Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 13 augustus

Cabourg – dinsdag 13 augustus 2019 - Start 19.05 uur

Race 1: Prix des Cardamines  

De sinds zij zonder ijzers loopt sterk verbeterde Emeraude Jemiska (11) won haar laatste twee starts overtuigend en alhoewel zij beter is op grasbanen lijkt zij in staat om haar zegereeks voort te zetten in dit bescheiden veld. De vorige maand op deze baan in een snelle 1'14"6 winnende Emotion Bleue (12) kan zeker meedoen voor de winst als zij onderweg geen fouten maakt. De laatbloeier Elfa Baz (1) heeft in het voorjaar mooie dingen laten zien en haar recente 3e plaats in Mont-Saint-Michel maakt haar kansrijk voor een hoge klassering. Enola (9) kwam in een soortgelijke koers maar weinig tekort voor de winst en zal geen problemen hebben met de rechtsom baan. Effervescente (8) heeft het al goed gedaan in Cabourg, en liet een aardige vormverbetering zien op het gras van Granville. Ella de la Rive (10) blijft erg wisselvallig, maar kan op een goede dag een grote rol spelen in een veld als dit.

Plaats 1: Emeraude Jemiska (11)
Plaats 2: Emotion Bleue (12)
Plaats 3: Elfa Baz (1)
Plaats 4: Enola (9)
Plaats 5: Effervescente (10)

 

Race 2: Prix des Cedres

Déesse des Sables (10) verloor hier op 2 juli haar 2e plaats na enquête maar heeft sindsdien prima resultaten laten zien waaronder een gemakkelijke zege op het gras in Royan in een minder sterk veld. Nu zij hier weer een mooie inschrijving treft is zij een belangrijke kandidaat voor de zege. Terug in de specialiteit van zijn voorkeur na twee voorbereidingskoersen voor de sulky is Djoy de Bellande (9) speciaal voorbereid op deze koers en hij zal een heel ander gezicht kunnen laten zien. De voor de sulky goed presterende Déesse Vallembras (11) heeft onder het zadel nog niet helemaal overtuig maar nu zij zonder ijzers loopt kan zij een rol spelen in de aankomst. De in het voorjaar uitstekende Dalila de Viette (6) lijkt de laatste weken wat minder in vorm maar treft hier een mooie inschrijving. Aandacht ook voor Destinée de l'Iton (8), die na een lange vormcrisis weer beter wordt en die aan het begin van haar carrière tweemaal won op deze baan.

Plaats 1: Deesse des Sables (10)
Plaats 2: Djoy de Bellande (9)
Plaats 3: Deesse Vallembras (11)
Plaats 4: Dalila de Viette (6)
Plaats 5: Destinee de l’Iton (8)

 

Race 3: Prix McDonald’s Dives-sur-Mer

Het is hier opnieuw alles of niets met de snelle maar riskante Flash d'Alouette (8), die op het moment van zijn fout de laatste keer op weg was naar de zege. Hij staat er deze dinsdag erg mooi in tegen de winsomgrens en kan de overwinning grijpen als hij foutloos weet rond te komen. De in volle ontwikkeling zijnde Farel de Bellande (13) werd voor zijn regelmatigheid beloond met een zege in Biarritz, en ondanks de voorgift zou hij hier kunnen bevestigen. De rechtsom uitstekend lopende Fonce Vicomte (7) presteert regelmatig en zal het opnieuw goed kunnen doen, net als Fripon de Lara (4), een laatbloeier die twee overwinningen boekte in bescheiden velden, maar die nog enige ruimte tot verbetering heeft. Gezien zijn 3e plaats in 1'15"5 de vorige maand op deze baan kan Fakir Blanc (5) weer een rol spelen. Fameux Destin (14) heeft niet veel marge nu hij voor moet geven maar geeft zich altijd volledig en treft hier minder sterke tegenstanders dan normaal. Filou du Rib (11) heeft nu twee koersen in de benen na rust en zal bij een foutloos parcours mee kunnen doen voor een hoge klassering.

Plaats 1: Flash d’Alouette (8)
Plaats 2: Farel de Bellande (13)
Plaats 3: Fonce Vicomte (7)
Plaats 4: Fripon de Lara (4)
Plaats 5: Fakir Blanc (5)

 

Race 4: Prix des Eglantines

We nemen een gok door Freska de Vandel (9) aan het hoofd van onze selectie te plaatsen, de riskante merrie werd vijf maal achtereen uitgeschakeld maar haar start in Reims waar zij erg gemakkelijk zou hebben gewonnen zonder fout blijft in onze herinnering. Zij heeft nog lang niet de winsom die bij haar talent hoort en zij hoeft slechts foutloos te blijven om hier te kunnen winnen. Mocht zij falen dan lijkt Firme (6) de voornaamste kandidate om de zege te behalen, deze trouwe merrie bevestigde haar vorm met een zege op het gras. Fille de Cuigny (5) is enorm verbeterd sinds zij zonder ijzers loopt en boekte een eenvoudige zege in Amiens in een soortgelijk veld. Federovka (2) verbetert deze zomer per start, en loopt vandaag voor het eerst zonder ijzers. Fleur de Lys (1) deed het netjes in La Rochelle in een sterker veld dan dit en zij kan als zij aan de start niet teveel terrein verliest een plaats bemachtigen. Favorite Grim (8) presteerde goed in België en kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Freska de Vandel (9)
Plaats 2: Firme (6)
Plaats 3: Fille de Cuigny (5)
Plaats 4: Federovka (2)
Plaats 5: Fleur de Lys (1)

 

Race 5: Prix des Gazanies

De bij haar debuut in Enghien met veel vertrouwen van de wedders gestartte Hanadama (7) liet haar aanhang danig in de steek toen zij in de laatste rechte lijn van de benen ging op het moment dat zij de strijd aanging om de overwinning. Deze van veen snelheid voorziene merrie verdient hier weer ons vertrouwen. De uit een goede moederlijn komende Héroïne Darling (2) kwalificeerde zich in een goede tijd in Caen, en heeft hier een mooi nummer achter de auto in tegenstelling tot de andere pupil van Philippe Allaire Holy Grace (10), die in haar test in juni een snelle 1'18"5 liet zien en die in staat lijkt om het direct goed te gaan doen. Sébastien Guarato heeft gezegd dit jaar goede tweejarige merries op stal te hebben en hij stuurt hier Herbe Verte (9), die enkele verdienstelijke halfbroers en -zusters in de baan heeft, en die in haar test niet tot het uiterste hoefde te gaan. Aandacht ook voor Hermine du Gassel (4), die aardig afkwam op 28 juli in Enghien in een koers waar weinig tempo in zat.

Plaats 1: Hanadama (7)
Plaats 2: Heroine Darling (2)
Plaats 3: Holy Grace (10)
Plaats 4: Herbe Verte (9)
Plaats 5: Hermine du Gassel (4)

 

Race 6: Prix des Cypres

Een mooi veld 3-jarigen waarin veel mogelijk is ondanks het matige aantal starters! De openbaring van deze zomer in Cabourg, Gino du Derby (6), maakte twee keer grote indruk op deze baan waarbij hij op 12 juli van start tot finish de leiding had om vervolgens met een vernietigend eindschot zijn start daarna over kortere afstand ook te winnen. Zijn grenzen zijn nog niet bekend en hij kan vandaag opnieuw een stap voorwaarts zetten. De sinds zijn debuut prima presterende Gainful Délo (5) liet in het eerste kwartaal goede resultaten zien en dient in de rekening te worden genomen na zijn korte rust want Pierre Vercruysse komt alleen voor deze rit naar Cabourg. De door zijn entourage voorzichtig gebrachte Golden Visais (2) was ook even weg na een voortreffelijke 2e plaats op Vincennes, als hij foutloos rondgaat kan hij een veld als dit zeker aan. Gaelic du Rocher (11) trof een heel goed paard voor zich de laatste keer in Enghien, aangezien hij goed rechtsom gaat kan hij ook hier weer een goede klassering behalen. Giga du Chêne (10) verloor zijn ongeslagen status in zijn 4e start, maar hij gaat hier zeker weer meestrijden om een van de ereplaatsen.

Plaats 1: Gino du Derby (6)
Plaats 2: Gainful Delo (5)
Plaats 3: Golden Visais (2)
Plaats 4: Gaelic du Rocher (11)
Plaats 5: Giga du Chene (10)

 

Race 7: Prix des Godeties

Flora Scotia (13) heeft altijd al talent laten zien, en dat in de beide disciplines, zij won haar laatste start onder het zadel gemakkelijk. Zij is sinds haar debuut goed begeleid, heeft nog winsom in te halen en is zeker met zorg voorbereid op deze ideale inschrijving. Fortune Faite (5) boekte in stijl haar eerste overwinning op de baan van Graignes, en zij deed het al eerder goed op deze baan. Falabela du Liot (7) presteert erg regelmatig en zal het in dit bescheiden veld opnieuw goed doen. Filarmonie (6) liet al leuke dingen zien voor de sulky en zal zeker beter handelbaar zijn met een zadel op haar rug. Fine Dentelle (12) heeft al goed gepresteerd in deze categorie en kan toeslaan als de favorieten falen. De entourage van Franca Alina (11) zal Yoann Lebourgeois niet voor niets hebben ingehuurd.

Plaats 1: Flora Scotia (13)
Plaats 2: Fortune Faite (5)
Plaats 3: Falabela du Liot (7)
Plaats 4: Filarmonie (6)
Plaats 5: Fine Dentelle (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.