Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-Mer - 16 januari

Cagnes sur Mer  – woensdag 16 januari 2019 – Start: 13:14

Race 1: Prix de la Corniche Fleurie 

We beginnen deze meeting op Cagnes sur Mer met een vrij open claimkoers, waarin wij het proberen met Xenotes (8), die de hoogste handicapwaarde in deze koers heeft en daarbij ook nog profiteert van de gewichtsontheffing van Antonio Orani, hetgeen ons zijn laatste teleurstellende prestatie kan doen vergeten. Gilyana (7) heeft ongetwijfeld de mogelijkheden om op dit niveau een voorname rol te spelen en zij voert de tegenstand aan samen met Spirit Louve (10), die op deze bodem beter uit de voeten kan en die er qua gewicht heel mooi in staat, en Lady Great (3), die al goede referenties heeft in deze categorie. La Cagna (4), toevertrouwd aan Pierre-Charles Boudot bij deze gelegenheid, kan zich plaatsen, net als de altijd goed gemotiveerde Azachop (5).

Plaats 1: Xenotes (8)
Plaats 2: Gilyana (7)
Plaats 3: Spirit Louve (10)
Plaats 4: Lady Great (3)
Plaats 5: La Cagna (4)

 

Race 2: Prix de Cannes

Het is bekend dat vele stallen zich optimaal voorbereiden op deze wintermeeting in Cagnes sur Mer, en in deze koers kunnen we zien of de paarden al in vorm zijn, op een ondergrond die overigens behoorlijk soepel is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de familie Prod’homme die hier Nosdargent (13) aan de start brengt, die ongetwijfeld sinds enkele maanden wordt voorbereid voor deze koers, en die hier een parcours vindt waarop hij vorig jaar in twee starts niet geklopt werd. Hij is hier onze favoriet, ondanks het feit dat Diamond Vendôme (4) ook zeker goede kansen heeft om een voorname rol te spelen bij zijn eerste optreden op dit niveau. Jizellita (7) is een talentvolle merrie die vroeg of laat een dergelijke koers kan winnen, maar zij heeft hier het nadeel van een startnummer aan de wijde buitenkant, desondanks is zij hier toch kansrijk. Daimyo (2) toont een uitstekende vorm wat hij zal kunnen bevestigen na eventjes rust te hebben gehad, terwijl Kihavahfushi (11) onlangs won in een handicap en het hier goed kan doen ondanks een hoger gewicht. Cassard (6) doet weinig verkeerd en komt in aanmerking voor de plaatsen, samen met Colday (3), ongenaakbaar sinds enige tijd, en Billabong Cat (1), die hier wat minder marge heeft maar die toch gevaarlijk is om zich te onderscheiden.

Plaats 1: Nosdargent (13)
Plaats 2: Diamond Vendome (4)
Plaats 3: Jizellita (7)
Plaats 4: Daimyo (2)
Plaats 5: Kihavahfushi (11)

 

Race 3: Prix Bonnard

Een koers voor 3-jarige merries die nog niet gewonnen hebben waarin we deelneemsters van divers pluimage treffen. Henri-Alex Pantall brengt interessante paarden mee vanaf de overkant van het Kanaal en hij brengt hier Wish (4) aan de start die een goede koers liep in september op de baan van Kempton en die hier kan debuteren met gerechtvaardigde ambities. Sahaa (3) maakt een heroptreden maar sinds haar debuut in Toulouse vorig jaar heeft zij een waarde laten zien die haar in dit veld een eerste kans geeft, en zij voert de oppositie aan met Lady Te (5) die erg goed liep in een Classe 2 koers in Deauville en Caldera (1) die progressie zal laten zien ten opzichte van haar eerste koers en die met interesse gevolgd wordt. De debuterende Taraateel (8) komt uit een stal die niet vaak gelijk optimaal scherp is, tenzij het een paard met uitzonderlijke kwaliteiten betreft, maar we beoordelen haar toch met enig wantrouwen.

Plaats 1: Wish (4)
Plaats 2: Sahaa (3)
Plaats 3: Lady Te (5)
Plaats 4: Caldera (1)
Plaats 5: Taraateel (8)

 

Race 4: Prix Cheret

Hier treffen we hengsten en ruins die nog niet gewonnen hebben, in deze koers heeft Trouville (3), die erg goed debuteerde in Deauville achter een paard dat daarna opnieuw erg gemakkelijk won. Als hij progressie heeft geboekt heeft hij hier zicht op de overwinning, zelfs als Spokesman (6) naar Frankrijk komt na aan de overzijde van het Kanaal vooruitgang te hebben getoond waardoor hij stevig weerstand kan bieden aan onze favoriet. Wakeel (1) heeft zijn mogelijkheden vorig jaar laten zien (handicapwaarde rond de 37) en hij komt in beeld voor de plaatsen met Moult (2), die nog niet veel liet zien maar die het hier beter kan gaan doen. We hadden een betere prestatie van Kinixys (4) verwacht in Deauville maar voor een plaatsgeld kunnen we hem hier weer meenemen.

Plaats 1: Trouville (3)
Plaats 2: Spokesman (6)
Plaats 3: Wakeel (1)
Plaats 4: Moult (2)
Plaats 5: Kinixys (4)

 

Race 5: Prix de la Croisette

Ateem (4) heeft ons in twee claimkoersen laten zien dat hij vanaf zijn eerste stappen in de handicaps in de gaten gehouden moet worden, en in onze ogen heeft hij hier met een waarde van 34 een kans op de overwinning. Hij is hier onze favoriet zelfs als hij daarvoor enkele beduchte tegenstanders moet voor zien te blijven, zoals Imaginary Move (7), waarvan men vanaf zijn debuut in handicaps dacht dat hij kon winnen en die regelmatig goede prestaties heeft neergezet, hij is hier toevertrouwd aan Christophe Soumillon. Giantissime (8) heeft gewonnen met weinig marge en hij kan hier opnieuw een rol spelen ondanks de verhoging van het gewicht. Alets (6) is zeer regelmatig en zal opnieuw zijn uiterste best doen, hij heeft zeker op papier een kans, hetzelfde geldt voor Sénoville (1), terug in de handicaps na zijn koers in Vivaux te hebben gewonnen, en Mont Plaza (2), die ook weinig verkeerd doet. Kallikrates (16) was onze favoriet geweest als de afstand wat korter was, vooral met de gewichtsontheffing van Coralie Pacault, maar de 1500 meter is tamelijk ver voor haar, toch kan ze een plaats belopen. Cadorino des Places (12) doet het prima maar heeft een te kleine marge om hier te kunnen winnen.

Plaats 1: Ateem (4)
Plaats 2: Imaginary Move (7)
Plaats 3: Giantissime (8)
Plaats 4: Alets (6)
Plaats 5: Senoville (1)

 

Race 6: Prix de Grasse

Een claimkoers waarin Silver Casina (2), die het erg goed deed in Deauville, de overwinning verdient mede omdat hij een mooie gewichtsindeling heeft, ten opzichte van Well Fleeced (1) die wandelde in Vivaux en heel goed de tweede zege op rij zou kunnen scoren want hij versloeg laatst goede paarden, zoals Sherman Oaks (6) en Assassinate (4), die op het oog geen grote kans op een revanche hebben maar we zijn hier nu wel op een andere baan. Zamira (9), toevertrouwd aan Stéphane Pasquier, is niet bij voorbaat verslagen voor een podiumplaats.

Plaats 1: Silver Casina (2)
Plaats 2: Well Fleeced (1)
Plaats 3: Sherman Oaks (6)
Plaats 4: Assassinate (4)
Plaats 5: Zamira (9)

 

Race 7: Prix de la Promenade des Anglais

We besluiten deze meeting in Cagnes met een handicap voor 3-jarigen. Power Best (3) liep een uitstekend heroptreden met het oog op deze meeting, en nu hij zijn enige optreden in een handicap heeft gewonnen kunnen we verwachten dat hij nog een zege in de benen heeft. On The Edge (2) had laatst geen goed koersverloop en dient weer in de rekening genomen te worden met Christophe Soumillon, en hij kan beschouwd worden als een sterke tegenstander net als Punchie (7), voor wie het gewicht verlaagd is na een overigens zeer correct optreden in Marseille. Azer (5) kwam maar weinig tekort bij zijn handicap debuut in Pau en komt hierna samen met Captain Lancelot (10), die vorig jaar het een en ander heeft laten zien en die bij zijn debuut in een handicap gelijk kan schitteren. She’s A Babe (1), waarvan we benieuwd zijn of zij haar handicapwaarde van 42, behaald als gevolg van haar optredens vorig jaar op een hoger niveau, kan waarmaken, komt in aanmerking voor de plaatsen met Takara Me (13), die keurig presteert, en Lenka (9), die over langere afstand liep en die geholpen wordt door de gewichtsontheffing van Marie Waldhauser.

Plaats 1: Power Best (3)
Plaats 2: On The Edge (2)
Plaats 3: Punchie (7)
Plaats 4: Azer (5)
Plaats 5: Captain Lancelot (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.