Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 1 juli

Dinslaken – maandag 1 juli – Start: 18.30 uur

Koers 1: Marc Schönlau - Rennen

Vanavond negen koersen in Dinslaken. In de koers voor de beginnersklasse maakt Coco Chanel (6) aanspraak op de overwinning. De pupil van Jochen Holzschuh was bij haar rentree in Gelsenkirchen zichtbaar verbeterd. Ze nam makkelijk de kop met startnummer vijf, eindigde als tweede in de kielzog van Gangster en noteerde 1.15,6. Virgill Hazelaar (8) is een opvallende verschijning. De schimmelruin oogde nog wat groen in zijn kwalificatie en debuteerde eind maart met een goede tweede plaats achter Solvato. Hij heeft veel loopvermogen en wordt hier gereden door Michael Nimczyk. Jalna (1) is in dit veld moeilijk in te schatten. De driejarige merrie wordt gereden door Henk Grift. Ze kwalificeerde vorige maand in Grosbois in 1.20 uit de banden. De Nederlandse Up and Quick-dochter heeft een mooie uitgangspositie. Only Time (5) was de laatste keer derde in Dinslaken, op gepaste afstand achter twee goede paarden.

Plaats 1: Coco Chanel (6)
Plaats 2: Virgill Hazelaar (8)
Plaats 3: Jalna (1)
Plaats 4: Only Time (5)

 

Koers 2: Klaus Witkiewicz - Rennen

Een koers voor Trotteur Francais over 2550 meter autostart. Esprit d’Albigny (7) won zijn laatste drie koersen, waarvan twee op Gelsenkirchen en één op Mönchengladbach. Op papier staat hij ruim boven de rest. Enterprise (1) plaatste zich alle keren maar was nooit een bedreiging voor de favoriet. Eerder was de vosmerrie een bankpaard voor het trio. Flamme de Safran (4) herkwalificeerde zich onlangs in Le Croisé-Laroche in een lage 1.17. Eerder liep ze in Duitsland in haar eigen winsomklasse met wisselend succes. Eclipse de Phens (5) is een paard met veel vermogen dat graag aan kop gaat. Zo wist zij al eens over deze afstand te winnen in Dinslaken. Henk Grift presenteert Frenchy Darling (2) die bijna al haar levensstarts vergaloppeerde. De keer dat ze bleef draven werd ze vierde in Cagnes-sur-Mer. Vertrouwen opdoen lijkt het devies.

Plaats 1: Esprit d’Albigny (7)
Plaats 2: Enterprise (1)
Plaats 3: Flamme de Safran (4)
Plaats 4: Eclipse de Phens (5)

 

Koers 3: Preis der Dinslakener Pferdefreunde

Een Gästefahren en tevens het eerste onderdeel van de V5. Houd rekening met een verrassing! Kalisco (4) won zijn laatste koers in een bloedstollende finish. Met vijf paarden op één lijn ging hij binnendoor naar de zege. Felinas Boy (7) lag in die koers laatste paard, moest buitenom en werd dichtbij vijfde. Met een gunstig parcours doet hij voorin mee. Highland Yankee (1) is een snelle beginner en dat is een groot voordeel. Hij komt op basis van winsom echter een aantal spijkerharde koerspaarden tegen. Georgies Express (8) wisselt monté af met aangespannen draverijen. Als de koers hard gaat dan blijft hij overeind. Dat was de laatste keer in Mönchengladbach ook het geval toen Venicio Pommereux en Candyman Hornline afstand namen van de rest. Georgies Express was toen ‘the best of the rest’. Eerder eindigde Georgies Express als vierde, vlak voor de binnendoor komende Hironimus LB (9). Laatstgenoemde kan op de rug van Highland Yankee mooi in de koers komen te liggen.

Plaats 1: Kalisco (4)
Plaats 2: Felinas Boy (7)
Plaats 3: Highland Yankee (1)
Plaats 4: Hironimus LB (9)

 

Koers 4: Iris Schneider - Rennen

Een prachtige amateurkoers over de langere afstand. Merlin (9) is dit jaar in grote vorm. De Love You-zoon won in mei tweemaal op Dinslaken en was vorige maand tweede achter Volare Gar in een lage 1.16. Het startnummer hoeft niet heel nadelig te zijn. Hannah Hazelaar (8) bezorgt haar talloze eigenaren van TraberParti veel plezier. Ze is goed teruggekomen van rust maar lijkt nog niet op het niveau van vorig jaar zomer. Zal met dit nummer veel werk moeten verzetten. Stalgenoot Janika Bo (7) heeft twee maanden niet gelopen. Ze was niet in orde in haar laatste start maar de merrie heeft veel kwaliteiten. Daarachter is de keuze lastig. Höwings Turbo Tom (1), Xaverl Crown (3) en Sound (5) lijken stuk voor stuk in staat om plaats drie of vier te bemachtigen.

Plaats 1: Merlin (9)
Plaats 2: Hannah Hazelaar (8)
Plaats 3: Janika Bo (7)
Plaats 4: Xaverl Crown (3)

 

Koers 5: Winfried Kelm - Rennen

Warhorse Hazelaar (11) lijkt een bankpaard voor het V5-spel. De vosruin won vier keer in zijn laatste vijf starts op Dinslaken. De laatste keer kreeg hij de eerste bocht vierdik, moest hij onderweg overal omheen en won hij nog vrij zeker. Paard is super in orde. Velten Roncalli (4) is een goede starter en heeft zich de afgelopen maanden goed ontwikkeld. Over de mijl in Mönchengladbach liep hij een nieuw record, ondanks dat hij de laatste bocht moest capituleren. Deze opdracht past hem wellicht beter omdat er iets meer rust in de koers komt. Bionic Man (9) zou vorige week zijn rentree maken na een half jaar afwezigheid maar werd geschrapt. De herkwalificatie was goed, ik verwacht hem dichtbij. Gentleman Voyager (1) wordt weer gereden door leerlingpikeur Jan Thirring. Hij heeft een mooi nummer en was de laatste keer prima tweede achter Molly Malone. I’myournightmare (3) en Joke Caf EV (5) zijn beter dan hun laatste verrichtingen doen vermoeden. Ze hebben het redelijk getroffen met hun startnummers en zouden niet verbazen met een trioklassering.

Plaats 1: Warhorse Hazelaar (11)
Plaats 2: Velten Roncalli (4)
Plaats 3: Bionic Man (9)
Plaats 4: Gentleman Voyager (1)

 

Koers 6: Sascha Wewering - Rennen

Kissing Diamond (1) is op negenjarige leeftijd in de vorm van zijn leven. De vosruin won zijn laatste twee koersen: op Radstede en daarvoor in een lage 1.17 op Dinslaken. Hij moet deze koers met zes deelnemers kunnen domineren. Senorita Diamant (6) is dravende weg tot veel in staat maar koerst erg ongelukkig. De laatste keer op Mönchengladbach nam ze van start af de kop maar reed een andere combinatie in haar wiel met een galoppade tot gevolg. Whatawonder (3) won vorig jaar tweemaal sterk in Gelsenkirchen. Hij ging daarna op rust, heeft inmiddels weer twee starts in de benen en zegevierde op Mönchengaldbach. Escudo (4) heeft zijn uitschieters. Hij doet mee om de plaatsen.

Plaats 1: Kissing Diamond (1)
Plaats 2: Senorita Diamant (6)
Plaats 3: Whatawonder (3)
Plaats 4: Escudo (4)

 

Koers 7: Max Gerding - Rennen

Een amateurkoers waarin Gaja (6) er bovenuit steekt. De driejarige merrie lijkt ongecompliceerd en won als tweemaal in Dinslaken van kop af aan. De laatste keer was ze ongenaakbaar in een hoge 1.17 tegen betere paarden dan dat ze hier treft. Admiral Rower (3) deed in zijn carrière nog weinig verkeerd. De laatste keer werd hij voor het eerst gereden door Jens Arkenau, de rijder van vandaag. De combinatie was vroeg achter de startauto, maakte een galoppade, lag los van het veld en werd binnendoor met de handen vol vijfde. Met een normale start doet hij hier voorin mee. Esta Fete Benach (1) oogt sinds zijn komst naar Duistland vrij drafzeker en won de laatste keer in Mönchengladbach. Simb Laredo (7) pakte de voorlaatste keer in Gelsenkirchen de kop, hield de hele weg tempo en bleef nipt voorop. A Magic Quick (8) weet eveneens wat winnen is en Une Petite Fleur (5) is zonder fouten een paard voor de plaatsen.

Plaats 1: Gaja (6)
Plaats 2: Admiral Rower (3)
Plaats 3: Esta Fete Benach (1)
Plaats 4: Simb Laredo (7)

 

Koers 8: Jessica Daldrup - Rennen

Toscanini Diamant (7) is een vijfjarige zoon van Muscle Hill. Vorig jaar won hij twee keer uit twee starts maar dit jaar gaat het wat moeizamer. Hij loopt steevast 1.15-tijden maar komt elke keer een beter paard tegen. Op Dinslaken zou hij zijn zegereeks weer op kunnen pakken maar daarvoor moet hij wel zijn benen strekken. Velten Hells Bells (5) verbetert namelijk per start. De vosmerrie won drie keer in haar laatste vier starts. De laatste keer in Dinslaken hield ze brutaal de kop tegen een aanvallende Heras Traum en maakte ze het goed af. Assauer (2) heeft een mooi nummer en plaatste zich de laatste twee keer in Dinslaken in 1.18-tijden. Dat is goed genoeg. Nu Cascada HS (1) won de voorlaatste keer van kop af aan toen ze zelf het tempo kon dicteren. Ze heeft hier een mooie uitgangspositie om mee te trekken in de slipstream van één van de favorieten. Monsieur de Fleurs (4) is een slowstarter maar dat hoeft in dit veld geen probleem te zijn. Kreeg de voorlaatste keer een onmogelijke koers driedik en sprong de laatste bocht uit toen hij in de buurt kwam van Velten Hells Bells. Oppassen dus voor de plaatsen!

Plaats 1: Toscanini Diamant (7)
Plaats 2: Velten Hells Bells (5)
Plaats 3: Assauer (2)
Plaats 4: Nu Cascada HS (1)

 

Koers 9: Christoph Barluschke - Rennen

Dezelfde paarden als in koers drie komen in actie maar dan met amateurs in plaats van gelegenheidsrijders. Bovendien gaat het dit keer om prijzengeld. Grote verschil is dat Georgies Express (1) nu startnummer één heeft in plaats van nummer acht omdat hij wordt gereden door een beginnend amatrice. Dat is een groot voordeel voor de achtjarige ruin. Hij liep de laatste keer op Mönchengladbach ook twee keer op één dag en dat beviel uitstekend. Of hij sneller is van start af dan Highland Yankee (2) weet ik niet maar aan kop zou Georgies Express wel eens kunnen verrassen. Stalgenoot Kalisco (5) won vorige week nog met Julia Knoch. Heronimus LB (9) kan weer binnendoor op schuiven en aan Felinas Boy (8) de ondankbare taak om van achteraf meters goed te maken. 

Plaats 1: Georgies Express (1)
Plaats 2: Kalisco (5)
Plaats 3: Heronimus LB (9)
Plaats 4: Felinas Boy (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.