zaterdag 20 oktober - Start: 14:25

Qipco British Champions Day is de best gedoteerde dag in de Engelse Rensport. Het trekt de beste paarden in de respectievelijke categorien met het meeste prijzengeld. Van de zes koersen hebben er maar liefst vier Groep 1 status met een Groep 2 en een Heritage Handicap. Dit moet de dag worden van trainer John Gosden.

Race 1 - Groep-2

De lange afstand koers over 3200 meter moet de kroon op het het seizoen worden van Stradivarius (3). Deze bruine hengst is dit jaar nog ongeslagen in de stayers categorie en dat heeft hem naast al het prijzengeld de bonus van £1 miljoen pond opgeleverd. Waar hij zijn eerste drie koersen dit jaar met overmacht wist te winnen, leek hij in zijn laatste en beslissende koers op de baan van York een stuk stroever dan voorheen. In die koers legde hij wel zijn Miljoen bonus vast maar waar iedereen dacht dat hij met een straat zou winnen, kwam hij slechts met 1,5 lengte voorsprong over de finish. Hij leek toen 200 meter te gaan geklopt maar vocht uiteindelijk nog goed terug. Hij heeft 57 dagen de tijd gehad om tot zichzelf te komen en zal dat echt nodig hebben. Met de hevige regenval in Ascot is de grond behoorlijk aangetast en zal ‘Good To Soft’ zijn. Dat is nou net de bodemtype die Stradivarius niet graag ziet. Een paard welke de soepele bodemtype wel graag ziet is Thomas Hobson (4) onder Andrea Atzeni. Deze globetrotter komt met een overwinning op zak aan de start en dat was over ‘Good To Soft’ in een Groep 2 koers op de baan van Doncaster. Hij heeft al een zesde plaats in de Melbourne Cup op zijn CV staan en lijkt nu eindelijk van de jetlag herstelt te zijn. Zijn cote slinkt in Engeland en de stal van Willie Mullins kan wel om een boodschap gestuurd worden. De driejarigen krijgen in deze koers 3,5 kilgogram ontheffing en de stal van Aidan O’Brien vertegenwoordigt die groep met drie starters. Sir Erec (7) maakt pas zijn vijfde startmaar houdt van lange afstand en soepele grond. Precies de omstandigheden die hij op Ascot gaat treffen. Zoon Donnacha blijft het paard trouw en de cote gaat alleen maar naar beneden in Engeland. Dit paard heeft duidelijk talent over de langere afstand en de connecties hebben een hoge pet op van dit paard.

Spelsoort1234C 
4         INZETTEN
3 4 7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 2 - Groep-1

In deze koers wordt de sprint kampioen van het jaar gekroond. Over 1200 meter gaan maar liefst 14 paarden om die titel strijden en we hebben te maken met een heuze thuis wedstrijd voor Projection (8). Dit paard is in eigendom van de Royal Ascot Racing Club en die paarden mogen alleen aan de start komen op Ascot als ze een goede kans hebben. De generale repetitie over baan en afstand was goed met winst in een mindere koers. Hij had die koers duidelijk nodig en zal nu scherper zijn. Dat zal ook nodig zijn om deze koers te winnen maar Projection heeft al vaker op Ascot aan een grote cote verrast. Brando (2) treft zijn favoriete afstand op Ascot en heeft al eerder bewezen dat hij op zware grond uit de voeten kan. Op de baan van Haydock was hij de laatste keer in de modder goede tweede. Hij is duidelijk voor deze koers voorbereidt en heeft bovendien met startbox 14 de loting gewonnen aangezien hij aan de reling mag vertrekken. Hij kan dus nu zelf bepalen om van kop af te gaan om van een rug af te komen. Librisa Breeze (6) heeft deze koers vorig jaar gewonnen en dat was precies onder dezelfde omstandigheden. Op die vorm af is hij uiteraard weer kanshebber ondanks dat dit seizoen niet geheel naar wens is verlopen. Bovendien heeft hij een goede staat van dienst over een soepel bodemtype. The Tin Man (12) gaat als favoriet van start en dat is te danken aan zijn laatste koers waar hij als winnaar over de finish kwam in een koers over 1200 meter op de baan van Haydock. In de modder klopte hij die dag Brando in een zeer goede wijze. Hij was vorig jaar vijfde in deze koers en lijkt in de vorm van zijn leven en kan bovendien over alle bodem soorten uit de voeten. Hij is met zorg naar deze koers toegewerkt en heeft als ruin niet te op te letten over een toekomstige dek carriere. Alle lichten staan dus op groen voor deze veteraan die onder jockey Oisin Murphy een geweldige middag kan aftrappen.

Spelsoort1234C 
8         INZETTEN
12 2,6,8 2,6,8     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Groep-1

In deze koers gaan de merries hun titel voor het seizoen uitvechten over 2400 meter waar net als in de eerste koers, trainer John Gosden de huizenhoge favoriet levert. Lah Ti Dar (8) is onder Frankie Dettori de blikvanger van deze koers na haar tweede plaats in de Groep 1 St. Leger achter Kew Gardens. Deze merrie had zelfs in de Arc de Triomphe op Longchamp niet misstaan en is nu tegen haar eigen geslacht met driejarige ontheffing ontzettend in het voordeel. Zij krijgt 2,5 kilogram van de oudere merries en dat is een ideale situatie. Het enige vraagteken voor deze klasbak is de bodem die veel soepeler is dan dat zij tot nu toe heeft meegemaakt. Andre Fabre stuurt Kitesurf (4) vanuit Frankrijk het Kanaal over om de Godolphin kleuren in deze koers waar te nemen. De merrie komt met twee klinkende overwinningen achter haar naam hier aan de start en heeft op basis van haar laatste winst een goede kans op de winst. In die laatste koers was zij van achteraf andere merries de baas in een Groep 1 koers op ParisLongchamp over 2400 meter. Als het tempo vandaag hoog wordt gehouden dan staat zij vanuit een afwachtende koers voor een hele opgave. John Gosden brengt ook Coronet (1) aan de start met jockey Olivier Peslier. Zij was derde in deze koers afgelopen jaar en lijkt tegen haar eigen geslacht het altijd goed te doen. Als oudere merrie moet zij altijd gewicht weg geven en dus staat zij voor een hele opgave. Uit vier koersen dit jaar was een derde plaats haar slechtste resultaat en dat was vaak ook nog is tegen de hengsten. Zij treft haar ideale afstand over een bodemtype die zij makkelijk aankan. Met een koers op wachten kan zij hier zomaar toeslaan.
Aidan O’Brien traint maar liefst 60% van de paarden in deze koers en we denken dat Hydrangea (3) hier extra aandacht verdient. Zij won deze koers vorig jaar onder dezelfde omstandigheden en komt nu met zoon Donnacha aan de start. De merrie heeft bovendien 84 dagen vakantie gehad en het is gebleken dat paarden van O’Brien van rust af zeer goed presteren. Zij wordt niet voor niks na 84 dagen in een Groep 1 koers terug gebracht.

Spelsoort1234C 
3         INZETTEN
8 1,3,4 1,3,4     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Groep-1

In deze koers wordt het beste paard over de mijl gekroond en weer heeft trainer John Gosden de favoriet in zijn stal. De revelatie van de tweede helft van het seizoen, Roaring Lion (11), neemt hier noodgedwongen plaats in de startbox. De mijl is niet zijn favoriete afstand maar omdat een andere stalgenoot in de volgende koers wordt ingezet moet hij daarvoor wijken. De nummer drie van de Derby heeft daarna drie Groep 1 koersen op zijn naam gezet in goede stijl. Hij gaat hier als beste paard van de koers van start maar treft zoals gezegd niet zijn ideale afstand. Toch kan hij het hier op zijn klasse in zijn voordeel gaan beslissen en we hopen vurig dat hij in deze koers de kroon kan vergaren die hij verdient. Vanuit Frankrijk komt Recoletos (7) over en die heeft ons in zijn laatste koers ontzettend geimponeerd. Op de baan van ParisLongchamp werd een Groep 1 over de mijl beslissend gewonnen. Hij was die dag op de top van zijn kunnen en zag er fysiek geweldig uit. Hij zal gebaat zijn bij een hoog tempo en het lijkt erop dat het in deze koers gegarandeerd is. Wonder merrie Laurens (15) heeft dit seizoen al vier Groep 1 koersen gewonnen en maakte steeds diepe indruk. Zij krijgt in deze koers een kilogram van de driejarige hengsten en 2,5 kilogram van de oudere paarden en dat kan wel is door slaggevend gaan zijn. Laurens is namelijk in de vorm van haar leven en kan bovendien een koers van kop af beslissen. Als zij aan kop de kans krijgt om een hoog tempo te dicteren dan is zij met het gewichts verschil lastig terug te pakken. Century Dream (3) is de mijl specialist bij uitstek en is dit jaar echt tot de top door gebroken. Hij heeft dit jaar nog geen slechte koers gelopen en zette in Amerika bijna de kroon op het werk door dichtbij derde te worden in Arlington Million. Hij had met 300 meter te gaan ruim de kop maar verslapte richting finish aangezien de afstand voor hem te kort was. Hij werd na onderzoek comite gediskwalificeerd voor de derde plek. Na 69 dagen maakt hij weer zijn opwachting in eigen land over zijn favoriete afstand, dus staan alle lichten op groen aan een smakelijke cote.

Spelsoort1234C 
3         INZETTEN
11 3,7,15 3,7,15     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!Race 5 - Groep-1

In deze koers wordt de kampioen over de midden afstand gekroond. De best gedoteerde koers van de dag moet het glorieuze afscheid van de ster van vorig jaar worden. Cracksman (2) gaat niet alleen als huizenhoog favoriet van start, hij moet ook nog eens zijn flop van eerder dit jaar rechtzetten. Zijn dek carrière hangt eigenlijk van deze koers af en daar is veel geld mee gemoeid. Zijn gevaarlijkste tegenstander, Roaring Lion, komt in koers 4 aan de start dus de grootste zorg is al weg. De regenval in Engeland is in het voordeel van Cracksman aangezien hij zich over soepele grond als een vis in het water voelt. Trainer John Gosden brengt hem voor het eerst met Blinkers aan de start om alle concentratie te verzekeren. Hij heeft al 122 dagen niet meer gelopen en dus is scherpte de hamvraag. De meeste weerstand moet van Crystal Ocean (3) komen die op deze baan al tweede was achter Poet’s Word in de Groep 1 King George Stakes. Daarna werd hij in een valse koers opzij gezet door Arc dubbelaar Enable. Lijkt hier ‘best of the rest’ te zijn in een middelmatige versie van de British Champions Stakes. Trainer Aidan O’Brien brengt hier Capri (1) aan de start die vorig jaar Cracksman te snel af was in de Irish Derby. Bovendien won hij de St. Leger voor Crystal Ocean maar heeft zich dit jaar ontpopt als stayer en deze koers over 2000 meter lijkt iets aan de korte kant. Toch was hij twee weken geleden goede vijfde in de Arc de Triomphe over 2400 meter op de baan van ParisLongchamp. Hij kwam daar in de laatste 400 meter pas echt op gang en kwam dreigend op zetten. Die versnelling moet in deze koers eerder ingezet worden om een kans op de winst te maken maar daar hebben de connecties alle kijk op.

Spelsoort1234C 
2         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.