Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 28 april

Dinslaken - zondag 28 april - Start: 14:00

1. Nassex - Rennen

Amaja (5) had in haar vorige koers op 4 april van start tot finish de kop en kon elke aanval op deze positie pareren. Deze overwinning werd echter wel behaald op de baan van Gelsenkirchen. Vandaag komt Amaja voor het eerst in actie in Dinslaken en is het afwachten of ze linksom ook zo goed uit de voeten kan. Voor Amirals Powergirl (6) is het vandaag haar allereerste start dit jaar, maar vorig jaar heeft ze bewezen door uit zes starts vijf keer in het geld te lopen dat zij goed meekan. Fairview (7) wil nog wel eens een foutje maken, maar als zij dat vandaag achterwege weet te laten dan moet een plaats in het trio tot de mogelijkheden behoren. How about that (2) liep op 24 maart een acceptabele kwalificatieproef in een kilometertijd van 21,1. Normaal gesproken moet hij in deze koers een plek bij de eerste vier kunnen veroveren.

1: Amaja (5)
2: Amirals Powergirl (6)
3: Fairview (7)
4: How about that (2)

 

2. Drensteinfurt-Cup der Amateure

Er zullen er maar weinig rekening mee gehouden hebben dat Flamme de Safran (2) bij zijn debuut in Duitsland direct met een overwinning richting stal zou terugkeren, maar ik ga er van uit dat dit geen toevalstreffer geweest is en dat de ervaren amateurrijder Jörg Hafer de vos in dit kleine veldje vandaag opnieuw naar een overwinning kan sturen. De enige twee starts van Farenne O (6) dit jaar waren met een zevende en achtste plaats niet echt om over naar huis te schrijven. Dat de hengst echter weet wat winnen is, bewijzen zijn twee overwinningen in het najaar van 2018 op deze baan. In dit veld moet hij zonder twijfel bij de eerste drie kunnen eindigen. Luck by Lindy (5) heeft van alle deelnemers in deze koers de snelste kilometertijd achter zijn naam staan. De 14,6 werd echter gelopen in de Verenigde Staten. In zijn eerste koers in Duitsland werd hij op de baan van  Mönchengladbach vierde in een tijd van 19,4. Met Wonderful PS (3) maak ik mijn viertal vol.

1: Flamme de Safran (2)
2: Farenne O (6)
3: Luck by Lindy (5)
4: Wonderful PS (3)

 

3. Luise, Julius und Theo Wewering – Rennen

In deze derde koers een redelijke Nederlandse afvaardiging, maar de overwinning in deze koers zie ik toch naar onze oosterburen gaan. Zij hebben met Icebear Newport (9) een troef in handen die eigenlijk niet kan verliezen. Bovendien heeft de vierjarige ruin ook nog eens de steun van Michael Nimczyk op de sulky, die er alles aan gelegen zal zijn om de eerste start dit jaar van Icebear Newport in een overwinning om te zetten. Tegenstand mag er van Paavo Nurmi (4) verwacht worden. De twee starts dit jaar leverden een eerste en een derde plaats op. Sternschnuppe Poet (6) wisselt koersen waarin hij een fout maakt af met koersen waarin hij regelmatig voorin weet te eindigen met als hoogtepunt zijn overwinning op 24 februari op de baan van Mönchengladbach. I'm happy (7) kwam vorig jaar twee keer in actie op deze baan en werd een keer tweede en een keer eerste. Beide keren zat de rijdster van vandaag, Sylvia Raspe, achter de vijfjarige merrie.

1: Icebear Newport (9)
2: Paavo Nurmi (4)
3: Sternschnuppe Poet (6)
4: I'm happy (7)

 

4. Theo Lettgen – Erinnerungsrennen

Vier dravers uit dit veld kwamen elkaar op tweede Paasdag al een keertje tegen op de baan van Mönchengladbach. Van deze vier was toen Red Lover (8) verreweg de sterkste en hij zorgde er mede voor dat rijder Robbin Bot op deze dag drie overwinningen kon behalen. Cocobella (9) werd toen tweede en als ik eerlijk ben zie ik vandaag aan het einde van de koers beide namen in precies dezelfde volgorde op het uitslagenbord staan. Odette (5) zou hier eventueel wel wat roet in het eten kunnen gooien. De zesjarige merrie loopt vrijwel altijd goede koersen en wist op 13 januari nog over de afstand van vanmiddag te winnen. Voor rijdster Eline Janssen zou met de in Nederland gefokte Goofy Wan (3) een plek bij de eerste vier mogelijk moeten zijn.

1: Red Lover (8)
2: Cocobella (9)
3: Odette (5)
4: Goofy Wan (3)

 

5. Helmut Kunkel – Geburtstagsrennen

Met vijf overwinningen uit zijn laatste zes starts ligt het voor de hand dat Etorix (6) in deze koers als favoriet van start zal gaan.
In dit veld zijn er echter een aantal dravers die er met hun rijders alles aan zullen doen om een volgend 1-tje in het rijtje van Etorix te voorkomen. Een daarvan is Janika Bo (10) die onlangs nog te zien was op de baan van Wolvega en daar een derde plaats behaalde achter onder andere Intouchable. De zesjarige merrie liep toen een tijd van 15,4. Ignatz von Herten (1) liep in zijn laatste zestien koersen iedere keer in het geld. Vandaag moet een plek bij de eerste drie weer tot de mogelijkheden behoren. Merlin (4) maakt zijn seizoen debuut. Vorig jaar had de zesjarige ruin een goed jaar met vier overwinningen uit dertien starts. Het is afwachten of hij na zijn rustperiode de draad weer kan oppakken.

1: Etorix (6)
2: Janika Bo (10)
3: Ignatz von Herten (1)
4: Merlin (4)

 

6. Trotteur Francais – Rennen

In deze koers zijn de zes dravers eerlijk over drie banden verdeeld. Vanuit het laatste band vertrekken
Casanova d'Amour (5) en Chance Classique (6) over een afstand 2150 meter. Normaal gesproken zullen deze twee dravers met elkaar de strijd aangaan om de eerste plaats in deze koers. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar Chance Classique met Michael Nimczyk op de kar. Trainster Anne Lehmann heeft twee paarden in de strijd waarbij zij zelf achter Dream Gibus (4) zal plaatsnemen. Met de vanuit het eerste band vertrekkende Eclipse de Phens (1) zal zij gaan uitmaken wie er derde en wie er vierde gaat worden.

1: Chance Classique (6)
2: Casanova d'Amour (5)
3: Eclipse de Phens (1)
4: Dream Gibus (4)7. Alfred Bergners GIGOLO – Preis

Met een aantal overwinningen op rij was Out of the Slums (7) het nieuwe jaar begonnen, maar bij zijn laatste twee optredens in Zweden en Berlijn kon hij deze successen niet evenaren. In zijn laatste twee koersen was Unstoppable (3) foutief, maar als hij de fouten vandaag weer achterwege laat dan is hij een geduchte tegenstander voor Out of the Slums. Robbin Bot won op 11 april met Miguel Greenwood (4) in een kilometertijd van 16,0 over 1750 meter. Vandaag gaat het duo weer samen op pad. En dan is er ook nog El Magnifico (8) met Tim Schwarma op de sulky. De Fransman is erg sterk, maar staat wel 25 meter achter Out of the Slums.

1: Chance Classique (6)
2: Casanova d'Amour (5)
3: Eclipse de Phens (1)
4: Dream Gibus (4)8. Drensteinfurt-Cup der Amateure

In deze tweede afdeling heeft Jörg Hafer net als in de eerste afdeling eerder vanmiddag met A Magic Quick (7) een favoriet in handen. In de vier starts dit jaar wist de merrie twee keer tweede en twee keer eerste te worden. Warhorse Hazelaar (2) kwam in zijn loopbaan tot nu toe een keer in actie op de baan van Dinslaken, maar wist dit eenmalige optreden wel in een overwinning om te zetten. Over de afstand van vandaag ging het toen in een kilometertijd van 18,5. Van de overige vijf deelnemers in deze koers zie ik Simb Laredo (3) en Indis Boy (1) als eerste in aanmerking komen voor de plaatsen drie en vier.

1: A Magic Quick (7)
2: Warhorse Hazelaar (2)
3: Simb Laredo (3)
4: Indis Boy (1)9. Professor, Percy Manton und Buffalo Bill - Rennen

Michael Nimczyk zal dan de dag proberen af te sluiten met een overwinning met Hercules Petnic (6). De vijfjarige ruin won vorig jaar zes van zijn negen koersen en komt vandaag voor het eerst weer in de baan na zijn kwalificatieproef op 4 april op de baan van Gelsenkirchen die hij aflegde in een kilometertijd van 18,7. Dragona (3) heeft dit jaar inmiddels al twee overwinningen achter zijn naam staan en zal het Hercules Petnic wel eens moeilijk kunnen gaan maken. Kalisco (8) won op 24 februari won op de baan van Mönchengladbach in een tijd van 16,8. In zijn laatste koers kwam hij echter niet verder dan een achtste plaats. Yvonne Wagenaar komt vanmiddag in de baan met Fleetwood Max (5). Voor deze zeer trouwe draver zal ook zeker vanmiddag weer een plaatsje bij de eerste vier weggelegd zijn.

1: Hercules Petnic (6)
2: Dragona (3)
3: Kalisco (8)
4: Fleetwood Max (5)Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.