Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Dinslaken - 21 oktober

Dinslaken – maandag 21 oktober – Start: 18.30 uur

Race 1: Manfred Richter - Preis

Een mooie koersavond op Dinslaken. Afgezien van twee amateurkoersen en de koers voor de beginnersklasse is de eerste prijs standaard duizend euro. We beginnen met een overzichtelijk deelnemersveld van zes paarden. Jetway Fortuna (6) heeft een geweldig klassiek seizoen gehad. Ze was derde in de Duitse Merrie Derby en na een korte rustperiode pakt ze hier de draad weer op. Ze start nu in haar eigen winsomklasse en dat is een hele opgave. Hannah Hazelaar (5) doet qua snelheid niets voor haar onder. De zegemachine van de TraberParti wist dit jaar nog maar één keer te winnen. De laatste keer in Mönchengladbach oogde ze niet echt gretig na een koers vanuit het dodenspoor. In de juiste vorm zijn er vandaag winstkansen. Fleetwood Max (4) heeft een paar weken niet gelopen. De laatste keer op Duindigt was hij vijfde in een sterk gezelschap. Elbert H (2) kan snel vertrekken en heeft dan uitzicht op een mooi parcours. Ducato VIF (3) herkwalificeerde dit jaar in Frankrijk in 1.16,8 uit de banden. Ook de recente proef in Dinslaken zag er netjes uit. We zijn benieuwd naar zijn eerste optreden.

Plaats 1: Jetway Fortuna (6)
Plaats 2: Hannah Hazelaar (5)
Plaats 3: Fleetwood Max (4)
Plaats 4: Elbert H (2)

 

Race 2: Ehrensenatoren der 1.KG.Königshardt - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Joy Dragon (9) won drie weken terug op Dinslaken bij haar rentree. Ze moest die dag veel doen om de kop over te nemen en liet zien over lucht te beschikken. Vandaag moet ze vanuit het tweede gelid beginnen en met een aantal snelle starters in het eerste gelid is dat een nadeel. Enjoy Life (5) nam in Wolvega makkelijk de kop maar zakte wat weg in de slotfase. Hier moet ze voorin mee kunnen doen. Prime of Life (6) kan ook hard beginnen. Zij probeerde het de laatste keer in Mönchengladbach van kop af aan en werd toen met een hoofdje geklopt. April April (1) weet al wat winnen is. Hij won bij zijn debuut in Mönchengladbach. Toen ging hij na een zuinig parcours binnendoor bij de leider van het eerste uur. De keer erna maakte hij zich schuldig aan een galoppade. Jesican (7) kan op deze baan goed uit de voeten, ze won hier al eens met een straat. Geheimtip is Igor Boko (3). Hij kwalificeerde dit voorjaar op Duindigt in 1.18,6. De grote ruin was bij zijn debuut wat groen en sprong in de laatste rechte lijn met uitzicht op een plek bij de eerste drie. Misschien heeft hij nog een koers nodig, misschien staat hij er direct…. De kwaliteit is in ieder geval aanwezig.

Plaats 1: Joy Dragon (9)
Plaats 2: Igor Boko (3)
Plaats 3: Prime of Life (6)
Plaats 4: Enjoy Life (5)

 

Race 3: Elfer und Frauenrat der 1.KG.Königshardt - Rennen

Een kwartetkoers met twaalf paarden aan de start. Felicity (2) kan hard beginnen en profiteert hier van het leerlingenstartvoordeel. Dat laatste geldt eveneens voor Jurre Boshoeve (3) die als tweejarige een Stakes won op Wolvega en hier zijn rentree maakt. Velten Valerie (9) deed dit jaar nog niets verkeerd. Ze won drie keer in vier starts. De voorlaatste keer liep ze een lage 1.16 op Mönchengladbach en bleef ze Versace Diamant (11) makkelijk voor. Beide paarden staan vanuit het tweede gelid voor een moeilijke klus. I am Happy (8) was vijfde in Wolvega in een 1.16-tijd. Dat is zeker goed genoeg maar met dit startnummer op Dinslaken moet je vleugels hebben in zo’n groot veld. Ivar Attack (12) won dit voorjaar twee keer op Dinslaken en was snel in Berlijn. De laatste tijd kwakkelt hij echter met zijn draf. Klaus Horn heeft twee ijzers in het vuur. Zelf rijdt hij Adrian Scott (4) die de laatste keer Joy Dragon de hele weg partij gaf en er net niet overheen kwam. Stalgenoot Ikarios (5) weet wat winnen is maar staat hier zwaarder. Resumé voor uw kwartet: neem Velten Valerie als banker en ga uit van Michael Nimczyk plus de lage startnummers 2, 3 en 4.

Plaats 1: Velten Valerie (9)
Plaats 2: Jurre Boshoeve (3)
Plaats 3: Versace Diamant (11)
Plaats 4: Felicity (2)

 

Race 4: Deutscher Amateurmeister Simon Siebert - Rennen

De V6 begint met een amateurkoers. Twee paarden wonnen hun laatste koers. Bionic Man (2) deed dat drie weken geleden in Dinslaken met de rijdster van vandaag. Samen met Sabrina Marks verrichtte hij toen veel werk buitenom om uiteindelijk makkelijk te winnen. Höwings Turbo Tom (1) raakte in die koers hopeloos ingesloten achter het koppaard. In Mönchengladbach nam hij revanche door met startnummer acht de kop te nemen en op de finish nog steeds een lengte voordeel te hebben. Mijn favoriet in deze koers is echter Good Game BR (6). Hij is met Frank Kelm nog ongeslagen in twee starts en kan alles op eigen kracht doen. Sternschnuppe Poet (3) presteerde goed in Dinslaken door vlakbij derde te worden achter Red Lover en Gerson Boko. Noelani (5) staat normaal zwaarder en hetzelfde geldt voor Escudo (9). Beide paarden wisten in augustus nog te winnen en horen op alle plaats- en triotickets.

Plaats 1: Good Game BR (6)
Plaats 2: Bionic Man (2)
Plaats 3: Höwings Turbo Tom (1)
Plaats 4: Sternschnuppe Poet (3)

 

Race 5: Geschäftsführender Vorstand der 1.KG.Königshardt - Rennen

Goah d’Isere (8) won drie weken geleden imponerend in Dinslaken met Niels Jongejans. Hij domineerde toen van start tot finish in een hoge 1.17. De keer erna werd hij op Alkmaar met ere geklopt door een goed paard. In die koers was Lannoo EV (7) dichtbij vijfde. Nu gaat trainer Wouter de Reus het weer eens proberen met Goah d’Isere want Jongejans heeft stalbelangen met Velten Revenge (9). De grote hengst won vorig jaar driemaal op rij in Duindigt en is dit jaar erg ongelukkig geweest. Hij heeft na een rustperiode weer één start in de benen. Als de bochten van Dinslaken hem passen dan doet hij mee om de overwinning. Quick Winner (6) was in Hamburg ongelukkig doordat hij van start af in de sulky bleef hangen van een galopperend paard. De ruin maalt niet om meters buitenom en ook hij is in beeld voor de winst. Fabiene (2) kan hard beginnen en heeft uitzicht op een zuinig parcours. Op die manier won ze de laatste keer knap op Alkmaar maar dit keer staat ze beduidend zwaarder. Ze zou van start af afgelost kunnen worden door Grizzly Greenwood (3) want ook Tom Kooyman wil de rug van één van de favorieten.

Plaats 1: Velten Revenge (9)
Plaats 2: Goah d’Isere (8)
Plaats 3: Quick Winner (6)
Plaats 4: Lannoo EV (7)

 

Race 6: Zarenne Fas - Preis

Amateurs in actie. Willem Hendriks heeft twee paarden in de strijd. Zelf rijdt hij Dalton du Demon (1), een paard dat vorige maand in Wolvega een koers won voor gelegenheidsrijders. Eerder was hij erg succesvol in het TF-circuit. Zijn andere troef Dryade Boko (7) wordt gereden door André Wallenburg. Zij is op papier het betere paard maar zal van ver weg moeten komen. De laatste keer was ze vijfde op Hamburg in een sprintnummer die vanuit het dodenspoor werd gewonnen door Merlin (2)! Hij is startsnel en zou het hier van kop af kunnen proberen. Ook Kalisco (3) kan redelijk snel vertrekken. Hij werd de laatste keer dichtbij derde op Mönchengladbach in een hoge 1.14. Go Star (5) was goed in Alkmaar na veel werk buitenom en de goede Commander Columbus (8) maakt na lange afwezigheid op twaalfjarige leeftijd zijn rentree.

Plaats 1: Kalisco (3)
Plaats 2: Merlin (2)
Plaats 3: Dryade Boko (7)
Plaats 4: Dalton du Demon (1)

 

Race 7: Horst Bandemer - Rennen

Een Free For All-draverij over 2550 meter. Misschien is dit wel de meest open koers van de avond! Mijn voorkeur gaat licht uit naar Helios (6) die is toevertrouwd aan Michael Nimczyk. Hij was vorige maand tweede in Berlijn over de langere afstand en bleef toen voor Tyrolean Dream van wie hij meters kreeg. Fiobano (3) is eveneens een geduchte concurrent. Op de grasbaan van Quakenbrück bleef hij voor Helios, Immosand (1) en Irriwish (4). Firefox BR (2) maakt zijn rentree na zijn laatste start medio juni. Hij was toen aardig in vorm getuige een vierde plaats vlak achter Out of the Slums en Miguel Greenwood. Beide paarden hadden in deze koers topfavoriet geweest. Interessant is ook de deelname van Je t’aime Ruinart (5), een negenjarige Zweed die zichzelf bewezen heeft over de langere afstanden. Zijn huidige vorm is ondanks een recente herkwalificatie in Berlijn een groot vraagteken. Bellinissimo (8) is de grootverdiener in het veld. Hij was al tweede op Dinslaken achter Garry. We zien benieuwd hoe hij zich voor de sulky verweert.

Plaats 1: Helios (6)
Plaats 2: Fiobano (3)
Plaats 3: Firefox BR (2)
Plaats 4: Je t’aime Ruinart (5)

 

Race 8: Eddy Freundt - Rennen

Ilja Medo (2) is een topmerrie. Na haar overwinning in het Bruno Cassirer-Rennen was ze tweede in de Derby der Vierjarigen en tweede in de Breeders Crown Merries. Ook in Hamburg presteerde ze dapper in sterk gezelschap. Ze kan hard vertrekken en heeft met leerlingpikeur Marciano Hauber een gunstig startnummer. Hij kan het van kop af proberen of overgeven aan één van de twee Nimcyzk-pupillen. Fast and Furious (7) is spijkerhard en mijn favoriet. De laatste keer in Mönchengladbach had hij lang de leiding en won hij voor Lordano Ass en stalgenoot Candyman Hornline (6). In de tussentijd kwam de Candyman nog twee keer in actie. In Mönchengladbach won hij van start tot finish tegen Ivalo (5) en Power Point (8). En afgelopen woensdag kwam hij in Gelsenkirchen niet uit de achterhoede in een sterk veld. Cover Dream (1) en Goodspeed (3) hebben uitzicht op een zuinig parcours. Ook zij horen op alle tickets thuis.

Plaats 1: Fast and Furious (7)
Plaats 2: Ilja Medo (2)
Plaats 3: Candyman Hornline (6)
Plaats 4: Goodspeed (3)

 

Race 9: Corps á la Suite der 1.KG.Königshardt - Rennen

De laatste koers van de V6 wordt een fraai schouwspel. Gerson Boko (2) en Velten Roncalli (4) zullen als snelste vertrekken waarbij laatstgenoemde waarschijnlijk aan kop komt. Gerson Boko probeerde het bij zijn rentree van kop af maar werd wat makkelijk in de laatste meters. Desondanks was zijn tweede plaats achter Red Lover een prima prestatie. Als hij tweede paard komt te liggen dan loopt hij het risico ingesloten te raken en te blijven. Velten Roncalli is tot veel toe in staat. De voorlaatste keer won hij verrassend sterk tegen goede paarden maar de keer erna liet hij het in Alkmaar lelijk afweten. Bij zijn laatste start in Dinslaken werd hij op streep teruggepakt door Warhorse Hazelaar (5). Hij zou in het dodenspoor kunnen komen, of op de rug van Ivar (3) die in Wolvega mooie dingen liet zien in 1.14 en 1.15-tijden. Dat maakt hem hier favoriet. Goldrush H (9) is niet veel minder maar hij moet sowieso van achteraf komen. Zijn overwinning op Alkmaar was indrukwekkend. Hij heeft veel vermogen en kan op de kleine baantjes uit de voeten. En ik ben nog niet klaar want Maxl Crown Poet (6) en Royal Cash (8) mag je met 1.18-tijden op Dinslaken eigenlijk niet weg laten. We gaan het zien en beleven!

Plaats 1: Ivar (9)
Plaats 2: Goldrush H (4)
Plaats 3: Warhorse Hazelaar (3)
Plaats 4: Velten Roncalli (6)


Race 10: Lothar Oppoli - Rennen

We sluiten af met een amateurkoers tot 15.000 euro winsom. Flamboro (2) en Highland Yankee (3) gaan allebei graag van kop af maar hebben volgens mij niet de klasse om een koers als deze te winnen. Kissing Diamond (8) staat op papier boven de rest. De negenjarige vos was al eerder succesvol met Nicole Hildebrandt op de sulky. Hij heeft bovendien vorm want hij won de laatste keer in een hoge 1.15 op Gelsenkirchen tegen Etorix. In die koers eindige Heras Traum (5) ongeplaatst als zesde maar ik schat haar op Dinslaken hoog in. Dont Worry TU (4) ging de laatste keer goed mee op Mönchengladbach en Dragona (6) won al meerdere koersen op Dinslaken. Graf Bismarck (7) won recent op Drensteinfurt en hoort ook op de plaats- en triotickets thuis.

Plaats 1: Kissing Diamond (8)
Plaats 2: Heras Traum (5)
Plaats 3: Dragona (6)
Plaats 4: Dont Worry TU (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.