Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dinslaken - 2 december

Dinslaken - maandag 2 december - Start: 18:30

Race 1. Preis der Lieblichkeit Karo I. der Karnevalsgemeinschaft Rot-Gold Dinslaken

Weer eens een gezellige, en goed bezette, meeting op maandagavond op de drafbaan van Dinslaken met in de eerste koers zeven deelnemers die strijden om de eerste prijs van 700 euro. Na een aantal uitschakelingen en een tweede plaats is Jacky Greenwood (7) een aantal maanden aan de kant gezet om zich opnieuw te kwalificeren op 23 november. Op de baan van Mönchengladbach werd een kilometertijd gelopen van 19,9. Na zijn kwalificatie in april van dit jaar en vervolgens een uitschakeling is de vierjarige hengst Igor Boko (6) ook ruim vijf maanden niet aan de start verschenen. Op 21 oktober werd hij in 21,2 vierde in Dinslaken. Sweet Victory BG (2) loopt vandaag zijn eerste officiële koers en met een kwalificatieproef die werd afgelegd met een kilometertijd van 19,5 moet de driejarige hengst vandaag direct een rol van betekenis kunnen spelen. Jumilla (4) en Forever ER (5) zijn allebei (nog) erg wisselvallig. Om mijn "kwartet" vol te maken kies ik voor de één jaar oudere Forever ER. 

1: Jacky Greenwood (7)
2: Igor Boko (6)
3: Sweet Victory BG (2)
4: Forever ER (5)

 

Race 2. Gestüt Silkenhof-Rennen / Trabreiten / Bänderstart

De tweede koers is een monté draverij uit de banden waarbij de eerste vijf deelnemers van start gaan voor een afstand van 2100 meter en de andere twee deelnemers vijf en twintig meter achter hen zullen starten. Omdat Cashflow (3) vanuit het eerste band zal vertrekken en de andere specialist op dit gebied Garry (7) vanuit het tweede kan de tienjarige merrie uit de stal van Rosalie Janssen vandaag wel weer eens een overwinning behalen in dit toch al zo succesvolle jaar voor haar. Yarrah (4) is ook een vrij regelmatige deelnemer aan de monté koersen in Nederland en Duitsland, maar komt iets te kort ten opzichte van de twee eerder genoemde dravers en lijkt een derde plaats het maximaal haalbare in deze koers. Georgies Express (5) heeft nog niet zo heel ervaring met het lopen in monté koersen. Een recente vierde plaats in Gelsenkirchen toont echter aan dat de achtjarige ruin uit de training van Jochen Holzschuh mee zal kunnen gaan doen om de iets lagere plaatsgelden.

1: Cashflow (3)
2: Garry (7)
3: Yarrah (4)
4: Georgies Express (5)

 

Race 3. Wanda Silk-Rennen

Met een kilometertijd van 16,9 gelopen op de baan van Gelsenkirchen zou het in deze koers wel eens zo kunnen zijn dat de wedders voor Kaja Express (5) zullen gaan. De in Nederland gefokte Jenna Transs R (6) maakte in haar tweede koers op 16 oktober op de baan van Gelsenkirchen veel indruk toen zij op het laatste rechte eind vanuit de achterhoede van het veld alsnog naar een tweede plaats sprintte. In de koers daarop nam ze in tegenstelling tot die van 16 oktober direct de kop en kwam aan het einde duidelijk te kort en finishte als derde in een veldje van vijf. De Amerikaanse Candy Blue Chip (2) uit de training van Jesse ter Borgh liep inmiddels twee kwalificatieproeven in Nederland, eentje op Duindigt in 19,5 en afgelopen vrijdag op de baan van Wolvega in een kilometertijd van 18,9. Met deze tijden zou zij vanavond direct mee kunnen doen om de betere plaatsgelden. Jesican (1) kwam dit jaar negen keer aan de start en liep daarvan zeven keer in het geld. Helaas zit het startnummer voor haar in deze koers niet echt mee.  

1: Kaja Express (5)
2: Jenna Transs R (6)
3: Candy Blue Chip (2)
4: Jesican (1)

 

Race 4. Preis der KKG-Wehofen und BoKaGe-Bocholt

Een derde van zijn achttien gelopen koersen dit jaar wist hij in een overwinning om te zetten en dan heb ik het hierbij over Escudo (11). De laatste drie koersen werden alle gewonnen, in Mönchengladbach en Gelsenkirchen, maar ook op de baan van vandaag. Dit was op 21 oktober toen de achtjarige ruin ook werd gereden door de rijdster van vanavond, Cathrin Nimczyk. Na een aantal zeer aansprekende verrichtingen viel Kissing Diamond (5) vorige week zaterdag op de baan van Mönchengladbach met een zevende plaats tegen. De ruin lag bijna de gehele koers achter aan het veld en probeerde in de laatste bocht naar voren te komen, maar moest vierdik en dat was teveel van het goede. Hij kan absoluut beter gezien zijn tien overwinningen uit een en twintig starts. Heel benieuwd ben ik naar de rentree van Flits Harley (7) in Duitsland. Zijn laatste koers hier in Dinslaken dateert al weer van 2,5 jaar terug. Op 3 april 2017 won hij hier in een kilometertijd van 18,5. Na ruim vier maanden afwezigheid kwam Janika Bo (4) op 23 november opnieuw in de baan. In Mönchengladbach werd er over de mijl gewonnen in een kilometertijd van 15,2.

1: Escudo (11)
2: Kissing Diamond (5)
3: Flits Harley (7)
4: Janika Bo (4)

 

Race 5. Ira Silk-Rennen

Veertien deelnemers in de vijfde koers van de avond en dat maakt het zeker geen gemakkelijke opgave voor de wedder.  Na twee overwinningen op de baan van Dinslaken werd Joy Dragon (5) de laatste keer in Gelsenkirchen derde. In de laatste bocht probeerde ze nog naar de koppositie te gaan, maar moest driedik wat iets te veel gevraagd was. Bovendien lijkt ze mij linksom beter dan rechtsom, dus het zal mij niets verbazen als zij vandaag weer als eerste over de finish zal komen. De vijfjarige merrie, Esta Fete Benach (13), uit de training van Danny den Dubbelden lijkt de vorm te pakken te hebben. Na twee tweede plaatsen werd er op 23 november in Mönchengladbach gewonnen. I Am Velten Scott (14) viel in zijn laatste koers ontzettend tegen toen hij laatste werd in het veld van zes deelnemers. Tijdens de gehele koers was er geen enkele druk om naar voren te gaan. Dat de merrie veel beter kan, bewijzen wel de drie overwinningen uit elf starts dit jaar. Zijn enige optreden in Dinslaken bekroonde I am Happy (9) op 21 oktober met een tweede plaats. Ruud Pools lijkt goed overweg te kunnen met deze wat wisselvallige ruin. Op Duindigt werd dit jaar al een keer gewonnen.

1: Joy Dragon (5)
2: Esta Fete Benach (13)
3: I Am Velten Scott (14)
4: I am Happy (9)

 

Race 6. Eheleute Hans Thenagels-Memorial

De koers van deze avond met het meeste prijzengeld is het Eheleute Hans Thenagels-Memorial waar voor de winnaar een geldbedrag van 1500 euro aan de finish ligt te wachten. Goldrush H (8) met Ruud Pools verkeren in grootse vorm en lijken de eerst aangewezene om deze cheque in ontvangst te mogen gaan nemen. De zesjarige ruin uit de training van Cees Hetteling finishte dit jaar al vele malen in het trio. Op 21 oktober werd er hier gewonnen en bleef hierbij een andere deelnemer, Warhorse Hazelaar (3), uit deze koers voor. Red Lover (6) kwam in zijn laatste koers net iets te kort voor de overwinning en finishte passeerde voor de tweede keer op rij als tweede de finish. Vandaag behoort een plaats in het trio ook zeker weer tot de mogelijkheden. Een deelnemer die het deze drie, eerder genoemde deelnemers wel eens heel moeilijk zou kunnen gaan maken is Mr Blitzer Byd (10) uit de training van Jan Thijs de Jong. Dit jaar werd er al vijf keer gewonnen.  

1: Goldrush H (8)
2: Warhorse Hazelaar (3)
3: Red Lover (6)
4: Mr Blitzer Byd (10)

 

Race 7. Preis der Karnevalsgemeinschaft Rot-Gold Dinslaken

In de zevende koers is het aan de amateurs. Willem ten Brink zal in deze koers van start gaan met Ivy Fortuna (6). De laatste twee keer deden zij dat ook en kwamen ze tot een eerste en derde plaats op de baan van Gelsenkirchen. De vierjarige merrie liep in juni van dit jaar haar eerste koers en op de Duitse banen was zij uit zes starts vijf keer in het geld. Na een overwinning in Dinslaken op 23 september waren er verwachtingen voor de volgende koers, maar helaas kon Sabrina Marks Bionic Man (13) op 21 oktober niet aan het draven houden en werd de vijfjarige ruin een ronde voor de finish uitgeschakeld. In zijn laatste koers in Wolvega werd Hickory Forest (4) in de laatste bocht uitgeschakeld. Een uitschakeling waar zijn rijder Luit de Vries het niet mee eens was en min of meer bleef deelnemen aan deze koers. Dat de vijfjarige hengst over een geweldige eindsprint beschikt, bleek wel dat uit het feit dat hij op het laatste rechte eind het complete veld nog wist te passeren. Na twee overwinningen in Mönchengladbach liep Floris van Egmont (1) met niet veel succes in België...zou de ruin zich op de Duitse banen beter thuis voelen?

1: Ivy Fortuna (6)
2: Bionic Man (13)
3: Hickory Forest (4)
4: Floris van Egmont (1)

 

Race 8. Preis der Karnevalsgesellschaft Grün-Weiss Walsum und Rot-Weiss Alt-Walsum

Honesty Newport (4) kwam dit jaar tien keer aan de start en was even zoveel keer in het geld. Hiervan werd bovendien vijf keer gewonnen. In haar laatste koers lag zij lange tijd aan kop, maar op het laatste rechte eind was echter de pijp leeg en kwam ze uiteindelijk niet verder dan een vijfde plaats. Dit was haar minste verrichting dit jaar. Het mag duidelijk zijn dat zij absoluut beter kan en vandaag zou zij zich wel eens kunnen revancheren voor deze mindere verrichting. Na drie overwinningen op rij stelde Fuggedaboutit (7) met een twaalfde plaats op 8 november op de baan van Wolvega enigszins teleur. In dit veld van negen deelnemers moeten er absoluut mogelijkheden liggen om een plaats in het trio te kunnen belopen. Candyman Hornline (6) heeft met zes en twintig starts dit jaar een druk jaar achter de rug. Op vijf starts na liep de Zweedse ruin steeds in het geld en van verzwakking lijkt geen enkele sprake. Vandaag zal hij zeker ook weer voorin melden. In deze koers neemt Ruud Pools ook weer plaats in de sulky. Deze keer achter de Belgische draver Go Star (2). Een vierde plaats lijkt mij in deze koers voor dit koppel het hoogst haalbare.

1: Honesty Newport (4)
2: Fuggedaboutit (7)
3: Candyman Hornline (6)
4: Go Star (2)

 

Race 9. Johann Peter-Rennen

Ondanks dat de Duits kampioen Michael Nimczyk vanaf de tweede rij achter de startauto met Kiss Me Bo (10) van start zal gaan, zie ik hem toch als eerste kanshebber voor de overwinning in deze koers. Een derde van de achttien starts dit jaar werd in een overwinning omgezet. Etorix (3) kent ook een zeer succesvol jaar. In zijn laatste vijf koersen finishte hij nimmer buiten het trio. Zijn laatste optreden in Dinslaken op 11 augustus werd gewonnen. Na vier overwinningen en een derde plaats op rij werd Pietro Lombardi (9) op 23 juni uitgeschakeld in een koers op Dinslaken. Daarna verdween de achtjarige vosruin uit de training van Heinz Wewering uit het zicht om zich vervolgens op 2 november in een herkwalificatie met een kilometertijd van 20,8 weer te melden. Na zijn recente overwinning in Gelsenkirchen zal er in deze koers ook rekening gehouden moeten worden met Velten Las Vegas (5).  

1: Kiss Me Bo (10)
2: Etorix (3)
3: Pietro Lombardi (9)
4: Velten Las Vegas (5)

 

Race 10. Preis der KG We sind wer dor Eppinghoven und des CAW-Wesel

De laatste koers zou wel eens een Nederlands succesje kunnen opleveren. De zeer snelle Girlofmanymissions (9) met Cees Kamminga maakte in Hamburg veel indruk door een koers over 2200 meter in een kilometertijd van 16,6 te winnen.  De merrie zal in deze koers dan wel moeten afrekenen met Lusiana Bo (5) en Royal Cash (10). Beide wonnen hun laatste koers op 23 november op de baan van Mönchengladbach. Lusiana Bo deed dit in haar tweede koers na een afwezigheid van ruim drie maanden met Michael Nimczyk in de sulky. Beide gaan vandaag weer samen op pad. In de door Girlofmanymissions gewonnen koers werd Notime to play (2) met Danny den Dubbelden verrassend tweede. Als de zevenjarige ruin vanavond uit de fouten weet te blijven dan moet er in dit veld van tien deelnemers weer een plaats voorin te bemachtigen zijn.

1: Girlofmanymissions (9)
2: Lusiana Bo (5)
3: Royal Cash (10)
4: Notime to play (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.