Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Chatelallion - 12 mei

Chatelaillon - zondag 12 mei - Start: 12:10

Race 1: Prix La Grande Terrasse – Spa Marin

De snelle Ghana Fligny (5) staat hier prachtig ingeschreven in het eerste band en kan zijn palmares vandaag openen. Hij zal echter zijn voorgift volledig moeten uitbuiten om voor te blijven op Gloria Della Maria (8), die in drie starts nog niet buiten de eerste twee was en afkomstig is uit een gerenommeerde stal. Gracieuse Royale (1) was ook al snel en heeft de steun van Eric Raffin. Ginkgo Rocq (4) heeft al aardig wat starts in de benen maar de eerste zege is ook al op zak, hij kan zich plaatsen, net als Galeo (3), die begint te begrijpen wat er van hem verwacht wordt en die nog verder kan verbeteren. Get Up des Plaines (2) deed nog niets verkeerd en zal weer een plaatsgeld mee naar huis kunnen nemen.

Plaats 1: Ghana Fligny (5)
Plaats 2: Gloria Della Maria (8)
Plaats 3: Gracieuse Royale (1)
Plaats 4: Ginkgo Rocq (4)
Plaats 5: Galeo (3)

 

Race 2: Prix des Assurances Marquet-Sarraf

Festival Jenilou (9) won zijn laatste start en staat prachtig ingeschreven tegen de winsomgrens. In handen van Anthony Barrier is hij onze favoriet, al zal hij rekening moeten houden met serieuze tegenstand van Euphorie (7), die de juiste vorm weer helemaal heeft teruggevonden. Ook Energie Dairpet (3) mag voorin verwacht worden nu zij weer zonder ijzers loopt en Eric Raffin op haar rug heeft. Fabiarelle (8) won begin dit jaar twee koersen onder het zadel op rij en keert na enkele mislukte koersen voor de sulky terug in haar favoriete discipline. Eliotnell One (10) moet als enige meters voorgeven maar heeft al eens mooie dingen laten zien onder de man. Hij loopt zonder ijzers en kan zich plaatsen. Elvie Bazogienne (2) heeft een erg snel record in vergelijking met haar winsom en we sluiten haar niet uit voor een verrassing nu Adrien Lamy de jockey van dienst is.

Plaats 1: Festival Jenilou (9)
Plaats 2: Euphorie (7)
Plaats 3: Energie Dairpet (3)
Plaats 4: Fabiarelle (8)
Plaats 5: Eliotnell One (10)

 

Race 3: Prix Natur'habitat

Fair Play (4) loopt voor het eerst zonder achterijzers en we verwachten hem voorin de aankomst. Tegenstand zal komen van Follow Me du Ranais (6), die zonder ijzers een sterke progressie laat zien en hier weer in de rekening te nemen is. Falco de Bourgneuf (2) won zijn laatste koers en heeft een prachtig startnummer achter de auto geloot, hij zal er dichtbij kunnen zijn. Fier du Gite (5) valt niet helemaal mee maar kan een ander gezicht laten zien met Eric Raffin op de sulky. Frimeur du Start (1) is weer in vorm gekomen en kan zich plaatsen, net als Fil d'Or (7), die trouw is en altijd zijn prijs meepikt.

Plaats 1: Fair Play (4)
Plaats 2: Follow Me du Ranais (6)
Plaats 3: Falco de Bourgneuf (2)
Plaats 4: Fier du Gite (5)
Plaats 5: Frimeur du Start (1)

 

Race 4: Prix LBS 17

Feria de Bertrange (7) loopt na een goede koers in Caen vandaag weer zonder ijzers en in handen van een toprijder zien we haar meedoen in de strijd om de zege. Zij zal daarvoor moeten afrekenen met Fabuleuse Fligny (8), die nog wat goed te maken heeft na haar laatste uitschakeling maar die zeker de kwaliteiten heeft om hier een rol te spelen. Fiesta Girl (3) won tweemaal in zes starts en heeft nog verdere ruimte tot verbetering. Felina de Joyere (2) doet het dit jaar uitstekend en dient ook meegenomen te worden op de tickets. Foudre Charentaise (9) is erg trouw en nu zij zonder ijzers loopt kan zij zich weer plaatsen, wellicht doet ze mee voor het podium. Fatale de Bouere (4) is wisselvallig maar won haar voorlaatste start.

Plaats 1: Feria de Bertrange (7)
Plaats 2: Fabuleuse Fligny (8)
Plaats 3: Fiesta Girl (3)
Plaats 4: Felina de Joyere (2)
Plaats 5: Foudre Charentaise (9)

 

Race 5: Prix Beaulieu Menuiserie

Andalou d'Huon (16) is de meest winnende en snelste draver in dit veld en zonder ijzers kan hij in staat zijn om 25 meter voor te geven aan enkele kanshebbers in het eerste band, zoals Coquine du Vivier (8), die in uitstekende vorm is en prachtig staat ingeschreven tegen de winsomgrens, en Chanelle de Ginai (6), die altijd goed presteert en van kop af haar huid duur zal verkopen. Art du Donjon (10) is weer komende en zonder ijzers maakt hij aanspraak op een goede klassering. Boheme de Bouere (14) is trouw en kan weer een plaatsgeld belopen in dit veld waar we veel paarden niet durven aan te bevelen.

Plaats 1: Andalou d'Huon (16)
Plaats 2: Coquine du Vivier (8)
Plaats 3: Chanelle de Ginai (6)
Plaats 4: Art du Donjon (10)
Plaats 5: Boheme de Bouere (14)

 

Race 6: Prix du Bistrot de Meme

Ebene Ar Carac (12) heeft tegen de limiet van het eerste band, zonder ijzers en met de steun van Anthony Barrier goede vooruitzichten om weer eens te winnen, de combinatie was eerder succesvol. Emir des Forges (16) kende een zeer goed 2018 en zijn laatste starts duiden op een snel stijgende vorm, bovendien is hij bij Marius Coignard in goede handen. Elegant du Pont (7) is wisselvallig maar nu hij zonder ijzers loopt verwachten we hem voorin. Energie Merite (13) heeft twee koersen na rust gehad en doet mee voor een plaats. Eclat Aulnois (15) is ook komende en mag met Julien Dubois aan het roer niet onderschat worden. Ook Etain de Vivoin (14) mag, nu hij zonder ijzers loopt, aanspraak maken op een prijs.

Plaats 1: Ebene Ar Carac (12)
Plaats 2: Emir des Forges (16)
Plaats 3: Elegant du Pont (7)
Plaats 4: Energie Merite (13)
Plaats 5: Eclat Aulnois (15)

 

Race 7: Prix du Bar PMU Le Nemrod

Cyclope d'Ostal (16) won drie van zijn laatste vier starts en zonder ijzers en gereden door een toprijder lijkt hij in staat om hier weer voor de bloemen te gaan. De tegenstand is echter niet mals met in het eerste band Coup Chanceux (10), die in topvorm steekt en een vaste klant lijkt voor het podium, maar ook Crack Money (2), die driemaal won bij de amateurs en nu een poging doet zijn vorm te bevestigen op het professionele niveau. Borcina de Viette (18) staat perfect ingeschreven tegen de winsomgrens en met Eric Raffin aan het roer zijn er hoge verwachtingen van de merrie van Christophe Henry. Cherie Quick (5) betreedt na een heroptreden met haar trainer nu de baan met Adrien Lamy en zij zal ambities hebben voor een hoge klassering. Candido Ges (3) is trouw en hij zal tevreden zijn met een plaats bij de eerste vijf.

Plaats 1: Cyclope d'Ostal (16)
Plaats 2: Coup Chanceux (10)
Plaats 3: Crack Money (2)
Plaats 4: Borcina de Viette (18)
Plaats 5: Cherie Quick (5)

 

Race 8: Grand Prix Dynavena Maisagri

Het hoofdnummer van de dag brengt enkele vermaarde (Vincennes-) paarden aan de start. De paarden uit het tweede band krijgen het niet gemakkelijk tegen enkele gerenommeerde 5-jarigen die aan de kop mogen vertrekken. El Diablo d'Aut (4) heeft al veel gewonnen met Eric Raffin en in zijn laatste start toonde hij zijn vorm aan. Eliseo (3), die op Vincennes onlangs prima presteerde, is hier zonder ijzers een zeer gevaarlijke tegenstander. Ever Pride (2) had als jong paard grote ambities maar het is er niet helemaal uitgekomen. In deze categorie moet hij toch een rol kunnen spelen, zeker met Eric Audebert op de kar. Flying Fortuna (1) heeft ook sterkere velden gezien en doet mee voor een plaatsgeld. Van de paarden in het tweede band zouden Chistou d'Iraty (12), die in vorm is en bij een goed koersverloop niet onder hoeft te doen voor de favorieten, en Bad Boy du Dollar (13), wiens vorm te wensen lijkt over te laten maar die qua klasse voorheen gedeclasseerd zou staan in dit veld, een rol gaan spelen.

Plaats 1: El Diablo d'Aut (4)
Plaats 2: Eliseo (3)
Plaats 3: Ever Pride (2)
Plaats 4: Flying Fortuna (1)
Plaats 5: Chistou d'Iraty (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.