Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Caen - 18 mei

Caen  – zaterdag 18 mei 2019 - Start 12.15 uur

Race 1: Prix d'Angerville

Grisbi du Dollar (11) debuteerde zegevierend in deze discipline op deze baan, in een interessante kilometertijd, waarbij hij in de eindfase niet echt gevraagd werd. Hij heeft ruimte om hier opnieuw te zegevieren. Gabbro de Rivière (8), die 2e werd, kan hem weer enigszins partij bieden samen met Gonzalo du Bossu (5), die we eerder zien dan Gars de Falaise (12), gereden door Yoann Lebourgeois, en Gavroche Kily (2), die foutief was bij zijn eerste start in Laon, net als Goldwin Jiel (4), beiden kunnen een rol spelen als zij foutloos blijven. Gaucho d’Etang (6) zal beter moeten draven maar hij kan vandaag vooruitgang laten zien.

Plaats 1: Grisbi du Dollar (11)
Plaats 2: Gabbro de Riviere (8)
Plaats 3: Gonzalo du Bossu (5)
Plaats 4: Gars de Falaise (12)
Plaats 5: Gavroche Kily (2)

 

Race 2: Prix de Conteville

In deze koers nemen wij Geisha du Pré (7) weer in vertrouwen, die niet verslagen was op het moment van haar fout bij haar heroptreden op deze baan, zij leek nog voldoende over te hebben. Zij is in handen van Franck Nivard onze favoriete, samen met de goed koersende Galaxie de Tillard (14) die het verdient om een koers te winnen en die een interessant bankpaard is voor Grande Sœur (15) die hier een test aangaat maar misschien ver kan komen als zij de leiding weet te nemen. Glory Island (13) liep goed in een sterk veld in Chartres en komt hierna met Godiva de Faël (8), die erg trouw is, Galtika’s Fella (4) die nog niet het talent laat zien wat bij haar afstamming zou passen, en Green Tower (2), die we niet te snel mogen weglaten. Guimauve d’Elb (10) zien we mogelijk een plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Geisha du Pre (7)
Plaats 2: Galaxie de Tillard (14)
Plaats 3: Grande Soeur (15)
Plaats 4: Glory Island (13)
Plaats 5: Godiva de Fael (8)

 

Race 3: Prix de Combray

Een koers voor 4- en 5-jarigen die lastig te beoordelen is, maar we hebben een voorkeur voor de jongere paarden die al net zoveel winsom hebben als de ouderen, om te beginnen met Felucia (13), die oppermachtig was op Vincennes en die hier een tweede zege op rij kan boeken, en Furet d’Havaroche (17), die het goed doet in deze discipline. Zij moeten van de 5-jarigen vooral oppassen voor Ecu du Levant (20), die zijn favoriete jockey weer treft, maar ook voor Eurasia Jiel (10), die nog veel kan verbeteren maar dat hier kan laten zien met een lokale jockey, alsmede Exil de Loiron (18), die indien foutloos erg strijdlustig is, en Elphie du Marin (8), die momenteel goed bij de les is. Elisa Musica (11) komt hierna in beeld voor de plaatsen met Fatou (9), die even rust heeft gehad.

Plaats 1: Felucia (13)
Plaats 2: Furet d'Havaroche (17)
Plaats 3: Ecu de Levant (20)
Plaats 4: Eurasia Jiel (10)
Plaats 5: Exil de Loiron (18)

 

Race 4: Prix de Banville

In deze koers zien we de veelbelovende Fasliyen d’Orgères (8) terug, die een vijfde overwinning op rij kan behalen, en die nog een grote ruimte tot progressie lijkt te hebben. Hij moet echter uitkijken voor de in topvorm verkerende Fox Papa Tango (9), die twee zeges op rij behaalde, de laatste op deze baan waar hij meters voor moest geven. Fairplay du Vivier (13) is ons een revanche verschuldigd en komt hierna samen met Fraise Blanche (12), die het als 3-jarige erg goed deed en die hier voor het eerst zonder ijzers loopt. Fan Quick Rush (15), deze keer zonder achterijzers, krijgt weer ons vertrouwen voor de plaasten met Fleur de Baffais (5), die we ook weer mee kunnen nemen net als First de Piencourt (6), die zeker kwaliteiten heeft, en Felicita d’Ecouves (4), die we in de gaten moeten houden nu zij zonder ijzers loopt en gereden wordt door Yoann Lebourgeois.

Plaats 1: Fasliyen d'Orgeres (8)
Plaats 2: Fox Papa Tango (9)
Plaats 3: Fairplay du Vivier (13)
Plaats 4: Fraise Blanche (12)
Plaats 5: Fan Quick Rush (15)

 

Race 5: Prix de Genneville

Een minder sterk veld 4-jarigen dan in de vorige koers maar daarom niet minder interessant. Fosbury (4) was de laatste tijd in de eindfase niet echt gelukkig waar hij weinig ruimte kreeg om te sprinten, en hij zal vandaag proberen om een en ander recht te zetten. Hij is onze favoriet, voor Flamboyant du Rib (5), die hier rondom zonder ijzers loopt, en First Piya (6), die zonder achterijzers loopt en voor een overwinning staat. De ongeslagen Flash de Vely (15), die ook zonder achterijzers loopt, ondergaat hier en serieuze test en komt hierna samen met Fantastic Dream (9), die komende is na een heroptreden en aangezien stal Victoria Dreams weer in vorm komt kan hij meedoen voor een podiumplaats, terwijl Flash Quick (1), eindelijk foutloos, zijn palmares opende op een grasbaan en dit vandaag zal willen bevestigen in handen van Franck Nivard. Franklin (13) is er altijd bij en komt vervolgens in beeld met Fun Copais (8), die we weer meenemen.

Plaats 1: Fosbury (4)
Plaats 2: Flamboyant du Rib (5)
Plaats 3: First Piya (6)
Plaats 4: Flash de Vely (15)
Plaats 5: Fantastic Dream (9)

 

Race 6: Prix de Cabourg

Een sprint voor 5-jarigen waarin Erkis Delarouge (5) de afstand terugvindt van zijn voorlaatste koers waarin hij 2e werd in een zeer snelle tijd, vandaag heeft hij een erg mooi startnummer geloot. Om deze reden geven we hem de voorkeur boven El Condor Pillière (9), die zonder twijfel een veld als dit aan kan als hij foutloos rond komt, Eole d’Orval (7), die een goed paard versloeg in Reims, en Egérie de Tramon (8), die hier gereden wordt door Eric Raffin. Elodie Marceaux (1) liep een erg goede rentreekoers en als zij dat bevestigd komt ze in aanmerking voor de plaatsen met Ebat d’Erable (14), die de ijzers nog onder houdt na een heroptreden na zeer lange afwezigheid maar die vorig jaar op deze baan erg sterk won. Eagle Wind (11), die in vorm is, en Eva des Landiers (16) hebben matig geloot in het tweede gelid maar kunnen meedoen voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Erkis Delarouge (5)
Plaats 2: El Condor Pilliere (9)
Plaats 3: Eole d'Orval (7)
Plaats 4: Egerie de Tramon (8)
Plaats 5: Elodie Marceaux (1)

 

Race 7: Prix de Riva Bella

Een interessante montékoers want Chipie de Fokissar (7) gaat hier voor een objectief, op een afstand die zij enorm waardeert, waarbij zij zonder ijzers loopt en haar favoriete jockey in de vorm van Yoann Lebourgeois treft. Zij moet echter oppassen voor Crack d’Ariane (13), die voor een overwinning staat en in zijn laatste starts op sterke paarden stuitte, maar ook voor Dédicace de Chenu (4), die fraai won op deze baan op 15 april waarbij zij meters moest voorgeven. Diaz Dairpet (2) was nog nooit zo goed als nu en komt in beeld voor het podium, samen met Brutus Leman (12), die momenteel goed bij de les is. Casablanca Royale (3) zal conditioneel verder verbeterd zijn en is een mogelijkheid voor een plaats samen met Diadem Boy (5), indien hij foutloos blijft, maar de “Dreux” paarden zijn momenteel in een uitstekende vorm.

Plaats 1: Chipie de Fokissar (7)
Plaats 2: Crack d'Ariane (13)
Plaats 3: Dedicace de Chenu (4)
Plaats 4: Diaz Dairpet (2)
Plaats 5: Brutus Leman (12)

 

Race 8: Prix du Petit Cours

Darling Harbour (1) is in topvorm, haar rijder reed haar ook in haar laatste twee starts en zij lijkt een betrouwbare keuze in dit veld zelfs als zij minder bevestigd is in koersen over de kortere afstanden. Discova (7) boekte een duidelijke overwinning in Bordeaux en voert de oppositie aan want zij heeft een mooi startnummer in het eerste gelid, met Diane du Mouchel (12), die vanuit de tweede startrij moet vertrekken maar de afstand treft waarop zij op 18 maart uitstekend 3e werd. Dauphine de Clécy (2) blijft een lastige tante maar in handen van Eric Raffin kan zij meedoen voor de plaatsen terwijl Cagnoise d’Agon (8), met Pierre Levesque, haar vorm van dit moment kan bevestigen. Daluna de Tilou (11), die weer ons vertrouwen krijgt, komt hierna in beeld met Caldeira Turgot (5), die met een goede rijder in categorie stijgt, en Candie Jac (6), die we niet te snel mogen weglaten.

Plaats 1: Darling Harbour (1)
Plaats 2: Discova (7)
Plaats 3: Diane du Mouchel (12)
Plaats 4: Dauphine de Clecy (2)
Plaats 5: Cagnoise d'Agon (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.