Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 16 juli

Cabourg – dinsdag 16 juli 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix des Chardons

Na haar goede 2e plaats op 2 juni op de baan in Saint-Malo mag Emotion Bleue (14) niet worden veroordeeld op haar koers in Caen, waar zij snel foutief was met nummer 16 achter de auto. In deze qua winsom mooie inschrijving kan zij zich herstellen. De directe tegenstand aan de pupil van Jean-François Popot wordt gevormd door Ebène du Cébé (12), die won over de mijl in Vichy en die geen probleem zal hebben met de langere afstand, en Etonnante Nonna (6), die op 3 juli in Lisieux een goede koers liep tegen hengsten. Aandacht ook voor Easy Girl (8), die baat zal hebben bij het profiel van deze baan. Evrika (4), waarvan we bij haar heroptreden meer verwachtten maar die een veld als dit zeker aan kan, en Elite d'Erable (15), die mooi staat ingeschreven bij haar heroptreden na korte rust, kunnen een rol in de aankomst gaan spelen. Esmeralda Brekka (10), die uitstekend loopt op rechtsom banen, en Elmina Bella (16), die drie maanden afwezig was, komen hierna.

Plaats 1: Emotion Bleue (14)
Plaats 2: Ebene du Cebe (12)
Plaats 3: Etonnante Nonna (6)
Plaats 4: Easy Girl (8)
Plaats 5: Evrika (4)

 

Race 2: Prix des Crocus

De weinig vroegrijpe Flower du Chatault (5) heeft nog niet de winsom die bij haar kwaliteiten hoort, zij startte nog maar vijf keer. Gezien haar overwinning in Vichy van 20 juni lijkt de pupil van Jean-Michel Bazire hier in staat om de koers voor zich op te eisen. Freetown (7), die komende is zoals blijkt uit haar recente 4e plaats in Lisieux, en Furiana (15), die een 3e plaats behaalde op deze baan tegen sterkere tegenstanders maar die vandaag moet voorgeven, zullen proberen stevig partij te bieden aan onze favoriete. Forest Devil (4), die weer in vorm gekomen is, en Frise Pont Vautier (9), die er qua winsom matig in staat maar wel in topvorm is, komen meer in beeld voor de plaatsen in dit gezelschap. Féerie Doti (6), die goed rechstom gaat en nu gereden wordt door een "pilote", en Fille de Cuigny (3), die aardig trouw is, mogen niet zomaar worden weggelaten. Félicitations (16) zal met ijzers haar uiterste best moeten doen om voorin te eindigen.

Plaats 1: Flower du Chatault (5)
Plaats 2: Freetown (7)
Plaats 3: Furiana (15)
Plaats 4: Forest Devil (4)
Plaats 5: Frise Pont Vautier (9)

 

Race 3: Prix Honfleur Normandy Outlet

Alles valt of staat met een foutloos parcours voor Fox Papa Fox (12), die snel maar riskant is. Zijn voornaamste rivalen zijn Forrest d'Em (8), die sterk won over 2725 meter in Lisieux aan het begin van deze maand, Forever Stone (9), die enorm vooruit is gegaan sinds hij zonder ijzers loopt, en Fictor des Romains (7), die erg regelmatig presteert sinds zijn debuut in de koers. De voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers lopende Flamenco Quick (11) verdient onze aandacht nu hij door Gabriele Gelormini gereden wordt. De kansen van Flash de Fromentel (6), die laatst lang niet slecht liep in Enghien, en Filou Rêve (13), die succesvol is in beide disciplines en er qua winsom mooi in staat, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Fox Papa Fox (12)
Plaats 2: Forrest d’Em (8)
Plaats 3: Forever Stone (9)
Plaats 4: Fictor des Romains (7)
Plaats 5: Flamenco Quick (11)

 

Race 4: Prix Partenaires PMU  

De sinds twee maanden weer in topvorm verkerende Etoile d'Eté (8) presteert prima in beide disciplines. Nu zij in de monté voor het eerst zonder ijzers loopt en mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens kan zij opnieuw een grote rol spelen bij de verdeling van de prijzen. Eve Venesi (7), die in goede vorm steekt en zeker nog verbeteren kan in deze discipline, Elton du Ham (12), die meters voor moet geven maar momenteel in prima vorm is, en Elgar (4), die 3e werd in Caen over 2450 meter in 1'14"6 op 17 juni, zijn de voornaamste rivalen voor de merrie van Christophe Gallier. Enzo du Klau (15), die terugkeert onder het zadel voorzien van twee overwinningen in dit genre op grasbanen, en Eurasia Jiel (9), die de minst winnende van het tweede band is maar die fraai wist te winnen in het noorden van Frankrijk, komen meer in beeld voor de plaatsen. De kansen van Equinio Sport (5), die hier in categorie stijgt, en Empereur d'Orival (11), die op de goede weg lijkt na problemen te hebben gehad met zijn draf, zijn interessante outsiders.

Plaats 1: Etoile d’Ete (8)
Plaats 2: Eve Venesi (7)
Plaats 3: Elton du Ham (12)
Plaats 4: Elgar (4)
Plaats 5: Enzo du Klau (15)

 

Race 5: Prix Jean-Paul Pottier

Na twee overwinningen in amateurkoersen, waarvan een behaald op deze baan over 2050 meter, lijkt Diva Beauregard (13) in staat om deze dinsdagavond een derde zege op rij te behalen. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Célèbre Raudière (16), die deze keer met ijzers loopt maar mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens, Caldas Noras (1), die nog veel winsom in te halen heeft en verbeterd zal zijn na zijn recente winst in Abbeville, en César du Pommeau (2), die het goed doet rechtsom en hier wordt gereden door de kundige Michel Poirier. De bij zijn terugkeer op een zandbaan in goede vorm stekende Bambino de Mée (9) zal proberen door te gaan op de goede weg, net als Boutron de Claire (5), die vier maal 2e werd in vijf starts in amateurkoersen. De liefhebbers van verrassingen kunnen kijken naar de kansen van Cétaquati (8), waarvan we de laatste keer in Reims iets meer hadden verwacht, of naar Bocage du Rib (12), die het uitstekend deed op de grasbaan van La Gacilly in zijn eerste start zonder ijzers.

Plaats 1: Diva Beauregard (13)
Plaats 2: Celebre Raudiere (16)
Plaats 3: Caldas Noras (1)
Plaats 4: Cesar du Pommeau (2)
Plaats 5: Bambino de Mee (9)

 

Race 6: Prix des Myosotis

De onder het zadel bij een foutloos parcours slechts zelden niet geplaatste Dépia Louloma (12) treft hier een afstand waarop zij al twee keer won en het zou niemand verbazen als zij dat vandaag opnieuw deed. Bahia de la Basle (13), die in topvorm is getuige haar twee zeges rechtsom in juni, Campus du Rib (4), die binnenkort weer van zich kan laten horen en hier de steun heeft van Yoann Lebourgeois, en Dis Nous Tout (3), die sinds enkele weken een abonnement op 3e plaatsen lijkt te hebben, staan klaar om te profiteren van een eventueel falen van de pupil van Laurent-Claude Abrivard. Cash du Dézert (2), die 3e werd op deze baan op 9 juli, en Chianti Classico (14), die met ijzers loopt maar nog ruimte tot verbetering heeft, kunnen zich met de aankomst bemoeien. Wij completeren onze keuze met Dreamer Angele (11), die zich altijd volledig geeft, en Bluff (15), die momenteel moeilijk in te schatten is maar wel het een en ander in zijn mars heeft.

Plaats 1: Depia Louloma (12)
Plaats 2: Bahia de la Basle (13)
Plaats 3: Campus du Rib (4)
Plaats 4: Dis Nous Tout (3)
Plaats 5: Cash du Dezert (2)

 

Race 7: Prix des Bleuets

De sinds haar debuut altijd geplaatste Gelinda (14), voorzien van het klassieke tenue van Ecurie des Charmes, zal proberen van deze mooie inschrijving gebruik te maken om door te gaan op de goede weg, temeer omdat zij hier alleen maar merries tegenkomt in tegenstelling tot haar laatste optreden over kortere afstand. De oppositie wordt aangevoerd door Good Vibrations (6), die in een goede vorm steekt en deze keer gereden wordt door een "pilote", Gina Bergil (13), die alleen maar verbeterd kan zijn na haar heroptreden in Graignes op 22 juni na zes maanden afwezigheid, en Grâce de l'Eclair (5), die een goede 3e plaats behaalde in Caen over 2200 meter. Na een gemakkelijke debuutzege op gras zal Gloria Mika (11) proberen te bevestigen op de harde baan. De verrassing zou kunnen komen van Glory of The Queen (3), die zich weer kan melden na twee heroptredens, of van Galaxie de Tillard (7), die erg trouw is maar niet startte sinds 18 mei.

Plaats 1: Gelinda (14)
Plaats 2: Good Vibrations (6)
Plaats 3: Gina Bergil (13)
Plaats 4: Grace de l’Eclair (5)
Plaats 5: Gloria Mika (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.