Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Doncaster - 9 november

Doncaster - zaterdag 9 november - Start: 13:20

De National Hunt en het All Weather circuit staan te popelen  in Engeland maar vlakke baan actie over het gras laat zich nog een keer zien dit jaar. Doncaster sluit traditie getrouw het seizoen met de November Handicap en twee Listed Races.

Race 1

Wij trappen af met een Handicap voor tweejarigen over 1200 meter. De bodem staat omschreven als zwaar en met die kennis moeten wij dus op zoek naar paarden die houden van modder. De paarden bovenaan de gewichten beschikken over recente vorm door de modder waarvan Ventura Flame (1) de meeste ervaring heeft. Van de drie races die zij over ‘Heavy’ heeft gelopen heeft zij er twee gewonnen en was zij eenmaal derde. Zij heeft echter al elf starts in de benen dus het kan zijn dat het seizoen te lang voor haar is. Appolinaire (2) werd voor 1500 pond ingehouden op de veiling maar heeft haar waarde inmiddels vermenigvuld. Zij won direct haar debuut op deze baan en was 147 dagen geleden tweede op een zware baan in Chester. Dat zij alsnog terugkomt dit seizoen geeft aan haar training erg goed moet zijn. Vardon Flyer (3) loopt zijn beste races over 1200 meter en houdt van een zware ondergrond. Zo was hij 29 dagen geleden tweede op York over bodem omschreven als ‘Soft’. Hij hoort op de tickets thuis. Good Earth (6) was 44 dagen geleden nog goede tweede op Pontefract en kan hier weer meedoen om de prijzen.

1.       Ventura Flame
2.       Appolinaire
3.       Vardon Flyer
4.       Good Earth

 

Race 3

De eerste Listed race van de dag gaat over 2034 meter en is voor merries. Dertien van de laatste vijftien edities zijn gewonnen door drie of vier jarigen paarden en kwamen negen van de vijftien winnaars uit startbox zes of lager. Aan die eisen voldoet Simply Beautiful (19) uit de training van Aidan O’Brien. De driejarige merrie kwam voor het laatst in actie over 2400 meter wat net te lang was dus de kortere afstand is in haar voordeel. Be More (11) komt hier in actie na een klinkende zege op Newmarket waar zij een Handicap voor merries zeker won. De afstand is nieuw voor haar maar de manier van haar laatste winst geeft hoop. De favoriet is Magic Lily (8) die vier jaar oud is en uit startbox negen vertrekt. Met slechts twee winnende favorieten in de afgelopen vijftien jaar zijn de statistieken tegen haar maar haar rentreen na lange absentie was zeer hoopgevend met een sterke tweede plaats in een Listed race in Frankrijk. Eva Maria (12) heeft de buitenste startbox getroffen en dat is jammer aangezien haar recente vorm over deze afstand buiten gewoon is met twee zeges. De Sea The Stars dochter heeft sowieso nog geen stap verkeerd gedaan dit seizoen en is een betrouwbare keuze als zij de wijde startbox overleeft.

1.       Simply Beautiful
2.       Be More
3.       Magic Lily
4.       Eva Maria

 

Race 4

Er wordt nu weer gesprint over 1200 meter en wederom op Listed niveau. Came From The Dark (4) houdt wel van een sprintje door de modder en werd in zijn laatste race op Ascot net geklopt voor de winst. Als hij eerder was vrijgekomen dan had hij wellicht gewonnen. De vorm is goed en de condities zijn in zijn voordeel. Bielsa (3) heeft in vijf starts nog maar een nederlaag geleden en heeft tevens al twee keer over deze baan en afstand gewonnen. Op 25 oktober was dat zelfs over deze bodem toestand dus is hij een zeer betrouwbare kandidaat voor de winst. Downforce (6) komt over vanuit Ierland en was daar twee keer goede tweede over 1200 meter op zware bodem. De voorlaatste keer was dat achter een heel goed paard en met de condities in zijn voordeel is hij een serieuze kanshebber. Bovendien vinden de connecties het de moeite waard om de oversteek naar Engeland te maken. Sir Thomas Gresham (10) liep 50 dagen geleden een zeer goede race op Newbury toen hij aan 20/1 net tekort kwam voor de winst. Hij moest daar een heel goed paard voor laten gaan en lijkt sindsdien speciaal voor deze race geprepareerd te zijn. Zijn cote is al geslonken van 16 naar 12/1 en dat is een goed teken in Engeland. Hij houdt tevens van zware ondergrond.

1.       Bielsa
2.       Came From The Dark
3.       Downforce
4.       Sir Thomas Gresham

 

Race 5

Wederom een pittige Handicap over 1400 meter met negentien paarden. Vooral de paarden onderaan de gewichten hebben goede recente vorm. Bear Force One (14) won zijn laatste twee starts waar vooral de laatste veel indruk maakte. Hij liet het veld toen achter zich met 5 lengten en is sindsdien 49 dagen voorbereidt op deze race. De ondergrond is echter een onbekend terrein en daarom lijkt een Montatham (15) een meer betrouwbare keuze. Hij heeft al een zege en een tweede plaats op zachte ondergrond op zijn CV staan. Dit is wel de zwaarste opdracht uit zijn carriere maar de trainer is in vorm met een winpercentage van 26% in de afgelopen twee weken. Molls Memory (13) voelt zich helemaal thuis in de modder en zo won zij 15 dagen geleden in de smurrie op Newbury. Vooral haar vechtlust komt helemaal tot zijn recht op de zachte bodem en dat kan zij hier weer uitbuiten. Trainer Richard Hughes is ook in vorm met een winpercentage van 20% in de afgelopen twee weken. Hij zadelt Ptarmigan Ridge (18) die een laag gewicht draagt en bovendien sinds zijn goede tweede plaats op Haydock voor deze race lijkt bewaard te zijn. Dat was bovendien over zachte ondergrond. Alemaratalyoum (2) kan hier iedereen verrassen maar moet dan wel zijn hoge gewicht zien te overkomen. Hij won in September een Handicap over zeer zware ondergrond op Goodwood en was daarna goede derde op York in een vergelijkbare race. In die vorm kan hij iedereen te snel af zijn.

1.       Molls Memory
2.       Alemaratalyoum
3.       Montatham
4.       Bear Force One
5.       Ptarmigan Ridge

 

Race 6

Wij sluiten af met een goed bezette Handicap over 2400 meter. Met drieentwintig starters is dit een hele puzzel maar de statistieken geven houvast. Slechts een favoriet wist te winnen in de afgelopen zestien jaar en dertien van de zestien waren zelfs ongeplaatst. Met een gemiddelde winnend cote van 10/1 moeten wij dus op zoek naar een outsider. Startbox negen of hoger is ook populair met dertien van de zestien winnaars uit die startpositie. Passion And Glory (19) mag hier met bodemgewicht vertrekken en dat zal over het zware pad een groot voordeel zijn. De Godolphin pupil won hier 15 dagen geleden een race over 2000 meter met een hals en dat geeft aan dat de langere afstand een bewuste keuze lijkt. Ondergrond, startbox, gewicht en vorm voldoen aan alle statistieken dus alle lichten staan op groen. Melburnian (22) komt over vanuit Ierland na een overtuigende zege over deze afstand. De bodem was omschreven als zwaar en dus zijn de condities in haar voordeel. Ook zij heeft alle statistieken in haar voordeel en ik verwacht een goede race van haar. Scarlet Dragon (4) herwon vertrouwen na een ietwat teleurstellende campagne over de vlakkebaan met een zege over horden op de baan van Market Rasen. Dat was op Listed niveau wat aangeeft dat de vorm weer goed is en bovendien is de ondergrond in zijn voordeel. Hoe zwaarder, hoe beter voor Scarlet Dragon. Speed Company (16) herwon ook vertrouwen met een winst over obstakels maar zijn races daarvoor over de vlakke baan waren met podium plaatsen goed te noemen. Hij is daarna 94 dagen bewaard voor deze race en met alle condities in zijn voordeel zal hij zich gaan mengen in de eindstrijd. Sevenna Star (8) geniet in Engeland extreem veel steun in de wedmarkt en de cote is geslonken van 40 naar 20/1. Na zijn laatste vierde plaats in een Listed race is hij 44 dagen geprepareerd op deze race en de steun in de wedmarkt heeft ons al eerder naar winnaars geleid op de zaterdag meeting in Engeland.

1.       Passion And Glory
2.       Melburnian
3.       Scarlet Dragon
4.       Speed Company
5.       Sevenna Star


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.