Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Curragh - 29 juni

Curragh (Irish Derby Festival) - zaterdag 29 juni 2019 - starttijd 14.45

Race 1 Dubai Duty Free Millennium Millionaire Handicap - starttijd 14.45

Een groot deel van de paarden heeft al meermaals tegen elkaar gelopen met wisselde resultaten. Degene die het meest opvalt is Cityman (4) getraind door A Slattery, die gereden wordt door B Coen. Dit was dezelfde jockey die hem nog geen week geleden naar een makkelijke overwinning reed. Zijn voorlaatste race werd hij tweede met maar een halve lengte tot de winnaar. Blairmayne (3) wordt gereden voor S Foley, die over de afgelopen 2 weken een 21% winstpercentage heeft. In 2018 won hij al eerder met Blairmayne. De 6 jarige ruin won zijn laatste race op Curragh met een halve lengte. Trainer is de minder bekende N Lupini. Tide Of Time (15) won zonder al te veel moeite zijn laatste race met 2 lengtes van Twenty Minutes. Ook liep Polly Douglas daarin mee maar zij wist niet hoger te komen dan een zesde plaats. Die race was over een kortere afstand en gekeken naar Tide Of Time zijn vorige resultaten is dit (voor nu) misschien nog net te ver. Aleef (5) won over deze afstand in 2018 en werd tweede in april. Zijn race erna won hij met ¾ lengte over iets korter. Zijn laatste race was een maand geleden waar hij als derde eindigde op 4¼ lengte achter de winnaar. Hij zal gereden worden door W J Lee, die hem reed in beide bovengenoemde races.

Plaats 1: Cityman (4)
Plaats 2: Blairmayne (3)
Plaats 3: Tide Of Time (15)
Plaats 4: Aleef (5)

 

Race 2 Dubai Duty Free Tennis Championship Dash Stakes - starttijd 15.20

Speak In Colours (1) staat in training bij J P O’Brien en won 3 van zijn 11 starts. Na 217 dagen werd hij runner-up op Curragh in mei, met minder dan één lengte tot de winnaar. Laatst was hij te zien op het Royal Ascot waar hij op een nette vierde plaats binnen kwam. In deze race zal hij het makkelijker hebben. Liep tot nu toe bijna al zijn races over deze afstand. Op moment van schrijven is zijn jockey nog niet bekend. Goed om te weten is dat sinds 2018 D O’Brien hem altijd heeft gereden. Gordon Lord Byron (4) is een 11 jarige ruin die welgeteld 98 races heeft gelopen. In 45 daarvan maakte hij het tot de plaatsen, waarvan 16 gewonnen. Helaas heeft hij na mei 2017 niet meer gewonnen, al zit hij zelden ver van de winnaar af. Ook hier verwacht ik niet anders. Jockey is W J Lee die hem ongeveer 2 weken geleden naar een derde plaats reed. Trainer T Hogan had maar 2 paarden lopen in de laatste weken maar won met één daarvan (de ander werd tweede). Julia’s Magic (6) lijkt een minder voor de hand liggende keus. Met een rating van 92 komt ze niet bepaald in de buurt van de bovengenoemde paarden maar liep een aantal nette races. Haar laatste 2 verloor ze beide van Soffia waarbij ze op een derde en vierde plaats kwam. Beckford, waar ze vandaag ook tegen loopt, kwam in één van die races op plaats 7 binnen. Ze wordt getraind door D Foster en gereden door G F Carroll. Chessman (3) heeft tot nu toe maar één race uit 15 starts gewonnen. In 6 daarvan haalde hij het tot de plaatsen maar kwam in zijn laatste race niet verder dan plaats 5 in een veld van 9. Zijn race daarvoor werd tweede met maar een neklengte verschil. Trainer is R J O’Brien met jockey O Orr.

Plaats 1: Speak In Colours (1)
Plaats 2: Gordon Lord Byron (4)
Plaats 3: Julia’s Magic (6)
Plaats 4: Chessman (3)

 

Race 3 Dubai Duty Free Finest Surprise Celebration Stakes - starttijd 15.55

Flight Risk als Pincheck staan met 110 bovenaan in de ratings. En het zal geen verassing zijn als één van deze twee er met de winst vandoor gaat. Flight Risk (1) is getraind door J S Bolger en werd na een pauze van 209 dagen, runner-up in mei. Begin juni won hij met gemak op Leopardstown met 3½ lengtes om een week later eenzelfde resultaat te behalen maar dan met 1¼ verschil. Jockey K Manning reed hem in de genoemde races en zal vandaag weer als combinatie starten. Pincheck (2) was voor het eerst na 71 dagen te zien in Amerika toen hij achtste werd op Del Mar. De rijstijl is daar behoorlijk anders en misschien paste dat niet goed bij hem. Daarvoor liep hij vrijwel altijd nette races en plaatste zich in 9 van zijn 16 starts. Zijn laatste winst was 2 races voor Del Mar, in augustus vorig jaar. De race ertussen finishte hij als derde. Staat in training bij J Harrington en wordt gereden door S Foley, die hem nog niet eerder reed en misschien dat beetje extra eruit weet te halen. Insignia Of Rank (3) komt aan start voor trainer J G Murphy met jockey G Carroll. Deze jockey heeft de afgelopen weken nog niet gewonnen in de 36 races die hij reed. Aan het paard zal het niet liggen want in mei liet de 4 jarige ruin nog zien dat hij prima in staat is om te winnen, toen hij met 2 lengtes verschil als eerste de finish over kwam. Zijn race erna viel tegen maar hij wist zich in zijn laatste race te herpakken toen hij op minder dan een lengte als derde eindigde. Old Glory (6) komt van A P O’Brien (de jockey momenteel nog onbekend). Zijn laatste race was tijdens het Royal Ascot hij 12/13 werd met ruim 10 lengtes tot winnaar Sangarius. Dit was deels ook een ongelukkige race waar hij genoegen moest nemen met een plekje in de achterhoede van het veld.  De race ervoor werd hij nog derde op maar een halve lengte afstand van de winnaar.

Plaats 1: Flight Risk (1)
Plaats 2: Pincheck (2)
Plaats 3: Insignia Of Rank (3)
Plaats 4: Old Glory (6)
 

 

Race 4 Dubai Duty Free Full Of Surprises International Stakes - startijd 16.30

Addeybb (1) won de helft van zijn 12 starts. Hierbij zit ook zijn meeste recente race tijdens het Royal Ascot toen hij met 2½ lengtes verschil de finish over stormde. Daarvoor liep hij in mei op Chester waar hij vierde werd in een klein veld van 6 met 2¾ lengte tot de winnaar. Hij is getraind door W Haggas, die over de afgelopen 2 weken een 28% winstpercentage heeft. Als jockey krijgt hij R Moore mee die hem voor het laatst 2 maal reed in 2017, waarvan eenmaal naar de winst. Buckhurst (6) komt van trainer J P O’Brien en maakt vandaag pas zijn vierde start. In april begon hij zijn carrière en won zijn eerste start met een neus. (Al zat het overige veld daar ruim 1½ lengte achter). Ook zijn laatste start was, zoals vandaag, op Curragh, waar hij tweede werd en een halve lengte achter de winnaar eindigde. Georgeville (7) won de helft van zijn 4 starts. Dit waren zijn beide laatste races waar hij O Orr als jockey mee had. Ook vandaag zal dat het geval zijn en die blijkt een goede combinatie. Zijn eerste winst pakte hij met 2½ lengtes. De daaropvolgende wist hij zelfs met 3½ lengtes te winnen. Global Giant (2) was voor het laatst te zien tijdens het Royal Ascot. Hier kwam hij binnen op plaats 15/16 maar had geen goede start en werd ernstig gehinderd tijdens de race waardoor hij niet de kans heeft gehad om zijn eigen race te lopen. Dat was zijn eerste start na 249 dagen en waarschijnlijk had hij die ook nodig. Zijn 2018 sloot hij af met winst op Dundalk toen hij met 2¾ lengtes won in oktober. G Mosse is vandaag zijn jockey en heeft hem in zijn meeste races gereden.

Plaats 1: Addeybb (1)
Plaats 2: Buckhurst (6)
Plaats 3: Georgeville (7)
Plaats 4: Global Giant (2)

 

Race 5 Dubai Duty Free The Irish Village Handicap - starttijd 17.05

In deze race gaat de voorkeur naar course&distance winnaar Jassaar (3). Sinds januari dit jaar gaat hij als ruin door het leven en dit heeft hem geen windeieren gelegd. Na 221 dagen kwam hij in april aan start om als vierde te eindigen in een veld van 17. Zijn enige twee races erna won hij, waarvan de eerste op een comfortabele manier. Basic Law (10) had 5 starts en won er 3. Zijn meest recente race is de enige race waar hij zich niet in wist te plaatsen. Dat was over een iets langere afstand. Vandaag loopt hij over de 1M waar hij eerder over won met dezelfde jockey C Keane. Aussie Valentine (4) liep een onverwacht goede race toen de ruin met kansen 16/1 eerste werd. Jockey T Madden reed hem van begin al sterk en wist dit mooi af te maken in de laatste paar honderd meters. Vandaag zal hij hetzelfde proberen te doen maar zal alles op alles moeten zetten. Marshall Jennings (2) liep sinds september 2018 niet meer in de plaatsen tot de 7 jarige ruin in april op Cork aan de start verscheen. Hier wist hij het overige veld achter zich te laten en met een nek te winnen.

Plaats 1: Jassaar (3)
Plaats 2: Basic Law (10)
Plaats 3: Aussie Valentine (4)
Plaats 4: Marshall Jennings (2)

 

Race 6 Gain Railway Stakes - starttijd 17.40

Trainer A P O’Brien heeft in dit kleine veld 2 paarden waarvan de verwachtingen hoog liggen. Met name Monarch Of Egypt (2), een zoon van de bekende en populaire American Pharoah, die zijn debuut met 2¾ lengtes won. Tijdens die race werd hij gereden door top jockey R Moore, die vandaag weer met hem aan start komt. Deze trainer/jockey combinatie won vorig jaar al met Van Beethoven. Ook al lijkt alles perfect voor Monarch Of Egypt, dreigt er nog steeds gevaar. Dit in de vorm van Fort Myers (1) die ook won op debuut maar in zijn race erna net een klein hoofdje te kort kwam voor de winst en genoegen moest nemen met een tweede plaats. Op Ascot kwam hij twee weken geleden aan start en wist vierde te worden op 1¾ lengte van winnaar Arizona. Jockey is D O’Brien die hem op debuut en tijdens het Royal Ascot reed. Al zijn races waren over deze afstand. Siskin (5) is een door G M Lyons getrainde hengst die ook zijn debuut met 2¾ verschil ook ruimschoots won, gevolgd door een tweede winst die hem ook niet al te moeilijk af leek te gaan. C T Keane leidde hem die races naar de overwinning en zal dat ook hier proberen. Beide races waren over dezelfde afstand als vandaag.  Romero (4) won zijn debuut over een iets kortere afstand met 1½ lengtes op Doncaster. Ondanks dat resultaat lijkt hij weinig kans te maken tegen de bovengenoemde paarden.

Plaats 1: Monarch Of Egypt (2)
Plaats 2: Fort Myers (1)
Plaats 3: Siskin (5)
Plaats 4: Romero (4)

 

Race 7 Dubai Duty Free Irish Derby - starttijd 18.20

In deze spannende race met een winsom van €1.500.000 kan er van alles gebeuren. Course&distance winnaar Anthony Van Dyck (1) kwam na een pauze van 190 dagen in mei weer aan start op Lingfield. De door A P O’Brien getrainde hengst pakte daar de overwinning met een overtuigende 2¼ lengtes. Zijn meest recente race was begin juni waar hij onder andere liep tegen Madhmoon, Broome, Norway en Sovereign. Ook daar kwam hij als sterkste uit, al werd hij op de hielen gezeten door runner-up Madhmoon. Al kreeg hij weinig ruimte en moest tussen een aantal paarden door zigzaggen om erlangs te kunnen. R Moore rijdt hem vandaag en reed hem ook de eerste keer na zijn 190 dagen rust. Broome (2) eindigde in die race als vierde, op ongeveer ¾ lengte van Anthony Van Dyck. Hij was voor de race al onrustig en werd vooral vanuit achterin het veld gereden en moest vrij wijd gaan om langs zijn voorganger te komen. Als hij zijn energie kan sparen kan hij hier dichter in de buurt komen. Hij komt uit dezelfde stal als Anthony Van Dyck en zal vandaag gereden worden door D O’Brien die hem in zowel zijn laatste als voorlaatste race bereed, waar hij als eerste eindigde met 2½ lengtes verschil tot het overige veld. Madhmoon (5) werd in zijn laatste race, tweede achter Anthony Van Dyck op maar een halve lengte afstand. Het overige veld wist hij net aan voor te blijven.  In zijn 3 races in 2019 heeft hij nog niet gewonnen. In al zijn 5 races was C D Hayes zijn jockey en zal dat vandaag ook zijn. Rakan (7) is getraind door D K Weld en won de helft van zijn 4 starts. In mei eindigde hij als vierde op 4¾ lengtes achter winnaar Broome. Zijn race erna won hij met ¾ lengte in een klein veld van 3. J Crowley zal hem vandaag voor het eerst rijden.

Plaats 1: Anthony Van Dyck (1)
Plaats 2: Broome (2)
Plaats 3: Madhmoon (5)
Plaats 4: Rakan (7)

 

Race 8 Dubai Duty Free Jumeirah Creekside Irish European Breeders Fund Handicap - starttijd 19.00

Tirmizi (8) werd in al zijn starts in 2019 gereden door R P Whelan en zo ook vandaag. In zijn laatste start werd hij tweede, op een halve lengte achter winnaar Dalton Highway. Van zijn 15 starts won de 6 jarige ruin er 3 en is dit seizoen in zijn beste vorm tot nu toe. Jake Peter (3) komt voor P J Flynn aan start. Deze trainer heeft een 30% winstpercentage over de afgelopen 2 weken. De 5 jarige ruin startte 3 maal dit jaar en plaatste zich in allen. 2 weken geleden won hij overtuigend met 6  lengtes op Fairyhouse. B Coen rijdt hem vandaag zoals hij zijn afgelopen 2 races ook gedaan heeft. Shakespear’sgalley (10) boekte zijn laatste winst in zijn voorlaatste race op Down Royal in mei waar hij met 2½ lengtes gemakkelijk won.  Begin juni kwam hij op Navan aan start en plaatste zich als tweede op ¾ lengte achter winnaar Kerosin. Hij wordt getraind door J P O’Brien en heeft als jockey S Heffernan mee, wat de eerste keer wordt voor deze combinatie. Days Without End (12) wist zich in 9 van zijn 10 starts te plaatsen, waarvan hij er 3 won. Na 145 dagen pauze liep hij op Punchestown, waar hij tweede werd, ondanks dat de marge tot de winnaar een grote 17 lengtes was, liet hij de nummer drie op 19 lengtes achter zich. Jockey A Slattery rijdt hem vandaag voor het eerst voor trainer D K Weld.

Plaats 1: Tirmizi (8)
Plaats 2: Jake Peter (3)
Plaats 3: Shakespear’sgalley (10)
Plaats 4: Days Without End (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.