Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cork - 22 mei

Cork - woensdag 22 mei 2019 - starttijd 18.35

Race 1

In deze race voor 2-jarigen, komen de meeste paarden voor het eerst aan start. Hoge verwachtingen van South Saqqara (6). De vosgekleurde hengst wordt getraind door A P O’Brien, die dit seizoen op 22% winst staat over flat. Toch is dat niet hetgeen waardoor South Saqqara hoog in dit lijstje staat. Dit komt namelijk door zijn afstamming. Zijn vader is de welbekende American Pharoah, die in 2015 The Triple Crown won. (Er was al 37 jaar geen Triple Crown winnaar meer geweest). De eerste nakomelingen van hem zijn sinds dit jaar op de baan te zien. Tot nu toe hebben er 2 van de 5 hun eerste race al gewonnen. Niet gek dus, dat ik van South Saqqara een soorgelijke prestatie verwacht. Tinkerbells Effect (10) is een merrie getraind door J P O’Brien en maakte voor hem haar debuut eind april. Hier werd hij vierde in een veld van 12 op maar 3½ lengtes afstand van de winnaar. Een paar wat het ook van haar afstamming moet hebben is Invincible Diva (8). En uit de naam kunnen we al opmaken wie we in haar lijn terug vinden. Invincible Spirit. Deze hengst staat bekend als de nummer één dekhengst van paarden over sprintafstanden.  Ook komt uit de stal van A P O’Brien de grijze hengst Mount Fuji (4). Dit is een zoon van Dark Angel, die al vele Group 1 winnaars heeft geproduceerd en meerde sprintkampioenen.

Plaats 1: South Saqqara (6)
Plaats 2: Tinkerbells Effect (10)
Plaats 3: Invincible Diva (8)
Plaats 4: Mount Fuji (4)

 

Race 2 Matchbook Rated Race - starttijd 19.05

Ook hier komt het paard waar de voorkeur naar uit gaat, uit de stal van A P O’Brien. National Guard (2) stamt van niemand minder af dan War Front. Één van de leidende dekhengsten met nakomelingen die op de meest hoge niveaus meelopen. In 2018 werd één van zijn nakomelingen de duurste jaarling ooit verkocht in Noord Amerika met een bedrag van 2.400.000 dollar. National Guard zelf heeft 11 races gelopen en won er één. Dit zijn voorlaatste race in maart op Dundalk die hij met 2½ lengtes won. Zijn laatste race werd hij derde (van de vijf) op iets meer dan een halve lengte winnaar Basic Law. Deze laatste heeft 2 van zijn 3 races gewonnen en is nog niet buiten de plaatsen gevallen. Chicago May (1) heeft 6 starts gemaakt en liep de helft daarvan naar de plaatsen, waarvan 2 maal winnend. Over deze afstand heeft zij al eens gewonnen maar haar beide races erna kwam ze met een plaats 6 en 12 niet goed uit de voeten over een iets kortere afstand. Heeft een rating van 90 en dat is in dit veld het hoogste aantal, 2 punten boven National Guard. Woody Creek (3) liep 5 races waarvan er 4 niet bijzonder goed. Toch wist hij zijn meest recente race te winnen met een halve lengte over dezelfde afstand als vandaag. In diezelfde race liep ook Cityman mee, die op een  achtste plaats kwam. Galtee Mist (4) won twee weken geleden zijn laatste race op Gowran Park met een neklengte verschil. Zijn race ervoor was in oktober 2018 waas hij tweede werd, op minder dan één lengte achter de winnaar.

Plaats 1: National Guard (2)
Plaats 2: Chicago May (1)
Plaats 3: Woody Creek (3)
Plaats 4: Galtee Mist (4)

 

Race 3 Matchbook Maiden - starttijd 19.35

Anthonysoprano (2) maakte zijn debuut eind vorige maand en wist op 3 lengtes tot de winnaar te komen. Daardoor eindigde hij op een tweede plaats in een groot veld van 23 deelnemers. Vandaag zal hij over 1 furlong verder moeten. Dat is ongeveer gelijk aan 200 meter. Azwah (9) is zoals een aantal paarden in de voorgaande races ook uit de Invincible Spirit lijn. Zij staat bij trainer D K Weld in de leer, die momenteel een winstpercentage van 25% heeft over de afgelopen twee weken. (En daarnaast een behoorlijk percentage aan plaasingen). Segenhoe (6) heeft zijn beide starts gemaakt over deze afstand en kwam eerder deze maand al aardig in de buurt van de winnaar toen hij op een derde plaats eindigde. Arabeska (8) 2 maal geplaatst van haar 4 gelopen races. Dit deed zij in haar beide laatste starts waarin ze in april tweede werd en begin deze maand derde op 5¼ lengtes verschil tot de winnaar.

Plaats 1: Anthonysoprano (2)
Plaats 2: Azwah (9)
Plaats 3: Segenhoe (6)
Plaats 4: Arabeska (8)

 

Race 4 Buy Online at Corkracecourse.ie Maiden - starttijd 20.05

De stem in deze race gaat naar Morpho Blue (11). De door J Harrington getrainde merrie heeft 2 races gelopen waarbij ze tijdens haar laatste maar een klein hoofdje te kort kwam. Happen was die race die winnaar en heeft inmiddels een rating van 101 weten te behalen. De 3 jarige hengst Tranchee (10) is ook fokproduct uit de War Front lijn en wordt daarbij getraind voor D K Weld. De enige race die hij tot nu toe liep was in september 2018 waar hij derde werd op 4½ lengte achter winnaar Magna Grecia. Balefire (3) zou het op papier ook goed moeten gaan doen. De Shamardal hengst staat in training bij M Halford. Hij is in bezit van Godolphin, waar vele toppaarden aan toebehoren. Balefire liep zijn laatste race, net zoals vandaag, op Cork. Hier kwam hij in een veld van 12 op een tweede plaats binnen, met de winnaar 4 lengtes voor zich. Split Down South (9) is uit de Dark Angel lijn en komt van trainer K J Condon. Deze trainer heeft een wistpercentage van 25% over 4 races van de afgelopen week (met een totaal van 3 plaatsingen). Split Down South () maakt vandaag zijn debuut.

Plaats 1: Morpho Blue (11)
Plaats 2: Tranche (10)
Plaats 3: Balefire (3)
Plaats 4: Split Down South (9)

 

Race 5 Summer Bbq Evening July 12th Apprentice Handicap - starttijd 20.35

De 3 jarige ruin Pearl Warrior (8) is getraind door J P Murtagh en heeft 4 races gelopen. Zijn eerste start in 2019 werd hij achtste maar liet in zijn laatste race zien dat hij veel beter kan, door op een vierde plaats te eindigden in een veld van 21. Hij zat op minder dan 3½ lengtes afstand van winnaar King’s Vow. Laatstgenoemde winnaar heeft een winstpercentage van 25% en een rating van 79. Lyrical Attraction (11) heeft zich in de helft van haar 6 races weten te plaatsen, waarvan halverwege april met winst. Daar won ze met een neklengte van Esprit de Lumiere, met 2 lengtes daarachter Dreamboat Dave. De 3 jarige komt van trainer J P Fahey en heeft een rating van 56. Haar 3 gelopen races in 2019 is zij nog niet buiten de plaatsen geëindigd. Eenzelfde rating heeft Esprit de Lumiere (10). Hij liep na zijn tweede plaats achter Lyrical Attraction één race eind april op Dundalk. Hier werd hij vierde van de 9 op iets meer dan 2 lengtes achter winnaar Laura Bullion. Tegen Lyrical Attraction liep hij de vorige keer met iets meer gewicht terwijl ze nu op hetzelfde gewicht van 9-3 zitten. Hiermee zal het geen verassing zijn als Esprit de Lumiere het tij weet te keren. Dreamboat Dave (6) zal vandaag zijn achtste start maken en wist tot nu toe 3 maal een derde plaats in de wacht te slepen. Dit waren zijn laatste drie races en daarmee is hij zeker niet in slechte vorm. Bij geen van allen zat hij ver van de winnaar en het zal verbazend zijn als dat vandaag wel het geval gaat worden.

Plaats 1: Pearl Warrior (8)
Plaats 2: Lyrica Attraction (11)
Plaats 3: Esprit de Lumiere (10)
Plaats 4: Dreamboat Dave (6)

 

Race 6 Social Package Handicap - starttijd 21.05

Deauville Society (6) had in  13 starts nog nooit gewonnen, tot dit in april in haar laatste race wel lukte. Op clonmel won ze met een hoofd van totaal 11 deelnemers, over dezelfde afstand als vandaag. Gekeken naar de concurrentie, kan ze mogelijk eenzelfde prestatie neerzetten. Royal Admiral (3) liep tot nu toe 12 races en kwam daarbij in 7 tot de plaatsen. Helaas heeft hij nog geen overwinning op zijn naam kunnen schrijven. Zijn laatst race was vorige week waar hij op plaats 13 binnen kwam. Daarvoor liep hij begin deze maand naar een twee plek op maar een halve lengte achter de winnaar. De 6 jarige Pari Passu (2) komt bij trainer P Fahey vandaan en heeft in 2019 nog niet gelopen. Zijn 2018 seizoen sloot hij af met een achtste plaats maar plaatste zich in de drie races daarvoor alle keren. Sharjah (4) heeft welgeteld 125 races gelopen, wat helemaal op 9 jarige leeftijd een enorm aantal is. Ooit heeft hij een rating van 102 gehad en meermaals boven de 90 gezeten maar sinds 2017 lijkt het een aflopende zaak. Qua niveau zou het het makkelijk moeten kunnen en ook zijn vorm is prima. Ondanks dat hij zijn laatste race zesde werd, zat hij maar 3 lengtes achter de winnaar en haalde het daarvoor tot 6 keer op rij toe tot de plaatsen. Heeft voornamelijk op Dundalk gelopen en vandaag zal zijn eerste keer op Cork zijn. Over deze afstand heeft hij al eens gewonnen.

Plaats 1: Deauville Society (6)
Plaats 2: Royal Admiral (3)
Plaats 3: Pari Passu (2)
Plaats 4: Sharjah (4)

 

Race 7 Irish Stallion Farms Ebf Median Auction Fillies Maiden - starttijd 21.35

Sweet Dime (7) begon in oktober met haar carrière. Na een niet veelbelovend debuut  liet ze diezelfde maand haar kwaliteiten zien door tweede te worden op Dundalk met maar 1½ verschil tot de winnaar. Daarna was zij tot april niet op de baan gezien maar liep toen ook naar een tweede plaats. Ditmaal met maar één lengte tot de winnaar. Heliac (2) liep tijdens haar debuut in augustus 2018 naar een vierde plaats van 21. Daarna startte ze voor het laatst in oktober dat jaar en kwam als tweede binnen van de 20 deelnemers. De 3 jarige merrie is getraind door G M Lyons en komt uit de lijn van Champs Elysees. Jumellea (3) komt van trainer J P O’Brien. Deze schrijft zijn paarden nooit in zonder een reële kans te maken en daar gaan we vandaag ook vanuit. Triple Nickle (8) komt van J A Stack en startte ook voor het eerst in oktober 2018. Daar werd zij tiende met iets minder dan 10 lengtes tot de winnaar. Haar race erna was begin deze maand waar ze zesde werd, al was dit wel op nog geen 2½ lengte van winnaar Aneczka.

Plaats 1: Sweet Dime (7)
Plaats 2: Heliac (2)
Plaats 3: Jumellea (3)
Plaats 4: Triple Nickle (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.