Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 16 augustus

Cabourg – vrijdag 16 augustus 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix de Graignes  

French Man (12) blinkt niet uit in regelmatigheid maar kan veel als hij een goede dag heeft. Hij won onlangs op de baan van Saint-Malo maar treft vandaag vijfjarigen op zijn pad, toch zou de pupil van Julien Dubois niet verbazen met de winst in dit veld. Fiston du Vivier (5), die bij een foutloos parcours maar zelden buiten de eerste drie is (vijf zeges, twee ereplaatsen en zes uitschakelingen in dertien starts), en Fidèle Madrik (15), wiens laatste start in Enghien we moeten vergeten omdat hij onderweg foutief was terwijl hij mooi in de koers lag, zijn de voornaamste rivalen van onze favoriet. De bij haar eerste optreden voor Mike Lenders goed lopende Family Queen (16) wordt hier gereden door Yoann Lebourgeois bij deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, let op haar. Fashionable Quick (8), die even rust had na zijn goede 2e plaats van 21 juni op Vincennes, en de riskante Eh Coquine (6), die het goed doet op deze baan, komen meer in beeld voor de plaatsen. De kansen van Earl Chick (2), die momenteel in goede vorm verkeert, en Eugène Gaillard (7), die nog nooit teleurstelde op deze baan en erg mooi staat ingeschreven, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: French Man (12)
Plaats 2: Fiston du Vivier (5)
Plaats 3: Fidele Madrik (15)
Plaats 4: Family Queen (16)
Plaats 5: Fashionable Quick (8)

 

Race 2: Prix Foncim Groupe Jean

De sinds juni zijn achterstand in winsom in rap tempo goedmakende Excellentissime (11) kan in deze koers doorgaan op de goede weg. Ebat d'Erable (13), die zijn vorm heeft teruggevonden op de grasbanen en die vandaag voor het eerst op een harde baan zonder ijzers loopt, en El Paco (14), die hier zonder achterijzers loopt na twee goede rentreekoersen met ijzers, zullen proberen partij te bieden aan de vertegenwoordiger van Ecurie Victoria Dreams. Eclat Daxel (15), die goed loopt op deze baan en voor het eerst dit jaar zonder ijzers loopt, en de moeilijke laatbloeier Espoir Vaucéen (2), die zeker nog niet de winsom heeft die bij zijn klasse past, verdienen ook aandacht van de wedders. Eaulympik Céhère (5), voor de gelegenheid gereden door Franck Nivard, en Ecrin d'Ostal (6), die er altijd bij is als hij zonder ijzers loopt, zijn zeker niet kansloos vanuit het eerste band. Elfe Pierji (16) staat er qua winsom mooi in en kan ons herinneren aan betere tijden.

Plaats 1: Excellentissime (11)
Plaats 2: Ebat d’Erable (13)
Plaats 3: El Paco (14)
Plaats 4: Eclat Daxel (15)
Plaats 5: Espoir Vauceen (2)

 

Race 3: Prix de Villedieu-les-Poeles

De niet al te vaste Cectar (2), die in drieëndertig starts twaalf keer werd uitgeschakeld, wist te winnen op de grasbaan in Dieppe bij zijn eerste start zonder ijzers. Hij deed het al goed op deze afstand en nu hij opnieuw zonder ijzers loopt kan de zoon van Nectar bevestigen met de steun van Sébastien Ernault. De directe tegenstand voor de pupil van Mickaël Dollion wordt aangevoerd door Diablo d'Herfraie (13), die met zorg is voorbereid op deze koers na drie voorbereidingskoersen zonder ijzers (vandaag zonder voorijzers), en Amazing Dynamite (11), die sinds zijn komst naar Frankrijk voor een overwinning staat. Dexter de Mai (6), die regelmatig presteert op rechtsom banen, en Au Nid de Gassard (14), die laatst 2e werd op deze baan, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. Benuro d'Auvillier (16), die sinds het begin van de zomer beter in vorm is gekomen, Dustin des Charmes (9), die er mooi instaat tegen de winsomgrens, en Diagana Sport (3), die uit een stal in vorm komt, completeren onze selectie.

Plaats 1: Cectar (2)
Plaats 2: Diablo d’Herfraie (13)
Plaats 3: Amazing Dynamite (11)
Plaats 4: Dexter de Mai (6)
Plaats 5: Au Nid de Gassard (14)

 

Race 4: Prix de Cherbourg-en-Cotentin

De voor de sulky goede en slechte koersen afwisselende Deedjar du Vivier (9) keert hier terug in een discipline waarin hij in zijn enige start 3e werd op Vincennes in december 2017, en hij verdient onze aandacht bij deze mooie inschrijving in het eerste band. Als voornaamste tegenstanders zien wij Diamant du Plaix (8), winnaar van zijn laatste twee starts onder het zadel, en Duo Charmeur (6), die voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt. Corado des Cambres (15), die bij deze mooie inschrijving ook zonder ijzers zal starten, en Dream du Choquel (11), die als gevolg van zijn succes in Le Touquet perfect tegen de winsomgrens staat ingeschreven, dienen in de gaten gehouden te worden. Aandacht ook voor Daidou (10), die terugkeert in de discipline van zijn laatste overwinning (30 juni 2019 in Bernay). Wij completeren onze keuze met Daimio de Mai (4), die komende is en het eerder al goed deed in Cabourg, en De Houelle (13), die een plaatsgeld kan bemachtigen zelfs nu hij met ijzers loopt.

Plaats 1: Deedjar du Vivier (9)
Plaats 2: Diamant du Plaix (8)
Plaats 3: Duo Charmeur (6)
Plaats 4: Corado des Cambres (15)
Plaats 5: Dream du Choquel (11)

 

Race 5: Prix de Bourigny

De in twee starts op grasbanen nog ongeslagen Granada Griff (8) zal proberen die status te behouden bij haar eerste optreden op een harde baan, en dit ondanks haar slechte nummer achter de auto. Haar voornaamste rivalen zijn Giant Celebrity (12), een volle zuster van de kampioen Royal Dream die onophoudelijk verbetert sinds haar heroptreden eind mei, en Good Vibrations (3), die op zoek is naar een eerste overwinning en die in tegenstelling tot voornoemde paarden wel een mooi nummer achter de auto heeft. Georgia Brown (7), die aan de buitenzijde van het eerste gelid moet vertrekken maar haar vorm bewees met een 2e plaats op deze baan over 2750 meter, Greatness My Glory (9), die gaandeweg het vak begint te leren, en Galaxie de Flam (5), die alleen maar verbeterd kan zijn na haar rentree in Cabourg op 23 juli waar zij erg offensief werd gereden, kunnen een rol spelen.

Plaats 1: Granada Griff (8)
Plaats 2: Giant Celebrity (12)
Plaats 3: Good Vibrations (3)
Plaats 4: Georgia Brown (7)
Plaats 5: Greatness My Glory (9)

 

Race 6: Prix Ds Store Caen – Groupe Mary

In deze open koers spreken wij een voorzichtige voorkeur uit voor de kansen van Fauve (16), die perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens als gevolg van haar gemakkelijke overwinning van 29 juli in Rouen-Mauquenchy, en van Fatale du Dome (10), die onlangs 3e werd op deze baan over kortere afstand en die uit een stal komt waarbij deze zomer alles lukt. Als tegenstanders zien wij Fiction d'Erable (6), die wisselvallig is maar wel over veel snelheid beschikt, en Fairy Story (3), die haar palmares opende op het gras van Bréhal en die vanavond voor het eerst in haar loopbaan zonder ijzers loopt. Fève d'Erable (11), trouw en voor het eerst zonder ijzers, en Fizia , die won over 2050 meter op 5 juli in handen van Yoann Lebourgeois, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Festa des Vals, die een stuk beter presteert op grasbanen maar die er over het algemeen altijd bij is, of van Fissyana, die door Cédric Mégissier weer eens zonder ijzers aan de start wordt gebracht.

Plaats 1: Fauve (16)
Plaats 2: Fatale du Dome (10)
Plaats 3: Fiction d’Erable (6)
Plaats 4: Fairy Story (3)
Plaats 5: Feve d’Erable (11)

 

Race 7: Prix de Jullouville-les-Pins

Als hij een goede dag heeft kan de goed gefokte Fabulous Love (4), die op deze baan aan het begin van zijn carrière goede resultaten neerzette, een hoofdrol spelen in dit veld. Furious Wind (7), die terugkeert onder het zadel na voor de sulky sterk verbeterd te zijn onder de hoede van Franck Nivard, en Fier d'Avril (9), die goed liep op deze baan en voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers start in de monté, zijn echter niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. De in vorm komende Fakir Rochelais (10) zal proberen zijn laatste koersen te bevestigen. Filou de Connée (11), die al het een en ander liet zien in beide disciplines, en French Kat (6), die in handen van Yoann Lebourgeois voor het eerst zonder ijzers loopt, kunnen aangenaam verrassen.

Plaats 1: Fabulous Love (4)
Plaats 2: Furious Wind (7)
Plaats 3: Fier d’Avril (9)
Plaats 4: Fakir Rochelais (10)
Plaats 5: Filou de Connee (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.