Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Voorbeschouwing Critérium des 3 Ans

Grand National du Trot 2017

 

 

Voorbeschouwing Critérium des 3 Ans, zaterdag 9 december 

Deze zaterdag de grootste klassieker voor de driejarigen, het Critérium des 3 Ans. Er zullen in deze koers vijftien paarden aan de start gaan verschijnen en zij gaan over een afstand van 2700m in actie komen vanuit de banden. Er gaat in deze klassieker gestreden worden om een prijzenpot van in totaal €240.000, €108.000 hiervan is voor de winnaar of winnares van de koers. Alle grote namen van de afgelopen maand zijn in deze koers aanwezig, opvallend in dit veld van vijftien is rijder Michael Nimczyk. Hij zal een paard gaan rijden voor trainer Philippe Allaire

 

 
Klik hier voor de voorbeschouwing van de Prix Ariste Hemard
 

 

Het paard met de voorkeur in deze koers is Eridan. De pupil van Sébastien Guarato lijkt zich steeds meer te ontwikkelen tot de beste van de jaargang en in dit hoofdnummer kan hij zijn plek definitief veilig stellen. Hij kan normaal gesproken goed vertrekken en zal voor in het veld positie in gaan nemen. Kan vervolgens een hoog tempo aan en de afstand van 2700m is voor hem geen enkel probleem, eerder een voordeel zelfs. De hengst zal zoals gewoonlijk gereden gaan worden door David Thomain.

Erminig d’Oliverie heeft in haar laatste starts veel indruk weten te maken en lijkt hier op papier toch wel een mooie opgave te hebben. De merrie zal het nu echter ook tegen de hengsten op moeten gaan nemen en dat maakt het één en ander toch wat lastiger. De merrie begint normaliter niet als één van de snelste en zal onderweg het nodige werk moeten verrichten. Hier zal zij niet zomaar naar de kop gestuurd kunnen worden en door het parcours buitenom lijkt het ons dat zij blijft steken op een podiumplaats in plaats van een nieuwe overwinning. Zal worden gereden door Franck Nivard.

De andere jaargangstopper uit stal Guarato is Ecu Pierji, zoals altijd gereden door Mathieu Mottier. De vos gold eerder als de beste van de jaargang maar zijn laatste prestaties doen toch enigszins vermoeden dat hij wordt ingehaald door zijn generatiegenoten. Hij is nog altijd één van de betere en met een mooie koers op speed doet hij nog steeds mee voor de overwinning, maar hij lijkt iets meer afhankelijker geworden te zijn van het koersverloop. Een enorm hoog tempo zou in zijn voordeel moeten zijn.

Exotic Destination liet de laatste keer weer eens zien waartoe zij in staat is door met een sterk eindschot naar een tweede plaats te sprinten. De merrie kan hier in het veld van vijftien een mooie afwachtende koers gaan krijgen en dat is optimaal om haar speed uit te spelen. De afstand van 2700m is alleen maar in haar voordeel en met Matthieu Abrivard op de sulky moeten er mogelijkheden liggen om hier in het trio te gaan eindigen. De Love You-merrie is in het bezit van Jean-Pierre Dubois.

Een trainer die met relatief klein materiaal vaak goede paarden voortbrengt is Pierre Vercruysse. Express Jet is ook weer zo’n paard die rustig is gebracht en gaandeweg steeds meer zijn weg tussen de beste van de jaargang weet te vinden. Hij zal hier normaal gesproken ook opgeborgen gaan worden in het veld en zal het van de laatste paar honderd meter moeten hebben. De afstand is voor hem geen enkel probleem en het is reëel dat hij hier een podiumplaats mee gaat pakken.

Elegantissime is ook zo’n paard die gaandeweg haar loopbaan beter is geworden en nu toch ook gewoon tot de betere van de jaargang behoort. Bij de merries kreeg zij vaak dure koersen buitenom, wanneer zij hier iets zuiniger gereden gaat worden moet een klassering richting of vlak achter het podium mogelijk zijn. Liep de voorlaatste keer een goede koers en liep toen voornamelijk in het dodenspoor. Zal worden gereden door Yoann Lebourgeois, net zoals de laatste keren het geval is geweest.

Een paard dat de laatste keer eindelijk verdiend wist te winnen was Easy des Racques. Iedereen hield hem eigenlijk als niet-goed genoeg om te winnen, maar de laatste keer bewees hij iedereen eindelijk eens ongelijk door de Prix Jacques de Vauloge op zijn naam te schrijven. Hier treft echter weer de aller zwaarste tegenstand en dat zal het één en ander toch wat lastiger maken. Wanneer hij voor in het veld weinig hoeft te doen zal hij in ieder geval meesprinten voor een klassering.

Ezio Josselyn gaat in deze klassieker in actie komen voor trainer Ron Kuiper, met Alexandre Abrivard op de sulky. De vos wist de laatste keer op Vincennes op een goede manier te winnen en zal in absolute topvorm zijn deze zaterdag. Is normaal nog niet goed genoeg om het hier tegen de allerbeste op te nemen op de eerste rij, maar daarachter moet hij mee kunnen doen voor een plaatsgeld.

Winnend-paard: 12. Eridan
Plaats-paard: 14. Erminig d’Oliverie
Duo: 12/ 5, 6, 7, 14, 15
Koppel: 12/ 5, 6, 7, 14, 15
Plaatskoppel: 14/ 3, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 15