Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cagnes-sur-Mer - 24 augustus

Cagnes sur Mer  – zaterdag 24 augustus 2019 - Start 19.10 uur

Race 1: Prix Mage de la Merite

Met een recente zege onder het zadel op zak heeft Dottarus (6) ook de kwaliteiten om voor de sulky goed te presteren, en nu hij opnieuw zonder achterijzers loopt kan dit paard met veel lucht hier een tweede zege op rij behalen als hij geen fouten maakt. Hij krijgt hier echter te maken met Dimple (7), die het uitstekend doet sinds hij bij David Békaert in training is gekomen, en hij is bewaard voor deze koers na zijn indrukwekkende zege van de vorige maand over een kortere afstand. Better Choice (10) toonde in zijn laatste twee starts dat de vorm er weer is en hij maakt de verre reis naar het zuidoosten met de nodige ambities. Cool Haufor (12) verraste in een soortgelijk veld waarbij hij de uitstekende tijd van 1'14"6 liet noteren, en hij kan hier die prestatie bevestigen. De aan het begin van de meeting winnende Dessylona (9) heeft sindsdien enigszins teleurgesteld, maar kan op een goede dag een veld als dit aan. Cyrano d'Idole (4) treft het hier iets lichter dan in zijn vorige starts en kan een plaats bemachtigen bij een goed koersverloop.

Plaats 1: Dottarus (6)
Plaats 2: Dimple (7)
Plaats 3: Better Choice (10)
Plaats 4: Cool Haufor (12)
Plaats 5: Dessylona (9)

 

Race 2: Prix de la Capelle

Na twee overtuigende tweede plaatsen, waarbij zij telkens door een goed paard werd verslagen, werd Elsa de Belfonds (8) beloond voor haar inspanningen met een zege over deze afstand in de prima kilometertijd van 1'12"6 (!), en deze regelmatige 5-jarige merrie komt hier met hoge verwachtingen aan de start. Haar stalgenoot Elvis du Vallon (7) lijkt al sinds enige tijd te worden voorbereid op deze koers en nu hij zonder ijzers loopt na twee voorbereidingskoersen kan hij vandaag een ander gezicht laten zien en meedoen voor een hoge klassering. Espoir du Marny (6) was er deze zomer telkens bij en nu hij voor het eerst rondom zonder ijzers loopt lijkt hij in staat tot een verrassing. De in de afgelopen winter aan de Riviera onweerstaanbare Etoile de la Loge (5) heeft met deze winsom nu wat minder marge, maar zijn laatste twee starts waren overtuigend en hij zal zich opnieuw helemaal geven.

Plaats 1: Elsa de Belfonds (8)
Plaats 2: Elvis du Vallon (7)
Plaats 3: Espoir du Marny (6)
Plaats 4: Etoile de la Loge (5)

 

Race 3: Grand Prix du Departement des Alpes-Maritimes

Terug op het hoogste niveau na gezondheidsproblemen was Drôle de Jet (8) de afgelopen erg goed bezig in Enghien, en zelfs nu hij weg moet zien te komen met dit nummer achter de startauto lijkt dit paard dat over vel snelheid beschikt in staat om deze Groupe II voor zich op te eisen, temeer omdat hij voor de eerste keer in zijn loopbaan rondom zonder ijzers loopt. De winnaar van de Prix de Washington vorige maand op een soortgelijke baan Bel Avis (2) scherpte zijn conditie aan met het oog op deze koers, deze specialist op vlakke banen kan een koers op maat krijgen met dit nummer achter de auto. De vorige week in Zweden tegen de beste Europese merries uitstekend presterende Bahia Quesnot (3) deed het de afgelopen winter uitstekend in het Critérium de Vitesse (3e) en zij kan onze favorieten recht in de ogen kijken. Na met gering verschil door Bold Eagle in Mons verslagen te zijn wist Valokaja Hindo (6) in Enghien de kampioen Cleangame te verslaan en hij kan hier opnieuw toeslaan. De altijd strijdlustige Tessy d'Eté (1) kan hier wederom een messcherpe eindsprint laten zien.

Plaats 1: Drole de Jet (8)
Plaats 2: Bel Avis (2)
Plaats 3: Bahia Quesnot (3)
Plaats 4: Valokaja Hindo (6)
Plaats 5: Tessy d'Ete (1)

 

Race 4: Prix Pisoni

De in het voorjaar met het oog op de zomermeeting gespaarde Désir du Bois (4) heeft zijn omgeving gelijk gegeven, want in zijn laatste drie starts hier was hij tweemaal winnaar en eenmaal tweede. Hij start in deze Coupe des 6 ans onder ideale omstandigheden, en nu hij gereden wordt door "JMB" kan hij opnieuw een hoofdrol spelen. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met de pupillen van Nicolas Mortagne, bestaande uit Duke of Carless (9), die zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn laatste start, en die slechts zijn koers van 22 juli hoeft te herhalen om aanspraak te kunnen maken op de zege, alsmede Diva de Carless (2), die sinds enkele weken sterk verbeterd is en de snelle tijd van 1'13"1 liep op deze afstand. De in haar voorlaatste start met gering verschil door onze favoriet verslagen Diga de Cahot (3) wist in de start daarna weer te winnen, en deze merrie die erg hard kan eindigen kan in de eindstrijd meerdere tegenstanders voorbij lopen. De riskante Do It Again (5) liep de laatste maanden niet meer zonder ijzers en nu dat vandaag wel zo is kan hij voor een verrassing zorgen. 

Plaats 1: Desir du Bois (4)
Plaats 2: Duke of Carless (9)
Plaats 3: Diva de Carless (2)
Plaats 4: Diga de Cahot (3)
Plaats 5: Do It Again (5)

 

Race 5: Prix Kia Groupe Cavallari

Een Coupe des 4 ans die kan uitmonden in een duel tussen Famous Lady (8), die de Coupe l'hiver de afgelopen winter aan de Riviera al won en die haar drie starts in Cagnes deze zomer alle drie won, For Love (3), die weer helemaal in vorm is getuige zijn laatste zege (na enquete) en die hier voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers loopt, en Funky Girl (6), die overtuigde in haar laatste twee starts achter onze favoriete en die in een koers met tempo opnieuw een goed eindschot kan laten zien, en de vertegenwoordiger van de gebroeders Martens Fabulous Jet (7), een klassepaard dat al twee keer won op deze baan en die op een goede dag niemand nodig heeft.

Plaats 1: Famous Lady (8)
Plaats 2: Fabulous Jet (7)
Plaats 3: For Love (3)
Plaats 4: Funky Girl (6)

 

Race 6: Grand Prix SEAV SARP Mediterannee

Ongeslagen in zes starts aan de Riviera was Go On Boy (6) zeer overtuigend in zijn laatste twee starts en hij lijkt ook hier moeilijk te verslaan. Gun Sissi (5) was er deze zomer telkens bij, hij won zijn haar heroptreden de vorige maand alvorens twee ereplaatsen te behalen achter onze favoriet, zijn plaats is op het podium in deze Coupe des 3 ans. De minst winnende van dit veld, Guarda's Fella (1), is zeker niet de minst getalenteerde zoals blijkt uit haar 2e plaats in de laatste voorbereidingskoers voor dit nummer, waar zij finishte tussen onze beide favorieten, en zij is kansrijk bij een parcours zonder fouten. Garnement Royal (3) stijgt in categorie, maar dit paard kan een mooie klassering behalen als hij een gunstig koersverloop krijgt.

Plaats 1: Go On Boy (6)
Plaats 2: Gun Sissi (5)
Plaats 3: Guarda's Fella (1)
Plaats 4: Garnement Royal (3)

 

Race 7: 7ieme Palio de l'Amitie

De sinds kort bij de familie Roubaud in training gekomen Callijo Delbi (11) maakte een verpletterende indruk bij zijn eerste optreden zonder ijzers voor zijn nieuwe trainer, waarbij hij vorige week de concurrentie letterlijk overklaste. De startpositie in het tweede gelid zal geen probleem zijn voor dit paard dat op wachten dient te worden gereden, en bij een normaal koersverloop kan hij een tweede zege op rij behalen. De weer in vorm gekomen Black d'Arjeanc (2) behaalde twee tweede plaatsen in goede velden en treft hier zijn mooiste inschrijving van deze zomer. De op dit niveau zekere Conchitana Jénilou (1) scherpte haar conditie aan in een koers waarin zij meters moest voorgeven en zij loopt hier zonder ijzers, hetgeen niet meer gebeurde sinds de afgelopen winter. Cash des Caillons (8) liep de vorige week niet slecht in een soortgelijk veld en nu hij na drie rentreekoersen dicht bij zijn topniveau is dienen we hem in de gaten te houden. Bambino du Pré (14) liep steeds goede koersen deze zomer en kan bij een koers met tempo in de eindfase nog veel tegenstanders passeren. Hetzelfde geldt voor Callas du Bouffey (15), die onlangs een merriekoers won en een veld als dit te allen tijde aankan. Global Respons (3) had even rust maar treft hier een ideale inschrijving en wij gaan ervan uit dat hij speciaal op deze koers is voorbereid. Axe des Champs (5) kan alle afstanden aan en kan een plaats bemachtigen als hij op het goede been vertrekt.

Plaats 1: Callijo Delbi (11)
Plaats 2: Black d'Arjeanc (2)
Plaats 3: Conchitana Jenilou (1)
Plaats 4: Cash des Caillons (8)
Plaats 5: Bambino du Pre (14)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.