Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-Mer - 9 januari

Cagnes-sur-Mer - donderdag 09 januari 2020 - Start: 13:50

Race 1: Prix de la Cote d’Azur

Eclat de Gloire (9) is al sinds de zomer een autoriteit in het zuiden en bewees in de finale van de Grand National du Trot ook op Vincennes met de besten mee te kunnen komen. Hij zal de benen moeten strekken om voor te blijven op Earl Simon (16), die met veel ambities afreist naar de Cote d’Azur. Hij is bewezen in de top van zijn jaargang. Coach Franbleu (15) doet het goed op Groupe niveau en wist zelfs onder het zadel te imponeren. Hij is de reden dat Franck Nivard vandaag naar het zuiden afreist. Bryssel (2) is de beste kandidaat uit het eerste band, hij won 4 van zijn laatste 5 starts op Vincennes en kan met deze mooie startpositie uit de greep blijven van de paarden in het tweede band. Bulle de Laumont (13) presteert uitstekend in deze regio en heeft weer zicht op een mooie klassering. Baby Lou Max (14) loopt na enkele rentreekoersen nu weer zonder ijzers en kan ook een rol spelen, hij won hier vorige winter al eens in 12’8 over deze afstand.

Plaats 1: Eclat de Gloire (9)
Plaats 2: Earl Simon (16)
Plaats 3: Coach Franbleu (15)
Plaats 4: Bryssel (2)
Plaats 5: Bulle de Laumont (13)

 

Race 2: Prix Pierre Bocquet

Good Morning (12) won hier eind december op fraaie wijze en nu hij vandaag voor het eerst zonder achterijzers loopt zien we hem opnieuw voorin eindigen, hij staat qua winsom perfect ingeschreven. Garry Thoris (10) deed na zijn debuutgaloppade niets verkeerd en boekte vier zeges op rij. Hij is een belangrijke tegenstander voor onze favoriet. Give Me Cash (7) mag ook voor het eerst zonder (achter)ijzers op pad, in handen van Eric Raffin is hij de derde kandidaat voor het podium. Voor de plaatsen zijn er kansen voor Gun Sissi (11), die deze baan goed kent en zich altijd weet te plaatsen. De snelle maar riskante Gladiateur Turgot (3) kan verrassen nu hij zonder achterijzers loopt en weer gereden wordt door zijn trainer. Glowingmoko (5) is trouw en goed genoeg om een mooie klassering te behalen.

Plaats 1: Good Morning (12)
Plaats 2: Garry Thoris (10)
Plaats 3: Give Me Cash (7)
Plaats 4: Gun Sissi (11)
Plaats 5: Gladiateur Turgot (3)

 

Race 3: Prix Hulk de Godisson

Dis Moi de Houelle (8) weet zich vaak te plaatsen in sterke velden op Vincennes en in dit gezelschap moet de pupil van Franck Nivard een eerste kans hebben. Zij dient hiervoor af te rekenen met Coeur de Dompierre (9), die in handen van zijn vaste jockey Clara Jacob weer een voorname rol kan spelen in dit veld, en Ebene de Jay (6), die een voorbereidingskoers voor de sulky kreeg met het oog op deze opdracht, en die de steun heeft van de talentvolle Oceane Briand. Brosnan Jet (12) bevestigde zijn goede vorm met een sterke 4e plaats op Vincennes, hij debuteert onder het zadel in deze koers met Quentin Seguin. Cathy du Vivier (13) kan na zeer lange afwezigheid het goede pad nog niet vinden en werd in drie rentreekoersen driemaal uitgeschakeld. Als zij laat zien wat zij echt kan is zij een potentiele winnares. Farouk du Guelier (2) doet het uitstekend in de regio Parijs maar staat tegen de oudere paarden voor een hele opdracht, een plaatsgeld is zeker mogelijk.

Plaats 1: Dis Moi de Houelle (8)
Plaats 2: Coeur de Dompierre (9)
Plaats 3: Ebene de Jay (6)
Plaats 4: Brosnan Jet (12)
Plaats 5: Cathy du Vivier (13)

 

Race 4: Prix Promising Catch

First Dream (8) won in september nog op Vincennes over deze afstand, overigens in een nietszeggende tijd, met de steun van Eric Raffin moet hij hier mee kunnen doen om de zege. Gevaar dreigt van Famous Jet (12), die weliswaar uit het tweede gelid moet komen maar wiens stal in vorm is en die in november nog een puike prestatie over deze afstand op Vincennes neerzette. Fric Frac du Mill (7) won vijf maal in zijn laatste zes starts en alhoewel hij beter presteert op de lange afstand is hij hier een belangrijke tegenstander voor onze favorieten. Family First (2) heeft voldoende snelheid en bovendien een mooi startnummer om hier een rol te kunnen spelen. Faste Merite (9) is weer in vorm gekomen en mag hier niet worden onderschat. Falga de Ritz (15) heeft nu een start na rust in de benen, zij won in oktober al eens in 1’12’’8 over de sprint in Saint Galmier.

Plaats 1: First Dream (8)
Plaats 2: Famous Jet (12)
Plaats 3: Fric Frac du Mill (7)
Plaats 4: Family First (2)
Plaats 5: Faste Merite (9)

 

Race 5: Prix Junior du Rib

Cyberespace (1) werd over deze afstand met gering verschil geklopt en in handen van Sophie Blanchetierre heeft hij met dit mooie startnummer een eerste kans. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Dialetto (3), die in vorm is en het uitstekend doet in dit soort koersen, en voor Diana Jiel (8), die de opgaande lijn te pakken heeft en gesteund wordt door de ervaren Ingrid Metzemaekers. Voor de plaatsen zijn er kansen voor de snelle maar riskante Desir des Caillons (5) met de getalenteerde Morgane Le Vexier, Danseuse de Flam (9), die de vorm weer te pakken heeft, en Derby d’Auvrecy (2), die eind december sterk 2e werd in Cordemais en een mooi startnummer heeft.

Plaats 1: Cyberespace (1)
Plaats 2: Dialetto (3)
Plaats 3: Diana Jiel (8)
Plaats 4: Desir des Caillons (5)
Plaats 5: Danseuse de Flam (9)

 

Race 6: Prix Meteor II

Diams de Bassiere (7) is er altijd bij en kan in deze open koers in handen van zijn trainer weer eens meestrijden om de overwinning, daarvoor moet hij afrekenen met Eclair Magic (14), die het hier een stukje lichter treft dan op Vincennes en die gereden wordt door Björn Goop, en Cristal Jihaime (10), die de laatste keer zeer tegen zijn gewoonte in werd uitgeschakeld maar die normaal een vaste waarde in de aankomst is. Charleston Piya (11) is trouw en kan zichzelf in handen van Eric Raffin overtreffen. Cikia Deiha (8) is erg snel maar evenzo riskant, als de grillige merrie geen fouten maakt kan zij verrassen. Deesse du Plessis (15) voelt zich thuis aan de Cote d’Azur en doet weer mee voor de betere plaatsgelden.

Plaats 1: Diams de Bassiere (7)
Plaats 2: Eclair Magic (14)
Plaats 3: Cristal Jihaime (10)
Plaats 4: Charleston Piya (11)
Plaats 5: Cikia Deiha (8)

 

Race 7: Prix de Cagnes sur Mer

Conchitana Jenilou (15) heeft hier een mooie gelegenheid om weer eens te winnen, zij presteert uitstekend en Franck Nivard kan haar net dat beetje extra motiveren. Fredo Griff (2) is de gevaarlijkste tegenstander, hij doet het uitstekend op Vincennes en komt met ambities naar het zuiden. Hij ontmoet hier wel voor het eerst oudere paarden. Crock Vauloger (7) is weer in vorm gekomen en kan dat in handen van zijn trainer bevestigen. Comete Jet (13) is snel maar riskant, buiten de fouten zou zij niet verbazen met een podiumplaats. Blacky de Cambron (4) is de meest kansrijke van de vier pupillen van David Alexandre, vorige winter was hij prima op dreef en hij loopt hier na een heroptreden weer zonder ijzers en bovendien met de steun van Björn Goop. Ook First In Love (10) is kansrijk, hij doet het voortreffelijk op deze baan en liet zich ook bij een uitstapje naar Vincennes van zijn beste zijde zien.

Plaats 1: Conchitana Jenilou (15)
Plaats 2: Fredo Griff (2)
Plaats 3: Crock Vauloger (7)
Plaats 4: Comete Jet (13)
Plaats 5: Blacky de Cambron (4)

 

Race 8: Prix Kaiser Soze

Vasterbo Hard Cash (12) deed het meer dan goed in de Prix de Craon op Vincennes en moet dit ondanks de startpositie in het tweede gelid kunnen winnen. Tegenstanders als Dexter Chatho en Goofy Greenwood komt hij hier namelijk niet tegen. Achter hem kan de strijd om de verdere podiumplaatsen gaan tussen Carnegie Hall (2), die de laatste keer niet helemaal meeviel maar daarvoor liet zien in vorm te zijn, en Butterfly Elde (5), die kansrijk is als hij zijn 2e plaats van eind november weet te herhalen. Bebe du Beauvoisin (1) doet mee voor de plaatsen. Balou de Mai (3) is van trainer veranderd en loopt na twee voorbereidingskoersen nu zonder ijzers, hij kan verrassen. De Italiaan Unoiscdue Gnafa (9) is snel en zou een rol kunnen spelen, de paarden van “Pipo” Gubbelini mag je nooit over het hoofd zien.

Plaats 1: Vasterbo Hard Cash (12)
Plaats 2: Carnegie Hall (2)
Plaats 3: Butterfly Elde (5)
Plaats 4: Bebe du Beauvoisin (1)
Plaats 5: Balou de Mai (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.