Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Doncaster - 10 november

Doncaster - zaterdag 10 november - Start: 14:30

We reizen af naar Noord Engeland voor de laatste stuiptrekking van het vlakkebaan seizoen op gras. Het All Weather circuit neemt in de winter de honneurs waar zonder obstakels. Doncaster is de baan die met twee Listed koersen en twee competitieve Handicaps het gordijn sluit tot volgend voorjaar.

Race 4

De merries bijten het spits af op Listed niveau in deze koers over 2043 meter. Een lichte klim na de start brengt het veld via een lange bocht de lange rechte lijn in. De driejarigen krijgen 1,5 kilogram cadeau van hun ouderen concurrenten. Toch beginnen we met vierjarige Queen Of Time (6) die twee derde plekken achter haar naam heeft staan. Vooral de laatste spreekt ons aan toen zij derde werd in Frankrijk in een Groep 3 koers op de baan van Saint Cloud. Zij had toen lang de leiding en toen zij aan beide kanten een paard naast haar kreeg vocht zij lang om de overwinning om die uiteindelijk nipt te verliezen. Zij was toen een van de minst gespeelde paarden in de koers en verloor uiteindelijk van de eerste en tweede favoriet die ook nog is 2,5 kilogram cadeau van haar kregen. Nu weer terug op Listed niveau zijn er kansen voor de overwinning. Shenanigans (7) had in het voorjaar een goede periode met een derde plaats in een Groep 3 op Derby dag in Engeland. Het is toen bergafwaarts gegaan tot en met September waarna zij zes weken rust heeft genoten. Haar laatste koers op Listed Niveau over de All Weather baan van Lingfield was weer bemoedigend. Als zij de stijgende lijn vast weet te houden dan kan zij hier zo maar mee doen voor een podium klassering. Trainer Sir Micheal Stoute maakt een goed jaar door en staat bekend als trainer die paarden laat laat ontwikkelen. Crystal Hope (11) is een paard die na twee teleurstellende koersen in Augustus en September makkelijk op rust had kunnen gaan. Er is toch de keuze gemaakt om de merrie in training te houden en 59 dagen na haar laatste start weer te laten koersen. Dat moet zijn omdat de connecties denken dat er nog een goede prestatie in haar zit. Daar vertrouwen we op en daarom maken we haar de winnend plaats bet van deze koers. Anasheed (9) loopt over van talent maar heeft pas twee starts in de benen. Die waren meer dan naar wens met een tweede plaats en een overwinning. Die overwinning kwam tot stand op de All Weather baan van Chelmsford in een Klasse 4 koers. Zij slaat hier dus wat klassen over maar de stal van Owen Burrows is na een vormdip weer in geweldige vorm en opereert momenteel met een winstpercentage van 33%. 

Spelsoort 1 2 3 4 C  
11         INZETTEN
        6,7,9 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

We blijven op Listed Niveau maar gaan nu sprinten over 1200 meter met maar liefst 16 paarden. Het is een zeer aan elkaar gewaagd veld met een aantal deelnemers die normaal in zwaardere koersen in actie komen. Donjuan Triumphant (3) is zo’n paard die de laatste twee keer in Groep 1 verband in actie kwam. Hij weerde zich kranig met een vierde plaats in de Sprint Cup op de baan van Haydock achter The Tin Man. Op Ascot tijdens Champions Day werd hij keurig derde in de Sprint Stakes achter verrassing Sands Of Mali. In deze koers komt hij een ander kaliber paarden tegen en dus kan hij de eerste winnaar worden van King Power Racing na het trieste overlijden van hun eigenaar in het bekende helicopter ongeluk vanuit het Leicester City Stadion. Librisa Breeze (7) past hetzelfde profiel als Donjuan Triumphant omdat ook hij normaal veel zwaarder staat. Zo won hij vorig jaar de Sprint Stakes op Ascot tijdens Champions Day. Die goede koers heeft hij helaas nog geen passend vervolg kunnen geven. Zo is een vierde plaats in de Groep 1 Prix Maurice de Gheest in Augustus zijn beste wapenfeit sinds vorig jaar Oktober. Hij moet enigzins richting zijn oude vorm komen om hier mee te doen voor de winst. Laugh A Minute (6) heeft een voorliefde voor de baan van Doncaster waar hij uit twee starts nog ongeslagen is. Bovendien is hij sinds Augustus weer in goede vorm met winst op deze baan. Daarna werd hij goede tweede in een Groep 3 koers op de baan van Deauville. Dit is een paard welke wij al sinds het voorjaar volgen en weten dat deze condities hem op lijf zijn geschreven. Voor Could It Be Love (9) hangt er al lang een overwinning in de lucht. De vraag is echter wanneer die overwinning gaat vallen. Zij is voor het eerst weer terug over 1200 meter na twee goede koersen over de mijl. Krijgt nu de Blinkers op voor extra concentratie. Als laatste noemen we Eirene (10) die in haar voorlaatste start nipt werd geklopt op deze baan. Dat was een Groep 3 koers over 1400 meter waar zij aan 12/1 een dijk van een koers liep. In haar laatste koers op Ascot stak zij met nog 200 meter te gaan haar neus vooruit als winnaar om vervolgens als vijfde te eindigen. Op die koers af denken we dat zij de kortere afstand in deze koers op prijs zal stellen. Zij vertegenwoordigt de winnend plaats waarde in deze koers.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
10         INZETTEN
        3,6,7 INZETTEN
3 6,7,9,10 6,7,9,10     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

Een goed gevulde Klasse 2 Handicap over 1400 meter. We hebben al veel van dit soort mooie koersen gezien in het afgelopen jaar en deze zal daar niet voor onder doen. Dertien paarden nemen het met miniem onderling gewichtsverschil tegen elkaar op. Boy In The Bar (13) valt op met bodemgewicht. Helemaal omdat leerling jockey Gabriel Malune er nog 2,5 kilogram van af claimt en daarmee is hij met afstand het paard welke het minste gewicht draagt. Dat zijn ideale condities en die kunnen we niet negeren. Hij wint bovendien zijn laatste koers op het All Weather zand van Chelmsford dus met de vorm zit het goed. Aan de andere kant van het gewicht zien we Shady McCoy (1) die met topgewicht in actie komt. Shady komt al het hele seizoen in actie in zeer competitieve Handicaps over deze afstand en staat steeds zijn mannetje met ijzersterke klasseringen. Met alle respect naar de andere paarden is dit het veld waar hij zijn eerste overwinning van het jaar kan turven. In zijn laatste koers had hij pech in de finale fase waarna hij nog hard af kwam richting de finish, met de vorm zit het dus goed. Great Prospector (2) komt al het hele seizoen in Listed koersen in actie en valt eigenlijk een beetje tegen. In zijn laatste koers buigt deze driejarige ruin zijn vorm echter om met een derde plaats achter twee hele goede paarden op de baan van Redcar. Hij kwam met nog 200 meter te gaan op kop om die positie net voor de finish te verliezen. Als hij die vorm weet vast te houden dan kan hij hier meedoen voor een podiumplek. Gulf Of Poets (4) lijkt na een lichte vormdip de juiste kadans weer gevonden te hebben. Hij begon het jaar goed met twee overwinningen en komt nu weer richting zijn Handicap rating van die overwinning. In zijn vorige koers verspeelde hij teveel energie in de beginfase omdat hij te veel dadendrang had. Als hij dat nu achterwege laat doet hij weer voorin mee. Hoe meer regen, hoe beter voor Gulf Of Poets.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
13         INZETTEN
        1,2,4,13 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

Een zeer competitieve Handicap over 2400 meter met maar liefst 23 deelnemers. Een hele puzzel met miniem onderling verschil. Trainer John Gosden levert de favoriet in de vorm van Royal Line (3) die we voor het laatst in April hebben gezien tijdens een overwinning  op de baan van Epsom. Een blessure heeft hem 199 dagen aan de kant gehouden en we zijn zeer benieuwd hoe de zoon van Dubawi er aan toe is. Toen hij met een blessure aan de kant moest stond hij op het punt van doorbreken en daarom is het extra zonde dat we hem sindsdien niet meer gezien hebben. Een goede prestatie in deze koers zal hem waarschijnlijk naar Dubai doen gaan voor de winter. Ook Now Children (12) heeft door een blessure een tijdje aan de kant gestaan. Hij is echter weer terug en heeft dit jaar alweer twee koersen gewonnen. Zijn laatste koers op Goodwood liet zien dat hij klaar is voor het echte werk toen hij op soepele bodem het veld zijn wil oplegde nadat hij in de laatste rechte lijn ook nog een vallende combinatie moest ontwijken. Vader en dochter Nicholls zijn een goed team. Pa is al jaren lang een begrip bij de Jumps en dochter Megan is als leerling jockey bezig om zich te vestigen op de vlakkebaan. Birds Of Prey (20) komt na pauze van 91 dagen weer aan de start na een operatie aan de luchtwegen. We hebben hem voor het laatst gezien met een tweede plaats op de baan van Haydock. Als hij aanzienlijk verbeterd is na zijn operatie dan kan hij hier vanaf een laag gewicht een gooi doen naar de overwinning. My Lord And Master (10) liep de laatste keer op de baan van York een dijk van een koers over 2000 meter. Hij kwam toen in de finale fase pas op gang en daarom zal hij de extra afstand zeker op prijs stellen. Hij houdt ervan om met een eindsprint de zege te claimen en dus zal jockey Daniel Tudhope ervoor moeten zorgen dat hij vrij baan heeft met 23 deelnemers. Grey Britain (5) zwaaide in Mei af met een sterke overwinning op de baan van Newmarket. Op 6 oktober keerde hij weer terug met een vierde plaats in een Groep 3 op Ascot waar de grond door de hevige regenval was veranderd in een losse modderpoel. Hij zal die koers nog nodig gehad hebben en zal nu veel scherper zijn. Als het droog blijft speelt dit in het voordeel van Grey Britain en dan is hij een serieuze kanshebber met jockey Gerald Mosse.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5         INZETTEN
        3,5,10,12,20 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.