Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Chatelallion - 2 november

Chatelaillon La Rochelle – zaterdag 2 november 2019 - Start 12.15 uur

Race 1: Prix Lea Nature

De in topvorm zijnde en voor de tweede keer in zijn carrière zonder ijzers lopende Fast du Marais (3) kan deze mooie inschrijving verzilveren en weer eens winnen. Om daarin te slagen dient de pupil van Philippe Boutin op te passen voor Folie du Vallon (10), die nog veel winsom heeft in te halen en die na een jaar afwezigheid een goed heroptreden deed in Agen-Le Passage, en First du Fossé (1), die op de goede weg is na problemen met zijn draf te hebben gekend. Fleur du Gîte (14), die haar eerste zege boekte in Bihorel-lès-Rouen en die hier gereden wordt door Eric Raffin, en Fitna Bocain (11), die het erg goed doet zonder ijzers, verdienen eveneens de aandacht van de wedders. Faxima (5), die er deze zomer altijd bij was, en Falco du Bouillon (2), die komende is, zijn meer dan simpele figuranten in dit veld. Feise Star (16) kan ondanks nummer 16 achter de auto ook een rol spelen.

Plaats 1: Fast du Marais (3)
Plaats 2: Folie du Vallon (10)
Plaats 3: First du Fosse (1)
Plaats 4: Fleur du Gite (14)
Plaats 5: Fitna Bocain (11)

 

Race 2: Prix du Restaurant Le Bugatti

In deze zeer open amateurkoers hebben wij een voorzichtige voorkeur voor Cirte la Tour (1), die op dit niveau voor een overwinning staat, en Bel Avenir de Star (8), die eind augustus op fraaie wijze een amateurkoers op Vincennes won en die het in Agen-Le Passage goed deed met de jonge Charles-Erik Chalmel. Als tegenstanders zien wij Bayard de l'Aulne (12), die het zonder ijzers prima deed op het gras van Alençon, en Delfinea Bella (7), die zonder ijzers absoluut een eerste kans zou hebben gehad. Brasilia du Bourg (4), die het goed doet in deze categorie, en Cocktail Gaby (13), die al eerder goed presteerde in amateurkoersen, hebben ook kansen, maar meer voor de plaatsen. Tenslotte completeren wij onze selectie met Calina de Blain (2), die hier incategorie daalt, en Américano Bello (15), die goed bekend is in dit soort koersen maar die vanuit het tweede gelid moet starten.

Plaats 1: Cirte la Tour (1)
Plaats 2: Bel Avenir de Star (8)
Plaats 3: Bayard de l'Aulne (12)
Plaats 4: Delfinea Bella (7)
Plaats 5: Brasilia du Bourg (4)

 

Race 3: Prix du Restaurant La Croisette

De na een afwezigheid van acht maanden hier in zijn favoriete discipline terugkerende Cash Is King (10) verdient veel vertrouwen bij de wedders nu hij in het eerste band zo mooi ingeschreven staat. Zijn voornaamste rivalen zijn Vidivici C.C. (4), die won onder het zadel in Meslay-du-Maine, en Cohibo (5), die een goede prestatie leverde in Machecoul waar hij alleen een "Marmion" die nog winsom in te halen heeft voor zich moest dulden. Coucou de l'Epine (12), die bevestigd is op deze baan, en Dancer (8), die even rust heeft gehad na zijn teleurstellende prestatie van 28 augustus in Les Sables-d'Olonne, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Darla Vili (2), op basis van haar voorlaatste start waar zij 2e werd in Les Sables-d'Olonne, of van Diapason du Tam (3), die wisselvallig is maar over de nodige snelheid beschikt.

Plaats 1: Cash Is King (10)
Plaats 2: Vidivici CC (4)
Plaats 3: Cohibo (5)
Plaats 4: Coucou de l'Epine (12)
Plaats 5: Dancer (8)

 

Race 4: Prix Nissan – Groupe Pigeon

Na zijn lang niet slechte 5e plaats over 2850 meter op de kleine piste in Vincennes keert Greg de Niro (2) met hoge verwachtingen terug in de provincie. De pupil van Thibaut Le Floch moet echter uitkijken voor Greyline (9), die bij een foutloos parcours erg gevaarlijk is, en Great Father (12), beoordeeld op zijn beste prestaties. Gaspar de Brion (6), die op 16 oktober een goede rentreekoers liep met zijn trainer, verdient ook onze aandacht. Gravity Bond (5), wiens laatste prestatie in Enghien we moeten vergeten, en Grindelwald (8), die komende is en perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens, completeren onze keuze.

Plaats 1: Greg de Niro (2)
Plaats 2: Greyline (9)
Plaats 3: Great Father (12)
Plaats 4: Gaspar de Brion (6)
Plaats 5: Gravity Bond (5)

 

Race 5: Prix du Bar PMU Le Nemrod

De sinds hij zonder ijzers loopt dicht bij een overwinning zijnde Frivolo Bello (10) staat hier prachtig ingeschreven en zou niet verbazen met een zege. Hij heeft de buit echter nog niet binnen tegen Foudroyant Meaulne (6), die deze herfst in de provincie ereplaatsen verzamelt, en Flash des Loyaux (7), die de laatste keer goede 3e werd in Laval. Figaro Planchette (16), die zonder ijzers loopt en zich goed voelt op deze baan, en Flore Mérité (18), die alleen maar verbeterd kan zijn na haar bescheiden rentree in Caen, zijn de betere kansen uit het tweede band. For No One (14), die regelmatig is maar vandaag met ijzers loopt, komt meer in beeld voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Fier Compositeur (1), die niet startte sinds 22 augustus maar die erg trouw is, of van Fleuron du Linais (2), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien.

Plaats 1: Frivolo Bello (10)
Plaats 2: Foudroyant Meaulne (6)
Plaats 3: Flash des Loyaux (7)
Plaats 4: Figaro Planchette (16)
Plaats 5: Flore Merite (18)

 

Race 6: Grand Prix Baron d'Ardeuil AOC Buzet

In dit voor hem goede seizoen 2019 heeft Constantini Magic (2) even rust gehad na een zeer succesvolle zomerperiode. Nu hij zonder ijzers aan de start verschijnt met deze mooie inshcrijving kan hij met de hulp van Eric Raffin een voorname rol spelen, temeer omdat hij 2e werd bij zijn enige start op deze baan (31/03/19). De tegenstand voor de pupil van Ludovic Le Drean wordt aangevoerd door Calicio Bello (8), die aan het eind van de zomer zijn topvorm heeft hervonden en die nog nooit tegenviel op deze baan, en Campione Mio (11), die dan wel buiten de fouten dient te blijven. Caftan Besp (5), die terugkeert in de provincie na twee pogingen op een hoger niveau in Parijs, en Chef de Play (3), die er mooi in staat en zich thuis zal voelen op deze baan, kunnen ook een rol in de aankomst spelen. Cascade Buroise (13), die ook met ijzers goed kan presteren, en Bélinda du Roumois (14), die er altijd bij is als zij zonder ijzers loopt, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Constantini Magic (2)
Plaats 2: Calicio Bello (8)
Plaats 3: Campione Mio (11)
Plaats 4: Caftan Besp (5)
Plaats 5: Chef de Play (3)

 

Race 7: Prix Allianz Agende de Chatelaillon

Na drie nette heroptredens na een afwezigheid van zes maanden wordt Energie d'Echal (12) hier weer gereden door Eric Raffin die met haar in vier starts tweemaal won en een 2e plaats behaalde, en zij zal bij deze mooie inschrijving weer een hoofdrol kunnen gaan spelen. Et Pourtant (13), die sterk won in Pornichet-La Baule, en Euripide Ludois (11), die zich van zijn beste kant liet zien in Les Sables-d'Olonne, zijn de voornaamste rivalen voor de merrie van Didier Dauverné. De snelle Ergue Gaberic (9) heeft als enig nadeel dat hij een rentree maakt na zes maanden afwezigheid. Emilio Bello (8), die aan het eind van het voorjaar twee zeges boekte op deze baan, en Eno de Narmont (7), die in vorm is maar beter presteert op rechtsom banen, hebben eveneens kansen. Eckmulh de Kerléan (6) is in goede vorm en kan zich in de voorhoede mengen.

Plaats 1: Energie d'Echal (12)
Plaats 2: Et Pourtant (13)
Plaats 3: Euripide Ludois (11)
Plaats 4: Ergue Gaberic (9)
Plaats 5: Emilio Bello (8)

 

Race 8: Grand Prix Dynavena Maisagri

Na zijn overtuigende zege in zijn voorlaatste start op de baan in Les Sables-d'Olonne mogen we Ghazi B.R. (8) niet beoordelen op zijn laatste prestatie waar hij tegen veel sterkere tegenstanders liep. Nu hij mooi staat ingeschreven tegen de limiet kan de pupil van Jean-Michel Bazire zich hier herstellen. Cocktail Julino (11), die de laatste twee keer op Vincennes op te zware tegenstand stuitte, en Chacha de Gontier (4), die onlangs won op de kleine piste van Vincennes, zullen proberen de plannen van de pupil van Romain Congard te dwarsbomen. Aandacht ook voor de snelle finisher Tinamo Jet (10), die het goed doet in dit soort koersen en die in de eindstrijd nog menig tegenstander kan achterhalen. Da Vinci Bond (2), die in tegenstelling tot zijn laatste start in Graignes nu door een toprijder wordt gereden, en Danseur Baroque (5), die gereden wordt door zijn trainer maar die zeker in vorm is, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Ghazi B.R. (8)
Plaats 2: Cocktail Julino (11)
Plaats 3: Chacha de Gontier (4)
Plaats 4: Tinamo Jet (10)
Plaats 5: Da Vinci Bond (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.