Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 13 januari

Dinslaken – zondag 13 januari 2019 – Start: 11:05

Race 1: Prix www.renntechnik@dintrab.de / PMU

De openingsdraverij wordt net als koers twee live uitgezonden op Equidia. Miles United (6) won de laatste keer in Dinslaken met de rijdster van vandaag. Ze namen onderweg de kop over en wonnen imponerend. Velten Swan Lake (7) kreeg in diezelfde koers een onmogelijk parcours. Paard heeft wel degelijk vorm en Eline Janssen is in 2018 niet voor niks baankampioen bij de leerlingen geworden. Profiteert hier echter niet van leerlingenstartvoordeel. Adonis CG (3) heeft een mooi rijtje verrichtingen. Verdween recent in Daglfing uit de uitslag wegens hinderen in de laatste bocht. Was die dag moeilijk te motiveren aan kop maar hervond zich en passeerde als tweede de finish. Deze rit is aan Roland Hulskath wel toevertrouwd. Ook Gingin (1) hoort op de tickets thuis. De trainingspupil van Didier Kokkes had de laatste keer in Dinslaken wat moeite met de bochten maar maakte rechtuit telkens terrein goed. Staat hier wel zwaarder.

Plaats 1: Miles United (6)
Plaats 2: Adonis CG (3)
Plaats 3: Velten Swan Lake (7)
Plaats 4: Gingin (1)

 

 

Race 2: Prix www.verwaltung@dintrab.de / PMU

In het eerste onderdeel van de V5 is Ian Greenwood (1) het te kloppen paard. Won onlangs ‘überlegen’ in Dinslaken. Ronald de Beer bouwt de halfbroer van Goofy Greenwood rustig op. Heeft voldoende talent om hier te winnen. Voor plek twee is Kissing Diamond (6) in beeld. De vosruin heeft zich op negenjarige leeftijd bijzonder ontwikkeld. Won zijn laatste twee koersen in Gelsenkirchen, waaronder een PMU-race. Hij verbetert per start. Achter dit tweetal is de keuze lastiger. Gigi Boko (5) bevalt met drie tweede plaatsen op rij. Treft het nu zwaarder maar een trioklassering is haalbaar. Interessant vind ik Royal Cash (7), dit keer met Björn Spangenberg. Viel zwaar tegen in een amateurkoers op Mönchengladbach maar heeft reeds goede dingen laten zien. Verder is Deerne BZ (3) erg trouw. Ze heeft een mooi startnummer. En Handsome Cunera (8) heeft weer twee starts in de benen. Zij won vorig jaar meerdere koersen op het gras.

Plaats 1: Ian Greenwood (1)
Plaats 2: Kissing Diamond (6)
Plaats 3: Gigi Boko (5)
Plaats 4: Royal Cash (7)

 

 

Race 3: Ignatz von Herten-Rennen

Een koers voor de beginnersklasse die zeer moeilijk te voorspellen is. Dan is Roland Hülskath een houvast. Hij rijdt Jasja Bo (6). De merrie keerde prima terug van rust met een tweede plaats in Gelsenkirchen. De laatste keer in Hamburg kwam ze even te vroeg met de neus in de wind en viel ze terug. Ze heeft snelheid maar kan de koers zelf niet maken. Fairview (8) is een paard met veel vermogen maar de Love You-dochter heeft ook een moeilijke loop. Had de laatste keer in Dinslaken op papier een goede kans maar kon dat niet waarmaken. Koerste buitenom maar maakte een galoppade in de laatste bocht. Manjana Frei (7) en Marie Lobell (5) werden toen drie en vier. Interessant is misschien het debuut van Donna Leone H (2). De Timoko-hengst kwalificeerde in 1.21,6 op Gelsenkirchen. Hij maakte een galoppade in de eerste bocht en liep daarna niet slecht. Als hij talent heeft kan hij dit ook van start tot finish winnen.

Plaats 1: Jasja Bo (6)
Plaats 2: Donna Leone H (2)
Plaats 3: Fairview (8)
Plaats 4: Manjana Frei (7)

 

 

Race 4: Preis des Bürgertraber Herten-Rennen

Prachtige amateurkoers waarop eveneens kwartetspel mogelijk is. Onze twee landgenoten treffen het niet met hun startnummers. Bruno Lanzarote (8) wordt gereden door Erik van den Bergh. De elfjarige ruin is klein maar ontzettend dapper. Presteert als slow-starter goed over de langere afstand. Dit nummer en twaalf paarden in de koers verkleinen zijn kansen. Zal moeten laagvliegen in de slotronde. Ik heb een hoge pet op van Echo Oldeson (10). De sterke draver staat normaal veel zwaarder. Heeft veel vermogen en is onafhankelijk van het koersverloop. Zonder oponthoud kan hij deze koers winnen. De twee Duitse favorieten staan er eveneens niet gunstig in. Candyman Hornline (9) won op Oudjaarsdag in Dinslaken in een snelle 1.17,2. Is in vorm en heeft vaker met Cathrin Nimcyzk gewonnen. Begin december kwam hij overigens te laat om Sammy (7) en Franz Klein te kloppen. Ze spoten toen met startnummer één uit de startblokken en wonnen van start tot finish. Hij zal hier weer aan kop willen komen. Felinas Boy (2) en Minka Express (6) kunnen met een mooie koers ook een trioklassering behalen. Laat niemand weg voor plek vier in uw kwartet!

Plaats 1: Echo Oldeson (10)
Plaats 2: Candyman Hornline (9)
Plaats 3: Sammy (7)
Plaats 4: Bruno Lanzarote (8)

 

 

Race 5: Garry-Rennen

We gaan sprinten met een aantal lekkere harddravers. Adriano BR (5) is een paard met klasse maar zoekt nog naar zijn oude vorm. Hij is het vraagteken in deze koers. Had in Daglfing lang de leiding over 2600 meter om in de slotfase stil te vallen. Deze afstand past hem wellicht beter. Miguel Greenwood (7) heeft van start af geen mooie uitgangspositie maar zal wel scherp zijn. Treft doorgaans betere paarden. Aan de binnenkant vertrekken Goodspeed (1) en Dubai World Cup (2). Beide paarden zijn een hoog niveau gewend en kunnen hard weg. Ze profiteren hier van de leerlingenstatus en dat maakt ze interessant. Jonalu (4) won enige tijd geleden in Hamburg met deze rijder. Had toen de hele weg de kop en bleef op karakter voorop.

Plaats 1: Miguel Greenwood (7)
Plaats 2: Adriano BR (5)
Plaats 3: Goodspeed (1)
Plaats 4: Dubai World Cup (2)

 

 

Race 6: Julia Knoch, Jörg Hafer und Thomas Maassen-Rennen

Opnieuw amateurs in actie. De Nederlandse amatrice kampioene Samantha Stolker rijdt Chaplin (6). De ruin kan hard beginnen en won al eerder imponerend in Dinslaken met Ronald de Beer in de sulky. Krijgt het vandaag echter niet cadeau. Aan haar binnenkant staan drie gevaarlijke tegenstanders. Heras Traum (1) droomt van haar zevende zege op rij! Daarvan behaalde ze drie overwinningen met Julia Knoch. Staat voor mijn gevoel dit keer zwaarder. Etorix (2) is namelijk een paard met veel vermogen dat reeds won in 1.16. De vijfjarige Fransman maakte een paar ongelukkige uitstapjes naar Mons. Zal zich normaal gesproken niet bemoeien met de startfase maar kan daarna alles op eigen kracht doen. Bull’s Eye (3) is ook een paard dat niet maalt om een metertje extra. Won de laatste keer soeverein in Daglfing maar treft het nu zwaarder. De overige paarden staan voor een moeilijke opgave.

Plaats 1: Etorix (2)
Plaats 2: Chaplin (6)
Plaats 3: Heras Traum (1)
Plaats 4: Bull’s Eye (3)

 

 

Race 7: Thatcher-Rennen

Thatcher (6) is in 2018 baankampioen van Dinslaken geworden. Vandaag mag hij, in de koers die naar vernoemd is, bewijzen wat dat waard is. Werd de laatste keer van kop af met een neusje geklopt. Nu in een veldje van 6 paarden met Roland Hülskath in de sulky. Wie Ultras As (2) de laatste keer heeft zien winnen in Alkmaar weet echter dat Thatcher moet strijden voor plek twee. Ultras As was direct scherp bij zijn rentree en we zien hem hier winnen. Velten La Varenne (1) heeft met Eline Janssen een mooie uitgangspositie. Liep in Wolvega twee prima koersen en kan zich hier van start af direct vastklampen aan Ultras As. Senorita Diamant (3) liep de voorlaatste keer een wereldkoers in Dinslaken. Moest de laatste bocht om iedereen heen en kwam goed binnen.

Plaats 1: Ultras As (2)
Plaats 2: Velten La Varenne (1)
Plaats 3: Thatcher (6)
Plaats 4: Senorita Diamant (3)

 

 

Race 8: Eline Janssen-Rennen

De afsluiter van de dag. Holiday Dragon (5) was bij Age Posthumus al een talentvol paard. Liep ongeplaatst 1.15,4 in een serie van de Duitse Merrie-Derby. Is daarna heel lang uit beeld geweest en heeft daarom praktisch geen winsom. Maakte vorige week haar debuut voor haar nieuwe eigenaar in Mönchengladbach. Lag de hele weg achter de favoriet en werd ingesloten gehouden door Erlenkönig (7). Kwam vlak voor de finish vrij en spoot naar de tweede plaats. Had die dag normaal kunnen winnen dus vandaag is een revanche. Erlenkönig eindigde dichtbij als derde en heeft al eerder gewonnen in Dinslaken. Interessant is de stijgende lijn van Ghost Rider MC (2). Kwam de laatste keer hard af in Gelsenkirchen tegen goede paarden. In die PMU-race werd de Unforgettable-zoon derde. Odette (8) lag recent de hele weg laatste paard in Dinslaken en eindigde als derde na een sterk slot. Isaiah Polly (3) heeft weer een koers in de benen na een half jaar afwezigheid. Is groen maar talentvol.

Plaats 1: Holiday Dragon (5)
Plaats 2: Odette (8)
Plaats 3: Ghost Rider MC (2)
Plaats 4: Erlenkönig (7)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.