Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Curragh - 7 juni

Curragh - vrijdag 7 juni - starttijd 18:30

 

Race 1 Irish Stallion Farms Ebf Race - starttijd 18.30

Lil Grey (8) maakte haar debuut halverwege mei. Met een tweede plaats wist zij op 1¼ lengte van de winnaar te komen. In deze race liep ook War Leader, die op een zesde plaats eindigde. Lil Grey wordt door dezelfde jockey gereden namelijk R C Colgan. Year Of The Tiger (7) komt van trainer A P O’Brien die dit seizoen een winstpercentage van 18% heeft. Tel daarbij de afstamming (Galileo) en dan is de uitkomst een paard wat vandaag zeker niet over het hoofd gezien mag worden. Flight Command (2) komt via War Command uit de lijnen van War Front, die al langere tijd behoort tot één van de top dekhengsten. Flight Command is getraind door M O’Callaghan, die een winstpercentage van 20% heeft over 10 races. Uit de naam War Leader (6) kunnen we al opmaken dat we het ook hier hebben over één van de nakomelingen van War Front. In tegenstelling tot Flight Command, heeft War Leader zijn debuut er al op zitten. Die begon hij in dezelfde race al Lil Grey, waarbij hij als zesde eindigde, op ruim 7½ lengte achter winnaar Mohican Heights. Ook hij komt net als Year Of The Tiger van trainger A P O’Brien. Zijn vorige jockey was D O’Brien maar op moment van schrijven is er nog niets bekend over wie zijn jockey vandaag zal zijn.

Plaats 1: Lil Grey (8)
Plaats 2: Year Of The Tiger (7)
Plaats 3: Flight Command (2)
Plaats 4: War Leader (6)

 

Race 2 - Irish Stallion Farms Ebf - starttijd 19.05

Van de 10 paarden die hier aan de start verschijnen zullen er 8 hun debuut maken. Daarom kijk ik vooral naar afstamming en de trainers waarbij deze paarden in training staan. Daardoor komt Kipling (7) hoog in dit rijtje. Hij wordt gestuurd door trainer A P O’Brien die over de afgelopen 14 dagen een winstpercentage van 14% heeft en ook in deze race meerdere paarden heeft lopen met veel potentie. Kipling komt van de Galileo lijn, die vooral bekend staat om zijn 3 jarigen nakomelingen maar ook hoog in aanzien staat qua 2 jarigen (vooral met stakes winnaars). Lope Y Fernandez (9) wordt ook getraind door A P O’Brien maar komt uit een andere lijn. Namelijk die van Lope De Vega. De hengst won zelf 4 van zijn 9 races en ging in 2010 met pensioen om aan zijn carrière als dekhengst te beginnen. Bright Idea (2) is uit de Zoffany lijn. Deze hengst stond op plek 2 van 2 jarigen stakes winnaars (met Galileo alleen daarboven). Bright Idea komt van trainer J P O’Brien die in de afgelopen week een winstpercentage heeft van 15%. Borelli (1) wordt getraind door J P Murtagh,  die een winstpercentage van 13% heeft over de afgelopen week. Als enige uit de lijstje is van hem wel zijn jockey bekend. Vandaag zal namelijk S Foley in het zadel plaats nemen. Deze heeft over de laatste 2 weken 5 paarden naar de winst gereden en haalde met nog een 5 het tot de plaatsen.

Plaats 1: Kipling (7)
Plaats 2: Lope Y Fernandez (9)
Plaats 3: Bright Idea (2)
Plaats 4: Borelli (1)

 

Race 3 - Trm's 'calphormin' Handicap - starttijd 19.35

Als we het hebbe over een hengst die in zijn race carrière al zijn 14 starts gewonnen heeft, weet iedereen dat we het over Frankel hebben. Distance-winner Kings’s Vow (1) is daar een veelbelovende nakomeling van die zich in de helft van zijn 8 starts heeft geplaatst, waarvan er 2 gewonnen. Hieronder valt ook zijn laatste start van mei, waar hij won met minstens  3¼ lengtes afstand tot de overig 20 deelnemers. Micro Manage (2) komt ook aan start na winst. Al was dat van begin oktober 2018, toen hij met 4¼ lengtes als eerste de finish over kwam. Hij is getraind door W P Mullins, die over de laatste 2 weken een winstpercentage van 52% heeft. Als hij in dezelfde vorm terug keert van zijn lay-off, kan hij serieuze concurrentie zijn voor King’s Vow. Tussen deze twee is het moeilijk kiezen en is het afhankelijke hoe goed Micro Manage na zijn rust terug komt. Yonkers (5) liep in 2019 naar een zesde plaats in april maar wist dit sterk te verbeteren door in mei als derde te eindigen op 2¼ lengtes achter winnaar II Paradiso.  Over de laatste 2 weken heeft zijn trainer, G M Lyons een winstpercentage van 23% en wordt hij met jockey C T Keane het veld ingestuurd die over die tijd 17% van zijn gereden paarden naar de winst reed. Cuban Hope (3) is een Teofilo hengst die in training staat bij J S Bolger. In 2019 heeft hij 5 races gelopen waarvan hij er 3 heeft gewonnen. Zo ook zijn meest recente race nog maar 4 dagen geleden waar hij op Gowran Park eerste werd met 1¼ lengtes tot de runner-up.

Plaats 1: King’s Vow (1)
Plaats 2: Micro Manage (2)
Plaats 3: Yonkers (5)
Plaats 4: Cuban Hope (3)

 

Race 4 - Trm - Excellence In Equine Nutrition Ballyogan Stakes - starttijd 20.10

Lethal Promise (9) komt uit de bloedlijn van Invincible Spirit, die de absolute leider is qua sprinters en nakomelingen die over een Mile lopen. Over de 6F die vandaag gelopen wordt heeft Lethal Promise haar voorlaatste race al gewonnen op Fairyhouse. Ondanks dat dat in september 2018 was, kwam zij in mei terug voor nog een overwinning, dit maal op Cork waar ze het overige veld op 1¼ achter haar liet. Dit was over dezelfde afstand als vandaag. Van trainer W McCreery hebben de afgelopen week 50% van zijn paarden in training gewonnen. Dan’s Dream (2) won twee van haar 10 starts en finishte ook twee maal als tweede. Dit deed zij ook in haar laatste race op Curragh vorige maand. Ze zat niet ver van een eerste plaats af want het scheelde maar een kort hoofdje tot de nummer één. Ze won in 2018 al eens over deze afstand. Ook Soffia (7) maakt hier een goede kans. Momenteel heeft ze een winstpercentage van 42% over 12 races. Daarnaast plaatste ze zich ook 3 maal. In april werd ze tweede op Naas met maar een neklengte verschil tot de winnaar. In mei maakte ze dit goed door met 1½ lengtes te winnen van Final Venture. Deze course&distance winnaar is getraind door E Lynam en zal gereden worden door D P McDonogh. We sluiten dit rijtje af met Queen Jo Jo (11) die uit haar 6 races twee keer de winst heeft behaald en het ook twee keer tot de plaatsen wist te maken. Zij komt hier na haar winst van mei toen ze met een hoofdje won van Treasure Me op Nottingham.

Plaats 1: Lethal Promise (9)
Plaats 2: Dan’s Dream (2)
Plaats 3: Soffia (7)
Plaats 4: Queen Jo Jo (11)

 

Race 5 - Tri Equestrian Silver Stakes - starttijd 20.40

The King (3) komt uit de stallen van J Harrington, die voor dit seizoen op 19% winst staat. Met een rating van 110 is hij de enige die in de buurt komt van Riven Light. Uit 10 races heeft hij 5 maal de plaats behaald maar pas één keer gewonnen. Deze winst dateert uit september 2017 al sloot hij 2018 in goede vorm af. Zijn enige race in 2019 was begin mei waar hij derde werd uit een klein veld van 4 maar wel op minder dan 2 lengtes van de winnaar eindigde. Riven Light (2) zit me zijn 111 rating, ver boven de meeste in dit deelnemersveld. De 7 jarige is getraind door W P Mullins en liep in 2018 maar 2 maal. In juli werd hij voor de derde keer op rij eerste. Zijn laatste race erna, in november dat jaar, werd hij vijfde in een veld van negen. Daar kwam hij op ruim 18 lengtes achter de winnaar binnen maar hopelijk kan hij vandaag zijn oude vorm herpakken. Old Glory (6) is een 3 jarige ruin uit de Frankel bloedlijn getraind door A P O’Brien. Hij won zijn debuut in september 2018 en liep daarna nog 3 races. Zijn laatste race werd hij negende met 9½ lengtes tot de winnaar. Dit was de eerste keer dat hij buiten de plaatsen eindigde. Leroy Leroy (5) is ook een 3 jarige hengst maar heeft met 8 races, twee keer zoveel races gelopen als Old Glory. In 2019 liep hij 3 maal. De eerste twee eindigde hij buiten de plaatsen met een vierde en vijfde plaats. Eind mei liep hij zijn meest recente race waarbij hij tweede werd en er maar een hoofdje verschil zat tussen hem en de winnaar.

Plaats 1: The King (3)
Plaats 2: Riven Light (2)
Plaats 3: Old Glory (6)
Plaats 4: Leroy Leroy (5)

 

Race 6 - Trm's 'stride' Junefest Handicap - starttijd 21.15

Vorig jaar won de trainer/jockey combinatie G M Lyons  en C T Keate met Blue Uluru. Dit jaar maken zij weer kans op de titel maar dit maal met My Laureate (4). Tijdens haar eerste race voor 2019 eindigde zij als vierde (van de 20) op Naas. In mei won ze op Navan over dezelfde afstand als vandaag. In die race liep ook Sundance Star, die ze op  4¾ lengtes achter zich liet (en op een tweede plaats eindigde). Woody Creek (5) won haar twee laatste starts. Op Naas won ze met een halve lengte van een veld bestaande uit 17 deelnemers en op  Cork won ze met 2½ lengtes van Cityman. Al haar races waren over een iets kortere afstand dan vandaag. Empire Line (1) heeft ook nog niet over deze korte afstand gelopen maar won al 2 keer over iets langer. Zijn meest recente winst was in april dit jaar. In mei liep hij twee keer, waarbij hij op een tweede en zevende plaats kwam. De race waar hij tweede werd, verloor hij met een halve lengte van Woody Creek. Rainbow Moonstone (3) is getraind door J P O’Brien en liep vooral matige races. In mei werd ze vierde van 14 op Cork maar wist de schade wel te beperken tot 2½ lengtes. Haar laatste race was aan het eind van diezelfde maand toen ze laatste werd uit een klein veld van maar 3 paarden. Daar kwam ze tot 3½ lengtes van de winnaar.

Plaats 1: My Laureate (4)
Plaats 2: Woody Creek (5)
Plaats 3: Empire Line (1)
Plaats 4: Rainbow Moonstone (3)

 

Race 7 - Trm's 'kurasyn' Handicap - starttijd 21.45

Khafaaq (2) komt duidelijk in de beste vorm aan start. In 2019 liep hij 3 races en is daarin nog niet lager geëindigd dan een tweede plaats. Zijn meest recente start was begin mei waar hij won op Gowran Park. Het was geen makkelijke race want de eerste 3 geplaatste paarden zaten allemaal maar op een neklengte afstand van elkaar. Zijn jockey voor vandaag is A J Slattery die hem in al zijn 3 laatste races heeft gereden. Little Clarinet (8) werd haar laatste race vierde waar ze met een hoofdje achter Hee Haw kwam, die op een derde plaats eindigde. Echter werd Little Clarinet gehinderd door een loslopend paard en moest daardoor haar koers aanpassen. Over haar mogelijke jockey is nog niets bekend. Youceeyouceecee (6) is een 7 jarige ruin die is getraind door S A Finn. Hij heeft inmiddels 25 races gelopen met wisselende resultaten. 2018 sloot hij in oktober af met een lage plaats 14 van de 16 op bijna 23 lengtes achter de nummer één. In april kwam hij weer aan start waar hij een tweede plaats pakte met 4 lengtes verschil tot de winnaar. Paved Paradise (13) won 2 van haar 10 starts. In 2019 liep zij 4 maal en won in maart op Dundalk. Haar laatste race was in dezelfde race als waar Little Clarinet en Hee Haw reden. Hier eindigde zij een hoofdje achter Little Clarinet op een vijfde plaats.

Plaats 1: Khafaaq (2)
Plaats 2: Little Clarinet (8)
Plaats 3: Youceeyouceecee (6)
Plaats 4: Paved Paradise (13)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.