Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-mer - 6 februari

Cagnes sur Mer  – woensdag 6 februari 2019 – Start 11.55 uur

Race 1: Prix Sky Lawyer

Na een welverdiende pauze na zijn 2e plaats in de Prix Delahante (Listed-Race) op 11 november in Marseille-Borély keerde Capitole (2) zegevierend terug op het gras in Cagnes-sur-Mer. Alhoewel hij geen referenties heeft op zandbanen zou de zoon van Born To Sea hier zijn talrijke aanhang niet mogen teleurstellen. Talk or Listen (1), afwezig sinds zijn 3e plaats in de Prix Delahante die eveneens debuteert op de ondergrond van vandaag is de meest geduchte tegenstander van onze favoriet. Man of Cairo (4), die won in een Classe 2 over 1800 meter in Lyon-la-Soie, en Clean Sweep (5), die kwaliteit liet zien aan de andere kant van de Alpen, verdienen ook een zeker krediet bij de wedders.

Plaats 1: Capitole (2)
Plaats 2: Talk Or Listen (1)
Plaats 3: Man of Cairo (4)
Plaats 4: Clean Sweep (5)

 

Race 2: Prix des Samboules

Nipt verslagen door een trainingsgenoot bij zijn debuut op 15 januari over 1500 meter op het gras van Cagnes sur Mer, waar hij de koers maakte, zal Art Premier (9) zeker baat hebben bij de iets kortere afstand en hij verdient vel vertrouwen bij zijn debuut op het zand. Infox (1), 3e in de koers van 15 januari, en Enough Said (5), die niet mag worden beoordeeld op zijn prestatie van 2 februari op deze baan waar de piste als gevolg van hevige regenval erg nat was, zijn zeker niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Barakaat (10), die de wijziging van ondergrond zeker zal waarderen, en de goed gefokte Wish (11), die ook voordeel heeft van de kortere afstand nadat zij bij haar debuut in ons land veel te druk was over 1600 meter in Cagnes, kunnen het feestje van de favorieten verstoren. Als halfbroer van de snelle Benbaun (3e in de Hong Kong Sprint 2006) verdient Er Faina (13) een aanbeveling bij zijn debuut. Kannon (6), die alleen maar verbeterd kan zijn na zijn bescheiden heroptreden in Pau kan mogelijk voor een verrassing zorgen. 

Plaats 1: Art Premier (9)
Plaats 2: Infox (1)
Plaats 3: Enough Said (5)
Plaats 4: Barakaat (10)
Plaats 5: Wish (11)

 

Race 3: Prix Peckinpah's Soul

Crystal Beach Road (1) dient niet veroordeeld te worden op haar teleurstellende optreden in Cagnes op 18 januari over 1500 meter, waar zij de hele koers aan de buitenkant van het peloton liep. Zij treft hier een concurrentie die minder sterk is en geholpen door de komst van de regen kan de dochter van Silver frost zich hier herstellen, ook omdat de langere afstand zeker in haar voordeel is. Als tegenstanders noemen wij vooral Rose In March (9), die een opmerkelijke vormverbetering liet zien in een claimkoers over 2400 meter op het gras van Cagnes en die hier profiteert van een gewichtsontheffing van 2 kilo bij haar terugkeer in deze categorie, en Leaping (5), die lang niet slecht liep op 19 januari op zand en die geen hinder zal hebben van de verandering in ondergrond. Miss Rafael (11), die in vorm is en de toestand van de baan zal waarderen, en Scottish Sun (7), terug op de vlakke baan na een succesvolle campagne op de horden en die de vorige winter een soortgelijke koers wist te winnen, kunnen zich in de aankomst mengen. De verrassing kan komen van Alssarukh (8), die nu gunstig geplaatst staat qua gewicht, of van Rubis Queen (6), die beter kan dan wat zij de laatste starts laat zien.

Plaats 1: Crystal Beach Road (1)
Plaats 2: Rose In March (9)
Plaats 3: Leaping (5)
Plaats 4: Miss Rafael (11)
Plaats 5: Scottish Sun (7)

 

Race 4: Prix de la Mediterranee

Van Halo (2) heeft zijn eerste optreden in de handicaps op 19 januari niet verprutst door fraai te winnen op dit parcours voor een flink aantal tegenstanders die hij vandaag ook tegenkomt. Indien zijn jockey erin slaagt goed weg te komen met het nummer aan de verre buitenkant zou de zoon van Dabirsim niet verbazen met een tweede overwinning op rij met een handicapwaarde van 35. Rosissim (7), goede 3e in een vergelijkbare koers op 5 januari over 1900 meter in Deauville, en Real Master (1), die de goede resultaten aaneen rijgt maar die zwaarder is komen te staan sinds hij op het zand koerst, zijn de gevaarlijkste concurrenten voor de pupil van Frédéric Rossi. Aandacht ook voor Cala Jondal (12), die 2e werd in de referentiekoers van 19 januari op dit parcours door middel van een uitstekende eindsprint. Aspertinella (8), die grote vooruitgang liet zien in de Prix de Roquefort-les-Pins, en Becquarainbow (9), die lang niet slecht debuteerde in deze categorie en die hier een betere startpositie heeft, komen vooral in beeld voor een plaats. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Bierzo (4), die debuteert in de handicaps na in een maiden vormstijging te hebben getoond, of die van Lifkarita (6), die voor het eerst oogkleppen zal dragen en bovendien profiteert van een gewichtsontheffing van 3 kilo.  

 

 

Plaats 1: Van Halo (2)
Plaats 2: Rosissim (7)
Plaats 3: Real Master (1)
Plaats 4: Cala Jondal (12)
Plaats 5: Aspertinella (8)

 

Race 5: Prix Lucien Planard

Na wisselvallig te hebben gepresteerd in de tweede helft van 2018 stelde Mortrée (2) haar omgeving gerust in de referentiekoers van 18 januari op dit parcours. Aangezien zij geen last zal hebben van een wat nattere baan wordt een bevestiging van de dochter van Le Havre verwacht, temeer omdat zij hier oogkleppen zal dragen. De tegenstand wordt aangevoerd door Nostalbowl (3), winnaar op 18 januari op dit parcours waarbij hij zijn optimale conditie bevestigde ondanks de 4 kilo extra gewicht die hij toen moest dragen, en Simano (5), die zich prima thuis voelt op zeer soepele banen. En Souplesse (14), die lang niet slecht liep in de koers van 18 januari, en de winnaar van vorig jaar Scandaleux (15), die erg mooi in de gewichten geplaatst is bij zijn terugkeer in de handicaps met een waarde van 23.5 waar hij vorig jaar bij zijn overwinning een waarde van 30.5 had, kunnen het feestje van de favorieten verstoren. De verrassing kan komen van Très Solid (4), die steeds beter geplaatst wordt qua gewicht in deze categorie en die hier profiteert van een ontheffing van 3 kilo, of van Fontvieille (10), die goed presteert op deze baan maar van wie we bij haar heroptreden iets meer verwacht hadden. Salut Lionel (7), die altijd zijn best doet maar niet teveel marge qua gewicht heeft completeert onze selectie.    

Plaats 1: Mortree (2)
Plaats 2: Nostalbowl (3)
Plaats 3: Simano (5)
Plaats 4: En Souplesse (14)
Plaats 5: Scandaleux (15)

 

Race 6: Prix Jean Massard

De deze winter voortdurend verbeterende Lady Te (3) kwam maar weinig tekort voor de overwinning in een goed bezette maiden over dit parcours. Goed geplaatst qua gewicht bij haar eerste poging in de handicaps lijkt de dochter van Tertullian in staat om hier haar palmares te openen, ondanks de aanwezigheid van hengsten en ruins. De tegenstand voor de pupil van Jean-Pierre Carvalho wordt aangevoerd door Fashion's Victime (6), onlangs 3e over 2000 meter in een maiden en die geen nadeel zal hebben van de kortere afstand, en Pedro Star (1), nieuweling op deze ondergrond maar die zijn vorm toonde bij zijn heroptreden na zes maanden afwezigheid. Aandacht ook voor Hurricane Gold (9), die in goede conditie is zoals blijkt uit haar 2e plaats op dit parcours in een claimkoers, en die beter zal lopen nu ze voorzien is van een paar klassieke oogkleppen. Lady Arkadina (13), die het prima doet op zand sinds november, en High Proof (10), die niet teleurstelde in Deauville eind vorig jaar, kunnen zich met de aankomst bemoeien. De kansen van Stone Town (5), die geen marge ingewicht meer heeft met deze waarde van 33, en van On The Edge (2), wiens laatste prestatie in een soortgelijke koers te slecht was om waar te zijn, komen in beeld als een tweede keus.  

Plaats 1: Lady Te (3)
Plaats 2: Fashion's Victime (6)
Plaats 3: Pedro Star (1)
Plaats 4: Hurricane Gold (9)
Plaats 5: Lady Arkadina (13)

 

Race 7: Prix de Bormes-les-Mimosas

Afwezig van de renbaan gedurende geheel 2018 nadat hij als 3-jarige per keer nog verbeterde, keerde Roncey (6) onlangs zegevierend terug op de baan van Pau waar hij een perfecte inschrijving had gevonden. Hij zal conditioneel verbeterd zijn na deze koers en voorzien van klassieke oogkleppen, waarmee hij in drie starts ongeslagen is, lijkt de pupil van Gérard Augustin-Normand een betrouwbare favoriet bij zijn terugkeer op het gras, temeer omdat hij de toestand van de baan zal waarderen. Rip (1), die het absoluut goed doet en hier ook nog eens 4 kilo ontheffing krijgt vanwege zijn jockey Ambre Molins, en Coppelia (8), die in categorie stijgt maar die in vorm is de laatste tijd, zullen proberen partij te geven aan onze favoriet. Nosdargent (10), die op 16 januari beter liep dan wat de 6e plaats doet vermoeden, en Ziveri (2), beoordeeld op zijn beste vorm, zijn meer dan figuranten in dit veld. Black Night (7) is komende en liep al goed op dit parcours, hij is niet onmogelijk voor een plaats in de aankomst.

Plaats 1: Roncey (6)
Plaats 2: Rip (1)
Plaats 3: Coppelia (8)
Plaats 4: Nosdargent (10)
Plaats 5: Ziveri (2)

 

Race 8: Prix Marildo

Na een goed jaar 2018 in haar categorie, ondanks een lichte terugval in de herfst, bewees Dani Blue (12) in haar koers van 21 januari dat zij weer terug is op haar beste niveau, door met een neusje geklopt te worden door Viva Polonia (6). De dochter van Slickly wordt totaal niet gehinderd door een doorregende baan en kan daarom hier haar revanche nemen. De pupil van Nicolas Caullery, die op 21 januari won dankzij een prima eindsprint, moet hier haar zege kunnen bevestigen ondanks de gewichtsstijging van 3 kilo. Philomena (3), die voordeel zal hebben van de soepele bodem en die van de handicapper een mooi gewicht heeft gekregen, en Tarlamie (5), 3e in de Prix de l'Ile du Levant bij zijn eerste optreden in een handicap, zijn niet bij voorbaat verslagen. De onlangs in een claimkoers op gras over 2400 meter winnende Schöne Aussicht (9) verdient ook een aanbeveling bij haar eerste optreden in een handicap met een waarde van 30. De kansen van Foulognes (2), op haar gemak op doorregende banen maar die op 21 januari wat tegenviel, en Cutty Pie (1), die beperkt is door het gewicht maar die in deze categorie altijd tot het uiterste gaat, dienen niet genegeerd te worden.

Plaats 1: Dani Blue (12)
Plaats 2: Viva Polonia (6)
Plaats 3: Philomena (3)
Plaats 4: Tarlamie (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.