Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cordemais - 17 april

Cordemais – woensdag 17 april 2019 – Start 13.50 uur

Race 1: Prix de la Ville de Cordemais

De eind vorig jaar weer in vorm gekomen Docteur d'Erable (8) staat voor een overwinning na vier ereplaatsen in vijf starts te hebben behaald. Nu hij geen betere inschrijving tegen de winsomgrens had kunnen treffen en bovendien niet gehinderd wordt door het profiel van de baan van Cordemais kan de zoon van Ganymede hier actief meedoen in de strijd om de overwinning. Concerto Royal (6), die twee overwinningen boekte in de provincie waarvan de laatste in Caen voor de pupil van de familie Thomain die toen overigens met ijzers liep, en Calaska de Guez (12), die een prima vormstijging liet zien op Vincennes waar zij 4e werd in 1'11"2 over 2100 meter grote piste, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. De goed op deze baan presterende Charly de l'Aunay (11) heeft even rust gehad na zijn mislukte koers van 19 februari op Vincennes maar heeft hier zicht op een goede klassering als hij er weer klaar voor is. De door de kundige Sébastien Ernault gepresenteerde Clara Maza (5), die het zonder ijzers prima deed in Angers, en Bol d'Or of Love (2), die in tegenstelling tot zijn laatste vier koersen hier zonder ijzers loopt, verdienen enig krediet nu zij in het eerste band mogen starten. De kansen van Boris de Kara (7), die het beter doet op rechtsom banen maar die in vorm is en mooi ingeschreven staat aan de kop, en van Déesse Saint Bar (1), die terug in vorm is gekomen na een teleurstellend winterseizoen, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Docteur d'Erable (8)
Plaats 2: Concerto Royal (6)
Plaats 3: Calaska de Guez (12)
Plaats 4: Charly de l'Aunay (11)
Plaats 5: Clara Maza (5)

 

Race 2: Prix de la Ville de Temple-la-Bretagne

Go For The Gold (9) heeft uitstekend gedebuteerd op 24 maart in Meslay-du-Maine, waar hij de tegenstand overklaste met een simpele versnelling in de laatste rechte lijn. Als halfbroer van de klassieke Popinée de Timbia met als vader de crack Ready Cash, lijkt deze pupil van Thierry Duvaldestin, die ook zijn fokker is, hier moeilijk te verslaan als hij overweg kan met de gewijzigde koersrichting. Gout Baroque (10), die even rust heeft gehad na twee goede prestaties in februari, en Goliath des Après (5), die in de koers oogt als een ervaren draver, zullen proberen partij te bieden aan onze favoriet. Na een kwalificatie in Grosbois in 1'18''9 op 20 december 2018 verdient de goed gefokte Golden Love (1) hier ook een aanbeveling bij zijn koersdebuut, temeer omdat zijn halfbroer Fast Cash (die vandaag start in de 8e koers) ook als 3-jarige winnend debuteerde. De trouwe Golfeur (7) zal in dit veld opnieuw zijn huid duur verkopen.  

Plaats 1: Go For The Gold (9)
Plaats 2: Gout Baroque (10)
Plaats 3: Goliath des Apres (5)
Plaats 4: Golden Love (1)
Plaats 5: Golfeur (7)

 

Race 3: Prix de la Ville de Saint-Etienne-de-Montluc

De in amateurkoersen zeer regelmatig presterende Américano Bello (10) mag niet veroordeeld worden op zijn koers in Morlaix, waar hij de staat van de grasbaan niet echt kon waarderen. Nu hij voor het eerst zonder ijzers op een zandbaan loopt kan de halfbroer van de goede Prestencia Bella hier opnieuw van zich laten horen. Zijn voornaamste rivalen zijn Crestoise Phédo (2), winnares van een soortgelijke koers op deze baan op 8 maart, en Bingo Nellière (6), die een keurige rentreekoers liep na zes maanden afwezigheid op 31 maart in Agen-Le Passage en die hier zonder ijzers loopt. Bolero Delavera (9), die het goed deed tegen een sterkere tegenstand in Châtelaillon-La Rochelle, en Cadry (4), met wie het kan vriezen of dooien, gaan eveneens van start met ambities voor de eerste plaatsen. De zonder ijzers aangemelde en op dit niveau bewezen Blue du Louvet (7) verdient hier een aanbeveling, net als Art du Donjon (12), zonder ijzers na een foutloos heroptreden en vaak goed lopend op deze baan. Chayane de Calvi (16), die kan bogen op goede prestaties in het verleden, kan ons hier haar ware gezicht laten zien.

Plaats 1: Americano Bello (10)
Plaats 2: Crestoise Phedo (2)
Plaats 3: Bingo Nelliere (6)
Plaats 4: Bolero Delavera (9)
Plaats 5: Cadry (4)

 

Race 4: Prix de Terre d'Estuaire

Na afwezig te zijn geweest sinds 30 november 2017 maakte Danaé de Corbery (8) een winnende rentree op de grasbaan van Nort-sur-Erdre in een aardig sterk veld. Nu zij deze woensdag perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens lijkt de dochter van Quel Amour Dudel in staat om hier een tweede zege op rij te boeken, ook omdat zij nog veel winsom in te halen heeft. Dame de Tillard (4), die op een goede dag kan meedoen in een veld als dit, en Diza du Courtille (12), die de laatste keer in Angers lang niet slecht liep vanuit het tweede gelid achter de auto, zullen zich echter niet bij voorbaat gewonnen geven. Bij deze qua winsom mooie inschrijving kan Diane de Janzé (13) een rol gaan spelen in de aankomst, net als Dzigane du Guéret (7), die in topvorm is en zich thuis voelt op deze baan. De kansen van Dune du Chênais (11), zonder ijzers na twee bescheiden rentreekoersen, en van Diva du Boly (5), die trouw is maar vandaag sterkere tegenstanders treft, zien wij in een tweede lijn.   

Plaats 1: Danae de Corbery (8)
Plaats 2: Dame de Tillard (4)
Plaats 3: Diza de Courtille (12)
Plaats 4: Diane de Janzé (13)
Plaats 5: Dzigane du Gueret (7)

 

Race 5: Prix de la Ville de Savenay

Alles valt of staat hier weer met een foutloos parcours voor Eroïco Bello (11), die een veld als dit makkelijk aankan als hij op de benen blijft. Embrun d'Herfraie (7), die in beide disciplines goed presteert en sinds het einde van de winterperiode op zoek is naar een overwinning, en Elixir Aldo (6), wiens laatste koers in Le Mans te slecht was om waar te zijn, kunnen toeslaan mocht de pupil van Jean-Paul Marmion hier opnieuw teleurstellen. De komende en in het monté genre nog te verbeteren Erwinn de Beaum (3) kan mogelijk ook een rol spelen in de aankomst. Elsa du Cap Vert (12), die we momenteel moeilijk kunnen inschatten maar die in het verleden goed presteerde, en Fascinante Hub (4), die niet van alledag is maar voor het eerst buiten de regio Parijs loopt, verdienen eveneens enig krediet bij de wedders. Gezien haar 3e plaats in Laval op 7 maart kan Energie Dairpet (2) hier aangenaam verrassen, zelfs nu zij met ijzers loopt.    

Plaats 1: Eroico Bello (11)
Plaats 2: Embrun d'Herfraie (7)
Plaats 3: Elixir Aldo (6)
Plaats 4: Erwinn de Beaum (3)
Plaats 5: Elsa du Cap Vert (12)

 

Race 6: Prix de la Ville de Vigneux

Als winnares van twee van haar drie starts bewees Fleur du Lupin (5) op de baan van Laval dat zij in deze categorie nog verder kan oogsten. Nu zij hier heel mooi staat ingeschreven in het eerste band zou de halfzuster van de goede Duc du Lupin hier door kunnen gaan op de goede weg. Faya Trévéenne (11), die dit jaar in uitstekende vorm steekt en goed presteert zonder ijzers, en Flora de Villard (4), die haar palmares opende in Pontchâteau en vandaag voor het eerst zonder ijzers loopt, zijn de voornaamste tegenstanders voor de merrie van Jean-Paul Marmion. Aandacht ook voor Fly Moon Draliam (3), die per start verbetert na haar rentree begin maart na een jaar afwezigheid. De op 3 april in Angers na een voorzichtige start goed afkomende Front Line (8) zal meer zijn dan een simpele figurante, net als Fidèle Nonantaise (6), die een eervol heroptreden deed in Mont-Saint-Michel op 7 april en die hier voor het eerst zonder ijzers loopt.  

Plaats 1: Fleur du Lupin (5)
Plaats 2: Faya Treveenne (11)
Plaats 3: Flora de Villard (4)
Plaats 4: Fly Moon Draliam (3)
Plaats 5: Front Line (8)

 

Race 7: Prix de la Ville de Malville

Met twee goede ereplaatsen in de regio Parijs op zak lijkt Délicieux du Cébé (15) hier betrouwbaar bij zijn terugkeer in de provincie, temeer omdat hij gereden wordt door Océane Briand met wie hij uitstekend overweg kan. Als tegenstanders zien wij vooral Disco des Molands (14), die twee goede rentreekoersen onder het zadel liep in de provincie, Azur de Carina (17), die bij zijn terugkeer in de monté in Angers gelijk zijn gezicht liet zien ondanks een fout in de laatste bocht, en Daniel Bon (10), 2e in de referentiekoers in Laval op 13 maart maar die niet de meest betrouwbare in deze koers is. De van goede resultaten in deze discipline voorziene Aventure des Isles (13) kan zich naar een podiumplaats vechten als zij er klaar voor is, let op haar! Coffee d'Ostal (19), ideaal ingeschreven tegen de winsomgrens en die niet slecht liep op 8 maart op deze baan, Coucou de l'Epine (1), die een goed eerste kwartaal achter de rug heeft en bevestigd is op deze baan, en Divine Folie (2), die trouw is, mogen niet onderschat worden. 

Plaats 1: Delicieux du Cebe (15)
Plaats 2: Disco des Molands (14)
Plaats 3: Azur de Carina (17)
Plaats 4: Daniel Bon (10)
Plaats 5: Aventure des Isles (13)

 

Race 8: Prix de la Ville de Coueron

Het is lastig om Filou du Palais (11) iets te verwijten, hij geeft blijk van een hoge mate van betrouwbaarheid sinds het begin van zijn loopbaan. Momenteel in goede conditie en voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers lopend vindt de zoon van Rolling d'Héripré hier een mooie gelegenheid om weer eens te winnen. De tegenstand voor de pupil van Emmanuel Lamy wordt vooral gevormd door Eveil du Lupin (10), die indien foutloos maar zelden buiten de aankomst is, en Fast Cash (9), die afwezig was sinds eind januari (en niet-starter op 2 maart vanwege lichte koorts), maar die laat zien nog veel winsom in te kunnen halen. Erable du Vivier (12), die beter liep dan de 7e plaats van 8 maart op deze baan doet vermoeden bij zijn terugkeer na lange afwezigheid, en Egérie de Tramon (7), die zonder ijzers goed presteert en zich thuis voelt op dit soort banen, verdienen eveneens aandacht van de wedders. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Félix du Bourg (13), die zijn goede vorm kan laten spreken, of van Egir des Apres (6), die het in het verleden al goed heeft gedaan.

Plaats 1: Filou du Palais (11)
Plaats 2: Eveil du Lupin (10)
Plaats 3: Fast Cash (9)
Plaats 4: Erable du Vivier (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.