Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dortmund - 23 juni

Dortmund - zondag 23 juni - Start: 11:25

Deze week gaan we op de zondag naar Dortmund, alwaar een leuke Groep III op het programma staat. Onze landgenoten zijn ook weer veelvuldig van de partij.

RACE 1 Preis von Wettstar

In de eerste van de dag zien we gelijk een lastige opgave. Chris Wolters heeft twee ijzers in het vuur als trainer, al lijken die op voorhand een bijrol te gaan spelen. Ik ga hier voor Divine Bell (3). Die heeft de laatste drie starts weinig verkeerd gedaan. Haar tweede plaats was achter een ontketende Damavand en ze hoefde maar 1,5 lengte toe te geven. Het kaliber Damavand staat er vandaag niet in en dus een logische favoriet. Karibana (4) heeft het ook redelijk gedaan. Verkijk je echter niet op die tweede plek, dat was een klasse lager met mindere tegenstanders. Rapid Beauty (5) heeft net een start in de benen en werd gelijk tweede. De tegenstand was toen lichter dan vandaag, maar een plek bij de eerste drie moet er in zitten. Als laatste noem ik Adrie de Vries en zijn Cape Sunrise (1). Die hebben geen fraai rijtje staan, maar vergis je niet in de tegenstanders die hij tegenkwam. Een plek bij de eerste vier moet er hier in zitten.

Plaats 1: Divine Bell (3)
Plaats 2: Rapid Beauty (5)
Plaats 3: Karibana (4)
Plaats 4: Cape Sunrise (1)

 

 

RACE 2 Preis der Partner des Grossen Preis der Wirtschaft

De tweede ren is weggelegd voor paarden van drie jaar en ouder in een D. En juist de driejarigen lijken hier de dienst uit te gaan maken. De overwinning gaat hier normaal naar Adrie de Vries met Navega (6). Zij won de voorlaatste keer eenzelfde opdracht. Haar laatste verrichting staat natuurlijk niet fraai, maar dat was in een Listed en duidelijk te hoog gegrepen. In haar eigen klasse gelijk weer goede kansen. Wildfang (4) gaat echter wel partij geven. Die startte één keer als tweejarige en is daarna de rust gegund. Als driejarige gaat het veel beter met een tweede en eerste plek. Beide ook in een D en dus zal hij hier ook kunnen toeslaan. Amon (2) won eind vorig jaar in München en in mei dit jaar te Mülheim. Eind mei volgde eenzelfde opdracht als vandaag en een vierde plek rolde uit de bus. En toch denk ik dat hij vandaag hogere ogen kan gaan gooien. Als laatste noem ik Impactful (1) van Luciën van der Meulen. Die won de voorlaatste keer al was de tegenstand in de breedte iets minder als nu. Moet op zijn klasse hier altijd meedoen om de prijzen.

Plaats 1: Navega (6)
Plaats 2: Wildfang (4)
Plaats 3: Amon (2)
Plaats 4: Impactful (1)

 

 

RACE 3 Preis der Miebach GmbH

Een hele lastige derde ren met een klasse D voor driejarigen zonder zege. Daarnaast is de helft van de deelnemers ook nog nooit gestart en dus kies ik de reeds gestarte paarden. In mijn ogen zijn er twee die aan elkaar gewaagd zijn en dat is Calico (1) en Djukon (2). Ik begin met Calico. De zoon van Soldier Hollow werd drie weken geleden keurig derde achter Ashrun en Sommelier. Daarvoor een tweede in Hoppegarten op een neus afstand van de winnaar. Djukon startte nog maar één keer en dat was in Mülheim. Werd toen wel op 4 lengtes gezet, maar zal hier toch iets meer kunnen. American Prince (3) wordt hier gereden door Adrie de Vries. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat De Vries veel successen heeft behaald met de vader van deze American Prince, Wiener Walzer. Als laatste noem ik Hemingway (5). Die toonde nog niet veel en zal hier ook meedoen voor plek 4.

Plaats 1: Calico (1)
Plaats 2: Djukon (2)
Plaats 3: American Prince (3)
Plaats 4: Hemingway (5)

 

 

RACE 4 www.strategieX.de-Rennen

Een leuke E als vierde met nogal wat Nederlandse belangen. De ren is zelfs zo leuk, dat een echte vaste winnaar niet aan te wijzen is. Snowdrop (5) is het toonbeeld van trouw en eindigde in de laatste 5 starts altijd bij de eerste vijf aankomende en normaal zie ik hem hier in het trio  lopen. Fire Linn (6) is van Jetty van der Hulst en wordt gereden door Adrie. Had ook een mooi rijtje kunnen hebben, ware het niet dat de laatste keer verschrikkelijk in het water viel. Toch moet je deze combi niet uitvlakken voor de winst. Bin Manduro (11) lijkt een rare om te kiezen, ware het niet dat hij met dit gewicht al prijsjes gepakt heeft. Daarbij lopen de meeste tegenstanders met meer gewicht dan normaal, dus met een ren op maat liggen er kansen. Datzelfde geldt ook wel voor Kimbarjano (9). Die is bovengenoemde tegenstanders al vaker tegen gekomen en dat was met wisselend resultaat. 

Plaats 1: Snowdrop (5)
Plaats 2: Fire Linn (6)
Plaats 3: Bin Manduro (11)
Plaats 4: Kimbarjano (9)

 

 

RACE 5 Memorial für Alfred Zimmermann

Halverwege het programma zien we een mooie C met een paar goede paarden. Het juist voorspellen is echter een crime, omdat meerdere paarden elkaar al eerder troffen. Biscaya Storm (5) won de laatste twee keer en lijkt een leuke favoriet. Toch is het geen zekerheid. De laatste keer klopte hij de hier ook startende Infamous Lawman (6), alleen de gewichten zijn nu in het voordeel van Infamous Lawman. Het scheelde op de finish niet heel veel en je gunt het de pupil van Luciën van der Meulen zo om een ren te winnen na al die klasseringen. Ook Fair Hurricane (4) heeft een prachtig rijtje staan, maar verkijk je er niet op. Die staat vandaag ineens een stukje zwaarder dan toen en die zal dus op de tanden moeten bijten. Als laatste moet ik natuurlijk Simon de Vlieger (1) benoemen. Heeft een wat wisselend rijtje staan, maar het is wel een trouw paard. Met zijn vaste jockey zal hij hier ver moeten kunnen komen.

Plaats 1: Infamous Lawman (6)
Plaats 2: Biscaya Storm (5)
Plaats 3: Simon de Vlieger (1)
Plaats 4: Fair Hurricane (4)

 

 

RACE 6 Preis der Mercedes-Benz Niederlassung Dortmund

In de zesde van de dag zien we een sprintje over maar 800 meter en zeven deelnemers. Ik ga voor een verrassing in de vorm van Star Focus (2). Die start normaal een paar klassen hoger en heeft daardoor een matig rijtje staan. Moet normaal al deze paarden kunnen oprollen. Cheviot (3) heeft wél een mooi rijtje en lijkt de eerste uitdager van Star Focus. Toch vermoed ik dat hij het gaat afleggen. Ook een mooi rijtje bij Snoozy Sioux (5). Die won eenzelfde opdracht, maar de tegenstanders van vandaag zijn wel van een ander kaliber. Sea Ess Seas (4) is de laatste die ik noem. Die komt over vanuit Engeland en plaatste zich daar met regelmaat in dezelfde klasse als vandaag en deed dat met meer gewicht. Mogelijk liggen hier kansen op een mooi plaatsgeld.

Plaats 1: Star Focus (2)
Plaats 2: Cheviot (3)
Plaats 3: Sea Ess Seas (4)
Plaats 4: Snoozy Sioux (5)

 

 

RACE 7 Preis der AS Antriebs- und Systemtechnik

Zoals wel vaker zorgt de laagste klasse voor volle velden, maar ook lastig te raden rennen. Zo ook deze keer. De twee jonkies in het veld kwamen elkaar onlangs tegen in Mons. Grisu (3) won toen vlak voor Arcadian Rocks (1). Het scheelde een hals, maar het gewicht is vandaag in het voordeel van Arcadian Rocks. Die startte voor het eerst nadat hij uit Engeland is weggekocht en met een start in de benen schat ik hem hoger in. Weerwerk verwacht ik echter van Contendit (4). Die werd half mei in een F derde achter Astone Man en Tjerk. Zulke paarden staan hier niet in. Daarna startte hij twee keer een klasse hoger, wat niet onverdienstelijk ging. Let op voor Vieille Sorciere (11). Die heeft een vreselijke startbox, maar is in de laatste twee starts ineens zichzelf gaan bewijzen.

Plaats 1: Arcadian Rocks (1)
Plaats 2: Contendit (4)
Plaats 3: Grisu (3)
Plaats 4:Vieille Sorciere (11)

 

 

RACE 8 32. Grosser Preis der Wirtschaft

Het hoofdnummer van vandaag zien we als een-na-laatste ren. Deze Groep III gaat over 1750 meter en blikvanger hier is Potemkin (1). Won vorig jaar 4x in zeven starts waaronder in een Groep III en een Listed. Is dit jaar nog niet gestart, maar in normale vorm moet hij voor de winst mee gaan doen. Hij is vorig jaar rond deze tijd op deze baan geklopt door de starter van Adrie de Vries, Degas (2). Trainer Markus Klug heeft hem laten overwinteren in Meydan, iets wat toch wat mislukte. De eerste start op Duitse bodem was in Düsseldorf en hij werd op korte afstand van de winnaar derde. De laatste start in een Groep II was iets te geleerd. Daarin deed Volfango (4) wel voorin mee en werd keurig vierde. In thuisland Frankrijk waren er plaatsingen in Groep II rennen en werden er Listed rennen gewonnen. Gevaarlijke tegenstander voor de zege. Voor de plaatsen zou ik Kronprinz (3) en Palace Prince (6) meenemen. Mooie maar lastig hoofdnummer!

Plaats 1: Potemkin (1)
Plaats 2: Volfango (4)
Plaats 3: Degas (2)
Plaats 4: Palace Prince (6)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.