Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Charlottenlund - 12 mei

Charlottenlund – zondag 12 mei 2019 - Start: 12:45

Deze week sla ik de zaterdagmeeting van The Meadowlands over en dat heeft alles te maken met het feit dat ik de Copenhagen Cup-meeting voor u mag doornemen. Van belang om te weten over de baan van Charlottenlund: de baan meet maar 950 meter en de bochten liggen er vrij scherp in. Normaliter gaan er acht paarden achter de auto, maar bij 1.600 meter slechts zes. Startnummer 1 is vrij nadelig en dan met name over 1.600 meter. De start valt immers vlak na de bocht en op het startpunt hebben de buitenste paarden veel meer snelheid. Over de middenafstand is het binnenste startnummer iets minder nadelig, maar om vanaf 1 de kop te kunnen behouden dient het paard toch zéér explosief te zijn.

RACE 1, monté

Het zou vandaag best eens een mooie dag kunnen worden voor de Nederlanders en het feestje zou zomaar hier al kunnen beginnen. De Hagoort-pupil Versus As (1) heeft het in Frankrijk natuurlijk al opgenomen tegen (veel) betere monté-paarden en dat ging gepaard met het nodige succes. Hij wordt gereden door Michelle Mønster en dat is de regerende kampioene in Denemarken. Ik kan me voorstellen dat ze de instructie krijgt om hem voorzichtig op de benen te brengen, er bestaat namelijk wel enig risico op een galoppade, en als dat lukt dan heeft hij een topkans. Tyrrell As (9) is in topvorm en laatst deed hij het erg goed in de monté op Skive, waar hij ondanks 60 meter voorgift nog dicht bij de zege kwam. Vanaf dit nummer zou hij best kunnen verrassen. Höwings Sydsturm (8) klopte hier op 22 maart de nummer 5 in een snelle tijd, al kreeg hij toen wel 20 meter voorsprong. Met meervoudig kampioene Gammalgård in het zadel heeft deze krachtpatser, ondanks het startnummer, een uitstekende kans om in het trio te lopen. Palermo Tårs (5) hoeft nu eens geen meters te geven en deze veteraan behoort zeker tot de betere paarden in dit veld. Tenslotte nog de vermelding dat Balotelli (7) hier debuteert in het monté-genre, maar bij een zgn. proefkoers schijnt hij er onder het zadel erg goed te hebben uitgezien.

Plaats 1: Versus As (1)
Plaats 2: Tyrrell As (9)
Plaats 3: Höwings Sydsturm (8)
Plaats 4: Palermo Tårs (5)

 

RACE 2

Ook in de tweede koers bestaat er een gerede "Oranje boven"-kans, aangezien het koppel Martijn de Haan en Patricia van der Meer Gento (5) weer in de vorm heeft teruggekregen waar hij vorig jaar om deze tijd ook in verkeerde. Ik bedoel, bij zijn voorlaatste start klopte hij Mack Dragan vanuit het dodenspoor en die wist vervolgens de Örebro International te winnen. Klein puntje van zorg zijn de scherpe bochten, maar als de Quite Easy-zoon die goed verteert dan denk ik dat hij dit zelfs vanuit het dodenspoor kan winnen. Staro Leonardo (3) faalde de afgelopen twee keer in de V75 door toedoen van startgaloppades, maar in principe kan hij heel hard vertrekken. Indien hij vlak blijft zal hij de kop nemen en vanaf daar gaat hij een eind komen. Come On Hugo (2) won als tweejarige het Deense equivalent van de Productendraverij en nu, als vijfjarige, wordt hij gerekend tot de betere paarden van Denemarken. Laatst op Skive kon hij zijn favorietenstatus niet waarmaken, maar dat was na een parcours vanuit het dodenspoor in een moordend tempo. Flemming Jensen zal ongetwijfeld weer offensief van leer trekken en zeker vanaf dit startnummer dient u terdege rekening met hem te houden. Carisma Sisu (9) won laatst in een nieuw PR op Gävle, waarmee ze topvorm heeft getoond. Ze beschikt over een behoorlijk eindschot en wanneer het koersverloop een beetje meezit dan zou ze best naar een trio-klassering kunnen sprinten. De Nederlander Giovanni Bianco (6) is dit jaar op Mons onklopbaar en qua potentie behoort hij hier tot de betere paarden. Dit startnummer zou echter een valkuil kunnen zijn, ik vraag me af of hij een goede uitgangspositie gaat kunnen vinden.

Plaats 1: Gento (5)
Plaats 2: Staro Leonardo (3)
Plaats 3: Come On Hugo (2)
Plaats 4: Carisma Sisu (9)

 

RACE 3, 4-jarige merries

In de derde heeft Zahra Mil (2) de loting gewonnen, want deze rappe vertrekster heeft een erg goede kans om hier de kop te nemen. En van kop af is ze nauwelijks te kloppen, zo ondervond ook de beste Zara Kronos eind maart nog op Jägersro. Het te kloppen paard. Paul Hagoort brengt hier Zante Grif (3) aan de start, die laatst na een offensieve rit van Bakker erg overtuigend wist te winnen op Wolvega. Ze treft hier geen spectaculair sterk veld en indien ze het dodenspoor weet te vermijden dan geldt ze als eerste uitdaagster van de favoriet. Destiny S (4) sprong laatst van start af op Jägersro, waarop ze toch een meter of 40 achter het veld kwam te liggen. Vervolgens draaide ze als twaalfde (en laatste) paard de laatste bocht in, om uiteindelijk nog naar een uitstekende derde plek te sprinten. Wanneer ze hier onderweg de juiste rug weet te vinden dan is ze in staat om met haar sterke eindschot te stunten. Delicious One (6) behoorde vorig jaar tot de beste driejarige merries van Denemarken, maar ze maakt hier haar seizoensdebuut en het is de vraag of ze er al helemaal klaar voor is. Daisy Hill (1) heeft volgens trainer Jensen de potentie om straks in de Merriederby mee te doen om eremetaal en dan is ze dus ook goed genoeg om hier voorin mee te kunnen. Vanaf dit startnummer bestaat er echter het nodige risico op insluiting.

Plaats 1: Zahra Mil (2)
Plaats 2: Zante Grif (3)
Plaats 3: Destiny S (4)
Plaats 4: Delicious One (6)

 

RACE 4

Een koers over 1.600 meter, hier starten de nummers 1 t/m 6 dus in het eerste gelid. Callipygian (2) is hier de snelste vertrekker en van kop af zal hij heel moeilijk te kloppen zijn. Het is me echter vaker opgevallen dat hij bij het indraaien van de eerste bocht weleens moeite heeft met zijn gangen, dus ik vraag me af hoe hij de scherpe bochten van Charlottenlund verteert. Wham Bam Boo (8) wist laatst met een machtig eindschot een sprintopdracht te winnen en zijn startnummer is dus minder slecht dan je zou denken. Al is hij toch wat afhankelijk van het koersverloop. De sjiek gefokte Tiger Hill Diamant (4) beschikt ook al over een sterk eindschot, net als Can Tab (3). Deze twee ontlopen elkaar niet zoveel en het koersverloop zal bepalend zijn wie er vóór wie binnenkomt. Hurricane (9) kreeg laatst een nachtmerrieparcours voorgeschoteld in de Peerdenpieten, al weet je dat dat in dergelijke koersen kan gebeuren. Indien die koers niet nog steeds in zijn benen zit dan is hij goed genoeg om hier in het trio te kunnen finishen, al zal het koersverloop vanaf dit startnummer dan wel mee moeten zitten.

Plaats 1: Callipygian (2)
Plaats 2: Wham Bam Boo (8)
Plaats 3: Can Tab (3)
Plaats 4: Tiger Hill Diamant (4)

 

RACE 5, 3-års Eliten

Hier komt de Deens Tweejarige van het Jaar 2018 in actie in de vorm van Eightdaysaweek (1). Vorige maand stelde hij bij zijn seizoendebuut teleur, maar dat bleek te berusten in ziekte op stal bij trainer Rudbeck. Het is niet gemakkelijk om op deze baan vanaf het binnenste nummer de kop te kunnen behouden, maar hij beschikt over veel explosiviteit en het zou hem dus kunnen lukken. In dat geval zullen zijn tegenstanders van goeden huize moeten komen om hem nog te kloppen. Erling (5) liep vorig jaar een WR (1.14,6/2.000 m.) en hij was de grote tegenhanger van mijn favoriet. En in tegenstelling tot zijn antagonist heeft hij dit seizoen al bewezen in vorm te zijn. Orkan von Haithabu (6) wist het laatst op Skive van kop af niet af te maken, maar hij werd dan ook geklopt door een goed paard. De laatste 500 meter legde hij in ieder geval af in 1.09,4 en dat geeft aan dat hij over genoeg snelheid beschikt om hier te kunnen winnen, al zal Nimczyk dan wel een goede uitgangspositie moeten vinden. Bally T.N. (2) kan behoorlijk snel vertrekken en hij zou wel eens de voornaamste uitdager van de favoriet kunnen zijn met het oog op de strijd om de kop. Mocht het hem lukken om aan kop te komen dan zou hij hier best een stuntje kunnen uithalen. Bij zijn voorlaatste start werd hij namelijk nog derde achter Global Adventure. Hill Of Fame F. (3) beschikt best over de nodige potentie, zo werd ze vorig jaar nog derde achter "onze" Amelie Grif in de finale van de Breeders Course. Haar huidige vorm is echter wat twijfelachtig na haar laatste optreden, terwijl ze ook al niet erg snel vertrekt.

Plaats 1: Eightdaysaweek (1)
Plaats 2: Erling (5)
Plaats 3: Orkan von Haithabu (6)
Plaats 4: Bally T.N. (2)

 

RACE 6, V75-1, Stoeliten

Goldy Stardust (2) komt hier aan de start als titelverdedigster in een koers die ze vorig jaar vanuit het dodenspoor wist te winnen. Ze maakt hier ook nog een aardige kans om de kop te nemen en dan is de koers waarschijnlijk sowieso gelopen, maar ongeacht het koersverloop is zij het te kloppen paard. Ik verwacht over de middenafstand eigenlijk niet heel veel van Ulena Car (4), maar ze kan wel rap vertrekken en wanneer ze de favoriet van start af voorbij komt dan bestaat het risico dat Mulligan (8) mag overnemen. Dat scenario is volgens mij de enige manier waarop de favoriet geklopt kan worden, want de pupil van Uhrberg (vorig jaar overigens tweede in deze koers) laat zich van kop af niet makkelijk kloppen en de trainer heeft zich erg optimistisch uitgelaten. Queen Of Sand (1) kan ook heel behoorlijk vertrekken, al zal het moeilijk worden voor haar om de kop te behouden. Ze zal hoe dan ook een fraai koersverloop krijgen voorgeschoteld en ze heeft in ieder geval een uitstekende kans op een trio-klassering. Stonewashd Diamant (9) is hier de Nederlandse vertegenwoordigster en ze is in topvorm, maar dit nummer is op deze baan gewoon lastig. Commit Boom Bay (5) is een rappe vertrekker die hier eventueel zou kunnen verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Goldy Stardust (2)
Plaats 2: Mulligan (8)
Plaats 3: Queen of Sand (1)
Plaats 4: Stonewashd Diamant (9)

 

RACE 7, V75-2, Charlottenlund Open

Västerboonthenews (2) verkeert niet in dezelfde vorm als een jaar geleden, maar hier gaat de bliksemvertrekker normaliter de kop nemen en dan mag hij over de sprint eigenlijk niet meer geklopt worden. Slide So Easy (10) beschikt over waanzinnig veel speed, maar vanaf dit nummer is hij natuurlijk wel afhankelijk van het koersverloop. Mocht hij bij het ingaan van de laatste bocht bij de eerste vier paarden liggen dan durf ik eigenlijk niets uit te sluiten. Thai Investment (6) is bij Henk Grift aan zijn tweede jeugd begonnen. Hij kan rap beginnen, maar normaal gesproken komt hij de favoriet niet voorbij. Wanneer Jaap van Rijn het dodenspoor kan vermijden dan heeft hij een uitstekende kans op een klassering. Dat laatste kan ook gezegd worden over de sterke Truman Dairpet (5), die ook over de sprint zijn mannetje staat. Triton Neergård (3) zou wellicht kunnen verrassen voor de plaatsen.

Plaats 1: Västerboonthenews (2)
Plaats 2: Slide So Easy (10)
Plaats 3: Thai Investment (6)
Plaats 4: Truman Dairpet (5)

 

RACE 8, V75-3, Summer Meeting Stayer

Ik vermoed dat de winnaar uit het laatste band gaat komen en dan denk ik vooral aan Ochongo Face (11). Laatst kwam hij ingesloten en met alles nog over door de finish en doorgaans werkt dat goed als préparé. Deze krachtpatser gaat in de slotfase veel concurrenten inhalen en misschien wel allemaal. Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over Platon Face (14), die misschien wel een snellere slotronde in de benen heeft. als Andre Ward (6) zich van start af gedraagt dan zal hij de kop nemen, maar ik betwijfel of hij dat t/m de finish gaat volhouden. Een goede kans op een trio-klassering heeft hij sowieso. Juan (9) voelt zich over deze afstand als een vis in het water, terwijl Sirol Axe (5) best snel kan vertrekken vanuit het band. Kop nemen, afgeven en dan heel stiekem een plaatsje belopen?

Plaats 1: Ochongo Face (11)
Plaats 2: Platon Face (14)
Plaats 3: Andre Ward (6)
Plaats 4: Juan (9)

 

RACE 9, V75-4, 4-års Eliten

"Onze" Mister F Daag (2) is natuurlijk een supercrack en hij is de uitgesproken favoriet. Ik zie maar één scenario waarbij hij geklopt kan worden en dat is als bliksemvertrekker Classichap (8) hier toevallig naar de kop zou stormen. Die kans is niet heel groot, maar ik wil u erop wijzen dat u deze Amerikaan echt niet mag onderschatten. Mocht hij in het dodenspoor belanden dan nemen zijn winkansen echter wel direct fors af. Smokin Joe (2) is het sleutelpaard van de koers. Niet omdat hij een grote winkans heeft, maar wel omdat hij normaliter de kop gaat nemen. En dan is het de vraag wat Kolgjini gaat doen als de 8 zich komt melden. Mocht hij afgeven aan de Amerikaan dan wordt het spannend voor de mensen die de 2 hebben gebankt in de V75, terwijl de kans op een trio-klassering dan stijgt voor Kolgjini. Donatello Garbo (10) geldt op dit moment als de favoriet voor de Deense Derby, dus we hebben hier te maken met een echt goed paard. Hij mag niet ontbreken in uw trio-spel. Very Impressive S (9) zal door de Deense spelers worden onderschat, maar naar mijn inschatting kan hij hier best een plaatsje belopen.

Plaats 1: Mister F Daag (2)
Plaats 2: Classichap (8)
Plaats 3: Donatello Garbo (10)
Plaats 4: Smokin Joe (2)

 

RACE 10, V75-5

Hier gaat Heart Of Steel (2) vroeg of laat de kop nemen en dan is hij natuurlijk het te kloppen paard. Het ziet er wel naar uit dat hij de grootste favoriet van de gehele V75 gaat worden, derhalve zou het toch avontuurlijk zijn om óók Gustafson (10) mee te nemen op uw ticket. Bij hun laatste onderlinge ontmoeting klopte de Engwerda-pupil de huidige favoriet namelijk nog op Jägerso, al had hij toen wel het voordeel van het koersverloop. Nog interessanter vind ik het feit dat hij vermoedelijk voor het eerst voor een bike zal koersen! J. H. Mannerheim (4), Rache H B D (9) en Wingait C.H. (11) zijn wat mij betreft de eerste gegadigden voor de derde plek.

Plaats 1: Heart Of Steel (2)
Plaats 2: Gustafson (10)
Plaats 3: J.H. Mannerheim (4)
Plaats 4: Wingait C.H. (11)

 

RACE 11, V75-6, Copenhagen Cup

De kans is vrij groot dat titelverdediger Cyber Lane (4) hier de kop gaat nemen en dan zie ik hem nog nauwelijks geklopt worden. 20 pogingen van kop af resulteerden in 16 zeges, w.o. natuurlijk de Copenhagen Cup van vorig jaar. Wat mij betreft een banker voor de V75. In tegenstelling tot laatst gaan de ijzers er nu weer onder weg en krijgt hij weer een trekhoofdstel aan. Handsome Brad (1) is erg rap van start, maar hier gaat hij het vanaf dit nummer toch lastig krijgen om de kop te behouden, al durf ik dat ook niet helemaal uit te sluiten. Hij heeft hoe dan ook een erg goede kans op een trio-klassering, en misschien wel op meer. Makethemark (7) beschikt over topvorm, maar hij is de verliezer van de loting. Mocht de koers echter hard worden gemaakt, dan komt hij met zijn gepatenteerde eindschot toch nog in beeld voor de overwinning. Tsunami Diamant (10) zal het lastig krijgen om vanaf dit nummer te kunnen winnen, maar een goede plaatskans heeft hij sowieso. Tenslotte noem ik Racing Mange (5) nog om uw trio-spel mee te completeren. De Nederlanders Generaal Bianco (2) en Dreammoko (6) zullen het zwaar krijgen, maar ik laat me natuurlijk graag verrassen!

Plaats 1: Cyber Lane (4)
Plaats 2: Handsome Brad (1)
Plaats 3: Makethemark (7)
Plaats 4: Racing Mange (5)

 

RACE 12, V75-7

Ik was laatst erg onder de indruk van Officer Stephen (5) en aangezien hij hier een goede kans maakt op de koppositie geef ik hem hier de voorkeur. Dit is echter een erg open koers en ik zou u willen adviseren om net zoveel streepjes op uw V75-ticket te zetten als uw budget toelaat. De Nederlanders Zuleika Font (6) en Samson Ris (1) mogen daar in ieder geval niet ontbreken, maar ook rappe vertrekkers als C You Again (2) en Viveur Bi (8) moeten mee. Tenslotte heeft Belladore (3) hier ook een winkans, temeer omdat ze voor het eerst rondom zonder ijzers zal koersen.

Plaats 1: Officer Stephen (5)
Plaats 2: Zuleika Font (6)
Plaats 3: Viveur Bi (8)
Plaats 4: Belladore (3)

 

RACE 13

We besluiten de meeting met een erg open koers. Timoko-zoon Dortmund (7) wist laatst imponerend te winnen op Skive en hij zal van start gaan als favoriet. Daytona (9) beschikt over een goed eindschot, terwijl Icebear Newport (1) hier heel gunstig heeft geloot. Dat laatste kan weer niet gezegd worden over Come On Party (12), maar onderschat haar niet want ze heeft veel vermogen. Op basis van de loting zou Hocus Pocus (2) hier best een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Dortmund (7)
Plaats 2: Daytona (9)
Plaats 3: Icebear Newport (1)
Plaats 4: Come On Party (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.