Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 9 december

Hamburg – zondag 9 december 2018 – Start: 14.12 uur

Race 1: Preis der Kinderkarnevalgesellschaft Wehofen 1972

We beginnen met een monté-draverij. Garry (5) is op tienjarige leeftijd nog altijd in de vorm van zijn leven. De zegemachine wordt gereden door Ronja Walter en is hier de grote favoriet. Hij moet wel meters geven aan enkele specialisten in dit metier. Op die manier werd hij afgelopen zomer al eens geklopt door El Raul (1) in Bedburg-Hau. Yarrah (3) schatten we als tegenstander iets hoger in. De Love You-zoon won onlangs indrukwekkend in Gelsenkirchen. Dat was eveneens met Anne Lehmann in het zadel. Samen liepen ze een straatlengte weg bij El Raul en Georgies Express (2). Varenne de Phens (4) en Volcan d’Espoir (6) verdienen een lintje in dit genre maar zullen het vandaag wel lastig krijgen vanuit het tweede band.

Plaats 1: Garry (5)
Plaats 2: Yarrah (3)
Plaats 3: El Raul (1)
Plaats 4: Georgies Express (2)

 

Race 2: Preis der Ersten Groβen Bocholter Karnevals Gesellschaft

Quantum Victory (6) is pas drie jaar oud maar liep afgelopen zomer al 1.16 tijden in Berlijn en Hamburg. Keerde terug van rust met een prima tweede plaats in Dinslaken voor A Magic Quick (3). Hij zou dit moeten kunnen winnen. Remo de Wolf komt aan de start met Deerne BZ (7). De merrie heeft een moeilijk startnummer maar is wel heel trouw. Mijn ‘geheimtip’ is Gigi Boko (8) die veel minder zwaar staat dan normaal. De halfbroer van Starfighter LM herkwalificeerde op Gelsenkirchen nadat hij een paar weken niet had gelopen. Hij moet vandaag bij de eerste twee kunnen zijn. Niet heel lang geleden verraste Farenno O (5) met een overwinning hier op Dinslaken. Eenmaal aan kop liet de vosruin zich niet meer kloppen.

Plaats 1: Quantum Victory (6)
Plaats 2: Gigi Boko (8)
Plaats 3: A Magic Quick (3)
Plaats 4: Deerne BZ (7)

 

Race 3: Preis der Karnevalsgemeinschaft Rot-Gold Dinslakener Altstadt

Een amateurkoers met drie troeven uit de stal van Michael Nimczyk. Minka Express (2) heeft een mooi startnummer en heeft uitzicht op een mooi parcours. Het duel om de winst zal normaal echter gaan tussen Candyman Hornline (4) en Miguel Greenwood (7). Beide paarden lopen doorgaans in een zwaardere competitie. Mijn voorkeur gaat uit naar Miguel Greenwood, ook al heeft Candyman Hornline een beter startnummer. Miguel was de één-na-laatste keer indrukwekkend door tweede te worden achter Grande Cunera maar voor Geronimo T. Cathrin Nimczyk heeft al eerder met het fokproduct van Frank Bins gewonnen. Firefox BR (6) maakte onlangs zijn rentree na vier maanden afwezigheid. Die vijfde plaats smaakte naar meer.

Plaats 1: Miguel Greenwood (7)
Plaats 2: Candyman Hornline (4)
Plaats 3: Minka Express (2)
Plaats 4: Firefox BR (6)

 

Race 4: Preis der KG We sind dor Dinslaken-Eppinghoven

Het eerste V5-onderdeel is een koers voor de beginnersklasse. Prigana (8) verhuisde dit jaar naar Michael Nimczyk en heeft voor hem nog weinig verkeerd gedaan. Ze won haar laatste twee koersen overtuigend. Is geen snelle starter en zal hier van achteraf op willen schuiven. Kissing Diamond (7) was onlangs dichtbij tweede achter een talentvol paard van Rob de Vlieger: I can steel. De achtjarige ruin kreeg die dag alles passend maar gaf de winnaar wel knap partij. Hij was duidelijk verbeterd. Fun Melody (3) debuteerde hier op Dinslaken met een tweede plaats achter een troef van Danny den Dubbelden. Dat was Notime to play. Stalgenoot Hugo GT (1) maakt hier zijn debuut. De goed gefokte hengst oogde groen in zijn kwalificatieproef en maakte een galoppade in de laatste bocht. Had anders makkelijk twee seconden harder gekund en dat maakt hem hier dravende weg gevaarlijk.

Plaats 1: Prigana (8)
Plaats 2: Hugo GT (1)
Plaats 3: Kissing Diamand (7)
Plaats 4: Fun Melody (3)

 

Race 5: Preis der Stadtlieblichkeit Cora I der Karnevalsgemeinschaft Rot-Gold Dinslaken

Amateurs komen hier in actie, zonder uitgesproken favoriet. Ignatz von Herten (6) is in vorm. Na zijn overwinning in Dinslaken met Pia Ahokas liep hij snel in Gelsenkirchen en was hij keurig derde in Hamburg. Die twee koersen waren sterker bezet dan vandaag. Bionic Man (3) zal eveneens veel aanhang hebben. Hij heeft een mooi rijtje verrichtingen maar is anderhalve maand uit de roulatie geweest. In zijn oude vorm doet hij hier mee om de winst. Flamboro (5) lijkt een bankpaard voor het trio. Hij is trouw en wordt hier gereden door zijn eigenaar Bartho Barendregt. Voor de verrassing noem ik Terpie Burgerheide (2) die onlangs naar Duitsland is verkocht. De driejarige ruin zal volgend jaar een stuk sterker zijn maar heeft wel veel vermogen.

Plaats 1: Ignatz von Herten (6)
Plaats 2: Bionic Man (3)
Plaats 3: Flamboro (5)
Plaats 4: Terpie Burgerheide (2)

 

Race 6: Preis der Karnevalsgesellschaft Grün-Weiss Walsum

Twee kanonnen staan hier tegenover elkaar. Winslet (2) won vier keer in haar laatste vijf starts. De keer dat ze niet won werd ze verslagen door Heras Traum (6), die hier haar vijfde overwinning op rij kan scoren. Heras Traum gaat het liefst van kop af en wellicht kan Winslet het haar dan op speed lastig maken. Theresa As (3) was onlangs dichtbij tweede achter Winslet. Voor haar ligt een mooie klassering in het vooruitzicht. Robbin Bot neemt plaats achter Red Lover (5), een paard uit de training van Michael Nimczyk. De ruin maakt hier zijn rentree na twee maanden pauze. In goeden doen moet hij hier dichtbij kunnen zitten.

Plaats 1: Heras Traum (6)
Plaats 2: Winslet (2)
Plaats 3: Theresa As (3)
Plaats 4: Red Lover (5)

 

Race 7: Preis der Sitzungspräsidentin Christa der Karnevalsgemeinschaft Rot-Gold Dinslaken

Good Game BR (6) valt op. De zoon van Hambletonian-winnaar Broad Bahn won zijn laatste twee koersen op Hamburg. Daar bond hij Capten Jack H en Volare Gar aan zijn zegekar. Paarden van dat kaliber komt hij hier niet tegen. Velten Swan Lake (9) brak de laatste keer in aan 157 tegen 1. Profiteert hier echter niet van het leerlingenvoordeel en dan wordt het een stuk lastiger. Prinz Neo (7) heeft inmiddels weer een paar starts in de benen en zal scherper zijn. Amici P (8) en Janika Bo (5) zijn gevaarlijk voor de plaatsen, net als de trouwe Evi Fiori (3). Voor de verrassing: Yoshi Bobber (1) en Niels van der Tol. De nieuwbakken leerlingpikeur maakte zijn debuut op Alkmaar met dit paard en werd na een zuinige koers aan de binnenkant knap tweede. Hij zal waarschijnlijk dezelfde tactiek hanteren.

Plaats 1: Good Game BR (6)
Plaats 2: Prinz Neo (7)
Plaats 3: Amici P (8)
Plaats 4: Velten Swan Lake (9)

 

Race 8: Preis vom Carnevals-Ausschuss-Wesel

Robbin Bot rijdt in deze koers Senorita Diamant (4), een Love You-merrie van Ulrich Mommert. Ze werd de laatste twee keer in Berlijn verrassend geklopt maar is wel degelijk een paard met capaciteiten. Velten La Varenne (1) won haar laatste koers op Dinslaken van kop af aan. Ze heeft opnieuw een mooi startnummer. Galya Fortuna (3) gaat ook graag aan de leiding. De merrie heeft vorm. We kijken uit naar de rentree van Pietro Lombardi (9). De vosruin heeft bijna zeven maanden niet gelopen. Dit is een mooie koers om weer te beginnen. Voor de plaatsen: Thatcher (6) en Felinas Boy (8).

Plaats 1: Senorita Diamant (4)
Plaats 2: Galya Fortuna (3)
Plaats 3: Velten La Varenne (1)
Plaats 4: Felinas Boy (8)

 

Race 9: Preis vom Karnevalsverein Obermarxloh 1970

De afsluiter is de derde amateurkoers van de dag. Zes paarden aan de start, waarbij er drie bovenuit lijken te steken. Highland Yankee (6) heeft de steun van Jörg Hafer. Hij presteert constant en liep afgelopen weekend zijn record op Gelsenkirchen. Het is echter nog geen winnaar gebleken. De laatste keer in Dinslaken werd hij voorbij gelopen door Cerberus (3) die van achteraf werkelijk afgeschoten werd. Dat was op 1 november, daarna zagen we de zoon van Titus Boko niet meer in actie. Sternschnuppe Poet (4) liep enkele snelle tijden in Berlijn of elders over de sprintafstand. De merrie zou hier hoge ogen moeten kunnen gooien. Royal Cash (1) was hier recent tweede op Dinslaken en Flower Dragon (2) heeft zo nu en dan een uitschieter.

Plaats 1: Cerberus (3)
Plaats 2: Highland Yankee (6)
Plaats 3: Sternschnuppe Poet (4)
Plaats 4: Royal Cash (1)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.