Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cordemais - 8 maart

Cordemais – vrijdag 8 maart 2019 - Start 11.55 uur

Race 1: Prix le Temple Automobiles  

Genny Mauvaisville (10) blijft per koers verbeteren. De dochter van Singalo opende haar palmares in Graignes, bij haar eerste poging op een linksom baan. De pupil van Damien Lecroq lijkt in staat om hier voor een tweede zege op rij te gaan, zelfs als zij liever een wat langere afstand had gehad. Haar voornaamste rivalen zijn vooral de hoog ingeschatte Great Father (8), die als voordeel heeft dat hij al goed heeft gelopen op deze baan, en Grande Galaxie (9), die vooral rechtsom bevestigd is maar die zich nog steeds positief ontwikkelt. Gangster du Wallon (6), wisselvallig maar niet zonder talent, en Ginkgo Rocq (2), die rustig aan leert wat er van hem verwacht wordt, kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Genny Mauvaisville (10)
Plaats 2: Great Father (8)
Plaats 3: Grande Galaxie (9)
Plaats 4: Gangster du Wallon (6)
Plaats 5: Ginkgo Rocq (2)

 

Race 2: Prix Jean Doucet

In deze montékoers die er vrij open uitziet kiezen wij met de nodige voorzichtigheid voor Ecoute Moi (15), winnares onder het zadel in Pornichet-La Baule bij haar voorlaatste start, en Ella de Fossavie (11), die enig talent voor de sulky toonde en in deze discipline kan slagen gezien haar afkomst. Als tegenstanders zien wij Elton Boy (14), riskant maar in het bezit van enkele klasseringen in dit genre op Vincennes, en Egérie des Josco (7), op de goede weg na problemen te hebben gekend met haar draf. De moeilijke maar zeker getalenteerde Ennéa de Fellière (3) verdient onze aandacht bij haar debuut onder het zadel. Wij completeren onze selectie met Enna de Pommeraye (13), 3e op dit parcours begin dit jaar, Equinoxe Sted (2), die het goed deed op de baan van Nantes, en Elue de Fleur (10), die hier bij haar heroptreden zonder ijzers loopt.

Plaats 1: Ecoute Moi (15)
Plaats 2: Ella de Fossavie (11)
Plaats 3: Elton Boy (14)
Plaats 4: Egerie des Josco (7)
Plaats 5: Ennea de Felliere (3)

 

Race 3: Prix Pierre Raffre

Deganawidah (12) is niet altijd even regelmatig maar zijn laatste koers tegen sterkere paarden was prima en hij heeft hier onze voorkeur. Tegenstand zal komen van Cascade Buroise (6), die een prima laatste koers liep, en Calin d’Havaroche (10), die een erg gemakkelijke zege in Vire boekte en hier op herhaling kan gaan. Voor de plaatsen komen Charme d’Urzy (1), die zijn beste niveau weer benadert, en Cadence del Fretta (15), die twee koersen na rust heeft gehad en mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens. De heroptredende Chambord Fromentro (9) kan meedoen voor een van de plaatsgelden.

Plaats 1: Deganawidah (12)
Plaats 2: Cascade Buroise (6)
Plaats 3: Calin d’Havaroche (10)
Plaats 4: Charme d’Urzy (1)
Plaats 5: Cadence del Fretta (15)

 

Race 4: Prix Jacques Fairand

Afwezig in competitie gedurende een groot deel van het tweede halfjaar van 2018 heeft Cale des Malbereaux (9) aangetoond sinds zijn rentree eind januari weer snel te verbeteren. Na een goede 2e plaats onder het zadel over 2850 meter in Laval zou de pupil van Damien Lecroq niet verbazen als hij hier de zege voor zich opeist. De oppositie wordt aangevoerd door Capella du Vivier (10), die het goed deed op de grote piste van Vincennes begin dit jaar, en Brisbane du Bourg (14), die de goede resultaten aaneenrijgt sinds haar terugkeer in deze discipline. Aandacht ook voor Argan du Loulay (12), die beter is dan zijn recente 7e plaats op Vincennes doet vermoeden. Bayern (15), die zich thuis zal voelen op dit type banen, en Coffee d'Ostal (11), terug in de specialiteit die zijn voorkeur heeft, hebben kans zich te mengen in de strijd om de podiumplaatsen als zij hun beste vorm kunnen laten zien. De verrassing zou kunnen komen van Buster de Beaufour (13), die uitschakelingen verzamelt maar bij zijn enige start op deze baan wist te winnen (9 maart 2018), of van Alliance de Chenu (16), beoordeeld op haar beste vorm.

Plaats 1: Cale des Malberaux (9)
Plaats 2: Capella du Vivier (10)
Plaats 3: Brisbane du Bourg (14)
Plaats 4: Argan du Loulay (12)
Plaats 5: Bayern (15)

 

Race 5: Prix Cyclotourisme et V.T.T.

Favori du Lupin (13) is een toonbeeld van regelmaat en hij verdient een overwinning. Om daarin te slagen dient hij af te rekenen met Filly d’Arsa (16), die op deze baan ongeslagen is in twee starts en zonder ijzers loopt. Flamme Vive (17) was de laatste maal niet ver van het podium en heeft hier, opnieuw zonder ijzers, een goede kans op een podiumplaats. Fakir de la Roche (10) plaatst zich regelmatig en alhoewel hij niet veel marge heeft ligt een plaatsgeld binnen zijn bereik. Fly Pop (11) wordt hier weer gereden door Anthony Barrier, die al twee zeges met hem behaalde. Tenslotte kunnen Fighter Jihaime (14) en Fakir des Landes (15) eventueel een rol spelen mochten onze favorieten falen.

Plaats 1: Favori du Lupin (13)
Plaats 2: Filly d’Arsa (16)
Plaats 3: Flamme Vive (17)
Plaats 4: Fakir de la Roche (10)
Plaats 5: Fly Pop (11)

 

Race 6: Prix de Saint-Jean-de-Monts

Na een goede rentreekoers op 8 februari in Mauquenchy na zeven maanden afwezigheid, in zijn eerste optreden in een amateurkoers, zal Citrus de Sommaire (8) de kans niet voorbij laten gaan om hier met zijn startpositie tegen de winsomgrens weer eens te winnen. As You Like (11), terug op een niveau waar hij uitblinkt, en Chenonceau (7), die niet de gemakkelijkste is maar die het al goed deed in deze categorie, zullen trachten stevig partij te bieden aan onze favoriet. Bel Avenir de Star (16), zonder ijzers bij deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, en Cachemire Babou (6), die maar liefst elf maanden niet liep maar die duidelijk nog veel winsom in te halen heeft, kunnen verrassen met een plaats in de aankomst. Crestoise Phédo (4), zonder ijzers bij dit heroptreden na iets meer dan twee maanden afwezigheid, Borindi du Sam (10), die meer kan dan wat hij ons de laatste keren heeft laten zien, en Crapule Pan (9), geplaatst tegen de winsomgrens, completeren onze selectie.

Plaats 1: Citrus de Sommaire (8)
Plaats 2: As You Like (11)
Plaats 3: Chenonceau (7)
Plaats 4: Bel Avenir de Star (16)
Plaats 5: Cachemire Babou (6)

 

Race 7: Prix Bernard Babin

De laatbloeier Ergue Gaberic (18) haalt de verloren tijd met grote stappen in na zijn terugkeer op de baan na negen maanden afwezigheid, hij werd dit jaar in drie starts nog niet verslagen. Op deze baan won hij tweemaal in evenzoveel starts en nu hij hier mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens lijkt de zoon van Gazouillis moeilijk te verslaan. De regelmatige Envie de Fleur (9), mooi ingeschreven als vervolg op haar goede rentree in Nantes, en Esha Perrine (8), doe goede vooruitgang liet zien in Pontchâteau, staan klaar bij een eventueel falen van eerstgenoemde. Als recent winnaar in Nantes zal Eddington Fouteau (4) proberen zijn goede vorm van het moment te bevestigen. Edjo du Mont (1), die lastig is maar niet zonder talent, en Eandel Smiling (17), kansrijk zonder ijzers, komen vooral in beeld voor de plaatsen. De kansen van Eligo de Loup (7), momenteel in prima vorm, en Exel d'Epuisay (10), wiens laatste koers in Agen moeten vergeten, mogen niet onderschat worden op het keuzemoment.

Plaats 1: Ergue Gaberic (18)
Plaats 2: Envie de Fleur (9)
Plaats 3: Esha Perrine (8)
Plaats 4: Eddington Fouteau (4)
Plaats 5: Edjo du Mont (1)

 

Race 8: Prix du Port de Cordemais

De sinds eind vorig jaar in goede vorm verkerende Brandeis Jet (10) treft hier een inschrijving op maat tegen de winsomgrens. Geholpen door het profiel van de baan van Cordemais lijkt de zoon van Coktail Jet in staat om hier te winnen. De pupil van Pierre Vercruysse zal echter op moeten passen voor Belle du Matin (6), die onlangs beter liep dan de 10e plaats in Laval doet vermoeden en die bovendien voor het eerst zonder ijzers loopt, en Voyou du Yams (3), die komende is en het al goed deed op deze afstand. Baron de Majuag (2), die het prima doet op deze baan, en Tinamo Jet (17), die ook de baan van Cordemais zal waarderen, komen vooral voor een plaats in beeld. Byron du Klau (14), die het altijd goed doet, verdient eveneens enig krediet van de wedders. De verrassing zou kunnen komen van Be Cool d'Eb (8), mooi geplaatst aan de kop van het veld, of van Câline de Fleur (12), die erg wisselvallig is geworden maar die hier op papier een tegenstand binnen haar bereik treft.

Plaats 1: Brandeis Jet (10)
Plaats 2: Belle du Matin (6)
Plaats 3: Voyou du Yams (3)
Plaats 4: Baron de Majuag (2)
Plaats 5: Tinamo Jet (17)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.