Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 11 augustus

Dinslaken – zondag 11 augustus – Start: 14.13 uur

Koers 1: Nikea-Preis 2019

Vandaag negen koersen in Dinslaken, waarvan vijf zijn voorbehouden voor amateurs en amatrices. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Famous World (2) maakt zijn debuut. De volle broer van King of the World won zijn kwalificatie in 1.20,7 op Gelsenkirchen ruim voor Pokerface PS (1), die hier ook voor het eerst in actie komt. Beide paarden zullen vroeg voorin liggen en kunnen deze koers domineren. Jesican (5) en Issa Boko (10) liepen allebei reeds 1.17-tijden op Gelsenkirchen zonder een bedreiging te vormen voor het trio. Jesican heeft een aantal weken niet gelopen en zou zich verder ontwikkeld kunnen hebben. Ids Mass (9) is geweldig gefokt als dochter van Muscle Mass uit de Love You-merrie Bucky’s Girl maar kan tot dusver nog niet overtuigen.

Plaats 1: Famous World (2)
Plaats 2: Pokerface PS (1)
Plaats 3: Jesican (5)
Plaats 4: Issa Boko (10)

 

Koers 2: Preis der Drensteinfurter Pferdefreunde

De eerste amateurkoers vandaag. Warhorse Hazelaar (8) en Nicole Hildebrandt zijn samen in twee starts nog ongeslagen. Het nummer is lastig maar Warhorse Hazelaar heeft al eerder bewezen vanuit alle posities te kunnen winnen op Dinslaken. Lannoo EV (4) zou voor weerwerk kunnen zorgen. Hij won recent op Emmeloord en Joure maar kan ook op sintels uit de voeten. Hij liep dit voorjaar een 1.16-tijd in Wolvega en heeft hier de steun van Jörg Hafer. Hope for Children (3) is eveneens gevaarlijk voor de zege. Zijn oorspronkelijke naam is ‘Hellboy’ en hij loopt hier voor het goede doel. De vosruin won zijn voorlaatste start in Mönchengladbach met een straat. In die koers werd Joke Caf EV (5) op anderhalve seconde afstand derde. Hope for Children heeft hier een mooie uitgangspositie om het net als toen van kop af te proberen. Het laatste paard dat ik aan wil halen is Admiral Rower (1). Hij heeft een moeilijke draf maar is wel degelijk trouw. Hij kwam de laatste keer hard af in Hamburg achter Ovation L.A.

Plaats 1: Warhorse Hazelaar (8)
Plaats 2: Hope for Children (3)
Plaats 3: Lannoo EV (4)
Plaats 4: Admiral Rower (1)

 

Koers 3: Preis der Drensteinfurter Kuchenstandes für guten Zweck

Red Lover (5) is gefokt door Cathrin Nimczyk en is nog steeds in haar bezit. De vijfjarige vosruin had een paar keer pech met het koersverloop en won de laatste keer in Mönchengladbach zonder partij. Toen was hij goed weg uit het tweede gelid, nu heeft hij een prima startnummer. Dat kan niet worden gezegd van Velten Hells Bells (8). Zij kwam in haar carriere viermaal in actie op Dinslaken, won driemaal en werd de laatste keer tweede achter Toscanini Diamant. De karaktermerrie moest toen zelf veel werk opknappen en achterhaalde de lange leider Assauer (3). Ook Mr Blitzer Byd (9) zal willen winnen. Hij heeft op dit moment een streak van drie overwinningen: rechtsom op Waregem en tweemaal op Emmeloord. Hij zou een doorslag kunnen hebben met dit nummer als Bionic Man (2) goed vertrekt. Online PS (6) en Hoe Well (10) liepen allebei 1.15- en 1.16-tijden in Berlijn. Ze horen op alle plaatstickets.

Plaats 1: Red Lover (5)
Plaats 2: Velten Hells Bells (8)
Plaats 3: Mr Blitzer Byd (9)
Plaats 4: Assauer (3)

 

Koers 4: Drensteinfurter Sommer-Preis der Amateure

Good Game BR (7) won zijn laatste start van kop af aan in Mönchengladbach. Hij imponeerde die dag in een hoge 1.15. De vaak ongelukkig koersende Heras Grand Dame (10) moest toen van de laatste plaats komen en werd geweldig tweede. Nu wacht opnieuw een parcours in de staart van het veld. In de tussentijd heeft Good Game BR enkele weken niet gelopen. Hij zal hier veel werk moeten verzetten om überhaupt aan kop te komen, ook al zijn er niet veel combinaties aan zijn binnenkant die de leiding willen hebben. Ignatz von Herten (4) kan wel hard vertrekken en won dit voorjaar al eens op Dinslaken van start tot finish. Hij kan gevaarlijk zijn. Etorix (8) kreeg in Berlijn geen positie en moest lang driedik. Hij heeft veel lucht en weinig speed. Hij moet onderweg dus wel aanvallend gereden worden. Eigenaar Stall Drensteinfurt hoopt dat hij wint op ‘hun’ dag. Qua klasse is het mogelijk maar de startpositie zit tegen.

Plaats 1: Ignatz von Herten (4)
Plaats 2: Good Game BR (7)
Plaats 3: Etorix (8)
Plaats 4: Heras Grand Dame (10)

 

Koers 5: Preis des Drensteinurter Vorstandes

Het begin van de V5 is voor paarden die in hun carrière nog geen €1.500 hebben verdiend. Zorg dat je in deze koers meerdere paarden op je lijstje hebt staan. Adrian Scott (3) heeft de beste papieren. Hij werd dit voorjaar twee keer tweede in Dinslaken vanuit het dodenspoor achter respectievelijk Amaja en Gaja. De laatste keer in Mönchengladbach werd hij vierde achter goede paarden na een koers binnendoor. Ivy Fortuna (7) verbetert per start. Als ze die lijn doortrekt kan ze hier ook winnen. Ze won iets meer dan een maand geleden op Emmeloord en liep de laatste keer heel verdienstelijk op Groningen over 2300 meter. Felicity (4) is een vraagteken. De nieuwe aankoop van de familie Loman maakte zich in Frankrijk louter schuldig aan galoppades maar traint goed. Het zou niet de eerste keer zijn dat Cornelis verrassend uithaalt. Holaggio Polly (6) won eind vorig jaar in 1.19 vlak op Gelsenkirchen. Bij zijn rentree ging hij lang goed mee maar moest hij voor de laatste bocht lossen. Wellicht is hij van die verrichting scherper geworden.

Plaats 1: Adrian Scott (3)
Plaats 2: Ivy Fortuna (7)
Plaats 3: Felicity (4)
Plaats 4: Holaggio Polly (6)

 

Koers 6: Drensteinfurt-Cup der Amateure

Een amateurkoers. De paarden met de meeste kansen hebben de hoogste startnummers in het eerste gelid. Thomas Maaßen gaat op pad met Honesty Newport (8). De Donato Hanover-merrie won vier koersen op rij en werd daarna tweede in Berlijn achter Donna Granata na een uitstekende finish. Kalisco (6) is de eerste uitdager. Hij won zijn laatste vier starts waarvan drie met de rijdster van vandaag: Julia Knoch. Bij zijn laatste zege werd Felinas Boy (7) vijfde en finishte Jocke Cane (2) geweldig als vierde. Laatstgenoemde heeft een mooi startnummer maar is niet echt startsnel. Cooper Star (9) plaatste zich afgelopen maand viermaal op een grasbaan. Hij kan verrassen op plek drie of vier.

Plaats 1: Honesty Newport (8)
Plaats 2: Kalisco (6)
Plaats 3: Jocke Cane (2)
Plaats 4: Felinas Boy (7)

 

Koers 7: Susanne Vögelings Kinderparadies - Preis

Quick Winner (5) won zijn voorlaatste start spelenderwijs op Daglfing. Daarna verhuisde hij naar de stallen van familie Nimczyk. Ze probeerden hem zonder check maar dat resulteerde in een galoppade achter de auto. De vierjarige halfbroer van Portland heeft wel degelijk talent. Hij zal aan de bak moeten want I Am Velten Scott (3) is een geduchte tegenstander. Zij heeft veel speed mits ze onderweg gespaard kan worden. Haar laatste start in Dinslaken (medio mei) zette ze om in een overwinning. Ze lag toen de hele weg op de rug van de koploper Gentleman Voyager (1) die uiteindelijk dichtbij derde werd. Laat vooral niemand weg op plek drie. Flamme de Safran (7) moet van de buitenkant komen maar heeft wel de steun van Tim Schwarma. Judena (4) heeft een mooi nummer en kan redelijk vertrekken.

Plaats 1: Quick Winner (5)
Plaats 2: I Am Velten Scott (3)
Plaats 3: Gentleman Voyager (1)
Plaats 4: Flamme de Safran (7)

 

Koers 8: Preis der Drensteinfurter Ehrenpreise

Iowa River (8) maakte de laatste keer indruk met een zege in Groningen. Daarvoor liep ze een nieuw record in het Criterium der Vierjarigen. Ze gaat voor het eerst op pad met amatrice Esther Mulder, de dochter van eigenaar Nanno Mulder. Er zijn kansen maar het startnummer is niet ideaal. Wonderful PS (3) is voor de ‘winnend-wedders’ een alternatief. De laatste keren in Gelsenkirchen en Berlijn ging het haar te hard. Op Dinslaken voelt ze zich thuis. De merrie kan goed vertrekken en dan is er hier een hoop gewonnen. Picasso HM (2) maakt zijn rentree na vier maanden afwezigheid. Hij liep nog nooit op Dinslaken maar in de juiste vorm doet hij voorin mee. A Magic Quick (1) en Farenne O (4) horen thuis op alle plaats- en triotickets.

Plaats 1: Wonderful PS (3)
Plaats 2: Iowa River (8)
Plaats 3: Picasso HM (2)
Plaats 4: A Magic Quick (1)

 

Koers 9: Preis der Drensteinurter Hutwettbewerbs

En we sluiten af met nog een amateurkoers. Het is een vrij open koers met veel vormpaarden. Winslet (3) won haar laatste koers. Dat was met Silvia Raspe op Mönchengladbach. De merrie is startsnel en laat zich van kop af slecht kloppen. In die bewuste koers lag Irabelle (1) de hele weg op haar rug om uiteindelijk derde te worden. De troef van Heinrich Gentz heeft de rollen wel eens omgedraaid maar toen moest Winslet uit de achterhoede komen. Highland Yankee (2) zou zich kunnen mengen in de strijd om de leiding. In dat geval kan hij over geven aan Winslet en krijgt hij een perfect parcours om zich te plaatsen. Windspeed (8) is een paard in bloedvorm maar hij heeft een lastig nummer. Hij won een serie van de Großer Preis der Stadt Mönchengladbach in 1.14,9 en in de finale liep hij met nog een ronde te gaan op de kar van een voorganger. Dragona (10) won zijn laatste koers in Dinslaken na een startgaloppade en de laatste bocht driedik. Die verrichting was subliem. Dat was medio juni, daarna heeft hij niet meer gelopen. De overige paarden kunnen verrassen in het trio. Spannende koers waarbij Winslet waarschijnlijk aan kop komt. Of zij wint is afhankelijk van hoe Windspeed in de koers komt te liggen…

Plaats 1: Winslet (3)
Plaats 2: Windspeed (8)
Plaats 3: Irabelle (1)
Plaats 4: Dragona (10)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.