Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Doncaster - 12 september

Doncaster (St Leger Festival)- donderdag 12 september 2019 - starttijd 15.10

Doncaster is het decor van de laatste Klassieker van het jaar voor driejarige paarden. De 234e St. Leger is de stayerstest en tevens laatste onderdeel van de Triple Crown. Wij pakken de draad op op Donderdag met twee Groep 2 races voor merries.

Race 1

Ook in deze race hebben de dames het toneel in deze Handicap over 1300 meter. De trends wijzen uit dat wij op zoek moeten naar een merrie met een Handicap rating van 74 of hoger en een gewicht van 58,5 kilogram of minder. In die categorie past Galadriel (10) die via een recente zege hier de race in komt. Dat was over 1000 meter maar zij was al vierde over 1400 meter dus de afstand is goed voor haar. Trainer Kevin Ryan is in vorm met 30% winpercentage in de afgelopen twee weken. Op papier is Stylistique (1) het beste paard van de race maar moet daarom wel topgewicht dragen. Zij was in haar laatste race vierde in een Groep 3 op Goodwood op 1,5 lengten van de winnaar. Een benadering van die vorm maakt haar hier een geduchte tegenstander. Company Minx (6) kwam in een spannende finish op Windsor slechts een halsje tekort voor de winst. De geplaatste paarden van die race hebben inmiddels gewonnen dus die vorm blijkt waardevol. Zij voldoet aan beide trends en met trainer Clive Cox in goede vorm (21%) is zij een hoofdrol speler. Ryan Moore is een interessante jockey boeking voor Special Secret (7) die recent derde was achter Company Minx op Windsor. De jockey zet 23% van al zijn starts op Doncaster om in overwinningen.1.       Galadriel
2.       Stylistique
3.       Company Minx
4.       Special Secret

 

Race 2

In deze Groep 2 over 2800 meter voor merries komen 75% van de winnaars uit de top drie van de wedmarkt en ook dit jaar hebben wij te maken met een duidelijke favoriet. Enbihaar (1) wint haar laatste twee races en won haar laatste Groep 2 heel makkelijk met vijf lengten op de baan van Goodwood. Zij draagt nu echter wel vijf kilogram meer dan haar tegenstanders en over deze afstand is dat een hele opgave. Vivid Diamond (8) is een interessante deelnemer aangezien zij twaalf dagen geleden de concurrentie helemaal aan stukken liep in een Listed race op Chester. De afstand tot de tweede was vijf lengten en daarachter zat er weer een gat van vijf lengten. In die vorm, en met dit lage gewicht is zij zeer gevaarlijk. Trainer Aidan O’Brien heeft deze race nog nooit gewonnen en dat is opmerkelijk. Delphinia (3) lijkt met Ryan Moore de eerste stalkeuze en komt uit een goede familie met louter stayers. Deze afstand is nieuw voor haar maar zal na haar recente derde plaats in een Groep 3 over 2400 goed bedacht zijn. Star Terms (7) heeft goede recente races in Frankrijk gelopen en staat hier merkwaardig hoog in de wedmarkt. De afstand is nieuw voor haar maar de vorm is goed en bovendien is Andrea Atzeni de man op Doncaster met een winpercentage van 24% in de afgelopen vijf jaar.

1.       Enbihaar
2.       Vivid Diamond
3.       Delphinia
4.       Star Terms

 

Race 3

Het maximale aantal starters van 22 in deze 1300 meter sprint voor tweejarigen waar er £300.000 op de finishlijn klaar ligt om te verdelen. Ondanks veel starters hebben 75% van de winnaars minder dan 4/1 uitbetaalt in de afgelopen dertien jaar. Ik begin met Repartee (7) die in zijn vorige start goede derde was in een Groep 2. De winnaar is van eenzame hoogte maar dit paard liet zich van zijn beste kant zien en hij krijgt daarom de voorkeur. Frankie Dettori is een opmerkelijke boeking voor Joseph O’Brien en hij klimt aan boord van Unforgetable (13) die in haar laatste start tweede was in een Groep 3 in Ierland. Als zij die vorm benadert dan is mengt zij zich in de strijd voor de overwinning. Harpocrates (4) gaat al zijn zevende start in zijn carriere maken en hij was in zijn laatste start goede tweede in een Groep 3 op de baan van York. Dat was op slechts een hals afstand van de winnaar en dat was een moedige prestatie van kop af. Glasvegas (21) is duidelijk voor deze race bewaard en voorbereidt na zijn derde plaats tijdens Royal Ascot in een Listed race waar hij slechts een halve lengte van de winnaar verwijderd was. Hij komt hier binnen op bodemgewicht en dat is een duidelijk voordeel. Geweldige winnend plaats waarde met vier betaalde plaatsen! Oisin Murphy kiest uit alle paarden voor King’s Lynn (15) die in eigendom van de Koningin is. Zijn keuze geeft mij vertrouwen aangezien hij dit paard ook reed tijdens zijn debuut op de baan van Windsor toen hij een neusje tekort kwam voor de winst.

1.       Repartee
2.       Unforgetable
3.       Harpocrates
4.       Glasvegas
5.       King’s Lynn

 

Race 4

Tweejarige merries in actie over de mijl in Groep 2 verband. Godolphin heeft een uitstekende staat van dienst in deze race met viermaal winst in de afgelopen zeventien jaar. Met 35% winnende favorieten moeten wij het ook bovenin in de wedmarkt zoeken. Aan beide trends voldoet Alpen Rose (1) die de baan verkende met winst op 17 augustus. Zij zal erg veel geleerd hebben van die race en er wordt voldoende verbetering verwacht nu met William Buick in het zadel. Toch gaat de lichte voorkeur naar de extreem getalenteerde Cloak Of Spirits (5) die haar debuut op Ascot makkelijk won. Zij heeft 48 dagen de tijd gehad om te herstellen en bovendien heeft trainer Richard Hannon een geweldig jaar met zijn tweejarigen. Andrea Atzeni is de man op Doncaster en deze combinatie is zeer betrouwbaar. Aidan O’Brien won deze race vorig jaar en hij heeft dit jaar Passion (6) in de strijd. De dure Galileo dochter heeft een zege in Ierland op zak waar zij de concurrentie makkelijk opzij zette. Zij komt uit een goede familie en de connecties hebben een hoge verwachting van haar. Boomer (4) is nu tweemaal op rij victorieus en de laatste maal was dat in een Groep 3 op Goodwood. De Kingman dochter bleef toen met een hals voorop en zal zich ook nu moeten strekken. Haar vorm hoort wel bij de sterkste in het veld.

1.       Cloak Of Spirits
2.       Alpen Rose
3.       Passion
4.       Boomer

 

Race 5

In deze race komen slechts vrouwelijke jockeys in actie en ik ga hierbij uit van ervaring van de jockeys. Diegene met een professionele vergunning hebben normaal gesproken een stukje voorsprong ten opzichte van de amateurs. Drummond Warrior (4) heeft de steun van Hollie Doyle en het paard heeft in drie starts nog niets verkeerd gedaan met twee overwinningen en een tweede plaats. Tijdens die tweede plaats kwam zij slechts een hals tekort voor de overwinning en de verwachting is dat zij er nu weer dichtbij zal zijn. Megan Nicholls is bezig aan een goed seizoen en zet 17% van haar ritten in winst om. Vooral in deze dames races is zij altijd erg op dreef en Hart Stopper (7) is zelf in goede vorm met louter plaatseringen. Vooral zijn laatste start was erg goed toen hij zeven lengten verloor bij de start en toch nog tweede werd. Savalas (2) komt normaal gesproken in zwaarder gezelschap aan de start en heeft hier de steun van Josephine Gordon. De Blinkers komen er nu aan te pas voor extra concentratie en als dat werkt heeft Savalas een goede kans. Saluti (11) heeft verreweg het laagste gewicht van alle genoemde paarden in deze column. Hij heeft bovendien recente vorm en zijn beste races lijken toch over deze afstand tot stand te komen.

1.       Drummond Warrior
2.       Hart Stopper
3.       Savalas
4.       Saluti

 

Race 6

Er steken twee paarden boven de rest uit in deze race. Good Birthday (6) liep een goede race de laatste keer en won een race over dezelfde afstand als deze. Oisin Murphy is geboekt en die zet 27% van al zijn ritten om in winst. Hij heeft bovendien al in maart gewonnen op deze baan. Davydenko (5) is het andere paard en die keerde onlangs terug met een ijzersterke zege op de baan van Newmarket na een pauze van zeven weken. Dat was 33 dagen geleden en als hij van die race verbetert dan is hij hier normaal gesproken de favoriet. Nicholas T (2) heeft een goed jaar met drie overwinningen en veel tweede plaatsen. Zijn laatste vierde plaats op Ascot was in goed gezelschap en hij loopt normaal gesproken makkelijk het trio in. Hierachter is het heel erg open en daarom hou ik het bij deze drie paarden.

1.       Good Birthday
2.       Davydenko
3.       Nicholas T

 

Placepot:
R1: 1 – 10
R2: 1
R3: 4 – 7 – 13
R4: 5
R5: 7 – 11
R6: 5

12 combinaties

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.