Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Caen - 15 mei

Caen  – woensdag 15 mei 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix Georges Dreux

Na vorig jaar in sterke velden te hebben gelopen was Super Nice (12) bij zijn recente heroptreden na korte rust beter dan de 5e plaats doet vermoeden. Met twee zeges en een tweede plaats op rechtsom banen op zak kan hij bij deze mooie inschrijving weer eens winnen. De tegenstand wordt aangevoerd door Diego du Guelier (13), 3e in de 1e Etappe van de Grand National du Trot in Amiens in zijn voorlaatste start, en Balzac de Souvigné (14), die maar zelden teleurstelt als hij zonder ijzers loopt. Na een goede vormverbetering te hebben getoond op Vincennes verdient Belle Louise Mabon (5) een aanbeveling bij haar eerste start rechtsom. Charly de l'Aunay (8), die bij zijn rentree in Cordemais niet tegenviel, en Berry Félin (15), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens en bewezen op deze baan, kunnen zich met de aankomst bemoeien. Cobra Ar Carac (11), die zich thuis voelt op deze baan maar die in dit veld niet veel marge heeft, en Baileyse (10), die bij een koers op maat meerdere tegenstanders kan achterhalen, completeren onze keuze.

Plaats 1: Super Nice (12)
Plaats 2: Diego du Guelier (13)
Plaats 3: Balzac de Souvigne (14)
Plaats 4: Belle Louise Mabon (5)
Plaats 5: Charly de l'Aulnay (8)

 

Race 2: Saint-Leger des Trotteurs

De sinds zijn entree in deze discipline per start verbeterende Gala Téjy (11) won zijn twee laatste starts op semi-klassiek niveau. Als hij geen problemen heeft met de bochten rechtsom kan de zoon van Atlas de Joudes hier opnieuw een voorname rol spelen. Als oppositie zien wij Godigious Deladou (8), winnaar van zijn eerste drie koersen onder het zadel die goed liep bij zijn heroptreden voor de sulky, en Guerilla de Simm (10), die het uitstekend doet op dit niveau (twee 2e plaatsen). Aandacht ook voor Gospel Pat (9), die in beide disciplines uit de voeten kan en goed presteert op rechtsom banen. Gaia du Pont (7), die vorige maand twee zeges boekte op Vincennes tegen mindere tegenstanders, en Garibaldi (4), die onder het zadel debuteert na talent te hebben getoond voor de sulky, kunnen een rol spelen in de aankomst van deze eerste Groupe I koers onder het zadel voor deze generatie.

Plaats 1: Gala Tejy (11)
Plaats 2: Godigious Deladou (8)
Plaats 3: Guerilla de Simm (10)
Plaats 4: Gospel Pat (9)
Plaats 5: Gaia du Pont (7)

 

Race 3: Prix de la Ville de Caen

De stal van Thierry Duvaldestin is erg sterk vertegenwoordigd in deze koers met Fabella Galaa (4), die sinds het einde van de winter dichtbij een overwinning is en in twee starts evenzoveel ereplaatsen behaalde op deze baan, en First Destin (5), wiens laatste prestatie te slecht is om waar te zijn, waar hij een kleine rentree maakte met het oog op deze mooie inschrijving. Als gevaarlijkste tegenstanders zien wij Fidelity (6), onlangs 3e over 2700 meter op Vincennes en die gewonnen had als zij op 20 april in Enghien niet vlak voor de streep in de fout was gegaan, en Flash des Maj (1), goede 3e op 27 april in Argentan en nu zonder ijzers. Figaro Vici (10), die komende is, en First des Charmes (2), die een goede koers liep op deze baan in een veld sterke merries, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Fils Prodigue (15), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, of van Féria de Connée (9), die voor de eerste keer in haar loopbaan zonder ijzers loopt maar die aan de verre buitenzijde achter de auto moet starten.

Plaats 1: First Destin (5)
Plaats 2: Fabella Galaa (4)
Plaats 3: Fidelity (6)
Plaats 4: Flash des Maj (1)
Plaats 5: Figaro Vici (10)

 

Race 4: Prix du Calvados

De na een mooie 4e plaats in de Prix de Cornulier (Gr.I) gespaarde Carla du Châtelet (10) doet het goed op rechtsom banen, waar zij drie maal won in zes starts. Nu zij hier weer zonder ijzers loopt is de merrie van Sébastien Guarato een betrouwbare keuze. Aigle Jénilou (8), beoordeeld op zijn zege van 8 maart in Enghien en winnaar van twee van zijn drie starts op deze baan, en Julio de Luxe (12), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens bij de terugkeer in zijn favoriete discipline, zullen proberen stevig partij te bieden aan onze favoriete. De onder het zadel uitstekend presterende en rechtsom goed koersende Caban Prior (2) gaat hier ook met zicht op de zege van start, net als Daélia de Vandel (3), die beter kan dan wat haar laatste verrichtingen laten zien. Dreambreaker (7), die in topvorm is maar hier met ijzers loopt bij zijn terugkeer in de monté, kan ook een rol spelen in de aankomst.

Plaats 1: Carla du Chatelet (10)
Plaats 2: Aigle Jenilou (8)
Plaats 3: Julio de Luxe (12)
Plaats 4: Caban Prior (2)
Plaats 5: Daelia de Vandel (3)

 

Race 5: Prix Hubert Hardy

De in het verleden erg riskante Express de l'Iton (3) is een toonbeeld van trouw geworden sinds hij zonder achterijzers loopt. Nu hij hier mooi staat ingeschreven tegen de limiet en geen hinder zal hebben van de rechtsom bochten verdient de Echo-zoon veel aanzien bij de wedders. De tegenstand voor de pupil van Ecurie de l'Iton wordt aangevoerd door Enzo River (7), die uitstekend presteert, en Eastwood Park (4), die goed presteert zonder achterijzers en over kortere afstanden. Aandacht ook voor Espoir Permis (1), die in maart 3e werd op deze baan en in Cholet beter liep dan zijn 6e plaats doet vermoeden. El Paso d'Occagnes (6), die zich liet zien op het gras van Alençon, en Enzo Dhelpa (10), onlangs winnaar op deze baan over 2450 meter tegen minder sterke paarden, kunnen een rol in de aankomst spelen. Eclair Gold (5), die op 2 mei in Rambouillet goed eindigde, kan ons met behulp van Franck Nivard herinneren aan betere tijden.

Plaats 1: Express de l'Iton (3)
Plaats 2: Enzo River (7)
Plaats 3: Eastwood Park (4)
Plaats 4: Espoir Permis (1)
Plaats 5: El Paso d'Occagnes (6)

 

Race 6: Prix des Ducs de Normandie

Als winnaar van zijn 14 (!) laatste koersen verschijnt Aubrion du Gers (11) in topvorm aan de start voor dit objectief. Nu hij zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn laatste drie starts lijkt de winnaar van vorig jaar (en 2e in 2017) opnieuw moeilijk te verslaan. Als voornaamste tegenstander zien wij de crack Bold Eagle (12), die niet liep sinds zijn echec in Cagnes maar die goed loopt na rust en die op de baan van Caen tweemaal won uit twee starts. De op deze baan ook goed presterende Traders (9) zou hier weer een goed resultaat moeten kunnen neerzetten, hij was er in deze koers al twee keer bij. Bugsy Malone (7), die goed partij bood aan onze favoriet op 3 april in de Grand Prix Angers Loire Métropôle (Gr.III), en Billie de Montfort (10), die altijd goede koersen loopt, verdienen eveneens een zeker krediet bij de wedders. De kansen van Romanesque (4), die progressie kan laten zien na zijn rentree van 27 april in het Critérium de Vitesse de Basse Normandie (Gr.II), kunnen de liefhebbers van hoge uitbetalingen verleiden.

Plaats 1: Aubrion du Gers (11)
Plaats 2: Bold Eagle (12)
Plaats 3: Traders (9)
Plaats 4: Bugsy Malone (7)
Plaats 5: Billie de Montfort (10)

 

Race 7: Prix Henri Balliere

Als drievoudig winnaar van Groupe I montékoersen in zijn generatie steekt Fado du Chêne (10) met kop en schouders boven de rest uit, alhoewel hij altijd in staat is om een streek uit te halen met zijn jockey Paul Philippe Ploquin. Winnaar van de Saint-Léger des Trotteurs (Gr.I) op deze baan vorig jaar, lijkt de pupil van Julien Le Mer hier moeilijk te kloppen. De in twee disciplines presterende Feeling Cash (9) verschijnt hier aan de start na even rust te hebben gehad. Flore de Janeiro (7), die altijd haar best doet maar steeds net iets tekort komt, en de nieuweling Fend la Bise (8), die niet echt gebouwd is voor de monté maar die voor de sulky veel klasse heeft kunnen de strijd om de ereplaatsen uitvechten. Freeman de Houelle (4), deze winter winnaar van een semi-klassieker, is een leuk paard voor de liefhebbers van hoge uitbetalingen.

Plaats 1: Fado du Chene (10)
Plaats 2: Feeling Cash (9)
Plaats 3: Flore de Janeiro (7)
Plaats 4: Fend la Bise (8)
Plaats 5: Freeman de Houelle (4)

 

Race 8: Prix de la Touques

De dit jaar op ereplaatsen geabonneerde Gloria du Goutier (7) treft hier ideale koerscondities om eindelijk eens te winnen. Als tegenkandidaten zien wij Gallant Way (1), sterk winnaar over 2200 meter op Vincennes, en de goede van rust komende Graal de Busset (8), die al veel heeft laten zien aan het begin van zijn carrière alvorens tekort te komen tegen de jaargangstoppers. Grandissimo (3), die vooruitgang zal laten zien na zijn heroptreden in de Prix Paul Karle, en Gaston du Roc (5), die er altijd bij is, zijn meer dan simpele figuranten in dit veld.

Plaats 1: Gloria du Goutier (7)
Plaats 2: Gallant Way (1)
Plaats 3: Graal de Busset (8)
Plaats 4: Grandissimo (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.