Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 23 juni

Dinslaken – zondag 23 juni – Start: 14.09 uur

Koers 1: Preis der Niederrheinischen Sparkasse Rhein-Lippe

Vandaag negen koersen in Dinslaken op de dag van de NRZ. We beginnen met een opdracht voor de beginnersklasse. French Connection (4) is goed gefokt als zoon van Un Mec d’Heripre en Action Transs R. De driejarige ruin kwalificeerde op Gelsenkirchen in een hoge 1.18. Cees Kamminga reed zijn eigen tempo en we denken dat zijn paard nog meer in zijn mars heeft. Hugo GT (2) is één van de meest ervaren deelnemers in het veld. Hij was afgelopen winter erg groen, werd gecastreerd en verbetert nu per start. De laatste keer in Groningen kwam hij goed binnen en tikte hij netjes als tweede af. Ishtar (6) maakte diezelfde dag op Groningen haar debuut. Na een snelle start kwam ze vast te zitten achter een moegestreden koploper. Ze liet die dag talent zien en kan hier eveneens meestrijden om de overwinning. Velten Red Red Red (1) kwalificeerde op een goede manier in Wolvega en Issa Boko (7) liep reeds snelle tijden in Gelsenkirchen. Zij doen mee voor de plaatsen.

Plaats 1: French Connection (4)
Plaats 2: Hugo GT (2)
Plaats 3: Ishtar (6)
Plaats 4: Velten Red Red Red (1)

 

Koers 2: Preis der Wohnbau Dinslaken GmbH

Het eerste onderdeel van de V5. Solvato (8) is na vier starts nog altijd ongeslagen. De volle broer van Dreambreaker moest de laatste keer op zijn tanden bijten om vanuit het dodenspoor Jens Elegance (9) voorbij te komen. Laatstgenoemde liep als tweejarige al 1.16-tijden in Wolvega en wordt via deze weg voorbereid op de Nederlandse klassiekers. Dit keer komt Solvato misschien nog wel betere tegenstanders tegen, zeker in de breedte. Jetway Fortuna (2) en Gaja (5) zijn twee driejarige merries die klaargemaakt worden voor de Stuten Derby in Berlijn. Beide paarden wonnen al eens op Dinslaken en kunnen dus op deze baan uit de voeten. Jetway Fortuna ging sterk vanuit het tweede gelid en Gaja van kop af aan. De troeven van Kamminga en Holzschuh lijken elkaar weinig te ontlopen en dat bleek ook de laatste keer in Gelsenkirchen toen ze nek aan nek binnenkwamen met licht voordeel voor Gaja. Gaja lijkt het meest explosief terwijl Jetway veel inhoud heeft. Met deze startnummers geef ik licht de voorkeur aan Jetway Fortuna. JFK (1) was de laatste keer ongeplaatst in Gelsenkirchen maar liep wel een hoge 1.15 tegen enkele top driejarigen. Hij heeft een mooie uitgangspositie en kan eventueel ook in het trio eindigen als de andere favorieten moeilijk in de koers komen te liggen.

Plaats 1: Jetway Fortuna (2)
Plaats 2: Gaja (5)
Plaats 3: Solvato (8)
Plaats 4: Jens Elegance (9)

 

Koers 3: Preis der Fernwärmeversorgung Niederrhein

Een amateurkoers met elf paarden aan de start. Warhorse Hazelaar (5) startte viermaal in Dinslaken, won drie keer en was éénmaal tweede. De vosruin heeft veel loopvermogen en sloeg al eerder toe met Nicole Hildebrandt. Hij is een logische favoriet. Bionic Man (9) maakt zijn rentree na een half jaar afwezigheid. Zijn herkwalificatie was prima. Het startnummer is niet ideaal maar zonder al te veel oponthoud moet hij hier dichtbij kunnen zitten. Wonderful PS (2) won de voorlaatste keer imponerend in Gelsenkirchen in een hoge 1.15. Daarna ging ze in Dinslaken terug van start af en kwam ze in de eindfase niet verder dan een derde plek. Eerder dit jaar had ze al eens de kop in Dinslaken. Ze heeft dus wel degelijk startsnelheid en als Silvia Raspe dat benut dan zijn er plaatskansen. Royal Cash (10) komt terug van een korte pauze en Milkos (7) heeft mooie klasseringen behaald in Hamburg. Dat laatste geldt eveneens voor Its Race Time (3). Juwel U (1) verraste in april met een derde plaats aan 40 tegen 1. Nu heeft hij wederom startnummer één en zou hij opnieuw de trio-uitbetaling op kunnen schroeven.

Plaats 1: Warhorse Hazelaar (5)
Plaats 2: Bionic Man (9)
Plaats 3: Wonderful PS (2)
Plaats 4: Royal Cash (10)

 

Koers 4: Preis der NRZ-Redaktion Dinslaken

Icebear Newport (4) lijkt in deze koers een bankpaard. De Abano As-halfbroer van Gilda Newport ging vorig jaar op rust met twee zeges. Hij maakte dit jaar zijn rentree in april en wist direct te winnen. Toen reed Michael Nimczyk door naar de kop vanuit het tweede gelid en bleef hij makkelijk voorop. Fair Winner (1) zou op zijn rug terecht kunnen komen. De driejarige merrie was vierde in het Adbell Toddington-Rennen en liep twee weken geleden voor het eerst op Dinslaken. Ze werd toen derde in een snelle 1.17,7 voor Assauer (2) en Kendall Jackson (3). Percy LB (6) zal zich mengen in de strijd om de plaatsen. De achtjarige ruin won bij zijn seizoensdebuut sterk in Dinslaken. Dat was eind maart. Daarna heeft hij die prestatie nog geen passend vervolg kunnen geven.

Plaats 1: Icebear Newport (4)
Plaats 2: Fair Winner (1)
Plaats 3: Assauer (2)
Plaats 4: Kendall Jackson (3)

 

Koers 5: Großer Preis der NRZ 

Met een prijzenpot van 20.000 euro is deze stayerskoers een absoluut hoogtepunt. Er doen twaalf paarden mee verdeeld over vier banden. Er staan vier paarden in het eerste band. Hands Down (2) won de voorlaatste keer imponerend in Gelsenkirchen in een lage 1.13. De hengst is in topvorm. De laatste keer eindigde hij vanuit het tweede gelid ongeplaatst in een recordrace. Hij bleef in de buurt en van achteraf komen op Dinslaken is niet eenvoudig. Punt van zorg is de bandenstart. In de finale van een amateurkoers op Mönchengladbach verloor hij van start af veel terrein. In Dinslaken is er voor bandenstarts een aanrijroute. Dat moet het een stuk eenvoudiger maken. Velten Moon River (4) bewees in diezelfde koers enorm snel uit de startblokken te kunnen komen. Hij zou hier aan kop kunnen komen om vervolgens af te geven aan een paard naar keuze. Dat zou Free Bird (3) kunnen zijn. Hij is een paard met veel klasse maar vergaloppeerde de laatste twee keer zijn kansen: één keer bij het ingaan van de laatste bocht, de andere keer achter de startauto. In het tweede band presenteert Rob de Vlieger de alleskunner Femke Schermer (6). In het derde band zien we Halva von Haithabu (10) die in topvorm is. Hij gaf de laatste keer Goldy Stardust tot op de streep partij in Gelsenkirchen. En Croatie d’Amour (9) is een paard met veel lucht. Ze won in een lage 1.16 over drie kilometer op Wolvega. Dat is een aanbeveling waard. SJs Junior C (11) staat op vijfenzeventig meter achterstand voor een nog moeilijkere opgave. Als hij mee kan in het treintje van Croatie d’Amour en Halva von Haithabu dan zijn er plaatskansen.

Plaats 1: Hands Down (2)
Plaats 2: Free Bird (3)
Plaats 3: Halva von Haithabu (10)
Plaats 4: Croatie d’Amour (9)

 

Koers 6: Wettstar.de präsentiert – Großer Preis der Stadtwerke Dinslaken

Een bandenstartkoers voor Trotteur Français met een verhoogde dotering van 2.500 euro. De eerste drie paarden vertrekken over 2100 meter. Startnummer vier moet vijfentwintig meter geven en de paarden vijf, zes en zeven staan op maar liefst vijftig meter achterstand. Casanova d’Amour (6) is in staat om die onmogelijke achterstand te overbruggen. Hij liep de voorlaatste keer in Dinslaken over dezelfde afstand een hoge 1.16. Toen was Chance Classique nog een fractie beter maar die is vandaag niet van de partij. Dream Gibus (5) is de trots van Anne Lehmann en moet zich vast kunnen klampen aan Casanova d’Amour. Die kan hem ver brengen. In het eerste band spreekt Estac (2) tot de verbeelding. De pupil van Reinier Feelders was in Tsjechië een seriewinnaar en werd de laatste keer in Gelsenkirchen derde in 1.16,6. Hij werd toen na een koers aan kop in de slotfase achterhaald. Met eenzelfde tactiek kan hij nu wellicht uit de greep blijven van zijn belagers. Dolly Pop (4) bleef de laatste keer vlak en werd toen vierde in een amateurkoers. Dravende weg zou ze ver moeten kunnen komen.

Plaats 1: Casanova d’Amour (6)
Plaats 2: Estac (2)
Plaats 3: Dream Gibus (5)
Plaats 4: Dolly Pop (4)

 

Koers 7: Preis der Stadt Dinslaken

Een sprintkoers met zes grootverdieners aan de start. Out of the Slums (4) is geen geboren sprinter maar heeft wel vorm. De winnaar van Het Gouden Paard in Wolvega won zijn voorlaatste starts in Dinslaken betrekkelijk eenvoudig. Daarna kwam hij in een amateurkoers net te laat om Khalid te kloppen in een toptijd. Dat was geen schande. Hij krijgt het hier waarschijnlijk aan de stok met Stan Libuda (6) die enorm startsnel is maar het niet getroffen heeft met het startnummer. Voor de verrassing in het trio noem ik Up Up and Away (1). De elfjarige hengst heeft een record van 1.11 en heeft goed gescoord op de kortebaan. In de Wettstar Meile op de Dag van de Arbeid op Gelsenkirchen moest hij beginnen vanuit het tweede gelid. Hij lag er nog goed bij toen hij in de laatste bocht een fout maakte. Nu heeft hij een veel betere uitgangspositie. Anders is Laura Vici (3) in beeld voor plek drie zonder Immosand (5) en Ivalo (2) te willen onderschatten.

Plaats 1: Out of the Slums (4)
Plaats 2: Stan Libuda (6)
Plaats 3: Up Up and Away (1)
Plaats 4: Laura Vici (3)

 

Koers 8: Preis der NRZ-Sportredaktion

Een monté-koers die met zes deelnemers toch erg spannend is. Garry (5) is natuurlijk de blikvanger. Hij kwam met Ronja Walter zeventien keer onder het zadel in actie op Dinslaken en wist iedere keer te winnen. Vandaag komt hij echter een nieuwe aanwinst van Henk Grift tegen. Bellinissimo (6) liep begin dit jaar nog in een Groep III-koers op Vincennes waar hij vierde was in 1.12,9 over 2175 meter. Onlangs was hij vijfde in Helsinki, zijn debuut in de kleuren van Joseph Vanduffel. Garry kan zijn borst nat maken. One Memphis (4) is de tweede troef van Henk Grift. Hij won sterk onder het zadel in Wolvega maar kon die prestatie nog niet herhalen. Cresus Turgot (2) was de laatste keer in de monté knap tweede achter Expensive Dust maar voor een andere specialist zoals Yarrah. Dat was een autostart op Dinslaken, nu volgt een bandenstart. Fiobano (3) heeft veel ervaring onder het zadel en is in orde. Hoe Well (1) is het enigste paard in het eerste band. Hij debuteert vandaag in dit genre.

Plaats 1: Garry (5)
Plaats 2: Bellinissimo (6)
Plaats 3: Cresus Turgot (2)
Plaats 4: One Memphis (4)

 

Koers 9: NRZ-Glücksrad Preis

We sluiten af met een amateurkoers. Zes combinaties binden met elkaar de strijd aan. Pietro Lombardi (6) is in de vorm van zijn leven. Hij won dit jaar al op Dinslaken, Gelsenkirchen en Mönchengladbach. Van zijn laatste vijf starts wist hij er vier te winnen. De keer dat hij werd geklopt had hij erg last van de warmte. De twee Nimczyk-pupillen zijn in beeld voor het trio. Night Star Sam (2) heeft veel loopvermogen maar is na een half jaar afwezigheid nog zoekende naar de juiste vorm. Stalgenoot Minka Express (5) heeft wel ritme maar de fijne scherpte om het Pietro Lombardi lastig te maken lijkt te ontbreken. Felinas Boy (3) is trouw, Kalisco (1) heeft een mooie uitgangspositie en Sammy (4) is startsnel. Ook zij zouden niet verbazen met een tweede of derde plaats.

Plaats 1: Pietro Lombardi (6)
Plaats 2: Minka Express (5)
Plaats 3: Kalisco (1)
Plaats 4: Night Star Sam (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.