Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-Mer - 20 februari

Cagnes sur Mer  – woensdag 20 februari 2019 – Start 13.45 uur

Race 1: Prix de Sainte Maxime

Onze voorkeur gaat hier uit naar de pupil van Nicolas Caullery, On The Sea (2), die met grote verwachtingen terugkeert in de handicaps, en naar Namasjar (14), die onze beste herinneringen kan bovenhalen met een handicapwaarde van 35 en de steun van de voortreffelijke Maxime Guyon in het zadel. De strijd is op voorhand echter nog niet gestreden gezien de aanwezigheid van Monteverdi (13), die in topvorm is en hier wordt toevertrouwd aan de jockey in vorm Cristian Demuro, van Aprilios (16), die deze koers won in 2017 en onlangs schitterde in een handicap op deze baan, en van Pastichop (10), die het in drie handicapkoersen erg goed deed. Pas op voor Rebel Lightning (11), die al goed liep op deze baan en aan conditie zal hebben gewonnen na zijn laatste koers, en voor Alfieri (1), die in vorm is maar hier wederom maar liefst 61 kilo moet dragen. We mogen Dégrisement (8), 3e in een gelijksoortige handicap vorige winter, maar ook Walec (6), die vooruitgang liet zien op deze baan tegen een hoge cote, niet vergeten, de laatste heeft nu een handicapwaarde van 39 en bovendien de steun van Pierre-Charles Boudot! Tot slot noemen wij nog Esperitum (9), die op 18 januari won op het gras in Cagnes.

Plaats 1: On The Sea (2)
Plaats 2: Namasjar (14)
Plaats 3: Monteverdi (13)
Plaats 4: Aprilios (16)
Plaats 5: Pastichop (10)

 

Race 2: Prix de la Promenade de la Plage

Een maiden voor 3-jarige stayers. We wagen een gok met de Rouget-pupil Etre (1), die verbeterd zal zijn na zijn eerste optreden in de PSF categorie op Cagnes, en met de goed gefokte debutant Styledargent (10), gebracht door Jean-Pierre Gauvin. Als tegenstanders noemen wij de andere "Rouget" Thiago (2), die hier het serieuzere werk opzoekt na twee leerkoersen in Toulouse, en Dirty Dozen (6), die debuteerde met een 2e plaats in Italië (Pisa). Wij completeren onze keuze met Goldlady (8), die een eervolle 2e plaats behaalde in een maiden voor merries op het gras van Cagnes sur Mer.

Plaats 1: Etre (1)
Plaats 2: Styledargent (10)
Plaats 3: Thiago (2)
Plaats 4: Dirty Dozen (6)
Plaats 5: Goldlady (8)

 

Race 3: Prix de la Principaute de Monaco

Een Classe 1 ren voor 3-jarige sprinters. Onze voorkeur gaat uit naar Big Boots (3), die onlangs een 3e plaats behaalde in een soortgelijke koers op deze baan en die zeker meer kan dan het lopen in claimkoersen. Als voornaamste tegenstander zien wij Power Best (4), die een handicap op deze baan wist te winnen waarbij hij voorbleef op Bonarda (6), en Inde (1), die debuteert op een linksom baan en door Jean-Claude Rouget voor het eerst van oogkleppen wordt voorzien.

Plaats 1: Big Boots (3)
Plaats 2: Power Best (4)
Plaats 3: Inde (1)
Plaats 4: Bonarda (6)
 

 

Race 4: Prix de Saint-Raphael

Wij hebben vertrouwen in de twee vertegenwoordigers van de stal van trainer Yann Barberot uit Deauville, en nemen daarbij als basis Cry Baby (8), die al voor hetere vuren heeft gestaan en die hier oogkleppen draagt voor een totaal eerherstel, en Keravnos (2), die een goede 3e plaats op deze baan behaalde en die geen last zou moeten hebben van zijn matige positie in de startboxen. De buit is echter nog niet binnen gezien de aanwezigheid van Agua De Valencia (3), die met een handicapwaarde van 34 goede herinneringen kan ophalen, en van Beama (6), die er mooi in staat bij haar terugkeer in de handicaps. Ook moeten we een oogje houden op Afsane (11), die de handicap van 2 februari wist te winnen en profiteert van de gewichtsbeperking van Mickaëlle Michel, en Sometaste (9), die twee claimkoersen won sinds 22 januari. Tenslotte noemen wij nog Rockdale (1), die het in zijn laatste twee starts uitstekend deed, Wikita (7), die de laatste keer pech had, en Xotic (4), die altijd zijn best doet maar voor wie de jaren gaan tellen.

Plaats 1: Cry Baby (8)
Plaats 2: Keravnos (2)
Plaats 3: Agua de Valencia (3)
Plaats 4: Beama (6)
Plaats 5: Afsane (11)

 

Race 5: Prix du Lautin

Een maiden voor 3-jarige sprinters. De goed gefokte en door Jérôme Reynier geprepareerde Van Mayor (9) kan de kleuren van eigenaar Seroul bij zijn eerste optreden gelijk laten schitteren! Hij zal echter zijn uiterste best moeten doen om zich te ontdoen van Kannon (4), die een mooi nummer in de startboxen heeft geloot en hier zijn revanche zou kunnen nemen op Enough Said (3). Wij completeren onze keuze met Powerful Sole (2), die eventjes rust heeft gehad, en Wish (7), die voor Henri-Alex Pantall nog een aardige puzzel blijkt te zijn.

Plaats 1: Van Mayor (9)
Plaats 2: Kannon (4)
Plaats 3: Enough Said (3)
Plaats 4: Powerful Sole (2)
Plaats 5: Wish (7)

 

Race 6: Prix des Genevriers

Deze Prix des Genévriers, een claimkoers voor sprinters van 3 jaar, ziet er goed uit voor Sandy Dream (4), die de laatste keer pechvol was maar op 30 januari een handicap wist te winnen en bovendien profiteert van de gewichtsontheffing van Elaura Cieslik. Achter deze op papier vaste waarde moeten we de Italiaan Footstepsanpie (3) scherp in de gaten houden, hij werd 3e in een soortgelijke koers op 28 januari, hetzelfde geldt voor Love To Excel (6), die terugkeert op een afstand die uitstekend bij hem past. Aandacht ook voor Oh My Oh My (2), die tijdens een koers niemand nodig heeft, en Amethyst (1), die twee goede koersen liep in de PSF categorie in Marseille. Tenslotte noemen wij nog Eldanza (5), hier bij haar heroptreden gelijk in staat om te verrassen, Frelène (9), die nog wat huiswerk geeft aan de familie Lerner, en Alissachope (10), 3e over deze afstand op 19 januari.

Plaats 1: Sandy Dream (4)
Plaats 2: Footstepsanpie (3)
Plaats 3: Love To Excel (6)
Plaats 4: Oh My Oh My (2)
Plaats 5: Amethyst (1)

 

Race 7: Prix de Fontvieille

Een handicap gereserveerd voor de 4-jarigen. Tweede in de handicap van 9 februari over deze afstand verdient de merrie van Jean-Pierre Gauvin Abbie Chope (3) veel krediet in deze ren waar zij kan winnen door opnieuw voor te blijven op Astrachem (1). De oppositie wordt aangevoerd door Bingo (4), in vorm en geprepareerd door Jean-Marc Capitte, en door Blocking Bet (7), die er kilo's bij heeft gekregen na zijn recente winst op deze baan. De verrassing zou kunnen komen van Saltilla (5), die nog een aardige puzzel lijkt te zijn voor Charles Gourdain, of van Norwegian Lord (8), die Franck Forési moet geruststellen na een serie slechte koersen. Voor de volledigheid noemen wij nog Peaceful City (6), die de uitbetalingen kan opfleuren met Coralie Pacaut.  

Plaats 1: Abbie Chope (3)
Plaats 2: Astrachem (1)
Plaats 3: Bingo (4)
Plaats 4: Blocking Bet (7)
Plaats 5: Saltilla (5)

 

Race 8: Prix Le Dramont

Een zeer moeilijk te ontcijferen handicap voor 4-jarige stayers. Wij proberen het met Die Rakete (7), die aan conditie zal hebben gewonnen na haar laatste koers, en Rouge Quinze (4), in staat tot een verrassing bij haar terugkeer op het gras. De strijd is echter nog niet bij voorbaat gestreden gelet op Jack's Son (6), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, en Stromboli (2), die hier een goede kans heeft met Cyrille Stéfan in het zadel. Op een goede dag kan Raster (10) een plaats belopen aan een hoge cote, pas op voor hem! Tenslotte noemen wij Nova Blue (3), die van stal wisselde na een zege in een claimkoers in Pau, en Maximus Fire (1), die hier kan ontwaken met Pierre-Charles Boudot in het zadel!

Plaats 1: Die Rakete (7)
Plaats 2: Rouge Quinze (4)
Plaats 3: Jack's Son (6)
Plaats 4: Stromboli (2)
Plaats 5: Raster (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.