Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cabourg - 2 augustus

Cabourg – vrijdag 2 augustus 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix du Conseil Departemental du Calvados  

De in zijn vorige start in Amiens nipt verslagen uitstekende Django du Bocage (10) werd op speed verrast toen zijn rijder een te laag tempo aanhield in de koers. Nu hij hier gereden wordt door een toprijder lijkt hij moeilijk te verslaan zeker nu hij zonder ijzers loopt. De zeer regelmatige Docteur d'Erable (4) heeft even rust gehad na zijn 3e plaats van eind juni in Enghien in een sterk veld, en verdient het om weer ons vertrouwen te krijgen. De in zijn laatste start in Enghien overtuigende Clemenza Am (7) liep vorig jaar al eens een sterke koers op deze baan, en doet mee voor een plaats in de voorhoede. De lang afwezige Spirit Real (9) liep twee nette rentreekoersen en is komende, hij zal vandaag weer vooruitgang kunnen laten zien. Temon Your SM (2) heeft met het goede weer ook de goede vorm teruggevonden en nu hij in tegenstelling tot zijn laatste starts zonder achterijzers loopt kan hij voor een verrassing zorgen. Juvels Boy (5) heeft geen grote marge maar hoort thuis in deze categorie, hij loopt goed rechtsom en kan met een passend koersverloop een goede klassering bemachtigen. De na een voorbereidingskoers speciaal hierop voorbereide Chaud Devant (8) komt hierna.

Plaats 1: Django du Bocage (10)
Plaats 2: Docteur d’Erable (4)
Plaats 3: Clemenza AM (7)
Plaats 4: Spirit Real (9)
Plaats 5: Temon Your SM (2)

 

Race 2: Prix des Asters

De sinds het begin van de zomer weer in vorm gekomen Endcharia de Latom (16) liep de laatste weken enkele zeer sterke koersen, en nu zij weer zonder ijzers loopt in tegenstelling tot haar 2e plaats op het gras in Clairefontaine lijkt zij in staat om hier een hoofdrol te vertolken. De onlangs op deze baan winnende Emotion Bleue (5) stelt bij een foutloos parcours zelden teleur en kan opnieuw een voorname rol spelen in dit veld. Easy des Sarts (11) is over het algemeen erg regelmatig en in haar huidige vorm maakt zij weer kans op een ereplaats. Easy Touch (10) heeft het al goed gedaan op een hoger niveau en nu zij haar beste vorm benadert na twee rentreekoersen kan zij een ander gezicht laten zien. Douce Princesse (13) won in mei met Yoann Lebourgeois stijlvol in Lisieux, zij gaat perfect op rechtsom banen en kan hier haar rivalen recht in de ogen kijken. Aandacht ook voor Eoulie du Bourg (4), die al twee koersen won op deze baan, en die een lichte vormstijging liet zien. Easy And Nice Er (9) stelde ons gerust in Les Sables d’Olonne waar zij meters voor moest geven, en kan met een goed parcours een plaatsgeld bemachtigen.

Plaats 1: Endcharia de Latom (16)
Plaats 2: Emotion Bleue (5)
Plaats 3: Easy des Sarts (11)
Plaats 4: Easy Touch (10)
Plaats 5: Douce Princesse (13)


Race 3: Prix des Tournesols

In dit bescheiden veld springt er een paard uit en dat is Equiano (14), een klassepaard dat nog winsom in te halen heeft en hier gedeclasseerd lijkt te staan. In Enghien was hij foutief op het moment dat de tweede plaats binnen was in een sterker veld als dit, en hier lijkt hij moeilijk te verslaan. Elan du Rocher (16) was eveneens pechvol in Enghien waar hij van de benen ging aan het begin van de laatste rechte lijn waar hij zich meldde in de voorhoede. Hij deed het al goed op een hoger niveau en bij deze mooie inschrijving kan hij zich herstellen. In het eerste band vinden we ook Earl Chick (7), die een hoog tempo aan kan en een geruststellende koers liep in La Capelle, Eden Fligny (5), die goed presteert als hij zonder ijzers loopt, en hier overtuigend won in de uitstekende tijd van 1'13"9, en Elgar (2), die zijn vorm toonde onder het zadel met de eerste overwinning in zijn loopbaan, en die ook al mooie dingen liet zien voor de sulky. De vorig jaar op deze baan winnende Electra du Vivier (15) heeft veel moeite om haar oude niveau terug te vinden maar treft hier een veld binnen haar bereik en verdient een aanbeveling voor de plaatsen. De in haar voorlaatste start in Vichy maar net verslagen Etincelle de Rhêve (11) heeft het al goed gedaan op deze afstand en ook al gewonnen met deze rijder, zonder fouten kan zij voor een verrassing zorgen. Na in het voorjaar meerdere keren foutief te zijn geweest liet Email de l'Iton (3) de laatste weken verbetering zien en hij kan verrassen als de favorieten falen.

Plaats 1: Equiano (14)
Plaats 2: Elan du Rocher (16)
Plaats 3: Earl Chick (7)
Plaats 4: Eden Fligny (5)
Plaats 5: Elgar (2)


Race 4: Prix des Lys

Het wordt hier opnieuw alles of niets met de riskante maar snelle Flash Quick (1), een laatbloeier met veel loopvermogen. In zijn laatste start op deze baan was hij na een harde koers foutief bij het ingaan van de laatste rechte lijn waar hij nog kans had op de ereplaatsen en vandaag zou hij de winst kunnen pakken als hij onderweg geen fouten maakt. Na een prima heroptreden in een soortgelijk veld in Mont-Saint-Michel zal Filou du Rib (9) verder verbeterd zijn en hij kan een veld als dit op een goede dag zeker aan. Fly du Quenne (10) won hier begin juli en liep in dezelfde koers als onze favoriet beter dan dat de klassering doet vermoeden, hij verdient ook hier weer ons vertrouwen. Fast And Tonic (8) is sterk verbeterd sinds hij zonder ijzers loopt, en ondergaat hier een test op een harde baan. Flash des Maj (11) heeft vaak gefigureerd in sterkere velden als dit en kan een rol spelen.

Plaats 1: Going Jet (7)
Plaats 2: Gelinda (5)
Plaats 3: Galine Erca (3)
Plaats 4: Guimauve Delb (2)
Plaats 5: Goption Montaval (10)

 

Race 5: Prix des Helianthes

De in zijn laatste start op deze baan snel uitgeschakelde Dis Nous Tout (7) liet daarna veel snelheid zien, en bij een foutloos parcours kan hij hier meedoen voor de zege. Cémoi de Navary (11) loop meestal in passende montékoersen, waarbij hij dit seizoen enkele goede resultaten boekte, en gezien zijn uitstekende vorm van dit moment verdient hij het nodige krediet. Caesar du Home (15) scherpte zijn conditie aan voor de sulky met het oog op deze mooie inschrijving, hij heeft hier zicht op een plaatsgeld. Charmeur Ludois (14) behaalde een goede 5e plaats op deze baan in een sterker veld en daalt in categorie met de nodige verwachtingen. Dexter Paulois (12) heeft weinig ervaring onder het zadel maar kan gezien zijn klasse voor de sulky een rol spelen. Dahlia Blanc (10) toonde mooie dingen in deze discipline de afgelopen maanden en hoort in deze categorie thuis. Baby Black d'Erah (4) kan toeslaan als de favorieten falen.

Plaats 1: Dis Nous Tout (7)
Plaats 2: Cemoi de Navary (11)
Plaats 3: Caesar du Home (15)
Plaats 4: Charmeur Ludois (14)
Plaats 5: Dahlia Blanc (10)

 

Race 6: Prix des Pimprenelles

De vorige maand netjes gekwalificeerde Goal Star (2) hoefde zich niet te forceren om een winnend debuut te maken in Graignes, waar hij overtuigend won met de nodige reserve. Hij zal verder kunnen verbeteren en wordt hier met belangstelling gevolgd. Go Away (7) lag goed in de koers op het moment van zijn uitschakeling in Enghien en toonde talent, hij verdient weer ons vertrouwen. De laatbloeier Gabriel Brecy (6) opende zijn palmares bij zijn tweede start, en zal op dit hogere niveau kunnen bevestigen, net als Gallieni (14), die aan het begin van dit seizoen nog ruimte tot verbetering leek te hebben en die een zegevierend heroptreden maakt op het gras. Gabriel Al (9) wisselt goede prestaties af met galoppades en kan een rol spelen als hij foutloos blijft. Greatissime (3) is niet gespaard sinds zijn debuut maar zijn recente 2e plaats in La Rochelle geeft aan dat hij verder kan ontwikkelen. Gabin Dhelpa (5) viel op in Chateaubriant met een prima eindschot in een aardig sterk veld en mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Goal Star (2)
Plaats 2: Go Away (7)
Plaats 3: Gabriel Brecy (6)
Plaats 4: Gallieni (14)
Plaats 5: Gabriel Al (9)


Race 7: Prix des Lilas

Als recent winnares op deze baan kan Fleur de Subligny (13), die won met een duidelijke overmacht, in dit veld merries haar zege bevestigen, zij is sterk verbeterd sinds zij zonder ijzers loopt. First Star (10) stelde nog niet teleur in drie starts onder het zadel en heeft haar conditie aangescherpt voor de sulky met het oog op deze gunstige inschrijving. Farandole du Pré (16) rijgt de goede resultaten in dit genre aaneen en werd door een goed paard van de zege afgehouden in Pornichet. Flicker Boteurmoël (11) toonde vooruitgang de laatste weken en kan een voorname rol spelen in een veld als dit, net als Frégate Doedvic (3), een laatbloeier die de goede weg lijkt te hebben gevonden na vorig jaar al snelheid te hebben laten zien. Faucon de Houelle (5) debuteert onder het zadel met de nodige verwachtingen gezien haar kwaliteiten voor de sulky. Na haar 4e plaats in een soortgelijke koers vorige maand op deze baan zal Floriane (17) proberen het vandaag net zo goed te doen. Filou Rêve (7) completeert onze selectie.

Plaats 1: Fleur de Subligny (13)
Plaats 2: First Star (10)
Plaats 3: Farandole du Pre (16)
Plaats 4: Flicker Boteurmoel (11)
Plaats 5: Fregate Doedvic (3)


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.