Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cheltenham - 15 december

Cheltenham - zaterdag 15 december - Start: 13:10

Deze week is Cheltenham weer aan de beurt als hoofdmoot in Engeland. The International meeting kent twee Groep 2 koersen en een Groep 3 koers over heggen.

Race 4

De Groep 3 Caspian Caviar Gold Cup is het hoofdnummer van de dag over heggen. Er komen vijftien paarden aan de start en die moeten 4127 meter afleggen. We beginnen de selectie met Rather Be (3) en die naam komt de trouwe lezers van deze column vast bekend voor. Drie weken geleden was hij onze selectie in een koers op Cheltenham maar toen was hij slachtoffer van een valpartij voor zijn neus met als resultaat einde koers. De interesse in de wedmarkt is weer serieus en de berichten uit de training zijn nog steeds goed dus wij zien geen reden waarom Rather Be niet buiten het trio eindigt in deze koers, vrij van pech uiteraard. De oppositie is hevig en wordt aangevoerd door Baron Alco (2) onder Jamie Moore. Deze combinatie won 28 dagen geleden eenzelfde soort koers over baan en afstand en deed dat best indrukwekkend. Als die zware koers goed verwerkt is dan kan hij hier op herhaling. Hij kan de koers van kop af dicteren en dan blijf je zeker uit het gedrang. Frodon (1) was in de koers van Baron Alco goede tweede met topgewicht. De zesjarige ruin draagt nu weer topgewicht maar het verschil in gewicht met Baron Alco is aanzienlijk minder dan vorige keer. Dit vergroot de kansen van Frodon en daarom kijken we niet gek op als de rollen vandaag worden omgedraaid. De stal van Paul Nicholls wint aan vorm en was tijdens de vorige meeting op Cheltenham geweldig op dreef. Helemaal onder aan de gewichten zien we Guitar Pete (15) die 28 dagen geleden goede derde was achter Baron Alco en Frodon. De vorm is dus goed en Guitar Pete heeft maar liefst 12 kilogram voordeel op de bovengenoemde paarden. Dat kunnen we niet negeren en daarom vertegenwoordigt hij de zeer interessante winnend plaats waarde.

1.       Guitar pete
2.       Frodon
3.       Baron Alco
4.       Rather Be


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

We gaan verder met de Groep 2 Albert Bartlett Novices’ Hurdle over 4800 meter. Er komen negen paarden aan de start en acht daarvan dragen hetzelfde gewicht. De uitzondering op dat gewicht wordt gevormd door de favoriet voor deze koers en die luister naar Doux Pretender (1). Deze vijfjarige ruin wordt getraind door Nicky Henderson en draagt 1,5 kilogram meer dan de rest van het veld. Het paard is dit seizoen nog ongeslagen en stapt voor het eerst in zijn carriere in een koers op Groeps niveau. Vooral zijn laatste zege op Ascot liet zien dat hij niet weet wat opgeven is en dat kan op Cheltenham heel goed van pas komen. De afstand van deze koers is weer wat langer en dat lijkt het paard op het lijf geschreven. De meeste tegenstand moet komen van Aye Aye Charlie (2) die zijn laatste koers op de baan van Kelso won. Dat was 35 dagen geleden en die tijd zal gebruikt zijn om het springen te verbeteren want dat was in die koers nog niet helemaal naar wens. Het staat vast dat het paard genoeg loopvermogen heeft om zijn fouten in die koers goed te maken maar daar is op Cheltenham geen tijd voor. De Skelton broers brengen in deze koers Supremely Lucky (8) aan de start. Dan Skelton is de oudere broer en tevens de trainer. De stal staat dankzij een goede zomer nog aan kop in het trainerskampioenschap maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat zij worden opgelsokt door de grotere namen in de sport. Supremely Lucky won zijn laatste koers op de baan  van Southwell makkelijk met zeven lengten. Dat was over de afstand van vandaag en we kunnen ervan uitgaan dat het paard speciaal voor deze koers is voorbereid. Als laatste noemen we Rockpoint (7) die een halfbroer is van Santini die ons aan het begin van de maand een positief saldo bezorgde op Newbury. Rockpoint liep dat weekend ook op Newbury en was in een koers over dezelfde afstand goede tweede. Hij liep richting de finish in op de koploper en kwam uiteindelijk maar een halve lengte tekort voor de winst. De vorm is dus goed en als iedereen heuvelop moe gestreden is kan het zomaar zijn dat Rockpoint rustig door loopt naar een podiumplaats.

1.       Doux Pretender
2.       Aye Aye Charlie
3.       Rockpoint
4.       Supremely Lucky


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

De Groep 2 Unibet Hurdle is het sportieve hoogtepunt van de dag en hier zijn acht paarden op af gekomen. Alle ogen zijn gericht op de tienjarige ruin The New One (2) onder Sam Twiston Davies. Deze oude krijger is al sinds 2011 aanwezig en draait al aardig lang mee op het hoogste niveau. Zijn laatste start was ver onder de maat en als er in deze koers niet goed wordt gelopen gaat de winnaar van £750.000 met pensioen. We kunnen ervan uitgaan dat er in de voorbereiding alles aan gedaan is om het paard in topconditie aan de start te brengen. Brain Power (7) is sinds zijn switch naar de heggen niet het paard meer wat wij kennen. Over horden was hij een van de beste in zijn klasse en daarom is het extra interessant dat hij nu weer terug is over de kleine obstakels. Hij leek simpelweg niet uit de verf te komen over de grotere obstakels en daarom dichten wij hem in deze koers een goede kans toe. Hij was hier al tweede in een Groep 1 tijdens het Festival in Maart. Nicky Henderson brengt ook We Have A Dream (5) aan de start en die stelde ons de laatste keer op Ascot een beetje teleur. Hij werd daar vierde in een veld van zes maar we kunnen stellen dat er niks mis is met het paard aangezien hij anders hier niet aan de start zou komen. Zijn laatste prestatie zal er ook voor zorgen dat de cote een stuk aantrekkelijker is wij zijn bereidt dit paard een herkansing te geven. Vision Des Flos (6) was in zijn laatste koers derde achter twee hele goede paarden. Paarden van dat kaliber zijn er vandaag niet bij en daarom heeft dit paard een goede kans op de overwinning. Robbie Power neemt weer plaats in het zadel en dat geeft altijd een goed gevoel.

1.       Brain Power
2.       Vision Des Flos
3.       The New One
4.       We Have A Dream


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

We sluiten af met een Handicap over de kleinere obstakels die tien paarden heeft aangetrokken. De afstand is 4056 meter en we beginnen de selectie met Petticoat Tails (4) onder Kampioensjockey Richard Johnson. Dit paard heeft in de zomer een operatie gehad aan de luchtwegen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. In de eerste voorbereidings koers werd een vierde plaats behaald maar de koers daarna op Ascot was het al veel beter met een moedige tweede plaats. Met de boeking van de kampioens jockey zijn de intenties van de trainer duidelijk en wij verwachten dit paard, indien verbeterd, dichtbij een overwinning. Definitelyanoscar (7) komt hier met een overwinning achter haar naam aan de start en het is goed om te zien dat de jockey trouw blijft aan dit paard. Zowel de jockey als de trainer opereren met een 21% winstpercentage en onderaan de gewichten in deze koers heeft de merrie een goede kans. De Skelton broers brengen hier Ratoute Yutty (9) aan de start en die beviel ons er goed tijdens haar laatste start op Ascot. Die koers was veel te kort voor haar en de langere afstand van vandaag is een logishe keuze van de connecties. Vooral het einde van haar koers op Ascot was veelbelovend en wij verwachten haar dichtbij in de eindstrijd. Giveaway Glance (5) komt aan de start voor trainer Alan King en jockey Tom Cannon. Deze merrie komt met twee overwinningen hier aan de start en de stap naar Cheltenham lijkt  een logische na de twee recente goede koersen. Haar laatste overwinning was slechts tien dagen geleden dus de vorm is nog steeds goed.  

1.       Ratoute Yutty
2.       Petticoat Tails
3.       Giveaway Glance
4.       Definitelyanoscar


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.