Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Cork - 8 december

Cork – zondag 8 december – Start: 13.35

Race 1 Galtee 3-Y-O Maiden Hurdle - starttijd 13.35

Pasley (12) begon dit seizoen in september met een tweede plaats op Gowran Park. Op diezelfde baan won hij nog geen maand later uit een veld van 12 deelnemers. Tijdens zijn laatste race werd hij tweede en zat op 1¾ lengte achter de winnaar. Die race werd hij, zoals ook vandaag, gereden door M P Walsh. Bajan Excell (1) en Millford Sound (11) liep eind november in dezelfde race op Gowran Park. Bajan Excell kwam daarbij op een derde plaats, op 6¾ lengtes van winnaar Dinard Rose, terwijl Millford Sound op een vijfde plaats kwam en op 16½ lengtes van de winnaar eindigde. Hazran (7) plaatste zich in 5 van zijn 6 gelopen races. Vandaag zal hij voor het eerst aan start komen voor trainer E M O’Sullivan. Ondanks zijn goede prestaties is het belangrijk om te weten dat hij nog niet over een langere afstand dan 1M2F heeft gelopen. Beide ouders waren paarden die over 1M of korter hun beste prestaties hebben geleverd. (Nakomeling van Lope De Vega). Desalniettemin kunnen we niet heen om de nette races die hij over flat gelopen heeft.

Plaats 1: Pasley (12)
Plaats 2: Bajan Excell (1)
Plaats 3: Millford Sound (11)
Plaats 4: Hazran (7)
Reserve: Ellaat (4)

 

Race 2 Charleville Cheese Maiden Hurdle - starttijd 14.05

Tecumseh Sherman (12) liep maar één keer de plaatsen mis uit een totaal van 5 races. Vanaf eind mei tot eind augustus had hij een pauze waarvan hij op Bellewstown liet zien dat dat hem goed had gedaan, toen hij als runner-up de finish over kwam op 1¼ lengte achter de winnaar. Een maand later won hij op Downpatrick met ruim 4 lengtes verschil, al was dat over een stuk langere afstand. Meest recent was zijn derde plaats achter winnaar Fury Road. Deze winnaar heeft momenteel een 146 rating en liet de overige paarden die race op 18 lengtes achter zich. Elusive Rebeldom (14) maakte in april geen blijvende indruk tijdens zijn debuut. Na 143 dagen had hij vooruitgang geboekt en liet dat zien door een vierde plaats te bemachtigen op Ballinrobe in september. Vorige maand kwam hij zelfs tot een derde plaats achter winnaar Hollow Sound, die duidelijk sterker was dan de concurrentie. Fag An Bealach (21) liep haar laatste 2 races over deze afstand maar kwam niet hoger dan een derde plaats. Meest recent is haar vierde plaats in een race die ook op Cork werd gelopen. Exciting Oscar (4) reed zijn eerste race al in maart 2018. Dat jaar liep hij in totaal 3 races (allen over 3M) waarvan zijn beste prestatie een tweede plaats was op Boulta, waar het maar een hoofdje scheelde met de winnaar. Na bijna een jaar kwam hij vorige maand terug op Naas en behaalde een vijfde plaats. De winnaar van die race, Elixir D’ainay, heeft momenteel een rating van 143.

Plaats 1: Tecumseh Sherman (12)
Plaats 2: Elusive Rebeldom (14)
Plaats 3: Fag An Bealach (21)
Plaats 4: Exciting Oscar (4)
Reserve: Nelly’s Money (22)

 

Race 3 Kerry Group Stayers Novice H'dle - starttijd 14.35

De beste keus lijkt hier Well Set Up (5) te zijn. De merrie won 2 van haar 5 starts over hurdles en kwam daarnaast nog 2 maal op een tweede plaats. Ze is de enige course&distance winnaar in deze race. Dit was vorige maand te zien toen ze met 2 lengtes won op Cork. Battle Of Midway (1) startte zijn voorlaatste race op Cork over deze afstand en kwam toen op een tweede plaats. Zijn meest recente race won hij met een neklengte uit een klein veld van 6 deelnemers op Fairyhouse. Uit 7 races kwam hij maar één maal niet tot de plaatsen in april eerder dit jaar. Vis Ta Loi (4) maakte zijn debuut in april 2018en maakte een goede indruk door op een derde plaats te eindigen in een veld bestaande uit 17 deelnemers. Hij wisselde dit jaar van trainer P Peltier naar trainer W P Mullins en won daar gelijk zijn eerste race voor in november. Dat was na een pauze van 590 dagen, wat het nog indrukwekkender maakt. Qua afstand gaat hij wel een stuk omhoog, net zoals Alpine Cobra (2), die zijn afgelopen race over zijn langste afstand tot nu toe liep (2M6F). Deze race won hij uiteindelijk met 1½ lengte onder jockey K Brouder, die hem vandaag ook rijdt.

Plaats 1: Well Set Up (5)
Plaats 2: Battle Of Midway (1)
Plaats 3: Vis Ta Loi (4)
Plaats 4: Alpine Cobra (2)

 

Race 4 Low Low H'cap H'dle - starttijd 15.05

Tikkanen Express (8) won vorige maand met 2¾ lengtes op Punchestown. De afstand was een stuk langer maar over deze 2M heeft hij al eens eerder gewonnen. Cork is een baan waar hij goed presteert. Van de 2 keer dat hij hier liep, won hij er één en plaatste hij zich de overige keer. Hij is vaakst gereden door jockey P T Enright maar won onder D E Mullins. Powersbomb (6) won zijn vorige race over dezelfde afstand, op ook dezelfde baan. Hij plaatste zich 7 keer uit 19 races over hurdles maar wist er tot nu toe maar één te winnen. Al was dit wel tijdens zijn laatste race. Scheu Time (2) had vorig jaar een redelijk seizoen maar liet in 2019 nog niet dezelfde kwaliteit zien. Zijn tweede plaats in zijn laatste race was daarom ook verassend. Als hij nu weer aan de betere hand is, kan hij hier een mooie race neerzetten. Peaches And Cream (5) heeft tot nu toe 2 van zijn 12 races gewonnen. Als laatste deed hij dat in september dit jaar, met 1½ lengte verschil. Zijn laatste race kwam hij op plek 8/10 binnen en zijn voorlaatste race kon hij niet afmaken omdat hij bij de vierde hindernis viel. Hopelijk zit het hem vandaag wat mee, gezien hij beter kan dan zijn afgelopen 2 races.

Plaats 1: Tikkanen Express (8)
Plaats 2: Powersbomb (6)
Plaats 3: Scheu Time (2)
Plaats 4: Peaches And Cream (5)
 

 

Race 5 Kerry Group Hilly Way S'chase - starttijd 15.35

Ondanks dat Ballyoisin een hogere rating heeft en zich maakt Cilaos Emery een eerlijke kans. Cilaos Emery (2) won zijn beide chase starts namelijk met ruime marges, waarvan zijn laatste race met 9½ lengtes. Allebei die races waren na een lange afwezigheid. Daarvoor was hij namelijk voor het laatste te zien in december 2017. Dat jaar ging hij al de strijd aan met toppaarden als Melon en Apple’s Jade. Wat genoeg zegt over zijn kwaliteiten. Ballyoisin (1) zal zeer waarschijnlijk als favoriet starten in deze race en daar is ook alle reden toe. Hij won 8 van zijn 15 chases en heeft zowel op deze baan als over deze afstand al eens gewonnen. Hij won zijn vorige start onder M P Walsh met gemak. Nog voor de eerste hindernis namen ze de leiding en hebben daarna geen paard meer gezien. In de laatste tientallen meters werd hij ook nog ingehouden dus de voorsprong had meer kunnen zijn. Us And Them (4) plaatste zich in 7 van zijn 10 chase starts. Daarvan won hij één keer, al was dat in november 2018 en heeft hij daarna niet meer gewonnen. Voor het laatst kwam hij aan start in de Gold Cup op Cheltenham waar hij op zevende plaats binnen kwam op 31 lengtes afstand van winnaar Happy Diva. Na de race werd geconstateerd dat hij een hoefijzer was verloren, wat ongetwijfeld een negatieve rol zal hebben gespeeld. Great Field (3) lijkt hier veruit de minste kans te hebben. Zijn 2018 seizoen bestond uit 2 races waarbij hij in alle 2 ten val kwam. Daarna maakte hij zijn terugkomst in april dit jaar op Puchestown waar hij op een vierde plaats eindigde (van de 6), op 46 lengte van winnaar Un De Sceaux.

Plaats 1: Ballyoisin (1)
Plaats 2 Cilaos Emery (2)
Plaats 3: Us And Them (4)
Plaats 4: Great Field (3)

 

Race  6 Kerry Group Irish EBF Mares Novice Chase – starttijd 15.35

Elimay (3) plaatste zich in 9 van haar 12 starts waarvan ze er 3 won. Ze komt hier na 2 maal winst aan start. Ze is een tijdje niet op de baan geweest, gezien ze haar laatste paar races in mei liep. Daarbij zal ze vandaag haar chase debuut maken. Over hurdles liep ze al een aanstal goede races voor trainer W P Mullins. Ze won haar 3 races onder 3 verschillende jockeys waaronder M P Walsh en meest recent P Townend. Tintangle (1) en Agusta Gold (2) streden in oktober nog tegen elkaar. De race werd met 2 lengtes gewonnen door Tintangle, met Agusta Gold op een derde plaats die 2½ lengtes te kort kwam. Beide paarden wonnen hun eerstvolgende race. Agusta Gold zelfs met 53 lengtes waar ze van begin tot eind de wedstrijd leidde. De concurrentie was daar een stuk minder sterk en de kans op een herhaling in een race als deze is hoogst onwaarschijnijk. Haar laatste race liep ze tweeënhalve week geleden op Banger-on-Dee, waar ze als tweede binnen kwam en het maar een kort hoofdje scheelde tot de winst. Sinoria (6) won vorige maand haar chase debuut met 12 lengtes op Thurles samen met jockey R Blackmore. Voor trainer H de Bromhead won zij 3 van haar 5 starts waarvan de laatste na 252 dagen rust was. Alle bovengenoemde paarden hebben over deze afstand al eens gewonnen.

Plaats 1: Elimay (3)
Plaats 2: Tintangle (1)
Plaats 3: Agusta Gold (2)
Plaats 4: Sinoria (6)

 

Race 7 Kerrymaid Novice H'cap H'dle - starttijd 16.35

Een duidelijke voorkeur gaat hier uit naar The Chapel Field (2). Na 228 dagen rust maakte hij 2 starts over hurdles en won deze allebei. Zijn voorlaatste ervan was eind vorige maand op Fairyhouse en werd gelopen over dezelfde afstand als vandaag. In beide bovengenoemde races werd hij bereden door jockey T Ryan en dit is vandaag ook het geval. Golden Glen (6) liep dit seizoen 3 races waarbij zij 2 maal net de plaatsen mis liep toen ze als vierde eindigde. De race ertussen, op Tramore, won ze met 1 lengte over een iets langere afstand onder jockey B Hayes. Vandaag zal ze gereden worden door A McCurtin, die haar al meermaals gereden heeft. Crimson Chief (3) heeft vaker over deze afstand gelopen en kwam in september tot een derde plaats. Meest recent is zijn vierde plaats die hij op Clonmel verkreeg in oktober. Jockey J C Barry is vervangen door P Enright. Gunfire (7) liep 5 races over hurdles en plaatste zich daarbij voor het eerst tijdens zijn laatste race. Dit was over 3M en vandaag is de afstand een stuk korter, wat hem niet helemaal lijkt te passen. Zijn beste resultaat was een winst over 2M6F.

Plaats 1: The Chapel Field (2)
Plaats 2: Golden Glen (6)
Plaats 3: Crimson Chief (3)
Plaats 4: Gunfire (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.