Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Duindigt - 26 augustus

Zondag 26 augustus 2018 - Start: 13:30

Twaalf races op Duindigt met de Derby I

Komende zondag de belangrijkste meeting van het jaar op Duindigt, de meeting van de Derby. Dit jaar is het de beurt aan de I-jaargang. In totaal komen er in de open Derby dertien paarden aan de start en in de Merrie Derby komen tien paarden aan de start. In deze twee koersen gaat gereden worden om een prijzenpot van €54.000 en de eeuwige roem. Welke namen zullen zondagmiddag worden bijgeschreven op de erelijsten?

Race 1 - Ironie-Prijs

In de eerste race komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €18.000. Graham Convital (4) werd de laatste keer geklopt over de lange afstand, de afstand van nu zal de ruin beter passen. Heeft met startnummer vier een goede uitgangspositie en zal zoals gewoonlijk gereden gaan worden door Rob van Toor. Giant Shadow (1) won de laatste twee keer op Alkmaar maar kon dit jaar nog niet die indruk achter te laten die hij vorig jaar wel toonde. Heeft met startnummer één in ieder geval geen verkeerde uitgangspositie en zoals gewoonlijk gaat de ruin gereden worden door leerling Finn Verkaik. Godiva Flevo (3) vergaloppeerde zich de laatste keer maar normaliter gaat de merrie dat geen tweede keer achter elkaar doen. Heeft met startnummer drie een mooie uitgangspositie en gaat hier gereden worden door leerling Micha Brouwer. Easy Going BR (2) gaat in dit nummer op pad met Thomas Bos en dat resulteerde de laatste keer al in een derde plaats. Heeft met startnummer twee een mooi nummer in deze koers en lopende moet een plaats rond het podium weer mogelijk zijn. Gerrit Schermer (9) komt terug van een rustperiode en daar zal de ruin ongetwijfeld van zijn opgeknapt. Liet in de wintermaanden goede vorm zien en ondanks het tweede gelid hier moet een plaats rond het podium mogelijk zijn. De ruin gaat gereden worden door trainer Jan van Dooyeweerd.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 4 1,2,3,9       INZETTEN
Trio  4 1,2,3,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Graham Convital won 24 juni voor het laatst op Duindigt


Race 3 - It’s Buitenzorg-Prijs

De derde race is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €7.350 in hun loopbaan. Hidde Greenwood (3) eindigde dit jaar nog niet buiten de eerste twee op Duindigt en zou hier de koers weer naar zijn hand moeten kunnen zetten. Heeft met startnummer drie geen verkeerde uitgangspositie en de enige wijziging dit keer is dat de ruin gereden gaat worden door Ruud Pools. Howie Star (4) liet de voorlaatste keer zien dat de lange afstand voor haar geen probleem is. Heeft met startnummer vier een mooie uitgangspositie in deze koers en op speed moet zij in het trio gaan eindigen. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Vivien Gar (1) heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen. De merrie hoeft in deze koers geen meter teveel te lopen en de afstand zou haar moeten passen. Was de laatste keer goed en boekte haar allereerste overwinning. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Tom Kooyman. High Five Renka (7) kwam oktober vorig jaar voor het laatst aan de start en de merrie kan mogelijk ritme missen. Wanneer zij echter in orde is zou zij in een koers als deze mee moeten kunnen doen voor een plaats vlak achter het trio. Gaat hier gereden worden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Hoot Mon Amour (6) liep de laatste keer een redelijke koers vanuit de banden en pakte een klassering mee. Treft hier redelijke tegenstand maar de afstand zou de merrie in ieder geval moeten passen. Zij gaat hier gereden worden door John de Leeuw, die normaal vaste rijder is achter de favoriet.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 3 1,4,6,7       INZETTEN
Trio  3 1,4,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Zoran Lobell-Prijs

In de vierde race gaan acht paarden in actie komen op de kleine piste, vanuit twee banden. Het paard met de voorkeur vertrekt vanuit het tweede band. Fabio Bianco (7) is eigenlijk te goed om op de kleine piste in actie te komen maar toch komt hij aan de start. Noteerde de laatste keer een razendsnelle tijd op Wolvega en moet ongeacht het koersverloop hier gaan winnen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Dundee Boko (1) wist eerder dit jaar al een goede indruk te maken op de kleine piste en vertrekt hier als enige vanuit het eerste band. Gaat normaal gesproken het tempo moeten en moet hier in het trio eindigen. Dryade Boko (4) won de laatste keer erg sterk op Duindigt en gaat het nu op de kleine piste proberen. De merrie heeft vanuit het tweede band een redelijke uitgangspositie en lopende moet zij hier meedoen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Danny Brouwer, net als de laatste keer. Femke Schermer (5) vergaloppeerde de laatste twee keer haar kansen, daarvoor was de merrie goed op dreef met twee overwinningen op rij. Wanneer zij hier weer foutloos weet te blijven moet een klassering rond het podium tot de mogelijkheden behoren. Gaat hier gereden worden door Thomas Bos. Cha Cha Cha (6) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee en hier moet hij vanuit het veld een zuinige koers gaan krijgen. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door John Dekker in dit nummer.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 7 1,4,5,6       INZETTEN
Trio  7 1,4,5,6 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Fabio Bianco’s laatste overwinning was eind maart op Duindigt


Race 5 - Davy Boko-Prijs

De vijfde race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.200. Helena (9) maakte de laatste keer een goede indruk en won simpel op de baan van Duindigt. Heeft hier met startnummer negen geen onoverkomelijk nummer en zij lijkt hier iets boven de rest te staan. Zal worden gereden door trainer Patrick de Haan. Zoom Wise L (7) liep de laatste keer naar een goede tweede plaats en heeft hier met startnummer zeven een redelijk nummer. Moet vanuit het veld een zuinige koers gaan krijgen en moet met zijn eindsprint weer in het trio kunnen eindigen. Gat gereden worden door trainer Michel Rothengatter. Hayley Scott (6) gaat hier debuteren voor trainer Rick Wester en dat zou een vooruitgang moeten zijn. De merrie heeft met startnummer zes geen verkeerde uitgangspositie en gaat gereden worden door de nieuwe trainer zelf. I am Happy (1) kwalificeerde begin deze maand in een behoorlijke tijd op Duindigt en heeft hier de eerste keer uit met startnummer één een ideaal nummer. Moet aan de reling een zuinig parcours gaan krijgen en gaat gereden worden door Finn Verkaik. Green Investment (8) heeft na een lange periode van rust een koers in de benen en de merrie heeft hier het nummer acht getroffen. De uitgangspositie is allerminst ideaal maar wanneer zij scherper is dan de laatste keer moet ondanks alles een klassering mogelijk zijn. 

Spelsoort1234C 
Winnend 9         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 9 1,6,7,8       INZETTEN
Trio  9 1,6,7,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Merrie Derby I

De zevende race is de Merrie Derby I met tien paarden aan de start. Iris Baldwin (8) krijgt hier onze voorkeur. De merrie blijft per start verbeteren, komt uit de kampioensstal en lijkt voordeel te hebben van de langere afstand. De merrie heeft met startnummer acht een matige uitgangspositie maar over de lange afstand zal dat minder doorslaggevend zijn. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Rick Ebbinge. Ilja Medo (9) viel de laatste keer enorm tegen, maar dat de merrie hier start zou aan moeten geven dat zij ditmaal weer op haar oude niveau kan presteren. Wanneer de laatste koers vergeten wordt moet een plaats onder de eerste drie zeer reëel zijn voor de merrie. De afstand zou zij aan moeten kunnen en zij zal opnieuw worden gereden door Robin Bakker. Iowa River (2) werd de laatste keer totaal niet gevraagd en gek genoeg heeft de stal de paarden altijd in orde op Derby day. Met startnummer twee moeten er in deze koers mogelijkheden zijn en zoals altijd zal de merrie worden gereden door Niels Jongejans. Ivana Europoort (5) werd de laatste keer enigszins verrassend derde en wanneer zij deze stijgende lijn voort weet te zetten moet een klassering in deze koers zeker mogelijk zijn. De merrie is niet altijd even stabiel maar lopende heeft zij bewezen snel genoeg te zijn. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Inez Alki (3) won twee keer uit drie starts en zal zeer waarschijnlijk als favoriet gaan vertrekken bij het spelend publiek. De merrie lijkt vooralsnog echter geen baat te hebben bij de lange afstand en ondanks haar klasse kon zij het wel eens moeilijk krijgen in de laatste rechte lijn. Trainer Hugo Langeweg junior zal plaatsnemen op de sulky.

Spelsoort1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Duo 8 8     alle INZETTEN
Trio  8 2,3,5,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Iris Baldwin boekte haar enige overwinning tot nu toe op Groningen


Race 8 - Hooters USA Kwartet

De achtste race is het kwartet en hier komen twaalf paarden aan de start. Nahema (4) weet lopende nog altijd niet hoe het is om te verliezen en normaliter blijft de merrie ook na zondag ongeslagen zonder fouten. Heeft met startnummer vier een mooie startpositie en gaat ook nu weer gereden worden door trainer Tom Kooyman. Hulk Vryenesse (10) werd de laatste keer op Duindigt verslagen door de favoriet en vanuit het tweede gelid lijkt het lastig te worden om de rollen dit keer om te draaien. Zij gaat nu weer gereden worden door Hugo Langeweg junior, de laatste keer op Alkmaar ging de hengst op pad met Lindsey Pegram. Hoe Well (1) liep de laatste twee keer prima koersen met tweede plaatsen. Heeft hier met startnummer één een optimaal nummer en gaat ook ditmaal weer gereden worden door Jaap van Rijn. Gon Ikaria (8) heeft met startnummer acht een matige startpositie maar de merrie heeft dit jaar nette vorm laten zien. Met een gunstig koersverloop moet een plaats in het kwartet mogelijk zijn. Gaat gereden worden door trainer Willem van der Pijl. Race of Fame (7) maakte begin dit jaar een goede indruk op Wolvega maar vervolgens belandde de merrie in een vormcrisis waar zij nog niet helemaal uit lijkt te zijn. Op haar klasse moet zij een eind kunnen komen maar er moet een slag om de arm worden gehouden. Gaat gereden worden door Jeffrey Mieras.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  10         INZETTEN
Duo 4 1,7,8,10       INZETTEN
Kwartet 4 1,10 1,7,8,10 alle   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9 - Derby I

In de negende race komen dertien paarden aan de start in de Derby I. Innovation Love (8) werd de laatste keer mogelijk niet compleet gevraagd na een avontuur op Jägersro maar enorm veel indruk maakte hij ook niet. Ondanks alles geldt hij als de favoriet aangezien hij het meeste talent heeft laten zien en de lange afstand zou lopende een voordeel voor hem moeten zijn. Het startnummer acht hoeft voor hem niet verkeerd uit te pakken. Gaat gereden worden door Robin Bakker. Indy Flevo (5) kwalificeerde in een razendsnelle tijd en wist zich de laatste keer precies op het juiste moment te verstellen van twee zwakke optredens daarvoor op Wolvega. Wanneer de ruin de stijgende lijn voort weet te zetten moet er het één en ander mogelijk zijn in deze koers. Gaat gereden worden door trainer Stefan Schoonhoven. Ilclassico Renka (2) is dit jaar een constante factor gebleken en kon profiteren wanneer de favoriet van de benen ging. Won de laatste keer op een goede manier en heeft met startnummer twee een ideaal nummer. Gaat gereden worden door Ruud Pools, zoals gewoonlijk. Isabella JE (1) heeft dit jaar ook nog maar weinig verkeerd gedaan en wanneer de merrie opgeborgen kan worden in het veld is zij in deze Derby zeker niet kansloos. Zoals gewoonlijk gaat de merrie van stal Payday gereden worden door Dicky Hof. Joker in deze Derby is Incredible Drpol (13) met Jos Oorthuijsen op de sulky. De hengst kwam nog maar twee keer aan de start maar maakte beide keren een goede indruk. De afstand zal een voordeel voor hem zijn en dit keer lijkt het tijd om hem volledig te vragen in de eindstrijd.

Spelsoort1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  5         INZETTEN
Duo 8 alle       INZETTEN
Trio  8 1,2,5,13 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Innovation Love won een maand geleden op Wolvega


Race 10 - Erwin Lobell-Prijs

De tiende race is voor paarden in de open klasse en zij gaan in actie komen op het gras. Brazil Elegance (6) keert na een aantal uitstapjes op andere banen terug op het gras van Duindigt en daar voelt de ruin zich goed. Heeft in het eerste band een mooie uitgangspositie en gaat ditmaal gereden worden door Ruud Pools. Secret Honey (5) zou beter moeten kunnen dan haar laatste twee verrichtingen en de merrie gaat het hier eens op het gras proberen. Moet in het voorste gedeelte van het veld een mooie koers gaan krijgen en op haar klasse moet zij in het trio kunnen eindigen. Gaat gereden worden door trainer Michel Rothengatter. Golden Avenue (2) werd afgelopen woensdag nog tweede op Emmeloord en rijder Dennis Minnema herstelde daarmee de galoppade van daarvoor op Duindigt. Wanneer de ruin de kans krijgt moet hij hier lopende in het trio mee kunnen doen. Monaco Royal Event (3) bleef de laatste keer weer op de been en noteerde direct een goede tijd. Lijkt hier in de breedte lichter te staan dan anders en op zijn klasse af mag hij zeker niet worden vergeten. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Bizar Zandbergen (4) heeft het de laatste maand goed gedaan op de kortebaan en kon hier wel eens positief gaan verrassen. Heeft in het eerste band een mooie uitgangspositie en gaat gereden worden door trainer Rob van Toor.

Spelsoort1234C 
Winnend 6         INZETTEN
Plaats  5         INZETTEN
Duo 6 2,3,4,5       INZETTEN
Trio  6 2,3,4,5 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 12 - Henri Buitenzorg-Prijs

In de twaalfde en laatste race van de dag starten paarden tot een winsom van €10.300. Happy Hollandia (1) noteerde de laatste keer haar record in Berlijn maar werd toch enigszins verrassend geklopt na een ideale koers op maat. De merrie is echter nog altijd ongeslagen op Duindigt dit jaar en heeft met startnummer één een mooi startpositie. Zij gaat hier gereden worden door Finn Verkaik. Norah As (3) kwam de laatste keer voor het eerst met een Franse kap aan de start en dat had een positief effect op de merrie. Zij heeft hier met startnummer drie een mooie uitgangspositie en zij moet hier in het trio kunnen eindigen. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Highspeed Aresy (6) heeft de laatste maanden goede vorm te pakken en met het startnummer zes kan zij weer mooi opgeborgen worden in het veld. Zij zal het vervolgens van haar speed moeten hebben en zij gaat daarbij geholpen worden door John Dekker. French Kiss (9) liep de laatste keer weer eens een prima koers en ondanks het tweede gelid in deze koers moet de merrie mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Hasta la Vista (10) noteerde de laatste keren op Wolvega behoorlijke tijden maar de hengst wist nauwelijks geld mee te pakken. Kan hier vanuit het achterveld een mooie koers gaan krijgen en op zijn speed moet hij mogelijk mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers.

Spelsoort1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 1 3,6,9,10       INZETTEN
Trio  1 3,6,9,10 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Happy Hollandia won begin juli met trainer Hugo Langeweg junior op Duindigt


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.