Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Deauville - 15 augustus

Deauville – donderdag 15 augustus 2019 - Start 14.00 uur


Race 1: Prix du Port de Deauville  

We willen de ''Wattel'' pupil Kongastet (6) niet beoordelen op zijn laatste verrichting maar kijken liever naar zijn prestatie daarvoor toen hij 2e werd in een soortgelijk veld als dit. De afstand is nu wat langer en alhoewel hij het zand hier ontdekt heeft hij kansen op de overwinning. De in categorie dalende Lordelio (4) heeft de hoogste handicapwaarde van dit veld en start hier voor het eerst in een claimer. Hij voert de oppositie aan, met ook Clarabola (8), die weer ons vertrouwen krijgt nadat zij een veel te sterk veld trof in het Critérium du Béquet, en de regelmatige Lalacelle (7), die nog op zoek is naar haar eerste zege.

Plaats 1: Kongastet (6)
Plaats 2: Lordelio (4)
Plaats 3: Clarabola (8)
Plaats 4: Lalacelle (7)

 

Race 2: Prix de Falaise

In deze ren voor 2-jarige merries, die er vrij open uitziet, hebben wij een voorzichtige voorkeur voor Flighty Lady (7), die debuteerde met een goede 3e plaats op Paris Longchamp, en die nog verder lijkt te kunnen verbeteren. Achter haar zien wij Daniyka (1), die zeker nog kan verbeteren gezien haar goede finish bij haar debuut op La Teste (waar zij 3e werd achter merries die sindsdien bevestigd hebben), maar ook Zaccapa (4), die blij zal zijn met de langere afstand, en Fry (2), die 5e werd in Lisieux.

Plaats 1: Flightly Lady (7)
Plaats 2: Daniyka (1)
Plaats 3: Zaccapa (4)
Plaats 4: Fry (2)

 

Race 3: Prix du Hong Kong Jockey Club

Fun Legend (3) deed het prima in zijn eerste vier starts en de pupil van Pascal Bary keert terug op het zand waar hij zijn enige overwinning behaalde. Hij kan hier winnen als alles goed gaat! De in handicaps al eerder goed presterende regelmatige Arum (10) zal er opnieuw bij kunnen zijn en hij lijkt de gevaarlijkste tegenstander samen met Caldera (11), die onlangs met gering verschil verslagen werd, zij heeft een voorkeur voor zandbanen en haar omgeving rekent op haar, en Infinité Passion (2), die we moeten beoordelen op zijn voorlaatste start, die onder soortgelijke omstandigheden werd gelopen, maar ook met Meri Senshi (6), die ons vertrouwen krijgt nu zij niet meer start in de grote handicaps, en Mille Sabords (7), die terugkeert op een ondergrond die zij waardeert maar wellicht is de afstand deze keer het probleem. Toronada (8), die vandaag op een afstand uitkomt die haar uitstekend past (let op haar!), en The Chosen One (1), een van de topgewicht dragers van deze ren (die hopelijk niet teveel kilo’s erbij heeft gekregen na zijn recente succes in een soortgelijke opdracht) completeren onze keuze.

Plaats 1: Fun Legend (3)
Plaats 2: Arum (10)
Plaats 3: Caldera (11)
Plaats 4: Infinite Passion (2)
Plaats 5: Meri Senshi (6)

 

Race 4: Arqana Prix de Lieurey

Twist ’N Shake (8) klasseerde zich als 4e in de Coronation Stakes op Ascot, de 3-jarige merrie wist vervolgens fraai te winnen in de listed Prix de Bagatelle, gelopen op deze baan. Vandaag wordt zij gereden door Olivier Peslier en zij is daardoor onze belangrijkste kandidate voor de zege in deze Groupe III ren om de Prix de Lieurey, waarin we 3-jarige merries zien over de mijl. De 2e aankomende van de Poule d'Essai des Pouliches en de Prix de Diane, Commes (1) draagt meer gewicht dan al haar tegenstanders in dit veld en zal stevig partij bieden, net als Fount (2), die de laatste keer 2e werd achter onze favoriete, Matematica (10), die we goed kennen op dit niveau, en Noor Sahara (6), die we weer meenemen bij haar terugkeer over 1600 meter.

Plaats 1: Twist ’N Shake (8)
Plaats 2: Commes (1)
Plaats 3: Fount (2)
Plaats 4: Matematica (10)
Plaats 5: Noor Sahara (6)

 

Race 5: Prix Guillaume d’Ornano – Haras du Logis Saint-Germain

De zoals uit zijn laatste overwinningen blijkt in volle ontwikkeling zijnde Headman (1) gaat hier opnieuw op zoek naar een zege op Groupe II niveau, ter gelegenheid van deze Prix Guillaume d'Ornano. Wij verwachten een bevestiging! Tegenover hem zien wij als opponenten Roman Candle (4), die niet tegenviel in de ''Jockey Club'' en de Grand Prix de Paris, waarin hij respectievelijk 5e en 4e werd, maar ook Flop Shot (6), die zelden teleurstelt, en die van een soepele bodem houdt, alsmede Taos (5), die twee zeges achtereen behaalde en die probeert met succes in deze hogere klasse te starten.

Plaats 1: Headman (1)
Plaats 2: Roman Candle (4)
Plaats 3: Flop Shot (6)
Plaats 4: Taos (5)

 

Race 6: Prix de Pre-en-Pail

Zariyano (4) levert voortdurend goede prestaties, de pupil van Ludovic Gadbin heeft ongetwijfeld een voorkeur voor grasbanen maar moet hier toch een voorname rol kunnen spelen in deze claim. Op het oog is dit een kanshebber voor de zege! De onlangs fraai in Vichy winnende L'Indomptable (3) houdt van een zandbaan en is zijn voornaamste tegenstander, samen met de bekende Allez Henri (1), een echte liefhebber van zand die echter 61 kilo moet dragen, maar ook Constantino (2), ondanks het feit dat hij een heroptreden maakt en voor het eerst loopt over 1900 meter, en Quevillon (8), die komt uit de hindernisrennen en hier zijn eerste claimer loopt.

Plaats 1: Zariyano (4)
Plaats 2: L’Indomptable (3)
Plaats 3: Allez Henri (1)
Plaats 4: Constantino (2)
Plaats 5: Quevillon (8)

 

Race 7: Prix Gontaut-Biron – Hong Kong Jockey Club

Na slechts verslagen te zijn door de goede Impulsif in de Prix Messidor ontdekt Trais Fluors (6) hier de afstand van 2000 meter en hij zal hierbij proberen de tweede Groupe zege van zijn carrière te behalen. Hij zal zich echter flink moeten inspannen want de tegenstand is van formaat met paarden als Olmedo (4), die weer ons vertrouwen krijgt op deze afstand van 2000 meter (met een bocht), hetgeen ook een beetje zijn limiet is want hij kan er onderweg aardig aan trekken, Diamond Vendome (2), die voor een verrassing zorgde door de Grand Prix de Vichy te winnen voor Soleil Marin (1), die toen 2e werd maar die nu een kilo minder draagt dan Diamond Vendome. 

Plaats 1: Trais Fluors (6)
Plaats 2: Olmedo (4)
Plaats 3: Diamond Vendome (2)
Plaats 4: Soleil Marin (1)

 

Race 8: Prix d’Auevilla

Na haar goede 3e plaats in een Classe 3 op 3 juni in Paris Longchamp profiteert Intellina (6) hier van de gewichtsontheffing van haar getalenteerde jockey en daardoor kan zij meedoen in de strijd om de eerste plaatsen, samen met Aimara (3), die niet tegenviel, verre van dat, in een Classe 2 gelopen in juni in La Teste (3e), maar ook Jane Spirit (2), die komende is, en Staccato (7), die een goede prestatie liet zien in Maisons-Laffitte.

Plaats 1: Intellina (6)
Plaats 2: Aimara (3)
Plaats 3: Jane Spirit (2)
Plaats 4: Staccato (7)

 

Race 9: Prix d’Argentan

In vorm en goed presterend op zandbanen is Petit Sam (4) hier een betrouwbare favoriet in deze tweede afdeling van de gesplitste handicap.  Zijn voornaamste rivalen zijn Fiamelca Doloise (8), wiens stal in uitstekende vorm verkeert en die hier haar geluk beproeft in een hogere categorie, maar ook Novercross (7), die komende is maar hier voor het eerst op zand loopt, en Lifkarita (2), die eens een overwinning verdient.

Plaats 1: Petit Sam (4)
Plaats 2: Fiamelca Doloise (8)
Plaats 3: Novercross (7)
Plaats 4: Lifkarita (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.