Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 9 augustus

Cabourg – vrijdag 9 augustus 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix des Parieurs Equidia  

Met drie zeges in haar laatste vier starts lijkt Fidelity (7) volwassen te zijn geworden en zij treft hier opnieuw een mooie koers. Zij hoeft slechts te blijven draven van start tot finish om zich hier weer te laten gelden. Zij zal zich echter moeten inspannen om af te rekenen met Family d'Arjeanc (12), die vaak passende koersen krijgt en die onlangs uitstekend partij bood aan onze favoriete, waarbij zij met gering verschil geklopt werd. Zij zal wel wat geluk moeten hebben met haar nummer in het tweede gelid. Met zijn recente 2e plaats in Les Sables-d'Olonne liet Franklin de Meslay (10) een aardige vormverbetering zien na een lange periode van teleurstellingen, en hij keert vandaag terug op de baan waar hij zijn enige overwinning behaalde. Elitlove Pasmarick (5) lijkt iets minder dan de voornoemde paarden maar won al op deze baan en hij liet de laatste weken zien weer op de goede weg te zijn. Na zijn winst in Caen in juni kon Enzo Viva (3) dit niet bevestigen, maar met dit ideale nummer moet hij in de rekening worden genomen voor de plaatsen. Elinda Pasmarick (2) houdt de ijzers onder, maar zij kan bogen op goede verrichtingen in sterke velden. Met Easy Goer (4) kan het zoals vaker vriezen of dooien, maar gezien zijn voorlaatste zege op een korte afstand zou hij een rol kunnen spelen.

Plaats 1: Fidelity (7)
Plaats 2: Family d’Arjeanc (12)
Plaats 3: Franklin de Meslay (10)
Plaats 4: Elitlove Pasmarick (5)
Plaats 5: Enzo Viva (3)

 

Race 2: Prix Equidia Club

Waar eindigt de zegetocht van Expert Delta (9), die zijn drie laatste starts won en zonder achterijzers op het gras van Granville zijn tegenstanders zoek liep? Zijn grenzen zijn momenteel niet bekend, en hij gaat hier van start met goede vooruitzichten op een vierde zege op rij. De in zijn voorlaatste start op deze baan voorzichtig gereden Eliott de Simm (12) loopt nu zonder achterijzers, en aangezien hij zo goed presteert kan hij ons een ander gezicht laten zien. Epsilon Jiel (7) heeft geen grote marge maar heeft sinds het begin van de zomer de vorm weer hervonden, hij zal zich thuis voelen op de baan in Cabourg. De in volle ontwikkeling zijnde Eros du Brisse (13) liep een goede rentreekoers op het gras en wordt hier weer gereden door Yoann Lebourgeois met wie hij in drie starts ongeslagen is. Espoir Idéal (14) dient ons gerust te stellen, maar op papier heeft hij een eerste kans, hij deed het al vaker goed zonder ijzers. Duomo (2), die voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt, en Duang Taa (16), die een overtuigende zege boekte op deze baan in de afgelopen herfst, zijn te volgen nu zij allebei een heroptreden hebben gemaakt. Espoir de Simm (6) toonde een aardige vormverbetering.

Plaats 1: Expert Delta (9)
Plaats 2: Eliott de Simm (12)
Plaats 3: Epsilon Jiel (7)
Plaats 4: Eros du Brisse (13)
Plaats 5: Espoir Ideal (14)

 

Race 3: Prix Expert Pari Equidia

In deze open koers gaat onze voorkeur uit naar Diane de Janzé (10), die regelmatig presteert en vandaag een mooie koers treft. Zij gaat goed rechtsom en wist na een jaar zonder zege in Saint Malo weer eens te winnen. Aangezien zij zonder ijzers prima presteert is zij hier een solide basispaard. Na een prima voorjaarscampagne heeft Disco d'Occagnes (8) een korte welverdiende rust gehad en hij liep een nette rentreekoers als voorbereiding op deze opdracht. Zonder ijzers kan hij zich van zijn beste kant laten zien, hij won al eerder op deze baan. De op een hoger niveau bekende Contrée d'Erable (16) loopt zonder voorijzers in tegenstelling tot haar twee starts in juli en zij treft hier goede condities ondanks de voorgift. Cyrus de Cayola (7) kan veel beter dan wat hij de laatste tijd laat zien, en met een toprijder op de sulky kan hij vandaag voor een verrassing zorgen. De vaak mooi ingeschreven Cassius du Giffre (2) kent een goede zomer tot nu toe, en kan profiteren van zijn startplaats in het eerste band om een mooie klassering te behalen als vervolg op zijn zege in Mont-Saint-Michel. De lang afwezige Andiamo de Monchel (15) verbetert per start en lijkt nu in staat om een rol te gaan spelen. De sinds kort bij de familie Terry in training zijnde Chiva des Racques (6) heeft niet veel tijd nodig gehad om te wennen in haar nieuwe stal maar loopt hier niet rondom zonder ijzers maar alleen achter. De riskante Bonheur Nocturne (11) treft een mooie uitschrijving, hij gaat goed rechtsom en kan verrassen met de hulp van Franck Nivard.

Plaats 1: Diane de Janze (10)
Plaats 2: Disco d’Occagnes (8)
Plaats 3: Contree d’Erable (16)
Plaats 4: Cyrus de Cayola (7)
Plaats 5: Cassius du Giffre (2)

 

Race 4: Prix Girafou

Emblème de Corday (1) zou al lang deze klasse ontgroeid zijn als hij niet voortdurend gezondheidsproblemen had gehad, dit goede paard startte nog maar 7 keer en dat voor een 5-jarige! Na twee voorbereidingskoersen overklaste hij de tegenstand op het gras van Dozulé, en in dit veld binnen zijn bereik kan hij opnieuw winnen. Egérie des Josco (6) heeft de juiste balans weer gevonden getuige haar laatste twee starts, en vanuit het eerste band kan zij opnieuw een voorname rol spelen. Eva des Landiers (10) toonde snelheid maar ook een slecht karakter voor de sulky en als zij met een zadel op haar rug beter te regelen is zou zij in deze discipline kunnen opbloeien. Etoile d'Eté (9) werd in haar laatste twee starts uitgeschakeld maar presteert goed in beide disciplines en zij zou eens een koers als deze kunnen winnen. Egérie (4) houdt vandaag de ijzers onder, maar zij heeft onlangs bewezen in vorm te zijn.

Plaats 1: Embleme de Corday (1)
Plaats 2: Egerie des Josco (6)
Plaats 3: Eva des Landiers (10)
Plaats 4: Etoile d’Ete (9)
Plaats 5: Egerie (4)

 

Race 5: Prix du Grand Direct Equidia

De zoals alle 2-jarigen van Philippe Allaire vlot opgeleide Holzarte Védaquais (6) heeft weinig tijd nodig gehad om zijn talent te tonen, door zijn beide starts met overmacht te winnen. Na een zege voor een goede "Duvaldestin" in Les Sables d’Olonne maakte hij indruk met een snelle zege in Enghien. Dit vroegrijpe paard lijkt hier in staat om voor een derde zege te gaan. Hij komt hier Hard Money (5) tegen, een product uit de eerste jaargang van Cristal Money, die ook een uitstekende indruk maakte in zijn eerste start in een aardig sterk veld, waarbij hij onderweg voortdurend werd aangevallen. Hij heeft een mooie toekomst voor de boeg en is hier niet bij voorbaat verslagen. Heart Jewel (3) is tot nu toe goed bij de les en viel op door zijn goede eindsprint achter voornoemd paard in Les Sables-d'Olonne. Hij wordt voorzichtig gebracht en kan meedoen voor een podiumplaats. Als eerste kind van een merrie die op hoog niveau presteerde liep Hopportun (4) een prima kwalificatie begin mei, en hij komt uit een stal die de 2-jarigen vaak al goed voorbereid aan de start brengt.

Plaats 1: Holzarte Vedaquais (6)
Plaats 2: Hard Money (5)
Plaats 3: Heart Jewel (3)
Plaats 4: Hopportun (4)

 

Race 6: Prix du Grand Debrief Equidia

De in volle ontwikkeling zijnde Gédéon Dairpet (2) boekte twee zeer gemakkelijke overwinningen en lijkt nog ruimte tot verdere verbetering te hebben. Hij had de afstand van deze koers wellicht liever wat langer gezien maar is evengoed in staat om hier een derde zege op rij te behalen. Na een fraaie zege in Caen in juni en een 2e plaats achter een goed paard vorige maand op deze baan scherpte Gold You d'Evel (1) zijn conditie aan op het gras, en met dit ideale startnummer zal hij er dicht bij kunnen zijn. Graal Dub's (6) streed om de eerste plaatsen op het moment van zijn uitschakeling op 26 juli op deze baan en mag weer in vertrouwen worden genomen. In de jacht op zijn eerste overwinning heeft Gengis (4) al mooie dingen laten zien waarbij hij vaak sterke tegenstanders trof, hij gaat van start met ambities voor een podiumplaats. Georgio du Derby (5) mag niet veroordeeld worden op zijn rentreekoers na lange afwezigheid en de snelle hengst, die als 2-jarige mooie dingen liet zien, zal de nodige aanhang hebben.

Plaats 1: Gedeon Dairpet (2)
Plaats 2: Gold You d’Evel (1)
Plaats 3: Graal Dub’s (6)
Plaats 4: Gengis (4)
Plaats 5: Georgio du Derby (5)

 

Race 7: Prix Equidia Racing

We besluiten de avond met een montédraverij waarin we een driejarige met toekomst aan het werk kunnen zien. Als broer aan moederszijde van enkele goede paarden heeft Graal du Dollar (10) de tijd gekregen van zijn entourage, hij kwalificeerde al als 2-jarige en heeft zijn eerste start omgezet in een overwinning, waarbij hij veel indruk maakte op de grasbaan in Dozulé. Hij lijkt nog veel ruimte tot verbetering te hebben en zal proberen hier ongeslagen te blijven. Na een goed debuut in Caen stelde Godefroy du Loisir (8) teleur met een fout op deze baan, en hij verdient weer ons vertrouwen. Galvano de Houelle (9) heeft al enige ervaring opgedaan en de ruin met veel lucht zal hier strijden voor het podium. Als goede 2e achter onze favoriet op 31 juli maakte Gibus de Sienne (6) een prima debuut in deze specialiteit en we volgen hem op de voet. Bij zijn 3e plaats in een soortgelijke koers op deze baan toonde Gain Ultime (11) zich goed bij de les en hij zal proberen het hier net zo goed te doen.

Plaats 1: Graal du Dollar (10)
Plaats 2: Godefroy du Loisir (8)
Plaats 3: Galvano de Houelle (9)
Plaats 4: Gibus de Sienne (6)
Plaats 5: Gain Ultime (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.