Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Chateaubriant - 9 juli

Chateaubriant – dinsdag 9 juli 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix Synergie

Staro Italy (7) doet het uitstekend op rechtsom banen en de pupil van de gebroeders Martens liep een hele sterke laatste koers bij zijn heroptreden, waarin hij zich pas in de laatste meters gewonnen moest geven (4e). Wij verwachten dat hij daarna verbeterd zal zijn en niemand twijfelt eraan dat hij deze koers zou kunnen winnen. Om daarin te slagen dient hij wel af te rekenen met Cap Matyss (13), die we vooral beoordelen op zijn indrukwekkende zege van 24 mei op Vincennes, in een uitstekende kilometertijd, maar ook met Belle Louise Mabon (9), die opnieuw snel zal kunnen afkomen als zij haar speed tot het laatst kan bewaren, Bleu Ciel (16), de meest winnende van dit veld en winnaar van de etappe van de G.N.T. in Amiens dit jaar, Juvels Boy (6) (Alexandre Abrivard), die het prima doet op rechtsom banen in de provincie en al een tijdje voor een overwinning staat, en Usain Henna (14), die zal trachten zijn recente goede 3e plaats van Vincennes te bevestigen. Furious Francis (2), bij een passend koersverloop, en Demoiselle Mika (8), die aan de kop mooi ingeschreven staat onder de hoede van Matthieu Abrivard, completeren onze keuze. 

Plaats 1: Staro Italy (7)
Plaats 2: Cap Matyss (13)
Plaats 3: Belle Louise Mabon (9)
Plaats 4: Bleu Ciel (16)
Plaats 5: Juvels Boy (6)

 

Race 2: Prix Nimrod Borealis

Genial de Landemer (5) en General Daidou (9) boekten beiden een fraaie zege in Lisieux en zullen proberen dit hier te bevestigen. Ook Grace of Citrus (3) won haar laatste koers en kan het de beide favorieten lastig maken. Good Vibrations (12) verbeterde de laatste keer haar record hetgeen duidt op vorm, zij kan verder verbeteren. Gibbs du Cap (11) deed het in mei goed met deze rijder op de baan van Nantes en kan zijn laatste prestaties doen vergeten. Goliath des Apres (14) was in zijn beide starts op een rechtsom baan op het podium en mag ook hier voorin de aankomst verwacht worden.

Plaats 1: Girello (4)
Plaats 2: Golden Nugget (9)
Plaats 3: Gold de Beaulieu (7)
Plaats 4: Gold du Rabutin (13)
Plaats 5: Gold de Cahot (8)

 

Race 3: Prix de la Ville Marie

De in deze categorie goed presterende Coq d'Avran (2) heeft een gunstig nummer achter de auto geloot en heeft hiermee een goede kans op de overwinning in deze amateurkoers, ten opzichte van Carrera du Closet (4) (Barbara Guenet), voor wie alles valt of staat met een foutloos parcours, maar ook Aqui Madrik (1), die we steeds meer zien in dit soort koersen, As You Like (3), die weer ons vertrouwen krijgt, en Baïla Comigo (7), die in vorm is.

Plaats 1: Coq d’Avran (2)
Plaats 2: Carrera du Closet (4)
Plaats 3: Aqui Madrik (1)
Plaats 4: As You Like (3)
Plaats 5: Baila Comigo (7)

 

Race 4: Prix de l’Esperance

De onder het zadel regelmatig presterende Douchka Wind (6) loopt hier zonder ijzers en is daarmee zeer kansrijk voor de overwinning, zelfs als zij daarvoor af moet rekenen met Défi d'Hautvent (10), die weer ons vertrouwen verdient, zelfs nu hij de enige is die voor moet geven in dit veld, en Cheesecake (7), die terugkeert in de monté, met de steun van Guillaume Lenain met wie hij altijd bij de eerste drie is geëindigd, maar ook met Empereur d'Orival (2) en Deker Mahcath (3), als deze foutloos rond weten te komen.

Plaats 1: Douchka Wind (6)
Plaats 2: Defi d’Hautvent (10)
Plaats 3: Cheesecake (7)
Plaats 4: Empereur d’Orival (2)
Plaats 5: Deker Mahcath (3)

 

Race 5: Prix Tenor de Beaune

Cyrius d’Houlbec (4) is weer in topvorm aan het komen en profiteert van een ideaal startnummer achter de auto, de pupil van Jean-Paul Marmion is daarmee zeer kansrijk voor een hoge klassering in deze koers. Hij zal zich echter flink moeten inspannen om af te rekenen met een stortvloed aan buitenlandse tegenstanders, aangevoerd door Staro Ivy League (7), die hier voor hem meerdere goede condities treft (mooi ingeschreven qua winsom, goed op echtsom banen en gereden door Franck Nivard), en Valentino Strix (6), die ook al enige maanden goed op dreef is, met ook Bambou Tahiti (12), die zeer recent won, Temon You Sm (5), die komende is, en Dancelli (9), die een reeks goede verrichtingen heeft staan, maar die weg moet zien te komen met nummer 9 aan de verre buitenzijde.

Plaats 1: Cyrius d’Houlbec (4)
Plaats 2: Staro Ivy League (7)
Plaats 3: Valentino Strix (6)
Plaats 4: Bambou Tahiti (12)
Plaats 5: Temon Your SM (5)

 

Race 6: Prix de la Galissonniere

Fleur des Jades (3), die hier start met een fraaie overwinning uit Angers op zak, en Figueira Bella (1), die klaar lijkt te zijn voor dit heroptreden, kunnen hier de strijd om de overwinning uitvechten in deze koers die helaas maar weinig deelnemers heeft getrokken. Filly Gala (5), die een sterke indruk maakte bij haar winst in Strasbourg, en Fable d'Haufor (4), die weer ons vertrouwen krijgt (vandaag zonder achterijzers!), lijken de best geplaatste paarden om onze favorieten partij te bieden.

Plaats 1: Fleur des Jades (3)
Plaats 2: Figueira Bella (1)
Plaats 3: Filly Gala (5)
Plaats 4: Fable d’Haufor (4)

 

Race 7: Prix d’Enghien

De na zijn snelle uitschakeling op 26 juni in Enghien opvallend goede Forestrello (2) hoeft in dit veld slechts foutloos te blijven om zich te kunnen herstellen. Mocht hij falen dan kan Forever Young (7), die hier zonder ijzers loopt, er mogelijk met de winst vandoor gaan, ten koste van Faon du Vivier (6), die we weer mee moeten nemen, maar ook Franky Satyne (1), die duidelijk in grootse vorm is, maar wel met ijzers loopt, en Flash Back du Nord (10), die we niet te snel mogen weglaten.

Plaats 1: Forestrello (2)
Plaats 2: Forever Young (7)
Plaats 3: Faon du Vivier (6)
Plaats 4: Franky Satyne (1)
Plaats 5: Flash Back du Nord (10)

 

Race 8: Prix Cocktail Jet

Als liefhebber van kortere afstanden en hier startend zonder ijzers zal Eclair de Kerosay (6) de nodige aanhang hebben in deze koers, tegenover Espoir du Bleuet (2), die opnieuw gereden wordt door Franck Nivard, en Elven Winner (1), indien hij zijn winnende seizoendebuut kan bevestigen, maar ook ten opzichte van Eagle Pass (11), die het goed doet op deze baan, Espoir du Noyer (12), die zonder ijzers loopt (pas op voor een verrassing van zijn kant, en Eldorado Pénème (8), die weliswaar nummer 8 aan de buitenzijde heeft geloot maar die we niet te snel mogen afschrijven.

Plaats 1: Eclair de Kerosay (6)
Plaats 2: Espoir du Bleuet (2)
Plaats 3: Elven Winner (1)
Plaats 4: Eagle Pass (11)
Plaats 5: Espoir du Noyer (12)

 

Race 9: Prix de la Vallee de la Chere

De onlangs in Graignes overtuigend winnende Dark Angel Desbois (8) zal zeker weg moeten zien te komen met zijn nummer 8 aan de buitenzijde maar gaat proberen met zijn jonge leerling een tweede zege op rij te behalen. Om daarin te slagen zal hij af moeten rekenen met Distingua Bella (1), die op de goede weg lijkt en voor het eerst zonder achterijzers loopt, en met Drago Star (4), die goede prestaties achter zijn naam heeft, maar ook met Dance Floor (7), wiens kwaliteiten onmiskenbaar zijn als hij een goede dag heeft, Duccès du Poto (2), die er mooi in staat met nummer 2, Dorlado de Duffel (5), die nu twee koersen na rust in de benen heeft, en Derby du Bourg (6), die voor het eerst zonder ijzers loopt.

Plaats 1: Embleme de la Cour (13)
Plaats 2: Extreme Desbois
Plaats 3: Eclair de Duffel (6)
Plaats 4: Emporio d’Eva (10)
Plaats 5: El Valeroso (14)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.