Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 12 mei

Dinslaken - zondag 12 mei - Start: 11.10

Koers 1: Prix Rue Lafayette / PMU

Vandaag tien draverijen in Dinslaken waarvan de eerste twee live worden uitgezonden op Equidia. Indus Dragon (2) won ruim een maand geleden imponerend op Gelsenkirchen in 1.16 vlak. Zijn laatste optreden in Berlijn was prima tegen sterke tegenstanders. Net als toen zal hij gereden worden door Heinz Wewering. Georgies Bueraner (4) pakte in al zijn vier starts als tweejarige geld. In Gelsenkirchen maakte hij een veelbelovend seizoensdebuut. Vanuit het tweede gelid kwam hij derde paard binnenkant te liggen en uiteindelijk gaf hij de winnaar tot op de streep partij. Met Maxl Crown Poet (3) is het alles of niets. De ruin heeft veel loopvermogen en won vorige maand nog een premium-koers op Dinslaken. Hij maakt echter ook makkelijk een fout. Sternschnuppe Poet (5) zette de laatste keer prima door vanuit het dodenspoor. Ze bleef toen voor Hoe Well (8) en I’m happy (7) die allebei van achteraf voor een onmogelijke opgave stonden. Ze hebben wel de klasse om zich hier te plaatsen. Heras Traum (9) zou achter de snel beginnende Elisa (1) een doorslag kunnen hebben van start af. In dat geval is een trioklassering haalbaar.

Plaats 1: Indus Dragon (2)
Plaats 2: Georgies Bueraner (4)
Plaats 3: Maxl Crown Poet (3)
Plaats 4: Heras Traum (9)

 

Koers 2: Prix Rue Faubourg Saint Denis / PMU

In de tweede koers rijdt Heinz Wewering opnieuw een favoriet. Velten Moon River (5) is in bloedvorm en won dit jaar al twee premium-koersen. Drie weken geleden moest hij op Mönchengladbach tweemaal Chou Chou Star (7) voor zich dulden. In de serie kreeg Velten Moon River een onmogelijk parcours en in de finale werd hij op speed geklopt. Ik verwacht dat hij vandaag de rollen weer om kan draaien. Hercules Petnic (3) won sterk bij zijn rentree in Dinslaken voor Kalisco (4). Vandaag wordt Hercules Petnic gereden door Wolfgang Nimczyk omdat zoon Michael verplichtingen heeft in Charlottenlund. De startsnelle Miles United (2) heeft uitzicht op een mooi parcours. De vosruin zou daarvan kunnen profiteren met een klassering.

Plaats 1: Velten Moon River (5)
Plaats 2: Chou Chou Star (7)
Plaats 3: Hercules Petnic (3)
Plaats 4: Kalisco (4)

 

Koers 3: Muttertags - Preis

Het eerste onderdeel van de V5. Edwin Hornline (6) won dit jaar drie keer op rij. Op Mönchengladbach ging het in de finale mis bij de bandenstart maar in de serie was hij juist oppermachtig vanuit het dodenspoor. Libero (7) treft het niet met zijn startnummer maar de vorm is goed. Kwam de laatste twee keer hard af in Gelsenkirchen in 1.15-tijden. Hij zou het de favoriet lastig kunnen maken. Velten La Varenne (9) presteerde verdienstelijk in Mönchengladbach. De tienjarige merrie is van kop af op Dinslaken moeilijk te verslaan maar moet nu vertrekken vanuit het tweede gelid. Een trioklassering is haalbaar. Dragona (2) maakte de laatste keer een galoppade achter de auto maar maakte daarna nog veel terrein goed. Natty (3) en Tessa (4) kunnen wellicht profiteren van hun startsnelheid.

Plaats 1: Edwin Hornline (6)
Plaats 2: Libero (7)
Plaats 3: Velten La Varenne (9)
Plaats 4: Dragona (2)

 

Koers 4: Preis der roten Rosen

Etorix (8) is een seriewinnaar maar liep de vorige keer toch tegen een nederlaag aan. De Fransman kwam achteraan te liggen en dat scenario is opnieuw mogelijk. Toch maakte hij indruk door buitenom veel meters goed te maken. De startsnelle Ignatz von Herten (4) had die dag startnummer één en bleef uit zijn greep. Dit keer heeft Pia Ahokas enkele goede paarden aan haar binnenkant. De negenjarige Kissing Diamond (1) won drie koersen op rij deze winter. Hij heeft vier maanden niet gelopen maar de herkwalificatie was goed na een flinke fout in de eerste bocht. Hij zal van start af niet teveel risico willen nemen. Holland Hazelaar (2) won al eens eerder met Thomas Maaßen. De voorlaatste keer sprong ze van start af maar in Gelsenkirchen bewees ze dat er niks mis is met de vorm. Dont Worry TU (5) komt terug van rust. Hij heeft de steun van Jörg Hafer en zou kunnen verrassen in het trio.

Plaats 1: Etorix (8)
Plaats 2: Kissing Diamond (1)
Plaats 3: Ignatz von Herten (4)
Plaats 4: Holland Hazelaar (2)

 

Koers 5: Trotteur Francais - Rennen

Een bandenstartkoers voor Franse dravers. Twee weken geleden werd een soortgelijke race verreden. Eclipse de Phens (1) was toen als snelste weg, werd onderweg afgelost door Casanova d’Amour (6) en werd op afstand derde vlak voor Dream Gibus (4). Casanova d’Amour ging toen goed door en werd pas op de streep geklopt door Chance Classique. Dit keer kan Jochen Hulzschuh weerwerk verwachten van Duke Calin (7). De vos liep vorige maand nog 1.15 over 2700 meter in Le Croisé-Laroche. De vorm is dus weer komende. In het eerste band zien we twee nieuwe gezichten. Bikini de Larcy (2) heeft een paar goede koersen gelopen in Wolvega. De ruin kan hard vertrekken en gaat graag van kop af. Ete d’Ourville (3) is moeilijk in te schatten. Hij komt uit een zwaardere competitie en zou hier kunnen verrassen in het trio.

Plaats 1: Duke Calin (7)
Plaats 2: Casanova d’Amour (6)
Plaats 3: Bikini de Larcy (2)
Plaats 4: Eclipse de Phens (1)

 

Koers 6: Nelken - Preis

Warhorse Hazelaar (8) voelt zich als een vis in het water op Dinslaken. De ruin is hard verbeterd en kan hier mogelijk nog een overwinning scoren. Het startnummer is een nadeel maar de zoon van Virgill Boko heeft genoeg macht om onderweg orde op zaken te stellen. Wonderful PS (9) won twee weken geleden sterk in Dinslaken in een 1.18-tijd. I Am Velten Scott (2) imponeerde vorige maand in Gelsenkirchen met een snelle laatste vijfhonderd meter. Ze heeft nu een mooi nummer en wellicht kan ze weer iets flitsends laten zien. Bijna alle andere deelnemers komen in aanmerking voor plek drie of vier. Charmane (6) eindigde in Mönchengladbach voor Une Petite Fleur (3) en Spy Walk (5). Farenne O (10) heeft wel eens eerder verrast op Dinslaken.

Plaats 1: Warhorse Hazelaar (8)
Plaats 2: Wonderful PS (9)
Plaats 3: I Am Velten Scott (2)
Plaats 4: Charmane (6)

 

Koers 7: Preis der Orchidee

Velten Hells Bells (9) heeft vorm. De vosmerrie moet uit het tweede gelid vertrekken maar dat is voor haar geen probleem. Kissmequick (2) is in deze koers een ‘dark-horse’. De Belgische merrie viel in Wolvega al eens op met een snel moment en werd tweede in Alkmaar achter een onklopbare favoriet. Ze moet hier voorin mee kunnen doen. Joke Caf EV (7) doet niet veel onder voor Velten Hells Bells. Vorige maand kwamen naast elkaar binnen in 1.17 op Gelsenkirchen. Startnummer zeven op Dinslaken is echter een nadeel. Call me Brixton (6) won verrassend in Gelsenkirchen. Bambi G.L. (4) en Monsieur de Fleurs (11) hebben gezien hun laatste verrichting de meeste aanspraak op een klassering. Laatstgenoemde heeft, indien het koersverloop niet tegenzit, een goede kans om in het trio te eindigen.

Plaats 1: Velten Hells Bells (9)
Plaats 2: Kissmequick (2)
Plaats 3: Joke Caf EV (7)
Plaats 4: Monsieur de Fleurs (11)

 

Koers 8: Chrysanthemen - Preis

Winslet (2) won haar serie in Mönchengladbach met overmacht. De merrie gaat graag aan kop. Injah (1) eindigde in diezelfde koers als vierde en Highland Yankee (3) bleef ongeplaatst. Merlin (7) viel positief op in de herkwalificatie en bij haar rentree. Ze eindigde als vierde in een 1.18-tijd op Dinslaken voor paarden als Hitchka (6) en Percy LB (4). Oneandonly Diamant (5) loopt normaliter in Berlijn. Met een recente recordverbetering naar 1.15,1 is het een paard om in de gaten te houden. Javea (8) komt vaak in actie op de Duitse C-banen. Ze heeft inmiddels weer twee koersen in de benen. Vorig jaar zomer noteerde ze al eens een lage 1.16 op Dinslaken. In die vorm kan ze hier meestrijden om de winst.

Plaats 1: Winslet (2)
Plaats 2: Merlin (7)
Plaats 3: Oneandonly Diamant (5)
Plaats 4: Javea (8)

 

Koers 9: Fresien - Preis

Gaja (2) is een driejarige merrie van Uronometro. De pupil van Jochen Holzschuh staat nog ingeschreven in de Derby. Ze won haar kwalificatie als tweejarige en ging daarna op rust. De herkwalificatie was eveneens prima dus we hebben verwachtingen. Adrian Scott (8) gaf de laatste keer Amaja tot op de streep partij. Sirakus (7) werd toen op afstand derde voor Incredible Dream (1). Donna Leone H (6) werd de laatste keer vijfde in Gelsenkirchen in een 1.18-tijd. Dravende weg moet hij hier meekunnen doen voor het trio. Er waren verwachtingen van het debuut van How about that (4). Dat ging mis door een galoppade. Vandaag kans op eerherstel. De Muscles Yankee-zoon treft echter een paar goede paarden.

Plaats 1: Gaja (2)
Plaats 2: Adrian Scott  (8)
Plaats 3: Donna Leone H (6)
Plaats 4: How about that (4)

 

Koers 10: Drensteinfurt-Cup der Amateure

We eindigen met een amateurkoers. Pietro Lombardi (6) won zijn laatste twee starts in sterk bezette velden. Anderhalve week geleden in Gelsenkirchen en daarvoor in Dinslaken tegen ondermeer Intouchable (3). De vijfde aankomende in de Duitse Merrie Derby eindigde in die koers als derde. De keer daarvoor won ze sterk in Wolvega nadat ze de koploper als een schaduw volgde. De merrie is startsnel en heeft nu een beter nummer dan de vorige keer. Firefox BR (8) loopt normaal in een zwaardere competitie en koerst wat ongelukkig. Vandaag zijn er triokansen. De trouwe Escondia (4) was succesvol in Saarbrücken, Georgies Express (5) heeft snelle tijden gelopen onder het zadel en Salesi Dream (2) kan beter dan zijn verrichtingen doen vermoeden.

Plaats 1: Intouchable (3)
Plaats 2: Pietro Lombardi (6)
Plaats 3: Firefox BR (8)
Plaats 4: Escondia (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.