Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Clairefontaine - 1 augustus

Clairefontaine – donderdag 1 augustus 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix Fromageries Graindorge  

De vorig jaar op Listed niveau actieve Richmond Avenue (1) had een pechvol koersverloop in de Qatar Prix de la Calonne (Listed-Race) over 1600 meter rechte lijn in Deauville - La Touques. Alhoewel zij veroordeeld is tot het dragen van 61.5 kilo bij haar eerste poging in een handicap,  waarin zij alleen maar oudere merries tegenkomt, zou zij niet verbazen door gelijk te winnen. Wyck Hall (6), die vorig jaar meerdere keren in de aankomst te vinden was en die na twee rentreekoersen weer van zich kan laten horen, en Sweeticon (4), 2e in een soortgelijke ren over 1400 meter op 2 mei waarna zij haar goede vorm toonde in Slowakije, zijn geduchte tegenstanders. Bij haar terugkeer in de handicaps na twee zeges in claimkoersen kan Song of Life (2) doorgaan op de goede weg, temeer omdat haar stal in blakende vorm is momenteel. De na een afwezigheid van vijf maanden sterk verbeterende Massina (3) verdient ons wantrouwen, net als Long Island (7), die onlangs 3e werd op deze baan onder 60 kilo. Wij completeren onze keuze met Two Weeks (13), die 2e werd op deze baan in een minder sterk bezette handicap, en Mandolin Wind (5), die een aardige vormstijging liet zien in de provincie over deze afstand.

Plaats 1: Richmond Avenue (1)
Plaats 2: Wyck Hall (6)
Plaats 3: Sweeticon (4)
Plaats 4: Song Of Life (2)
Plaats 5: Massina (3)

 

Race 2: Prix Confrerie des Chevaliers du Camenberg, Pont l’Eveque & Livarot

De uitstekend presterende en zijn laatste ren hier over 2900 meter winnende Homer (3) zal geen problemen hebben met de kortere afstand en hij kan doorgaan op de goede weg. Zijn voornaamste rivalen zijn Top Max (4), die een goede 2e plaats behaalde in een handicap in Paris Longchamp onder een waarde van 41, en Daligar (1), die even rust heeft gehad na zijn overwinning van 20 april in Nancy. Macway (2), winnaar van een maiden op 7 juni over 2800 meter in Compiègne, en Architect (9), die op 10 mei een winnend debuut realiseerde in het zuid westen, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Homer (3)
Plaats 2: Top Max (4)
Plaats 3: Daligar (1)
Plaats 4: Macway (2)
Plaats 5: Architect (9)

 

Race 3: Prix Ville de Pont-l’Eveque

Als eerste product van Vazira (winnares Prix Saint-Alary 2014), en van de tophengst Shamardal, trekt Variyann (1) hier alle aandacht in deze ren voor driejarigen die nog niet gestart zijn. Als tegenstanders zien wij Goolerong Bong (12), broer van moederszijde van de goede Testoterone (Prix de Malleret 2011), Djadja (3), die is toegevoegd aan deze ren, en Vent Marin (7), die een neef is van de goede Silas Marner (Prix Edmond Blanc 2013). Gepresenteerd door Fabrice Vermeulen verdienen Pivot Point (4), die een interessante afstamming heeft, en Kizil Elma (6), gereden door Maxime Guyon, eveneens onze aandacht.

Plaats 1: Variyann (1)
Plaats 2: Goolerong Bong (12)
Plaats 3: Djadja (3)
Plaats 4: Vent Marin (7)
Plaats 5: Pivot Point (4)

 

Race 4: Prix Confrerie des Compagnons du Fromage Neufchatel

De in deze categorie goed bekende Lucé des Aigles (7) opende haar palmares over de mijl in Deauville - La Touques, waar zij de last van de koers op haar schouders droeg. Niet gehinderd door de licht kortere afstand lijkt de pupil van Corine Barande Barbe in staat om hier opnieuw te winnen ondanks de extra 2 kilo die zij moet dragen. Om daarin te slagen dient zij op te passen voor Visiteur Royal (10), die met zorg is voorbereid op zijn debuut in de handicaps waar hij voor het eerst door een topjockey gereden zal worden, Bob The King (1), die een aardige vormstijging liet zien in Nantes bij zijn eerste optreden met oogkleppen, en Mersey (2), die drie goede prestaties neerzette in conditierennen. Into The Sound (8), die niets tegenviel op dit niveau op 9 juli in Compiègne, en Torancia (3), die 2 kilo meer draagt als gevolg van haar zege op 4 juli in Dax, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Specular Cici (9), die voor het eerst haar thuisbasis heeft verlaten, of van Elieden (16), die in categorie stijgt als gevolg van zijn gemakkelijke overwinning in een claimkoers in Le Touquet.

Plaats 1: Luce des Aigles (7)
Plaats 2: Visiteur Royal (10)
Plaats 3: Bob The King (1)
Plaats 4: Mersey (2)
Plaats 5: Into The Sound (8)

 

Race 5: Prix Idac et Grand Ordre du Trou Normand

Na een goede vormstijging te hebben getoond in een sterk bezette claimkoers over 1400 meter in Vichy lijkt Sugar Daddy (8) in staat om te bevestigen in deze classe 3. De tegenstand voor de pupil van Lennart Hammer-Hansen wordt aangevoerd door Pegasus (3), die goed finishte in een handicap met een waarde van 30.5 op 7 juli op het gras van Deauville, en Bay of Biscaine (1), die in categorie daalt na een vergeefse poging in een handicap in Deauville. Aandacht ook voor Princess Gold (12), die er qua gewicht mooi in staat en voor het eerst sinds een jaar oogkleppen draagt. Gnily (5), die weer eens wist te winnen in een claimkoers in Maisons Laffitte, en de heroptredende Eudaimonia (10), die uit een stal komt waar we doorgaans niet omheen kunnen, gaan eveneens met verwachtingen van start.

Plaats 1: Sugar Daddy (8)
Plaats 2: Pegasus (3)
Plaats 3: Bay of Biscaine (1)
Plaats 4: Princess Gold (12)
Plaats 5: Gnily (5)

 

Race 6: Prix Ville de Saint-Gatien-des-Bois

Als dochter van Anna Salai die 2e werd in de Ierse 1000 Guinneas in 2010 zou Anna Sophia (9) niet verbazen als zij direct zou winnen. Illa Alqamar (1), aangekocht voor 400.000 guinneas op de jaarlingenveiling in Newmarket in oktober 2017 en die al meedeed aan een AFASEC-ren, Glory Anna (12), die al twee AFASEC-rennen deed, en de Zwitserse Galena (6), die verwant is aan de dekhengst Vespone. Volatilité (5), de lokale troef in deze ren, Think Of Me (4), gepresenteerd door Francis-Henri Graffard, en Phantastic (8), die uit een verdienstelijk fokkende Duitse merrie komt, verdienen ook de aandacht van de wedders.

Plaats 1: Anna Sophia (9)
Plaats 2: Illa Alqamar (1)
Plaats 3: Glory Anna (12)
Plaats 4: Galena (6)
Plaats 5: Volatilite (5)

 

Race 7: Prix Biscuiterie Jeannette et Citronnade Mimouna

Na sterk te zijn verbeterd sinds hij australische oogkleppen draagt, getuige zijn twee zeges in juli in claimkoersen in de provincie, lijkt Aban (3) in staat om hier een derde zege op rij te boeken. Als voornaamste tegenstanders zien wij Hunter Valley (2), die erg regelmatig presteert in deze categorie, en Get Set (1), die voor het eerst klassieke oogkleppen draagt. Lalacelle (4), die er altijd bij is en hier gereden wordt door Christophe Soumillon, en Carmague (6), waarvan we in zijn laatste twee starts op dit niveau meer verwachtten, kunnen een rol in de aankomst spelen.

Plaats 1: Aban (3)
Plaats 2: Hunter Valley (2)
Plaats 3: Get Set (1)
Plaats 4: Lalacelle (4)
Plaats 5: Carmague (6)

 

Race 8: Prix Confrerie de la Teurgoule et Fallue de Normandie

De steeds regelmatiger wordende Elara (1) won over 2250 meter op de nieuwe baan van Paris Longchamp door middel van een uitstekende versnelling op het eind. Hier gereden door de leerling Maixent Rémy, en zo profiterend van een gewichtsontheffing van vijf pond, kan de pupil van Stéphane Wattel haar goede vorm bevestigen. Haar voornaamste rivalen zijn Oriental Queen (2), die fraai won over 2200 meter in Paris Longchamp, en de van rust komende Folleville (6), de tweede troef van Stéphane Wattel die regelmaat toont. Aandacht ook voor Sissi Doloise (16), die in deze categorie vier goede resultaten neerzette met klassieke oogkleppen. Sans Regret (7), die zich hier bijzonder goed thuis voelt, en Olympia (4), gereden door Maxime Guyon op een afstand waarop zij vorige zomer wist te winnen, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De kansen van Antisana (10), die debuteert in een handicap na haar talent in provinciale conditierennen te hebben getoond, en Luminosa (9), beoordeeld op haar 3e plaats op 30 juni in Saint Cloud, mogen in dit veld niet worden onderschat.

Plaats 1: Elara (1)
Plaats 2: Oriental Queen (2)
Plaats 3: Folleville (6)
Plaats 4: Sissi Doloise (16)
Plaats 5: Sans Regret (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.