Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 30 juli

Cabourg – dinsdag 30 juli 2019 - Start 19.20 uur

Race 1: Prix des Chataigniers  

De uit amateurkoersen goed bekende Calagan Dechambou (4) liet op deze baan zien dat hij een koers als deze zou kunnen winnen door 2e te worden achter Dudu du Noyer die zonder ijzers liep. Nu hij voor het eerst gereden wordt door Yoann Lebourgeois kan hij van kop af ver komen. De tegenstand voor de pupil van Ecurie Danover wordt aangevoerd door Cobalt Chatho (15), die weinig verkeerd doet als hij zonder ijzers loopt op rechtsom banen, en Call Secret (14), die sterk won in Pornichet-La Baule na 3e te zijn geworden op deze baan en die hier voor de tweede keer in zijn carrière zonder ijzers loopt. Aandacht ook voor Carina de la Moire (5), die 5e werd achter onze favoriet op deze baan na een offensieve koers met Tony Le Beller. De tweede starter van Stéphane Provoost, Curacao (7) voelt zich thuis rechtsom en verdient ons wantrouwen, net als Cannelle d'As (11), die een vormstijging toonde in het noorden van Frankrijk maar die weinig ervaring heeft op rechtsom banen. Chicago Dream (9), die op de goede weg lijkt na een kleine vormcrisis te hebben gehad, en Cocorico du Garden (8), die won op de kleine baan van Biarritz, zijn leuke outsiders.

Plaats 1: Calagan Dechambou (4)
Plaats 2: Cobalt Chatho (15)
Plaats 3: Call Secret (14)
Plaats 4: Carina de la Moire (5)
Plaats 5: Curacao (7)

 

Race 2: Prix des Lupins

De stap voor stap verbeterende Flash de Fromentel (7) liep hier een erg goede koers over 2750 meter, waar hij 2e werd na in de laatste bocht bij het veld te zijn weggereden. Ondanks de kortere afstand lijkt hij hier in staat om zijn goede vorm te bevestigen. Zijn voornaamste rivalen zijn de heroptredende Festival Castelets (5), die gelijk zonder ijzers loopt, en Favici Pasmarick (4), die een goede koers liep in Graignes op 13 juli en die hier voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt. De sinds mei met sprongen vooruitgegane First du Bois (2) zal van deze mooie inschrijving kunnen profiteren om door te gaan op de goede weg. Fructidor (8), die een slecht nummer heeft in het tweede gelid maar in zijn laatste start 4e werd in Argentan in 1'13"7 over 2150 meter, en Fandor (3), die geen reputatie heeft op kortere afstanden maar die nooit teleurstelt als hij zonder achterijzers loopt, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Flash de Fromentel (7)
Plaats 2: Festival Castelets (5)
Plaats 3: Favici Pasmarick (4)
Plaats 4: First du Bois (2)
Plaats 5: Fructidor (8)


Race 3: Prix des Bougainvillees

Na een mindere periode in het voorjaar wist Fancy Free (7) op een fraaie manier weer te winnen over 2850 meter in Vire met Anthony Dollion. Alhoewel zij hier vanuit de tweede startrij moet vertrekken kan zij doorgaan met het inhalen van haar achterstand in winsom. De buit is echter nog niet binnen tegenover Fleur des Jades (5), die haar laatste twee starts over 2300 meter op een rechtsom baan fraai won, en Flying Star Turbo (9), die hier 3e werd over 2750 meter. Fleur du Caïeu (3), die sterk verbeterd is sinds zij zonder ijzers loopt, en Fille de Nuit (10), die rechtsom goede koersen en uitschakelingen afwisselt, verdienen eveneens krediet bij de wedders. De verrassing zou kunnen komen van Fleur d'Huon (13), 3e in 1'14"4 over 2200 meter in Caen in de maand juni, of van Follow My Star (6), die onlangs won in Angers maar die in Cabourg nog niet echt opviel.

Plaats 1: Fancy Free (7)
Plaats 2: Fleur des Jades (5)
Plaats 3: Flying Star Turbo (9)
Plaats 4: Fleur du Caieu (3)
Plaats 5: Fille de Nuit (10)


Race 4: Prix des Digitales

De in zijn twee rentreekoersen prima presterende Going Jet (7) won overtuigend op deze baan, toen ook met nummer 7 achter de auto. De pupil van Sebastien Guarato heeft nog veel marge en kan hier een tweede zege op rij behalen. Gelinda (5), die het goed doet op deze baan getuige haar recente zege over langere afstand, en Galine Erca (3), die het sinds haar debuut goed doet, staan klaar om toe te slaan mocht onze favoriete falen. Na twee zeges op het gras verdient Guimauve Delb (2) een aanbeveling bij zijn terugkeer op een harde baan. Goption Montaval (10), die snel maar wisselvallig is, en Gina Costardière (11), die onlangs 2e werd achter voornoemd paard maar die hier vanuit het tweede gelid moet starten, kunnen voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Going Jet (7)
Plaats 2: Gelinda (5)
Plaats 3: Galine Erca (3)
Plaats 4: Guimauve Delb (2)
Plaats 5: Goption Montaval (10)

 

Race 5: Prix des Delphiniums

De bij een foutloos parcours zelden buiten de aankomst zijnde Frodon Thonic (8) opende zijn palmares op een overtuigende wijze op deze baan. Als hij nog net zo goed is zou hij niet verbazen met een tweede zege op rij. Filou d'Anjou (12), die perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens na zijn mooie overwinning in Mont-Saint-Michel, en Fier d'Avril (7), die bij zijn debuut onder het zadel als winnaar werd uitgeschakeld na enquête op 2 juli in Vichy, zijn de meest gevaarlijke tegenstanders voor de pupil van Mansour Krouchi. Na een serie van zeven uitschakelingen won Fuego Verderie (6) onder het zadel in Graignes en hij zal proberen te bevestigen. Fakir Rochelais (9), die hier zonder ijzers loopt, en Fétiche du Houlme (4), die komende is na een periode van teleurstellingen, komen kort hierna.

Plaats 1: Frodon Thonic (8)
Plaats 2: Filou d’Anjou (12)
Plaats 3: Fier d’Avril (7)
Plaats 4: Fuego Verderie (6)
Plaats 5: Fakir Rochelais (9)

 

Race 6: Prix de Damigny

De sinds zijn debuut goed presterende Gourmand (12) kan beter dan wat zijn 5e plaats in Biarritz doet vermoeden, waar hij goede tegenstanders trof op een baan die hem niet echt lag. Nu hij voor het eerst in een claimkoers loopt lijkt de pupil van Gérard Augustin-Normand een betrouwbare keuze. Gin Fizz Paulo (14), die momenteel goed in vorm is, en Girly de la Basle (5), die zich herstelde op grasbanen, gaan eveneens met kansen op de overwinning van start. De steeds verbeterende Gambade (2) zal proberen zijn recente 3e plaats van Lisieux te bevestigen. De in deze categorie bekende Geka des Douits (6) komt meer in beeld voor de plaatsen, net als Gaya du Lorault (8), die terugkeert in de categorie van haar enige overwinning. Gypse Blanc (11), die erg trouw is, kan zich ook met de aankomst bemoeien.

Plaats 1: Gourmand (12)
Plaats 2: Gin Fizz Paulo (14)
Plaats 3: Girly de la Basle (5)
Plaats 4: Gambade (2)
Plaats 5: Geka des Douits (6)


Race 7: Prix des Alysses

Na een overwinning bij zijn koersdebuut voor de sulky in Saint-Omer in handen van zijn trainer Sébastien Guarato lijkt Gounit de l'Airou (8) in staat om onder het zadel met Yoann Lebourgeois deze zege te bevestigen. Als voornaamste tegenstanders zien wij zijn stalgenoot Gabbro de Rivière (10), die wel foutloos dient te blijven, en Glaxo Léman (12), die progressie toonde op de baan van Laval. Aandacht ook voor Gin Fizz Tonic (11), die snel is maar op de baan lastig kan zijn. Granit Blanc (2), die lastig te beoordelen is maar uit een betrouwbare stal komt, en Gino de l'Inam (6), 3e op deze baan op 23 juli, kunnen zich in de eindstrijd mengen.

Plaats 1: Gounit de l’Airou (8)
Plaats 2: Gabbro de Riviere (10)
Plaats 3: Glaxo Leman (12)
Plaats 4: Gin Fizz Tonic (11)
Plaats 5: Granit Blanc (2)


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.