Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Caen - 26 maart

Caen – dinsdag 26 maart 2019 - Start 11.55 uur

Race 1: Prix d’Acqueville

Als eerste kind van de klassieke Valse Castelets, die op het hoogste niveau presteerde in deze discipline, krijgt Gentiane du Rib (3) bij haar debuut hier ons volle vertrouwen. Na verdienstelijke debuutkoersen voor de sulky zijn Grandiosa (13) en Gepsonnie (17) hier zeker ook kanshebbers, net als Grâce d’Avel (16), die goede 3e werd bij haar eerste koers onder het zadel in Angers. De in de goede tijd van 1'18"0 op deze baan gekwalificeerde Guernica Smart (6) komt uit een stal die het vaak goed doet met jonge paarden en kan het gelijk goed doen in deze koers. De atletische Gloria Vici (12) heeft zeker nog ruimte tot verbetering. De grootmoeder van Geisha Speed (2) was in haar tijd ook een montétopper, terwijl Galea de Chichevet (1) eveneens het pedigree heeft om goed te presteren met een zadel op haar rug.

Plaats 1: Gentiane du Rib (3)
Plaats 2: Grandiosa (13)
Plaats 3: Gepsonnie (17)
Plaats 4: Grace d’Avel (16)
Plaats 5: Guernica Smart (6)

 

Race 2: Prix d’Angoville

Danyla de Brion (4) maakte veel indruk in Le Croisé-Laroche, waar zij duidelijk won na veel terrein te hebben verloren aan de start. Zij heeft nog aardig wat winsom in te halen en kan hier opnieuw de zege voor zich opeisen, zelfs nu zij met ijzers loopt. Darling du Coglais (6) stelde teleur onder het zadel, maar deed het in de starts daarvoor voor de sulky prima, we geven haar weer ons vertrouwen. Désirée Star (16) neemt de tijd om haar goede vorm terug te vinden, maar zij daalt hier in categorie en bovendien heeft ze al eens op deze baan gewonnen. Dalva de Jade (12) heeft twee koersen na rust in de benen, en nu zij zonder ijzers loopt bij deze mooie inschrijving is zij een interessante gok. Diana Téjy (10) presteert over het algemeen erg regelmatig en heeft opnieuw zicht op een klassering. De op deze koers speciaal voorbereide De La Chenevière (9) liep een goed heroptreden en zal in vorm verbeterd zijn. Dolly de la Lys (11) loopt nu zonder ijzers en kan daardoor een verbetering laten zien.

Plaats 1: Danyla de Brion (4)
Plaats 2: Darling du Coglais (6)
Plaats 3: Desiree Star (16)
Plaats 4: Dalva de Jade (12)
Plaats 5: Diana Tejy (10)

 

Race 3: Prix de Brix

Félicie du Plessis (9) heeft mooie dingen laten zien voor de sulky en toonde vorm met een overwinning in Angers. Zij zal beter te sturen zijn met een zadel op haar rug en kan daardoor overdonderend debuteren in deze specialiteit. De laatbloeier Fiesta Turgot (5) gaat per koers vooruit, zij heeft de bouw om goed te presteren in de monté en kan van kop af voor een verrassing zorgen. Féline Speed (11) kwam vaak betere paarden tegen maar kan hier een voorname rol spelen ondanks dat zij meters moet voorgeven, net als Féline des Noés (12), die goede 2e werd in Mauquenchy begin maart bij haar debuut onder het zadel. De na een montézege in september vorig jaar op rust gegane Fonction Prior (7) liep een nette rentreekoers voor de sulky, en zal hier met interesse bekeken worden. Finca Vigia (4) heeft het profiel om iets te kunnen laten zien in deze specialiteit. 

Plaats 1: Felicie du Plessis (9)
Plaats 2: Fiesta Turgot (5)
Plaats 3: Feline Speed (11)
Plaats 4: Feline des Noes (12)
Plaats 5: Fonction Prior (7)

 

Race 4: Prix de Janville

De koninklijk gefokte Gold Eagle (4) kwalificeerde zich uitmuntend als 2-jarige op deze baan en liet er bij zijn debuut in Saint-Brieuc geen gras over groeien door in een indrukwekkende stijl als een volleerd koerspaard te winnen. De hengst gaat een mooie toekomst tegemoet en start hier als de grote favoriet. De qua uiterlijk indrukwekkende Gitano (9) won op zijn kracht bij zijn debuut in Challans ondanks een laatste ronde in het spoor naast de leider en lijkt nog een ruime mate tot verbetering te hebben. Godeagle du Guildo (1), die laatst te laat ruimte kreeg, en Genêt de Boitron (6), die veel terrein moest goedmaken na een slechte start, liepen goed in een aardig sterk veld op deze baan en verdienen krediet voor een podiumplaats. De qua afstamming vroegrijpe Give Me Five (10) is door zijn trainer bewaard sinds zijn kwalificatie vorig jaar en zal er nu klaar voor zijn. Galion (8) doet per start meer ervaring op en staat klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van de favorieten.

Plaats 1: Gold Eagle (4)
Plaats 2: Gitano (9)
Plaats 3: Godeagle du Guildo (1)
Plaats 4: Genet de Boitron (6)
Plaats 5: Give Me Five (10)

 

Race 5: Prix de Canteloup

De sinds haar debuut goed presterende France d'Occagnes (4) opende in stijl haar palmares op de baan van Mauquenchy, en nu zij hier voor het eerst zonder ijzers loopt lijkt ze in staat om op herhaling te gaan. De in topvorm verkerende Faya Trévéenne (15) won twee koersen achtereen en lijkt nog verder te kunnen groeien. Nu zij net als bij haar 2e plaats van 1 maart op Laval wederom zonder ijzers loopt heeft Fellavista (11) kansen om een eerste rol te spelen als zij een goede dag heeft. Fière et Belle (12) viel positief op op deze baan en dicht bij haar beste niveau verdient ze een zeker vertrouwen. De deze winter aan de kant gebleven Fève d'Erable (10) loopt voor het eerst zonder ijzers na een goed heroptreden, en is hier een interessante kandidaat. Fée du Vernay (14) leek onlangs op weg naar de zege op het moment van haar fout, en zal proberen hier een compensatie te vinden. Fleur de Lune (5) leert gaandeweg wat er van haar verwacht wordt, en zal nog niet alles hebben laten zien. Fleur du Landret (3) heeft zich onlangs kranig geweerd in een sterk veld in Cordemais. 

Plaats 1: France d’Occagnes (4)
Plaats 2: Faya Treveenne (15)
Plaats 3: Fellavista (11)
Plaats 4: Fiere Et Belle (12)
Plaats 5: Feve d’Erable (10)

 

Race 6: Prix d’Hermanville

De paarden uit het tweede band lijken ons de grootste kanshebbers in dit veld met Enoriana (15), die we deze winter op Vincennes in sterkere velden zagen acteren, en die haar vorm voor de sulky bewees, Elisa Musica (14), een merrie die komende is en die hier onlangs nipt geklopt werd in een goede kilometertijd, Elphie du Marin (13), die op deze afstand won als een merrie die nog wat winsom in te halen heeft, en Ensoleillée (16), die terugkeert in de discipline van haar voorkeur na drie voorbereidingskoersen voor de sulky, en die met zorg zal zojn voorbereid op dit objectief. Aan kop zouden Endorphine (8), die rechtsom goed presteert en die komende is na een heroptreden wat haar goed zal hebben gedaan, Etoile de Sia (9), toevertrouwd aan Yoann Lebourgeois bij haar terugkeer op de baan, en Esha Perrine (12), in dit genre voor het eerst zonder ijzers, een rol in de aankomst kunnen spelen.

Plaats 1: Enoriana (15)
Plaats 2: Elisa Musica (14)
Plaats 3: Elphie du Marin (13)
Plaats 4: Ensoleillee (16)
Plaats 5: Endorphine (8)

 

Race 7: Prix d’Olendon

De trouwe Eros d'Omblais (1) behaalde hier een goede 3e plaats in de uitstekende tijd van 1'13"9, en heeft hier een kans om weer eens te winnen bij een gunstig koersverloop. De snelle Eldorado France (6) is bewaard voor deze koers na zijn start van de vorige maand op Vincennes en verdient veel aanhang, net als Eagle Wind (4), die deze winter in Parijs lang niet teleurstellend presteerde, en voor wie alles een kwestie van de juiste balans zal zijn. Eclat Darche (17) viel onlangs op met een prima eindschot achter onze favoriet maar heeft hier als nadeel dat hij uit de tweede startrij moet komen. Euro Béco (3) moet ons eerst weer eens geruststellen maar op papier heeft hij op een goede dag zeker de kans om voorin mee te doen. Ethan Drive (9) zal zich hier thuis voelen en maakt de verre reis met ambities. Emir Pettevinière (8) is er vaak bij en kan toeslaan als de favorieten mochten falen. Esquilin (12) completeert onze keuze.

Plaats 1: Eros d’Omblais (1)
Plaats 2: Eldorado France (6)
Plaats 3: Eagle Wind (4)
Plaats 4: Eclat Darche (17)
Plaats 5: Euro Beco (3)

 

Race 8: Prix d’Heuland

Na een lange periode van zoeken naar de vorm heeft Dioclès (4) deze winter zijn beste niveau weer volledig teruggevonden, waarbij hij op deze baan ook weer eens de zege boekte. Nu hij hier weer een mooie inschrijving heeft zou hij niet mogen teleurstellen. Dorus Well (7) is niet van alledag maar kan hem als hij in goeden doen is stevig partij bieden, hij deed het al uitstekend op een hoger niveau. Domino Dream (12) rijgt de goede prestaties aaneen en zijn recente 2e plaats achter onze favoriet zal hem de nodige aanhang bezorgen. Docteur d'Erable (2) houdt de ijzers onder maar treft hier ideale koerscondities, hij kan in de eindfase nog menig concurrent passeren. Concerto Royal (6) heeft de vorm hervonden en doet het goed op rechtsom banen. In stijgende vorm na een impasse de afgelopen winter is Cronos des Montils (5) meer dan een simpele outsider. Tenslotte kan Casino d'Ourville (8), die na twee rentreekoersen hier zonder ijzers loopt, een heel ander gezicht laten zien.

Plaats 1: Diocles (4)
Plaats 2: Dorus Well (7)
Plaats 3: Domino Dream (12)
Plaats 4: Docteur d’Erable (2)
Plaats 5: Concerto Royal (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.