Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Chester - 1 september

Chester - zaterdag 1 september - Start: 15:05

We keren terug op de kleine baan van Chester hoog in het midden van Engeland waar er een leuk programma staat te wachten met een Listed koers voor stayers als sportief hoogtepunt. De loting is op Chester extra belangrijk vanwege de (kleine) maat van de baan.

Koers 1

We beginnen gelijk goed met een zeer interessante Handicap over de mijl. In deze koers 12 paarden waaronder een aantal smaakmakers van de grote Handicaps dit seizoen wat het een leuke koers maakt. Shady McCoy (2) heeft dit jaar dit soort koersen tot zijn specialiteit gemaakt. In grote velden vertrekt hij vaak vanaf een grote cote en zonder pech heeft hij veel goede koersen gelopen. Zo was hij op de baan van Newmarket 2e aan 25/1 en in zijn meest recente start op Ascot kwam hij slechts een halve lengte tekort voor de winst aan 9/1. In die koers was het veld wat overzichtelijker met 12 deelnemers, iets wat hij hier ook treft. Als de baan van Chester hem ligt dan doet hij hier mee voor de winst. Oh This Is Us (1) staat hier voor een moeilijke opgave met topgewicht en moet alleen al 3,5 kilogram weggeven aan het paard onder hem in de gewichten, Shady McCoy. Oh This Is Us heeft echter wel al een Listed koers op deze baan gewonnen was daarna tweede in een Groep 3 koers op Salisbury. In Februari dit jaar was hij zelfs nog winnaar in Dubai op de baan van Meydan. Ondanks het topgewicht verwachten we een goede koers van Oh This Is Us die zich thuis voelt op de baan. Poet’s Society (3) is het paard die het record van Mark Johnston vestigde als meest winnende trainer in de geschiedenis van de Engelse Rensport. Hij is echter wel door de Handicap Generaal geklommen en komt steeds zwaarder te staan. Steeds als je verwacht dat het paard de handdoek gooit, komt hij sterker terug dan ooit tevoren. Heeft hier al vier keer eerder gelopen met een tweede plaats als beste resultaat. Is ontzettend druk geweest met alleen in Augustus al vijf starts. Daira Prince (7) heeft de loting gewonnen vanuit startbox een maar heeft wel een pauze gehad van 56 dagen. Aan het begin van het jaar ging er een grote belofte uit van dit paard met twee overwinningen uit twee starts. In zijn derde start was er duidelijk wat mis toen hij snel terug zakte nadat zijn jockey hem in stelling had gebracht om toe te slaan. De pauze heeft hopelijk alle euvels verholpen en het paard zal er weer klaar voor zijn. Jockey Andrea Atzeni komt voor twee ritten naar Chester en dit is er een van! Trainer Roger Varian stuurt slechts een paard.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Trio          1,2,3,7 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 3

Het sportieve hoogtepunt van de dag en slechts zes deelnemers. Deze Listed koers over 2887 meter kan desalniettemin niet klagen over de kwantiteit. Duretto (2) voert de wedmarkt aan en dat is niet gek aangezien hij terugkomt vanuit Groeps koersen. Zo was hij 51 dagen geleden derde in een Groep 2 op de baan van Newmarket op een halve lengte van de winnaar. Dat was wel een verrassing voor de wedders aangezien hij die dag vertrok aan 25/1. Hij is al vier keer in actie gekomen op de baan van Chester en won hier vorig jaar een Listed koers in klein gezelschap. De omstandigheden zijn dus gelijkmatig en als Duretto scherp genoeg is na zijn pauze doet hij voorin mee. Het paard met de beste recente vorm is Here And Now (3) die tien dagen geleden heel sterk een Handicap won op de baan van York. Over 3200 meter spoot hij bij zijn tegenstanders vandaan om met vijf lengten te imponeren. Here And Now is al drie keer eerder op de baan van Chester aan de start gekomen met als beste resultaat winst in een Handicap. In die koers klopte hij niemand minder dan Stradivarius. Aangezien Here And Now in topvorm aan de start komt met de jockey die hem tijdens zijn laatste koers ook reed kiezen we in deze koers voor hem. Top Tug (5) loopt al het hele seizoen onopvallend goede koersen in zeer sterk gezelschap. Nu hij weer terug is in een overzichtelijk, klein veld kan hij zomaar meestrijden voor een podiumplek. De baan van Chester is echter nieuw voor hem.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Duo 2 3       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 5

Een sprint koers over 1110 meter op de baan van Chester wordt vaak bepaald aan de start. Dit komt doordat er vrijwel direct na de start de laatste bocht wordt aangesneden. De lage startbox nummers zijn dus in het voordeel en vanuit startbox drie valt ons oog op Dark Shot (8) die ook nog is met een laag gewicht mag vertrekken. Zijn prestaties zijn een beetje wisselvallig maar zijn laatste koers was goed met een vierde plaats op de baan van Goodwood waar hij niet al te gelukkig was in de slotfase. Er was niet zoveel ruimte en desondanks werd hij vierde op 1,5 lengte van de winnaar. Hij krijgt hier nu ook de ‘Cheekpieces’ aan het hoofdstel wat hem beter bij de les moet houden. Hij zal het hier zelf van kop af moeten gaan redden. De gevaarlijkste tegenstander moet helemaal uit startbox zes komen en draagt bovendien topgewicht. Growl (1) is in eigendom van Dr Marwan Koukash en die is gek op de baan van Chester. Het leeuwendeel van zijn paarden loopt op deze baan en is altijd persoonlijk aanwezig. Growl heeft de beste recente vorm en komt in die koersen tegen veel betere paarden in actie. Zo was hij in zijn voorlaatste start derde van 26 in de Stewards Cup op Goodwood en dat is een van de best bezette 1200 meter Handicaps van Engeland. Op die prestatie af had hij zijn volgende koers op de baan van Ripon moeten winnen maar daar bleef hij steken op een derde plek van 20 deelnemers. Voor dezelfde eigenaar komt Powerallied (6) aan de start en die mag vanuit startbox vier vertrekken. Zijn laatste koers werd omgezet in winst en dat was op deze baan. De vorm is dus aanwezig en hij kan uit de voeten op deze speciale baan. In die koers verbruikte hij veel energie om de kop te nemen en dat brak hem in de laatste meters enigzins op. Grote kans dat hij vandaag weer van kop af de koers probeert te controleren.

Spelsoort1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  8         INZETTEN
Plaatskoppel         1,6,8 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 6

Ook in onze laatste koers gaan we sprinten maar ditmaal over de minimale afstand van 1015 meter. Ook hier geldt dat de lage startbox nummers in het voordeel zijn en met die filosofie richten we alle aandacht op Gabrial The Devil (2) die voor dezelfde eigenaar als Growl en Powerallied aan de start komt. Startbox een is ideaal over Chester en dat is nou net de positie waaruit Gabrial mag vertrekken. Het paard komt ook nog is met goede recente vorm aan de start getuige zijn gemakkelijke overwinning op de baan van Hamilton met vijf lengten. Ook zijn staat van dienst op deze baan dit jaar mag er zijn. Een tweede plaats, een overwinning en een derde plaats in die volgorde laten zien dat hij zich als een vis in het water voelt. Enig minpunt is dat hij nog nooit over 1000 meter heeft gewonnen. Little Boy Blue (1) komt met twee overwinning achter zijn naam aan de start. Beide zeges kwamen tot stand op de baan van Brighton over 1160 meter. De vorm is dus zeker aanwezig alleen heeft Little Boy Blue de loting verloren en moet hij vanuit de buitenste startbox vertrekken. Hij zal dus veel werk buitenom moeten verzetten en dat is heel riskant op deze baan. Billy Dylan (3) kan wel is de verrassing van de koers zijn aangezien hij met goede vorm aan de start komt en vanuit startbox twee mag vertrekken. Hij kan dus in het kielzog van Gabrial The Devil meetrekken en zodoende een zuinige koers krijgen. Of hij dan de vorm van de dag heeft om brutaal de overwinning te pakken moet blijken maar het is mogelijk. In zijn laatste koers op de baan van Newbury kwam hij een aantal goede paarden tegen waar hij slechts twee lengten achter eindigde.

Spelsoort1234C 
Winnend 2         INZETTEN
Duo 3 1       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.