Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-mer - 15 februari

Cagnes sur Mer – vrijdag 15 februari 2019 - Start 13.45 uur

Race 1: Prix de Barcelone

Overtuigend winnaar op deze baan op 29 januari, waar hij voor het eerst deze winter zonder ijzers liep na drie rentreekoersen, vindt Baby Lou Max (15) hier opnieuw zeer gunstige koerscondities. Nu hij hier wederom zonder ijzers loopt gaat de zoon van Gazouillis met hoge ambities van start. De tegenstand wordt aangevoerd door Bahia Quesnot (16), die makkelijk de  Grand Prix de Noël op 23 december won en die terugkeert naar de Riviera na een eervolle 10e plaats in de Prix d'Amérique. Baldi Star (5), die de laatste weken voortdurend verbetert en 2e werd in de referentiekoers van 1 februari, en Aprion (13), die in zijn beide laatste starts erg goed afkwam op deze baan, hebben ook zicht op een podiumplaats. De bij zijn debuut aan de Riviera op 1 februari goed presterende Balzac de l'Iton (8) staat mooi geplaatst in het eerste band en kan hier bevestigen. Venetian Bond (3), die beter kan dan wat hij in zijn laatste koers liet zien, en American Dollar (6), winnaar op 17 januari over 2700 meter (autostart) en die goed presteert zonder ijzers, zijn meer dan simpele figuranten in het eerste startvak. Vitinou (2), die komende is, zal proberen zich in de aankomst te mengen.

Plaats 1: Baby Lou Max (15)
Plaats 2: Bahia Quesnot (16)
Plaats 3: Baldi Star (5)
Plaats 4: Aprion (13)
Plaats 5: Balzac de l’Iton (8)

 

Race 2: Prix de Madrid

De deze winter aan de Riviera uitstekend presterende Giorgio Perrine (9) zou 2e zijn geweest in zijn laatste koers over 2150 meter als hij in de slotfase had kunnen wegkomen achter Gun Sissi (woensdag winnaar in Toulouse). Na een 3e plaats over de afstand van vandaag in zijn voorlaatste start kan de zoon van Aladin d’Ecajeul deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens benutten om weer eens te zegevieren. De “coalitie” Briand, bestaande uit Garry Thoris (6) en Gazelle Daxel (7), respectievelijk 3e en 2e in de Prix de la Bruyère gelopen op 5 februari over 2700 meter autostart op deze baan, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. De trouwe Gequila Five (8), die dezelfde koersen loopt als de pupil van Anthony Muidebled, en Gizsmo l'Ecossais (5), winnaar (dankzij de fout van een rivaal) bij zijn debuutkoers in een matige tijd (1'19"6) maar die beschikt over een logische ruimte tot verbetering, mogen niet genegeerd worden bij het bepalen van uw spel.

Plaats 1: Giorgio Perrine (9)
Plaats 2: Garry Thoris (6)
Plaats 3: Gazelle Daxel (7)
Plaats 4: Gequila Five (8)
Plaats 5: Gizmo L’Ecossais (5)

 

Race 3: Prix de Porto

Opgevallen in de koers van 3 januari, waar hij 2e werd na een prima laatste rechte lijn, verdient Viking d'Orion (14) veel vertrouwen bij de wedders in deze claimkoers. Als directe tegenstanders noemen wij Vivaldi Jet (13), die alle startmogelijkheden in ons land zal aangrijpen om voldoende winsom te hebben (160.000 euro) om zijn carrière na 31 maart voort te kunnen zetten, Boléro Carisaie (11), keurig 5e op een hoger niveau op 1 februari over deze afstand en hier zonder voorijzers, en As A Winner (5), die een prima vormverbetering liet zien in Marseille-Vivaux. Valmio Loulou (9), in goede doen begin dit jaar en trouw in deze categorie, en Altonico (15), 5e in een claimkoers in Parijs op 12 januari en die onlangs de overstap maakte naar een entrainement in grote vorm (al 12 zeges in 2019), kunnen eveneens van zich doen spreken, op zijn minst voor de plaatsen. Wij completeren tenslotte onze keuze met Véloce Dream (4), op basis van zijn oude vorm, en Vince d'Eronville (3), die de laatste keer lang niet slecht liep op een hoger niveau.

Plaats 1: Viking d’Orion (14)
Plaats 2: Vivaldi Jet (13)
Plaats 3: Bolero Carisaie (11)
Plaats 4: As A Winner (5)
Plaats 5: Valmio Loulou (9)

 

Race 4: Prix de Setubal

Diamant du Rabutin (15) werd de laatste keer in een koers waar hij zeer overtuigend won over deze afstand erg streng gestraft met een uitschakeling na enquête voor hinder in de laatste bocht, hij kan zich hier herstellen. Bergson (8), die in prima vorm bij ons terugkeert uit het zuidoosten voor deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, en Aragorn de Bulière (10), erg regelmatig in dit soort koersen, lijken het best geplaatst in de strijd om de ereplaatsen achter de pupil van Sophie Blanchetière. Bambi de Kernas (2), recent winnaar op de baan van Marseille-Vivaux, en Brem Orange (3), die voortdurend verbetert na een welverdiende rustperiode, kunnen zich vanuit het eerste band met de aankomst bemoeien. Comtesse de France (4) eindigde tussen voornoemde paarden op de baan in Pont de Vivaux en zal hier proberen deze vormverbetering te bevestigen op een afstand waar zij de afgelopen zomer prima presteerde. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen eens kijken naar Clairon (12) en Bella de Piencourt (7), die hoger in onze prognose zouden staan als zij zonder ijzers zouden lopen.

Plaats 1: Diamant du Rabutin (15)
Plaats 2: Bergson (8)
Plaats 3: Aragorn de Buliere (10)
Plaats 4: Bambi de Kernas (2)
Plaats 5: Brem Orange (3)

 

Race 5: Prix Scarlet Turgot

Tweede in de referentiekoers van 9 januari over deze afstand lijkt Dusty Wood (12) in dit gezelschap een betrouwbare keuze als hij erin slaagt zonder fouten de finish te bereiken. Ascot d'Ariane (13), 3e in de Prix de la Côte d'Amour, en Apollo de Neuillac (8), regelmatig presterend in deze discipline en die in Lyon-La Soie liet zien weer dichtbij zijn oude niveau te komen, staan klaar indien de pupil van Louis Baudron opnieuw in de fout gaat. Cruella (4), die 2e werd op deze afstand op 1 februari bij haar eerste optreden onder het zadel, en Bonjour (11), momenteel in goede conditie, hebben eveneens zicht op een goede klassering. Avatar Vet (3), hier winnaar in een amateurkoers op 13 januari, Chivas du Plessis (7), die hier zonder ijzers loopt onder het zadel voor de tweede keer in zijn carrière (12 starts in de monté), en Asap Power (9), die zijn weg lijkt te hebben gevonden in deze specialiteit, zullen proberen aangenaam te verrassen.

Plaats 1: Dusty Wood (12)
Plaats 2: Ascot d’Ariane (13)
Plaats 3: Apollo de Neuillac (8)
Plaats 4: Cruella (4)
Plaats 5: Bonjour (11)

 

Race 6: Prix de Jerez de la Frontera

De deze winter aan de Riviera goed presterende Fabuleux Honey (11) werd onlangs keurig 5e over 2150 meter tegen sterkere opponenten dan vandaag. Zij zal geen problemen hebben met de langere afstand, zoals blijkt uit haar 2e plaats van 13 januari, en de pupil van Michel Lenoir zou teleurstellen als zij hier niet een belangrijke rol in de aankomst zou spelen. Fandango de Nile (6), 4e in de referentiekoers van 13 januari bij zijn eerste optreden zonder ijzers, en Fillmore (7), die niet makkelijk is maar zeker over kwaliteiten beschikt, zullen trachten stevig partij te bieden aan onze favoriet. Falko de Nouville (10), die weer won op de baan in Pont de Vivaux, en Flims de Paumar (14), die verbetering liet zien in Saint-Galmier bij zijn eerste optreden zonder ijzers, zijn niet bij voorbaat verslagen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Flyer Class (5), onlangs 3e op deze baan in een minder sterk veld, of van Filou Royal (2), die er qua winsom niet heel goed instaat maar die zeker nog ruimte tot verbetering heeft.

Plaats 1: Fabuleux Honey (11)
Plaats 2: Fandango de Nile (6)
Plaats 3: Fillmore (7)
Plaats 4: Falko de Nouville (10)
Plaats 5: Flims de Paumar (14)

 

Race 7: Prix de Golega

De met zorg op de wintermeeting voorbereidde Dominicana (6) wist haar beide starts over deze afstand te winnen tegen soortgelijke concurrenten. Ondanks het feit dat zij deze vrijdag slechts zonder achterijzers loopt kan zij toch de derde zege op rij behalen. Charme Créole (2), goede 2e achter onze favoriete op 10 januari waarna ook zij twee koersen won op deze baan, en Dulcinée Vrie (7), die een aanzienlijke vormstijging toonde in de koers van 10 januari na een lange periode zonder resultaten, zijn de meest serieuze tegenstanders voor de partner van Gwenn Junod. Dimmidisia (9), die komende is gezien haar laatste prestatie in Marseille, en Celtic Commander (5), gezien zijn 4e plaats van 10 januari in een aardig veld, kunnen zich mogelijk met de aankomst bemoeien.

Plaats 1: Dominicana (6)
Plaats 2: Charme Creole (2)
Plaats 3: Dulcinee Vrie (7)
Plaats 4: Dimmidisia (9)
Plaats 5: Celtic Commander (5)

 

Race 8: Prix de Lodeve

Emir d'Yvel (17) doet het prima deze winter en lijkt geabonneerd op podiumplaatsen, ongeacht de afstand. Nu hij hier een tegenstand binnen zijn bereik treft kan de zoon van Love You hier een nieuwe zege aan zijn erelijst toevoegen. Zijn voornaamste rivalen zijn in eerste instantie Ejoce Jiscé (7), die een verleidelijke eindsprint toonde op 29 januari en die ook voor een overwinning lijkt te staan, en Enough Talk (6), die momenteel in prima vorm is maar ook op elk moment een fout kan maken. De in winsom achtergebleven maar van een slecht karakter voorziene Eberton (1) zou niet verbazen als hij zich op het podium weet te plaatsen als hij goede zin heeft. Ellington Dream (16), onlangs 5e over 2150 meter na een prima eindsprint en hier niet verstoord door de langere afstand, en Emilio Star (11), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens als gevolg van zijn succes in Lyon, komen vooral in beeld voor de plaatsen. De kansen van Espoir des Ombres (9), hier overigens met ijzers, en Estoc Nogentais (13), die er slecht in staat qua winsom maar die laatst beter liep dan de 8e plaats doet vermoeden omdat hi met veel reserves over de finish kwam, zijn leuke paarden voor de spelers van outsiders.

Plaats 1: Emir d’Yvel (17)
Plaats 2: Ejoce Jisce (7)
Plaats 3: Enough Talk (6)
Plaats 4: Eberton (1)
Plaats 5: Ellington Dream (16)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.