Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Caen - 9 maart

Caen – zaterdag 9 maart 2019 – Start 12.15 uur

Race 1: Prix de Champcey

Een openingskoers voor 3-jarigen onder het zadel. Geting (9) heeft al talent laten zien voor de sulky en kan wellicht gelijk schitteren bij zijn debuut in deze discipline, met de hulp van Benjamin Rochard. Ganadam (10) begon zijn carrière uitstekend op Vincennes en voert de oppositie aan met Go To de Houelle (6), die zowel talent als karakter toonde op Vincennes en hier weer in de rekening genomen mag worden, samen met Gloire d’Amour (12), die het niet onaardig deed in haar eerste montékoers. Gratin (7), toevertrouwd aan Alexandre Abrivard, kan hier een ander gezicht laten zien, net als Grémilie Dieschoot (5) en Great Angel (4), die nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien. Gloria Vici (3) zal proberen haar mislukte debuut onder het zadel te doen vergeten.

Plaats 1: Geting (9)
Plaats 2: Ganadam (10)
Plaats 3: Go To de Houelle (6)
Plaats 4: Gloire d'Amour (12)
Plaats 5: Gratin (7)

 

Race 2: Prix de Jumigne

Opnieuw 3-jarigen in de baan, maar nu voor de sulky. We stellen weer ons vertrouwen in Galaxie du Goûtier (7), die foutief was in Vire na een winnend koersdebuut, zelfs als zij moet oppassen voor Gégé Baroque (8), winnares in Châteaubriant in een veld van de nodige kwaliteit. Galéo (3) zal proberen zijn laatste goede koers te bevestigen en doet mee voor de plaatsen, samen met Grâce de Fromentel (2), weer mee te nemen, en Galon de Vire (1), die zich goed gedroeg in Agen.   

Plaats 1: Galaxie du Goutier (7)
Plaats 2: Gege Baroque (8)
Plaats 3: Galeo (3)
Plaats 4: Grace de Fromentel (2)
Plaats 5: Galon de Vire (1)

 

Race 3: Prix de Ducey

Een draverij onder het zadel voor 4-jarige merries waarin het moeilijk kiezen is. Wij proberen het met Farlène d’Etang (9), die gespeeld was in haar laatste twee koersen op Vincennes en vandaag gereden wordt door Eric Raffin. Faenza (14) heeft de laatste keer haar goede koers van 29 januari niet bevestigd maar loopt hier zonder achterijzers, zij kan zich herstellen, terwijl Feria de l’Iton (11) ongetwijfeld de mogelijkheden heeft om een rol te spelen in dit veld met de hulp van Arthur Rebèche. Fiesta Téjy (16) komt uit een stal in vorm en komt in beeld voor de plaatsen met Forever Victory (15), zonder ijzers bij haar eerste optreden onder het zadel, dat met interesse gevolgd gaat worden. Favazzina (13), gereden door Alexandre Abrivard, heeft ook kans om zich in dit genre te onderscheiden, terwijl de twee Hardy-pupillen Fusée des Landes (4) en Fine Dentelle (10) eventueel voor een verrassing kunnen zorgen.

Plaats 1: Farlene d'Etang (9)
Plaats 2: Faenza (14)
Plaats 3: Feria de l'Iton (11)
Plaats 4: Fiesta Tejy (16)
Plaats 5: Forever Victory (15)

 

Race 4: Prix d'Emieville

Vierjarige hengsten en ruins op de baan in deze koers met Festival Castelets (7), die hier bij zijn heroptreden zonder ijzers verschijnt, hij liet al mooie dingen zien als 3-jarige en kan zonder twijfel direct weer toeslaan. Fervent Well (8) heeft een grote verbetering laten zien sinds hij zonder ijzers loopt en kan hem stevig partij bieden, samen met First de Piencourt (10), die een goede kilometertijd liep in zijn laatste start en de baan van vandaag zal waarderen. Funny Quick (1), wiens laatste koers op Vincennes veelbelovend was, komt in aanmerking voor de plaatsen terwijl we ook Fuego de la Vallée (4) weer meenemen die hier een minder sterk veld treft. Fifteen Day (3) heeft geen grote marge maar kan zich plaatsen met Eric Raffin.  

Plaats 1: Festival Castelets (7)
Plaats 2: Fervent Well (8)
Plaats 3: First de Piencourt (10)
Plaats 4: Funny Quick (1)
Plaats 5: Fuego de la Vallee (4)

 

Race 5: Prix de Corbon

Een montédraverij waarin wij zonder enige twijfel weer ons vertrouwen geven aan Doyale For d’Am (5) die het heel goed doet op rechtsom banen en het ook in Caen al goed deed. Bonchamp Gédé (9) deed het prima in Parijs en is hier een logische kandidaat voor een hoge klassering net als Byrh Gédé (10), die verbeterd zal zijn na een heroptreden, en Viking de l’Ormeau (3), zonder ijzers en gereden door Yoann Lebourgeois, hetgeen ons wantrouwen wekt. De regelmatige Alpes (1) komt hierna voor de plaatsen met Volcan du Moulin (6), die gelijk een goede rentree kan maken.

Plaats 1: Doyale For d'Am (5)
Plaats 2: Bonchamp Gede (9)
Plaats 3: Byrh Gede (10)
Plaats 4: Viking de l'Ormeau (3)
Plaats 5: Alpes (1)

 

Race 6: Prix d'Hauteville

Een koers over de sprint voor 5-jarigen met meerdere kanshebbers. Eclat Darche (10) treft hier weer de afstand en de rijder van zijn laatste overwinning van afgelopen oktober en hij lijkt hier een betrouwbare keuze, hij zal ongetwijfeld speciaal voorbereid zijn op deze koers. Eros d’Is (1) loopt hier in tegenstelling tot zijn laatste koers in Cherbourg zonder ijzers en hij heeft een goede kans met dit startnummer aan de reling, terwijl Electric Blue (6) in zijn voorlaatste start in Argentan onze favoriet voorbleef en hier zonder ijzers loopt. Echo du Perré (5), ook zonder ijzers en met zijn favoriete rijder, is bij voorbaat niet verslagen voor een plaatsgeld, evenals Elève de Louis (2) die verbetering liet zien onder het zadel op Vincennes en hier kan bevestigen op een rechtsom baan die hij zal waarderen. Elfe Pierji (9) heeft geen al te best startnummer in het tweede gelid maar de vorm is aanwezig en hij komt hierna samen met Emir Pettevinière (8), gereden door Eric Raffin, en Eros d’Omblais (7), die zeker in vorm is maar die hier stijgt in categorie.

Plaats 1: Eclat Darche (10)
Plaats 2: Eros d'Is (1)
Plaats 3: Electric Blue (6)
Plaats 4: Echo du Perre (5)
Plaats 5: Eleve de Louis (2)

 

Race 7: Prix de Campeaux

We proberen het met Décoloration (17), ondanks de starthandicap die altijd lastig is in Caen, want zij toonde goede vooruitgang op Vincennes in een aardig sterk veld en zij vindt hier een tegenstand binnen haar bereik met een rijder die de baan kent als zijn broekzak. Danae d’Ela (14) is zonder twijfel speciaal voorbereid op deze koers en zij voert de tegenstand aan met Déesse de Corday (6), hier zonder ijzers, Drottning Viking (13), toevertrouwd aan Eric Raffin en mooi ingeschreven, en Dona de Froulay (8), die uit een stal in supervorm komt. Dry Land (3) deed het goed in Graignes en doet mee voor de plaatsen samen met Détonante (4), kansrijk, en Dolce Vita Fac (9), indien zij buiten de fouten blijft.  

Plaats 1: Decoloration (17)
Plaats 2: Danae d'Ela (14)
Plaats 3: Deesse de Corday (6)
Plaats 4: Drottning Viking (13)
Plaats 5: Dona de Froulay (8)

 

Race 8: Prix de Bellengreville

Cocktail Desbois (8) haalt zijn achterstand in winsom snel in sinds hij bij Jean-Michel Baudouin op stal staat en treft hier een kans op een derde zege op rij. Ook Brise du Buisson (14) vindt hier een inschrijving op maat en zal proberen hem goed partij te bieden, samen met twee andere paarden uit het tweede band te weten Capella de Vrie (15), in uitstekende vorm, en Benoît Royal (17), die fraai won in Laval de laatste keer. Clovis Montaval (5), met David Thomain, heeft een kans voor de plaatsen samen met Clara Maza (13), in staat om zich te plaatsen, Be Cash Money (3), die weer aan vorm wint, en Blackaro (16), die verbeterd zal zijn na zijn heroptreden.

Plaats 1: Cocktail Desbois (8)
Plaats 2: Brise du Buisson (14)
Plaats 3: Capella de Vrie (15)
Plaats 4: Benoit Royal (17)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.