Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Chateaubriant - 19 mei

Chateaubriant  – zondag 19 mei 2019 - Start 12.10 uur

Race 1: Prix Loic Beauland

Een mooi veld talentvolle driejarigen waarin enkele grote stallen vertegenwoordigd zijn. Een vrij open aangelegenheid, waarin wij het proberen met Good Computer (5), die zijn eerste start overtuigend wist te winnen en nog verdere ruimte tot verbetering heeft. Hij zal af moeten rekenen met de Guarato-pupil Gang of New York (7), die al enkele goede koersen liep en ons hier in handen van Eric Raffin een revanche verschuldigd is. Goldy Smile (3) won bij zijn debuut in een snelle tijd en zal ook verder verbeterd kunnen zijn. Giant Mec (10), van de familie Abrivard, verbetert per start en won de laatste keer, ook hij heeft het podium in zicht, net als Garou Beji (6), die na vier klasseringen in zijn laatste optreden van de benen ging maar zich hier kan herstellen. Garde A Vous (9) won zijn voorlaatste koers en is op papier de snelste van dit veld, we mogen hem niet onderschatten.

Plaats 1: Good Computer (5)
Plaats 2: Gang of New York (7)
Plaats 3: Goldy Smile (3)
Plaats 4: Giant Mec (10)
Plaats 5: Garou Beji (6)

 

Race 2: Prix de la Societe du Cheval Francais

In deze koers verwachten wij veel van de Paul Hagoort-pupil Fleche de Feu (8), die onlangs met ijzers een nette koers liep op Vincennes en vandaag zonder achterijzers op pad gaat. De stal is in vorm. Tegenstand zal komen van Felina (3), die twee starts na rust heeft gehad en nu weer zonder ijzers loopt net als bij haar recente goede 3e plaats, en Falkris (2), die trouw is en op Vincennes zeker niet slecht liep. First Meslois (5) liep enkele goede en snelle koersen zonder achterijzers en nu hij rondom zonder ijzers loopt zien we hem een voorname rol spelen in de aankomst. Festif Charmant (11) was met Eric Raffin nog niet buiten de eerste vier en loopt vandaag voor het eerst zonder ijzers, ondanks de startpositie in het tweede gelid is hij erg gevaarlijk. Ook First Jibay (13) heeft een snel record, hij won dit jaar al twee koersen.

Plaats 1: Fleche de Feu (8)
Plaats 2: Felina (3)
Plaats 3: Falkris (2)
Plaats 4: First Meslois (5)
Plaats 5: Festif Charmant (11)

 

Race 3: Prix de Breteuil

Een open koers met meerdere vormpaarden aan de start. Fangio du Bocage (3) liep al enkele goede koersen in snelle tijden en nu hij zonder ijzers loopt met zijn trainer heeft hij een eerste kans. Hij zal daarvoor moeten afrekenen met Fleur des Jades (15), die voor het eerst zonder ijzers loopt en waarbij Matthieu Abrivard nu eens zelf de leidsels ter hand neemt. Het tweede gelid is een nadeel voor haar. Festival de Larre (8) is erg trouw en ook hij toonde in zijn laatste start zonder schoeisel een grote progressie, hij kan zich hier verder verbeteren. Fantomas Choup (1) won twee maal in vier starts en heeft hier zicht op een plaats, net als Fetard (6), die iets minder snel is dan de concurrentie maar die ook zonder ijzers op pad gaat. Fakir d'Echal (2) won tweemaal op gras en mag zich nu bewijzen op een harde baan. Facile en Affaires (4) heeft een snel record maar wordt hier gereden door haar trainer.

Plaats 1: Fangio du Bocage (3)
Plaats 2: Fleur des Jades (15)
Plaats 3: Festival de Larre (8)
Plaats 4: Fantomas Choup (1)
Plaats 5: Fetard (6)

 

Race 4: Prix de l'Amitie

Crestoise Phedo (8) won 3 van haar laatste 5 koersen met deze amateurrijder en heeft met deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens een prachtkans op de hattrick. Daarvoor zal zij af moeten rekenen met As You Like (12), die een lange reeks goede prestaties in dit genre heeft getoond en met deze rijder kan lezen en schrijven. Hij zal wel een goed koersverloop moeten hebben vanuit het tweede band. Audacieux Ludois (16) won al maar liefst 11 koersen met deze amateurrijder en hij zal hier een zeer voorname rol kunnen spelen voor een hoge klassering. Calva des Racques (7) won haar laatste koers met deze rijder en doet in dit sterke veld mee voor een plaats, net als Crapule Pan (2), die begin maart met deze rijder een sterke 2e plaats behaalde in Cordemais. Carlos Vivanciere (1) is gevaarlijk nu hij zonder ijzers loopt, zijn trouwheid is een pluspunt in dit soort koersen.

Plaats 1: Crestoise Phedo (8)
Plaats 2: As You Like (12)
Plaats 3: Audacieux Ludois (16)
Plaats 4: Calva des Racques (7)
Plaats 5: Crapule Pan (2)

 

Race 5: Prix Rocquepine

In deze leerlingenkoers lijkt de strijd om de zege te gaan tussen Era Devailles (7), die in Cholet in handen van Eric Raffin de favorietenrol waarmaakte, en Ermes des Brousses (3), die afgelopen donderdag in Beaumont van de benen ging maar daarvoor enkele puike prestaties neerzette. Achter deze paarden kan Eclat Daxel (14) verrassen nu hij na twee rentreekoersen zonder ijzers loopt. Elfe Pierji (10) is een echte “droitier” en kan op deze rechtsom baan weer een rol spelen nadat twee starts op het gras geen resultaat opleverden. Etara (6) is trouw en zonder ijzers een kandidate voor de plaatsen. Elianis Celeste (13) is ook trouw maar juist haar laatste drie starts met deze leerling leverden een uitschakeling op. Wellicht kan Etienne Douaneau haar vandaag wel op de benen houden want zonder fouten kan zij een rol spelen in de aankomst.

Plaats 1: Era Devailles (7)
Plaats 2: Ermes des Brousses (3)
Plaats 3: Eclat Daxel (14)
Plaats 4: Elfe Pierji (10)
Plaats 5: Etara (6)

 

Race 6: Prix Une de Mai

Empereur du Cebe (4) is in topvorm en zijn voorlaatste zege in Caen in 1'12''2 maakt hem hier de te kloppen favoriet. Eros d'Amour (5) presteert ook uitstekend maar hij heeft geen referenties op rechtsom banen, toch zien we hem met Eric Raffin in de voorhoede eindigen. Eclair Magic (7)  houdt wel van deze koersrichting en ook hij liep onlangs een 1'12 tijd waarmee hij aanspraak mag maken op een podiumplaats. Elvis Berry (8) liep enkele sterke koersen op Vincennes maar het feit dat zijn trainer zelf op de kar kruipt maakt ons voorzichtig in onze verwachtingen van hem in deze koers. De Houelle (13) is in topvorm, we kennen hem meer van het bereden genre maar het feit dat hij zonder ijzers loopt wekt ons wantrouwen, hij zou een plaatsgeld kunnen behalen. Elan du Rocher (2) liep na een lange periode zonder resultaten onlangs weer een nette koers en hij zou de opgaande lijn kunnen vasthouden.

Plaats 1: Empereur du Cebe (4)
Plaats 2: Eros d'Amour (5)
Plaats 3: Eclair Magic (7)
Plaats 4: Elvis Berry (8)
Plaats 5: De Houelle (13)

 

Race 7: Prix Jamin

In deze montékoers voor oudere paarden proberen wij het met Ciceron du Cebe (2), die weer eens toe is aan een overwinning en hier met Matthieu Abrivard en zonder ijzers een goede kans maakt. Tegenstand zal komen van Daniel Bon (10), die we kennen van sterkere velden op Vincennes en die tegenwoordig zijn geluk in de provincie beproeft, en Chimene Speed (11), die goed overweg kan met Alan Gendrot en wiens laatste start op Vincennes bemoedigend was. American Josco (8) boekte een sterke zege in Laval met deze rijder en doet weer voorin mee. Varus du Guinoux (3) is ook in vorm en hij heeft zelden een rijder van het niveau van Eric Raffin op zijn rug, houdt hem in de gaten. Vazarka Max (9) is trouw en kan met Leo Abrivard een plaatsgeld belopen.

Plaats 1: Ciceron du Cebe (2)
Plaats 2: Daniel Bon (10)
Plaats 3: Chimene Speed (11)
Plaats 4: American Josco (8)
Plaats 5: Varus du Guinoux (3)

 

Race 8: Prix de la Metairie Neuve

Best Atout (7) won in Cholet zonder ijzers met deze rijder na een serie matige prestaties. Nij hij onder dezelfde omstandigheden tegen de winsomgrens van het eerste band mag vertrekken kan hij op herhaling. Tegenstand kan komen van de wisselvallige Black Rain (10), die op een goede dag kan vlammen maar net zo gemakkelijk een fout maakt, en Chistera (12), die verdiend even rust heeft gekregen na een voortreffelijke winterperiode maar die er gelijk weer bij kan zijn. Claudio des Keches (2) won zijn voorlaatste start op de rechtsom baan van Saint Malo in een snelle tijd en kan hier een interessante rol spelen, evenals Clovis Montaval (3), die prima in vorm is en die we zijn laatste koers op een grasbaan niet aan zullen rekenen. Blackaro (18) heeft de snelheid om te verrassen maar de laatste tijd lukt er weinig bij hem, misschien dat Matthieu Abrivard hem op andere gedachten kan brengen.

Plaats 1: Best Atout (7)
Plaats 2: Black Rain (10)
Plaats 3: Chistera (12)
Plaats 4: Claudio des Keches (2)
Plaats 5: Clovis Montaval (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.